-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #73735 üzenetére
Sikerült hozzáadni a kodi felhasználót. Minden jogot megadtam neki. Beírtam az advancedsetting-be mindent amit kell, elindul a box és eltűntek a főmenüből a filmjeim. Ez gondolom jó jel mert most egy új adatbázist kellene felépítenie. Viszont nem tudok hozzáadni forrást, nem kezdi el indexelni őket, üres maradt a főmenü. Van ötlete valakinke, hogy hol csúszott el a dolog?
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Melorin #73701 üzenetére
Küldöm a képeket:
fajlmegosztasok:
megosztott mappa:Zsadi: Synology DS118
Beni: köszönöm mindjárt nézem a videókat -
válasz
Melorin #73695 üzenetére
az a 675Mbps elégnek kellene hogy legyen, bár ennek is 930-960Mbps körülinek kéne lennie!
a lényeg hogy a box-on elvileg jól működik a gigabit kapcsolat, szóval máshol kell keresned a hibát!
Próbálj ki egy friss nightly verziót, egy másik SD kártyára ki írva, de ne! duherálj bele semmilyen beállításba hogy úgy mit csinál!
Meg azt is megnézheted hogy PC.ről megosztva ugyan ez a 4K film mit mutat a BOX.on, mert lehet a NAS al van valami gond!
-
válasz
Melorin #73689 üzenetére
letöltöd a iperf-3.1.3-win64.zip -t kicsomagolod egy tetszőleges helyre majd nyitsz egy parancs sort ebben a mappában és így indítsd el
iperf3 -s -i 10
majd a BOX-on SSH.n belépsz és iperf3 -c 192.168.1.150 -t60 -i10 indítod, értelem szerűen a 192.168.1.150 helyére a te saját PC.d ip címét írod
ha végigment akkor pedig iperf3 -c 192.168.1.150 -t60 -i10 -R el indítod, itt is a saját PC.d ip-jét írod
Beni2360 Tanix TX9s nek 12Volt 1Amperes a gyári távja, nem 5Volos ahogy a legtöbb BOX-é -
-
válasz
Melorin #73682 üzenetére
a BOX típusát még mindég nem írtad le!
És sz.ted hülyeségből van hozzá gyárilag 12Voltos táp? Ha olyat adtak hozzá(és az van a box alján az adatlapon is) akkor azzal kell használni nem 5Voltossal!
Nálam SEMMI buhetálás nincs a pufferrel meg mással sem, minden gyári állapotba van, de a 100Giga méretű 4K videók is vajsimán mennek!
meg kellene nézni a BOX ot hogy PC felé mit mutat egy iperf teszten RX és TX irányba is! akkor szokott ilyen probléma lenni mikor a TX irányba nincs meg a rendes gigabit sebesség.
ethtool eth0 az csak annyit mutat hogy gigabit sebességen épült fel a kapcsolat, de attól még lehet akár 10kbit is a tényleges sebesség!
-
Mankó
veterán
válasz
Melorin #73678 üzenetére
Régen én is NFS-t használtam, aztán itt a fórumban CE-hez SMB-t ajánlottak. GT King-en hasonló felállással (Xpenelogy Nas, Cat5e kábelek) semmi problámám nem volt a 4k filmekkel, sd-kártyáról 9.2.1 CE alatt. A King előtti MXIII-al se.
Egy Fix IP-t mindenképp próbálj ki! Nálam minden eszköznek külön IP-je van, mielőtt nem volt, voltak X aktás problémáim, amik azóta már a múlté. -
Bacusuz
őstag
-
gyűrű
addikt
válasz
Melorin #60193 üzenetére
Igen oda kell. Ez van nálam a 3Gb-s boxon:
próbáld így:<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>1073741824</memorysize>
<readfactor>1000</readfactor>
<curlclienttimeout>10</curlclienttimeout>
<curllowspeedtime>10</curllowspeedtime>
</cache>
</advancedsettings> -
cof
veterán
válasz
Melorin #60110 üzenetére
Én tennék egy kísérletet CE-n SD-ről első körben, mivel abban a Kodi is frissebb, és naprakész a rendszer faragása is, főleg a h265-nél történik a legtöbb update gondolom én, mert az a legújabb formátum. Bár a LAN csak 100-as ezekben, de egy BD remuxot el kell vinnie simán, ha megnézed a lejátszást lokálisan is, akkor kiderül, hogy ha így is hiba, akkor a rendszerrel van baj, ha jó akkor hálózat vagy előtöltés. Bár én mindenképp váltanék modernebb rendszerre CE.
-
mexel
veterán
válasz
Melorin #48739 üzenetére
Low powert érdekes módon rossz fw-nél is ír, ugyanannál a boxnál pl másik fw-re nem írja. Szóval nem mindig igaz hogy low power
Ha a firm és a box jó általában simán felmegy.Kérdés másoktól ha már felmerült ez a libwidevinecdm.so és egyebek. CE alatt próbáltam az rtlmost addont mert valakit érdekelt, gondoltam megnézem műxik-e. Érdekes hogy néhány sorozat nem indul el, annyit látok csak azinfónál hogy Valami DRM akármi, de nem tudom elolvasni. Mi lehet a nyűgje? ( már nem tudom megnézni mert elvitték, de érdekelne)
Csináltam mappát és bemásoltam a libwidevinecdm.so-t de nem történt semmi -
Melorin
addikt
válasz
Melorin #48604 üzenetére
A support próbál segíteni, adott egy linket egy Firmware-hez amit fel akarnak tetetni a boxra. Szerintetek sincs köze a gyári android ROM-nak ahhoz, hogy nekem CE alatt folyton fagy és újraindul a box? Én így gondolom.
Ja, és a PC-s upgrade programmal nem tudom feltenni a FW-t mert azt írja a burning tool, hogy "low power". Pedig ránézésre jóféle USB kábellel próbálom. -
-
blakey
titán
válasz
Melorin #48604 üzenetére
Akkor valami nem kerek nálad. Sony TV-k legújabb hülyesége, hogy elveszítik a 4K kapcsolatot, ezért kérdeztem, Sony topikban írnak erről és még nincs meg a megoldás, van akinél egy kábelcsere megoldotta és van akinél az sem. Próbálkozz, hogy kiszürd a hibát, tedd fix 1080p-re, legyen csak 4K/SDR. A TV-n is lehet valamit állítani a HDMI-t illetően. Nálam még nem indult újra a Vorke, pedig már 1 hónapos.
-
-
blakey
titán
válasz
Melorin #48596 üzenetére
Az nem gond, jó a hőmérséklet.
Nálad amikor 4k filmet játszol le hálózatról és nyomsz egy jobbra gombot, tehát beleléptetsz, elsötétül 1-2mp-re a kép? - nem tapasztaltam még ilyet, az erősítőm nem HDR-képes így csak SDR-ben használom ezt a boxot, HDR-re Apple TV-t használok. Ha nálad ez történik és a TV felbontást/fps-t vált akkor jelvesztés történik, ez olyankor fordulhat elő ha valamelyik eszköz nem teljesen kompatibilis. Jó a kábel? A TV-n engedélyezve van a Deep Colour/HDR? Minden jól van beállítva ahhoz, hogy jó legyen a 4K/HDR? Esetleg Sony TV-d van? -
blakey
titán
válasz
Melorin #48569 üzenetére
Csak mert nem tudom hogy lehet kiszúrni ha nem megy. - lejátszás közben megnyomod az "o"-t, "i"-t és ha a háttérben az anyag röccen, folyamatosan szaggat akkor nincs kikapcsolva, egyébként meg a menüben való lépkedés olyan darabos, nagyjából ennyi, sokan észre sem veszik.
-
-
dugesz77
őstag
válasz
Melorin #48499 üzenetére
S912 -nél a dirty regions bütykölés.
-
Mcleod
tag
válasz
Melorin #48326 üzenetére
Szervusz!
Én is pont így jártam az átalakítóval. Esetleg neked is UPC Connect box-od van? Mert volt egy kolléga aki azt mondta, hogy ez lehet a gond, vagy akár más router is, és ő úgy oldotta meg, hogy odatett egy Gigabites switch-et a box és a router közé... Bár nem tudom, hogy ez hogyan változtat a dolgon.
Egyébként nálam úgy néz ki, hogy maga az eszköz tudja a Gigabit-et, windows alatt sikerült kipróbálni (legalábbis a 240-es netem sávszélét tudja, tehát több mint 100-as), de ha bedugom a boxba, akkor sajnos jobban szaggat mintha csak a saját aljzatába dugtam volna a kábelt. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Melorin #48326 üzenetére
Nincs szűk keresztmetszet valahol a hálózatodban? Lehet érdemes lenne egy másik gigabites adaptert is kipróbálni, az összefoglaló 10b pontjában linkeltem vagy 11 féle típust is.
LE vagy CE fut a boxon?(#48324) zsolee73: igen, amit kijelez a CE a whitelist-en, azokat támogatja a tévéd. Ha kijelölöd az FHD felbontásokat, akkor az ilyen videókat FHD-ban küldi a box, és a tévéd fogja a panel felbontására (4K) felskálázni.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #41614 üzenetére
Végül visszatettem a LE-t a boxra és megjavult a dolog. Viszont a héten megérkezett az USB->LAN (Gbit) kütyüm és mondom akkor abba dugom a LAN csatit. Azóta, hogy arról megy a hálózat, megint ezt csinálja a box: van, hogy rányomok a play-re egy filmlistában, de nem indul el a film, csak kiírja a kép tetején, hogy indulna. Van, hogy a film indulása helyett lefagy a box, csak a táp kihúzása segít. De ha nem a film indulásakor áll meg akkor beletekerésnél.
Szerintetek mi a csuda baja lehet?
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #41393 üzenetére
Egyre jobban bosszant ez a hiba. De már ott tartok, hogy ha nagyot léptetek a filmekbe, a hang is elmegy.
Csináltam róla videót. Amit figyelni kell, az a kép közepi buffer karika és a hang késői megszólalása.
Állítólag nem kéne ennyire megtorpannia beleléptetéskor a lejátszónak.
Ami extrán durva, hogy a videóban a legutolsó nagy léptetés (30 perc?) után a hang végleg elmegy majd a kép is beáll. Ilyenkor vagy lehet trükközni pause-vel és továbbmegy a film, vagy csak a stop segít. -
Beni2360
félisten
válasz
Melorin #40083 üzenetére
Na látom kaptál több választ mint gondoltam vagy én adtam volna.
Lehet, hogy itt (#40091) Melorin lesz a gubanc.
Ha közvetlenül rádugod a TV-re HDMI-vel az erősítőt kihagyva és e szerint beállítva akkor is előjön ez az anomália? Ki kéne próbálni. Más momentán nem jut eszembe.
Régebben míg nem volt avr-m nekem is voltak ilyen hangcsúszások akkor HDMI - TV és optika sundbarba. kellett neki idő míg szinkronba jött a hang a képpel. Mondták is anno, hogy a KODI nem szereti a tekerést. A mostani verziómban nincs is már a tekerő ikon a képen. -
apszi
őstag
válasz
Melorin #40068 üzenetére
Igen, nálam X96-on csinálta. Csicsóka LE mix volt egy noname alap, gondolom class2-es sd kártyán. Pont tegnap, részben ezért is, cseréltem ki egy class 6-os kártyára, átköltöztetve rá a rendszert. Egyelőre megszűnni látszik a jelenség. Legalábbis tegnap nem jött elő, és persze a rendszer is határozottan "folyékonyabb" lett.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Melorin #23477 üzenetére
Egyébként ezt a Kodi topikban kéne kitárgyalni, de arra figyelj, hogy a sorozatban vannak különleges epizódok és azokat nem az évadnak megfelelően kell elnevezni hanem s00e01, s00e02, stb, tehát 0-ik évad és simán sorba kell megadni a számokat, a scraper majd megfelelően el fogja rendezni, a megfelelő évadnál is látni fogod, nekem is rengeteg ilyen sorozatom van, manuálisan semmit nem írok át az infók alatt.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #23475 üzenetére
Megoldottam egy sorozatátnevező programmal az átnevezését a fájloknak és magától megtalálta a Kodi.
De akkor is furcsa ez az egész. Eddig is volt sok olyan sorozatom ami nem megfelelően volt elnevezve de hozzá tudtam adni manuálisan a médiatárhoz. Most viszont ez nem megy.Blakey: This is us
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Melorin #23395 üzenetére
Két ötlet: használhatod fájl módban is, és lehet webes felületen is távirányítani a Kodit.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged