- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #99502 üzenetére
Akkor csak nézek talán gigabitest. A jövőre gondolva.
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #99498 üzenetére
Akkor a válasz: DE Jó
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #99495 üzenetére
Micsoda ??
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #99495 üzenetére
De jók, össze-vissza írogattok. Akinek nem inge, ne vegye magára.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #99450 üzenetére
HDD függő, mert van 500mA is. Meg van amelyik box-nál nincs leválasztva a DC bemenet és kapja az USB is rögtön. De ezek nem külső HDD-re vannak tervezve. Ami alapból 12V-os táppal megy az még a jobbik eset.
-
zsiga68
őstag
válasz
SunMount3r #99450 üzenetére
Ha elviszi használd, ha nem akkor külső tápos változatot válassz. Ennyi.
De az utóbbi megoldás a javallt. Nem kell ezen ennyit filózni. -
mayday00
őstag
válasz
SunMount3r #99438 üzenetére
letöltöttem ezt: https://theminixforum.com/index.php?threads/neo-u1-fw013.44/
rátettem egy pendrivre, de hogy hogyan kell feltelepíteni fogalmam sincs.
Videó meg túl bonyolult, semmit nem értek belőle.
Hogyan telepítsem fel?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
SunMount3r #99410 üzenetére
& blakey köszi a választ.
Az asszimetrikus kimenet azért fontos, mert ezt fogadja az erősítőm.
Mégegy USB-s hangkártyát nem szivesen vennék mégegyet. Erre a vonalra azért terelnének, hogy mentesüljek a sok windows-os nyűgtől ahhoz, hogy HDR tartalmat játszak le. -
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #99395 üzenetére
Nem egy fájlt akarok másolni, a rendszert szeretném látni filekezelőben, egyben
Mint egy totalcommanderben pl -
neo81
senior tag
válasz
SunMount3r #99355 üzenetére
Nincs ráírva semmi más, csak az aljára van ráragasztva egy MAC cím és ennyi.
-
nagyfejü
őstag
válasz
SunMount3r #99332 üzenetére
köszönöm!
-
nagyfejü
őstag
válasz
SunMount3r #99323 üzenetére
tessék!
-
DJGABI
addikt
válasz
SunMount3r #99311 üzenetére
Uninstallt nem értem, rendszer appot nem enged törölni.
Nem írtam, de persze, cache ürítés is megvolt.
-
rostiron
őstag
válasz
SunMount3r #99278 üzenetére
Ezek a konverterek rontanak a zenei minőségen ?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #99219 üzenetére
Számodra mi a stabil? Itt vannak a "stabil" verziók, az Omega alpha3 tartalmazza a DV-t, Nexusból még nem jött ki a 20.3.as verzió.
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #99219 üzenetére
Semmi gond nincs vele.
3 Féle omega nightly és egy nexus nighlym van 4 pendrive-on, mind működik.
Ahhoz a részéhez, ami a dv-ért felel nem is nyúlnak szinte.
Fogalmam sincs mikor kerül be, és hova.. -
internetezoo
senior tag
válasz
SunMount3r #99145 üzenetére
H96-nak van hivatalos weboldala?
Itt egy összefoglaló a termékekről:
link -
tomp
félisten
válasz
SunMount3r #99109 üzenetére
Nem tudom. De legalább már a support se tagadja, hogy bannolták. Elismerik. De csak annyit mondanak, hogy türelmet kérnek a javításig.
Tudja a Netflix 4K-t igen. Bannolás után kipóbáltam a Kodis Netflixet és ott tökéletesen megy.
De már elengedtem. Lett helyette más eszköz. -
tomp
félisten
válasz
SunMount3r #99107 üzenetére
Pont ma néztem meg kíváncsiság miatt. Továbbra is max 570p a felbontás.
De Dolby Vision aaaz van... -
tomp
félisten
válasz
SunMount3r #99104 üzenetére
Igen tudom.
Nálam a Shield TV Pro-t tiltotta le a Netflix... -
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #99096 üzenetére
File kezelő több is van. Vannak játékok is , de korlátozva. Nem arra van tervezve.
Célhardver.
Nem tudom mit értesz tv okosító alatt, de a hideg kiráz már a szótól is. 🙂
Nem rootolható. Akinek olyasmi kell annak nem való. -
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #99081 üzenetére
ezek össze vissza erotikus tartalmak stb amik normál esetben nem letölthetők , de elindítok egy segédprogramot mely így is lelopja az oldalról. Szóval ez nem mérvadó számomra sem csak gondoltam megemlítem.
[Használt szűrő lista]
(1) Built-in MP4 Source
(2) Built-in Video Codec/Transform
(3) Built-in Direct3D9 Video Renderer
(4) Built-in Audio Codec/Transform
(5) DirectSound Audio Renderer
[Videó információk]
Kódek: AVC1 - Beépített FFmpeg dekódoló(h264, Thread Frame)
Bemeneti típus: AVC1(24 bits)
Bemeneti méret: 1912 × 1088(1.76:1)
Kimeneti típus: YUY2(16 bits)
Kimeneti méret: 1912 × 1088(1.76:1)
Képkocka arány: 25
BitRate: Ismeretlen
[Audió információk]
Kódek: AAC(0xaac0) - Beépített FFmpeg dekódoló(aac)
Mintavételi arány: 44100 -> 44100 mintavétel/mp
Bitek mintánként: 16 -> 16 bit/mintavétel
Csatorna: 2 -> 2 csatorna
Bitrate: 99 kbps -
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #99076 üzenetére
változó most pl kipróbáltam egy rendszerinformáció szerinti :1912x1088 25 hz tartalmat. az is lehet hogy a CE felduplázza a frekit. Alig lehet tekertetni előre benne. elveszi a képet meg késik egy picit a kép újra visszaadásával . Plex az tekeri erőlködés nélkül mintha csak egy szabványos felbontású film lenne . és ez az egy irigylésre méltó dolgot látom az apple tv ben hogy csak forgatja a felhasználó az ujját a távszabályzón és másodpercről másodpercre képpel együtt szépen megy a tekerés. Semmi erőlködés .Ezt csak videón láttam . és ezt eddig semmilyen androidos eszközzel nem láttam mert a plex se erőlködik de nincs is képtartalom közben
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #99072 üzenetére
IR hiánya miatt csak cec-vel tudod bekapcsolni CE alatt, vagy reboot to android és ott megy a ki be kapcsolás távirányítóval..
-
joydrv
aktív tag
válasz
SunMount3r #98968 üzenetére
10 nap alatt kaptam meg.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #98914 üzenetére
Emlékeim szerint enhanceden volt, 8k-n villogott a tv képe, azt nem szerettem. De mégis standardon volt, átállítottam. siker.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #98912 üzenetére
Holnap megnézem a Cec kikapcsolást. Valami ilyesmi lehet, amit mondasz, mert az Avr mindent támogat [link] . Avr nélkül a tv is támogatja.
Közben felment a Coreelec. Tényleg csinál mindent, de nem újdonság, a Minixen már használtam.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #98910 üzenetére
Én nem látom. Viszont most átdugtam közvetlen a tv-be. Megjött a:
4k60: 4:2:0 10bit
4k60: 4:2:0 12bit
is.
Most akkor hümmőghetek, hogy az erősítővel van e a gond, vagy valamelyik hdmi kábellel. -
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #98902 üzenetére
Kell ehhez extra tv, vagy extra kábel? Hol van a haladó Android beállítás?
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #98900 üzenetére
Ezek vannak a Nokián kimeneti lehetőségnek:
4k60: 4:2:0 8bit
4k23.97 4:2:2 12 bit
1080p60k 4:4:4 12bit/4:4:4 10bit/4:2:2 12bitVan persze még pár , de ezeket használnám.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #98890 üzenetére
Természetesen film közben. Ugyan azt nézem mint Plexen, ahol jó. Azt hiszem, szerzek egy külső tápos usb hubot, abba dugom a CE pendrájvot, és valahogy tudom majd távvezérelni.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #98806 üzenetére
Mint írtam, CoreELEC esetében nem feltétlenül kell, ott látod a CPU terhelést, a CPU hőfokot, stb. Kodi elég sok mindenre képes, tehát kiegészítőkkel is lehet bűvészkedni. ssh-hoz meg kell egy másik gép, telefon, bármi, ami képes ssh parancsokat küldeni.
-
interstate76
addikt
válasz
SunMount3r #98806 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #98802 üzenetére
ssh-n is lehet monitorozni, vagy UI-n keresztül, CE alatt az információs ablakban szerepel a CPU hőmérséklete is.
-
interstate76
addikt
válasz
SunMount3r #98802 üzenetére
ssh-n keresztül belépve a top parancs listázza az aktuálisan futó folyamatokat
(#98801) blakey Lehet, hogy más is volt mögötte, nem tudom, de legalább most egyfolytában 60°C alatt marad, és ami még sokkal fontosabb: semmilyen felhasználási területen nem tapasztalom a legkisebb hibát vagy belassulást sem.
(#98805) fer Értelek, és nyilván minél hűvösebb, annál jobb, de sajnos az a helyzet, hogy én 70°C alatt nem barkácsolok, 60 alatt pedig végképp nem.
Ha a PC-ről/laptopról beszélünk, akkor pedig inkább 80°C nálam a tűréshatár (és még az is egy óvatos hozzáállás, mert jóval a gyártói ajánlások alatt van).
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #98725 üzenetére
Én nem veszek észre különbséget MMC (kártyaolvasó oldalt), USB2/3 között.
Viszont fentiek és eMMC (belső) már igen...némely folyamatnál sokkal gyorsabb, alap felhasználásra, filmek indítása, addonok, rendszer indítása, kb semmi kül.
Mondjuk 90% fölött hozza mindegyik az eMMC sebességét legtöbbször (érzésre, nem teszten).
Az USB2 papíron 35MB/s-ot tud. Na most ez már egy elég combos pendrive sebessége.
Ennél persze gyorsabb az eMMC, de a legtöbb folyamathoz bőven elég ez is.
Aki soha nem használta még eMMC-ről a rendszert, annak bőven jó bármelyik fentebb leírt sebessége. Én szinte a 0. perc óta belsőről használom és amikor néha kell az SD/pendrive, akkor mindig érzem, hogy na. Éreztem ezt már gyorsabbnak is. Aztán ha meghalna a belső és sd-ről kellene használni, azért ki lehetne bírni azt is.
Én nem gondolnám hogy az alapvető folyamatokra ne lenné elég az USB2, ha a rajta lévő cucc tudja is azt a sebességet.
BTW 2s áttenni egyikből a másikba egy teszt erejéig. -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #98725 üzenetére
Nekem USB 3-at ajánlottak.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98648 üzenetére
A Vontar X3/4-hez nem sokat érne.
Ott is hatékony mert alul vannak a szellőzők, szóval tudja befele tolni a hideg levegőt, ezáltal a meleget meg kihúzza. Csak kicsit hülyén néz ki rajta.
-
Vigneau
félisten
válasz
SunMount3r #98648 üzenetére
Ebben egyetértünk. Az adott box kialakítása szabja meg, milyen módon hűtsük, amennyiben igényli
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98552 üzenetére
Igazából egyetlen dolgot kell állítani TVH szerver alatt a Sony demodulátorossal, hogy rendben működjön: [link]
A saját szoftvert nem mondanám előnynek, én Windows alatt ProgDVB-vel használtam bár felvenni nem tud az ingyenes verzió. De a NextPVR igen ami ingyenes és Kodival is összecsiszolható.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98546 üzenetére
Hát ha optikán jön be hozzád akkor már nem fordulhat elő túlfeszültség a koaxon mivel az nálad kezdődik.
Koax rendszeren meg közösködsz másokkal, ráköt valami ócska régi szovjet TV-t Pista bácsi aztán meg is durrantja a visszirányt feszültséggel például...
Optikán meg nincs ilyen.
De ha már PC-be kell akkor én tuti nem USB-s vevővel szórakoznék hanem PCI-e.
Ez jó cucc: WinTV-quadHD PCIe board [link]
4 db USB-s tunert kivált. Tehát nézel valamit és másik 3 MUX-ról meg felveszel akár.
Mondjuk azt bele kell kalkulálni, hogy mi lesz ha a Digi egyesül a Vodafone-al és itt is jön a csatorna kódolás, netán IPTV. Akkor a tunert is nehezebb lesz eladni mert már senkinek sem fog kelleni. Szóval ez is olyan móka, hogy csak annyit szabad rászánni amit nem sajnálsz.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98544 üzenetére
Nem találkoztam még megoldhatatlan problémával, inkább tapasztalat hiányból adódó beállítási problémákkal. De azért 3 év Digi meg előtte 2 év UPC használattal szerintem jól kiismertem magam.
Valamelyik topikba én is beírtam mit kell csinálni ezzel a Sony demodulátoros tunerrel ha akad vagy szétesik a kép.
Koaxon azért több volt a probléma, túl erős volt a jel, aztán kellett vennem egy földhurok leválasztót mert szikrázott a koax állandóan mikor összedugtam, valószínű ez is nyírta ki a jó kis Panasonic demodulátoros tuneremet.
Optikán már ilyen probléma nem volt, jó minőségű osztók, kábelek és ment a rendszer szépen. Persze a TVH szerver beállítása sem egy mellékes dolog.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98536 üzenetére
Ilyen Astrometa már csak Sony chipseteset gyártanak talán 2019 óta. Nekem az első még Panasonic volt 2017 környékén. Az jobb mint a Sony mert nem annyira érzékeny. Nem mellesleg a Sony drivere még bugos is CE alatt ha nem állítasz be ezt-azt akadni fog a kép vagy éppen nem talál semmit.
Panasonicnál még külön drivert sem kellett telepíteni, és az SNR értékeket is jól mutatta.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SunMount3r #98536 üzenetére
2 db-ot rendeltem egymástól függetlenül, 2 különböző eladótól. Mindkettő Sony chipsetes. Igaz, még 2020-ban történt mindkét vásárlás és akkor még olcsóbb is volt, mint most.
Amit linkeltem ott nem írnak chipsetet, sajnos a véleményeknél sem. Viszont az utolsó véleményt író emberke éppen egy RPI4-en használja TVHeadend-el (igaz, DVB-T2-re), szóval biztos, hogy linux támogatott az eszköz.
Sajnos arról nem tudok nyilatkozni, hogy miben jobb a Panasonic. -
syler123
veterán
válasz
SunMount3r #98421 üzenetére
Lemértem, hát jó móka volt kisakkozni, mondjuk a kivágások elsőre jók lettek.
A sarok ahol a portok találkoznak, na onnan mértem mindent, a tervezésnél is onnan állítottam be a távolságokat, meg ugye az aljáról. Jól vizsgázott a parkside tolómérő
szerk: Fusion360
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98412 üzenetére
De gondolnak rá, azért is lehet hozzá venni alá ventilátort, szóval tudatos mert két terméket is értékesít így.
Csak híre sem megy az átlag felhasználó számára, hogy ilyen gagyi a hűtésük, így veszik mint cukrot.
Itt se foglalkoztunk vele nagyon szerintem amíg meg nem jelentek a kijelzős dobozok.
Átlag user nem fogja nézegetni Aida alatt mi hány fokos úgy sem. Megy ameddig megy.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98408 üzenetére
Android alatt a legjobban, mivel ott nincs semmiféle korlátozás mint CE esetén, hogy lekapcsolja a magokat.
91C-t is láttam Android alatt. Persze a kínainak az a jó ha minél hamarabb tönkremegy és veszel tőle egy másikat.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #98383 üzenetére
Nem is kell nekem CE rá egyelőre (később úgyis lesz..!) Droid/Kodi kell..!
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #98343 üzenetére
Na tessék..!
Légy Te a Boxy fan.., én meg maradok Ugoos..! -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #98323 üzenetére
Ráadásul a CE-nek pont nem barátja a stream szolgáltatás, szóval nem is értem hogy blakey miért hozza fel az AV1-et érvként.
ui.: mielőtt jönne itt valaki az Adroiddal, na az megint egy rákfenéje az alap Amlogicos boxoknak.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #98323 üzenetére
+1
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #98321 üzenetére
Az AV1-et már használja a Netflix, Apple TV, YouTube, a többinél nem tudom, hogy mi a helyzet. Semmit nem kell kidobni, a szolgáltatók rugalmasan kezelik, amelyik nem tud AV1-et, az másik kódolást kap.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #98304 üzenetére
Jajj, kérlek - ne vegyél már mindent ennyire komolyan..!
Semmi gond vele - minden tűrhetetlenül negatív tulajdonságát leírta #98305-ben Joshi Kolléga..! -
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #98299 üzenetére
Persze hogy nincs - viszont akkor is csak bátraknak való ez..! A régebbi össztűz alá vett viták hevében mára már csak a " bátorak " birtokolnak ilyen boxot..!
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #98289 üzenetére
Nem látom a Dolby Vision licenszet.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #98289 üzenetére
Mert a kérdezőnek nem volt opció a DV - és újabb SOC az AM7..!
..és AM6b+ only the brave..! -
Zizi123
senior tag
válasz
SunMount3r #98284 üzenetére
Mivel most havernak szeretnék ajánlani valamit azért kérdeztem, nekem tökéletes a GT King.
Akkor neki GT King II-t ajnáljak?
Vagy mi most ami megbízható, supportált, jó minőségű, és jó ár / teljesítmény arányú?Pedig azt hittem, hogy valamelyik módszer csak működik ezek közül.
-
Zizi123
senior tag
válasz
SunMount3r #98282 üzenetére
Core Elec.
Valószínűleg Apple TV-re is Kodi-t tennék, és úgy használnám. -
interstate76
addikt
válasz
SunMount3r #98209 üzenetére
Jó ez a leírás! Még annyival egészíteném ki az egyik (CE általi megosztás elérése win alól) felét, hogy amikor nálam a wines gépem valamiért nem látta a CE által megosztott hálózati meghajtót (korábban működött, aztán egy frissítés után nem), akkor a Vezérlőpult/Hitelesítőadat-kezelő/Windows rendszerbeli hitelesítő adatok/Windows-hitelesítőadat hozzáadása menüpontban kellett megadnom a hálózati hely nevét (miután a hálózati hely hozzáadása menüpontban nem jutottam semmire).
Jah, és a Vezérlőpultban nem a kategória-, hanem a "Kis vagy Nagy ikonok"-nézetre van szükség.
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #98155 üzenetére
egyszerű aliexpresz modelleket [link]
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #98157 üzenetére
Én nem logolok semmit, ha jól működik és nincs hiba akkor had menjen.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #98153 üzenetére
Akkor is írtál ilyen ellenvéleményt, eddig hibátlanul teszi a dolgát.
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #98153 üzenetére
ezek a modelleknek gyakorlatilag nincs hűtésük és néha nagyon melegek én is használom őket de most már csak toldón keresztül úgy jobban tudnak hűlni
-
interstate76
addikt
válasz
SunMount3r #98126 üzenetére
Áh, értem. Azt tudtam, hogy az mkv egy konténer, csak azt nem, hogy a ts-->mkv átalakítás ilyen gyorsan megy.
-
interstate76
addikt
válasz
SunMount3r #98124 üzenetére
Mit? Jól értem, hogy nekiállnál konvertálgatni azt, aminek gond van a lejátszásával?
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #98052 üzenetére
Ez szerinted mit jelent ha nem a streaminget? "esetleg még YouTube meg ilyesmit nézni rajta"
-
válasz
SunMount3r #98052 üzenetére
Lényegében van HBO előfizetésem is, de anyám használja csak.
Az is beleférhet, igen.
-
zazenke
őstag
válasz
SunMount3r #97996 üzenetére
Zsömica meg mondja szerintem
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #97952 üzenetére
Igen.
-
sambenez
addikt
válasz
SunMount3r #97932 üzenetére
Ez az infó honnan van, hogy a felezett kancsalságot okoz de az eredeti 3D az nem?
Vagy hogy egyáltalán bármilyen 3D film nézése kancsalságot okoz? -
AtHoS
nagyúr
válasz
SunMount3r #97932 üzenetére
Kancsuláshoz nem tudok mit mondani, egy ujjamon meg tudom számolni mennyi 3D-s filmet néztem/láttam ill. nem is vagyok rákattanva, ellentétben barátommal, aki pont 4k+3D kombós TV-t akart venni, így egy LG 65UB980V 4k-s 3D TV lett nála a megjelenítő, szerintem half ou típusokat tud kezelni
pl. Journey.to.China.The.Mystery.of.Iron.Mask.2019.1080p.3D.Blu-ray.Half-OU.DD2.0.HunEgy Chromcast with Google TV-vel lett próbálva, de a 150Mbps wifi miatt időszakosan bufferelget így pedig élvezhetetlen a végeredmény.
Csak 4k-ban akar barátom most már filmezni + néha 1-1 Őt érdeklő 3D-s tartalom
Az én szerepem a megfelelő médialejátszó kiválasztása, mert innen indult a történet [link] és kiderült, hogy a TV médialejátszó képessége pont nem megfelelő sem a 4k sem a 3D tartalomhoz
-
unown
csendes tag
válasz
SunMount3r #97842 üzenetére
Ez jó ötlet, köszi! Ki fogom próbálni.
-
unown
csendes tag
válasz
SunMount3r #97836 üzenetére
Köszönöm!
Még egy kérdés: ha a tv-n nézve, távirányítóval vezérelve egy mappa egyik dalát elkezdem lejátszani, akkor utána ugrik a következőre. Ha Kore-val, vagy Yatse-val teszem ugyanezt, akkor simán leáll a dal végén. Én tényleg keresek a belállításokban, mielőtt kérdezek, de erre sem találtam semmit. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #97755 üzenetére
Csak CE alatt.
-
joydrv
aktív tag
válasz
SunMount3r #97725 üzenetére
HDR / DoVi megy rendben. A YT tele van 4k/8k -ban rögzített HDR/DoVi prezentációs kisfilmekkel. Legalább 15-20-at megnéztem. A kép mindegyikkel egészen szuperul nézett ki, akadást egyikkel sem vettem észre.
Itt van egy rövid bemutató a Nokia 8010-ről: [link]
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #97691 üzenetére
Akkor írj nekem egy szívhez szóló üzenetet, hogy ajándékozzam neked, és miért mert látom, hogy évek óta "álmodozol" egy box-ról csak azt nem tudom, hogy nincs rá pénzed, vagy mert olyanok a családi körülmények, hogy nem engedheted meg magadnak. Oks? És én akkor szívesen felajánlom, szerintem ezért akitől kaptam, ő sem haragszik meg. Mert igazából nekem felesleges. Csak azért nem akartam odaadni senkinek, mert nem szeretném látni másnap különböző hirdetési portálokon.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #97688 üzenetére
X3 biztos nem. Ezek ilyen dzsunka gépek, van velük macera...
Én kaptam itt ajándékba fórumtárstól egy Ugoos Am6 B+ de az mint az álom... Fém ház. Jó hideg
Mondjuk az nem is olcsó.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #97683 üzenetére
Vegyél már valamit.
Mindig ilyesmin lovagolsz, faszán megy mSD kártyáról is a rendszer.
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #97683 üzenetére
Nem a CE particion van. Bárhová, nasra, emmcre.. Emmcről gyorsabb lesz valószínűleg.
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #97680 üzenetére
Az más téma. Nem ott van ahol a CE.
Ráadásul át is helyezhető.... -
fer
őstag
válasz
SunMount3r #97476 üzenetére
Nem feltétlenül a réz jó hővezető de nem olyan jó hőleadó mint az alu. Az alu meg nem olyan jó hővezető mint a réz, de jobb a hőleadása. Ezért szoktak réz betétes hűtőket is csinálni. Én is ezt a megoldást választottam, egy jó vastag rézzel vezetem ki a hőt, és egy alu borda van a végén.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #97476 üzenetére
Nem kell hozzá. Én minden nélkül szedtem le róla, de elég jól fogja a ragasztó, óvatosan kellett. Egyszerűbb alá egy ventilátort venni ha nagyon melegszik.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #97426 üzenetére
Ezeknél az olcsóknál pedig egységesen gyenge. Ha csak nincs egy légkondis 20C-s helyiséged akkor várható a +70C működés közben.
Legegyszerűbb szerintem a Vontar-ra rádobni egy nagyobb hűtőt, ott nem kell faragni semmit csak lecserélni a gyárit. Bár levenni azért nem egyszerű.
De megoldás egy ventilátor is amit a Vontar árul nem véletlenül a BOX alá. Egyből -20C-t lehet lefaragni.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #97424 üzenetére
Barkács nélkül nincs jó dzsunka hűtés..! 😆
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
SunMount3r #97424 üzenetére
Azt én sem szeretnék.
Max a CE babrálása
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
SunMount3r #97410 üzenetére
Én mokolnék
Szóval valami ajánlás ami jelenleg használatos?
-
Melorin
addikt
válasz
SunMount3r #97393 üzenetére
Köszi. Végül egy Intel NUC 11-re esett a választás.
Van lehetőség a jelenlegi CE+Kodi beállításait a médiatárral együtt átköltöztetni majd a NUC-on lévő LE+Kodi-ra vagy állíthatok be újra mindent?
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #97267 üzenetére
Ugoosra én nem raktam fel a CE-t nem is fogom, szerintem az úgy jó ahogy van. Homaticsal filmezek mostanában de eddig nálam még megy a DV és minden is pedig ezek szerint már 210-es a kernele.
(#97269) DoItYourself: A Homaticsosra gondoltam.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #97176 üzenetére
Mindegyik felmelegszik 70-80C-re gyári bordával. Ezeken a dzsunka kínaiakon nagyon kicsi borda van alapból. Vagy kell alá egy ventilátor.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #97171 üzenetére
Végül is igen, ráadásul ezek a lejátszók simán kezelnek usb hubot is. A gond az, hogy akkor már nem annyiba kerül. Én mindenképpen felkutatnák egy Gigabites változatot, ha kell konkrétan rá kell kérdezni az eladóra (pl Ebay, Ali stb).
-
Zsömica
aktív tag
válasz
SunMount3r #97025 üzenetére
Ja..! DV-re - mint elmondtuk már itt párszor - csak ezek a licenszel rendelkező boxok alkalmasak jelenleg..!
-
Janaboy
veterán
válasz
SunMount3r #97025 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy igen, talán van ami még nem teljesen jól működik, de ezek reméljük hamar megoldódnak.
Itt találsz bővebb infót: [link]Amit viszont nem tudok, hogy az utolsó nightly-nál külön már nem látok arm dv verziót és nem tudom, hogy azok már bekerültek a rendes generic csomagba vajon?
-
xtend
senior tag
válasz
SunMount3r #96889 üzenetére
Na, megvan a link, én innen vettem tavaly januárban nem fake ramos/lan [link]
-
xtend
senior tag
válasz
SunMount3r #96875 üzenetére
Az S905x3-as Amlogic 4/32 vagy nagyobb tàrhelyű, gigabites box...de úgy látom amit írtál linket ott olyan is van ami 100m lan-t ír
WTF. Lehet jobb nem Aliról venni? Ua. mint a Vontar X3 amúgy.
-
junkpod
veterán
válasz
Ok, streaming igényel DRM -et.
-
Imi1981
veterán
válasz
Mecool km2 pont jó erre. 25 körül van (európai verzió Thomson néven van [link] ). Akinek nem fontos a kadenciahelyes (90 %- át nem érdekeli vagy nem is látja) lejátszás annak tökéletes és elég gyors box. Van már mecool km3 is gondolom az még jobb.
stigma ezt ajánlanám [link] . Ez tökéletes öregebb vagy nem annyira hozzá értő embereknek. Persze azért első beállítást (Google fiók stb) célszerű megcsinálni neki.
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
tha100?leaps3? nem sokkal dragabbak, itthonrol...
(igaz, en csak FHD nezem, hangrendszer nelkul) -
m_kovacs
tag
válasz
SunMount3r #96337 üzenetére
"saját tákolt lejátszójuk" ilyen az nincs! olyan van, amilyet az áruházból telepít. és van választék jópár! Le kéne már akadni a Kodi-ról! Nem éppen a legjobb választás.
Az android meg nem tákolt. Ugyan az a verzió fut jó pár androidos TV is.
Vegyen egy rendes boxot, nem olcsó, de megéri. -
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #96183 üzenetére
Amiket pl vontartol veszel semmi gond velük, a hűtése jó úgy ahogy van, a wifije meg általános. Működik
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #96150 üzenetére
Amlogic box. Miért nem az a téma ?
Mégegyszer, sokan itt próbálunk másoknak segíteni, problémákat megoldani.
De van olyan aki csak keresi, és ugyanazt ismétli.
Attól viszont kinek lesz jobb ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile (ARPG)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged