Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Gui van minden indulásnál más felbontásban? Nálam semmi ilyen nincs. A whitelist csak lejátszásnál játszik szerintem.
TvHeadend is települt rendesen, nem kellett külső zipből telepíteni, ugyanúgy működik mint LE alatt.
Alvó módot nem használom, az passz, azt sem tudom hol kell engedélyezni. -
dugesz77
őstag
válasz
headhunter
üzenetére
Ezen akkor nincs gyárilag Lan port ha jól veszem ki. Usb felől viszont szabad a pálya ha vesz hozzá az ember adaptert. Csak akkor egy port megint ellőve. Akkor meg már a hubos adapter kellene hozzá. Nekem ez így drágának tűnik a végére. (mondjuk a MI boxal is sokan megvannak lan port nélkül)
-
Csicsóka
őstag
válasz
headhunter
üzenetére
Nem kéne, mert költséghatékonyság ide, vagy oda, lehagyni az ethernet csatlakozót, nagy idiótaság.
-
mexel
veterán
Ja, így akár 3 rendszer is mehet a boxon, mert az sd-ről vagy penről ugyangy lehet bootolni elvileg.
-
mexel
veterán
Na oleg megvan, azt köszi.
A CE-vel kapcsolatban hülyeséget kérdeztem hiszen ez már Leia alapokon van nem kryptonon, persze hogy más.
Mindegy, a leírt hibák fennállnak még
Viszont egy akár fontos érdekesség ha még nem volt.
Van egy működő 905x vagy 905D multiboot.Az android mellé kerül a LE.
Mindig a LE indul, mint sd-ről, és onnan lehet átlépni droidba. Működik szépen.
Tesztelem a dolgot és leírom ha érdekes lesz, gyorsnak gyors mindenesetre ( nyilván). A frisítést még nem tudom hogyan működik, majd kiderül.
Csicsókát ismét zargatni fogom, a scripttel talán ő tud kezdeni valamit hogy ez megoldható legyen bármelyik LE-CE esetén. -
mexel
veterán
Sziasztok! Nem tudja valaki oleg 64bit-es Librelecjét merre találni? Visszatenném azt valószínűleg. ( közben lehet meg is van, de mintha máshol is találtam volna ilyet)
Egyébként tesztelgetem a CE-t K1pro-n. A kép szép, de kb minden induláskor más felbontás fogad ( tudom whitelist, de mintha azt írta volna valaki ha ahhoz nem nyúlok ugyanaz mintha a LE-t használnám alapon - nem tudom mit állítsak hogy az legyen amit akarok, majd utánaolvasok).
Más: azt is tudom nem hivatalos, de én mindig engedélyezni szoktam az alvó módot LE alatt és 99%-osan működött is. Itt ha engedélyezem akkor azonnal megáll minden, egyáltalán nem megy és a box is lefagy.
A CE milyen szinten lett átdolgozva a LE-hez képest?
A Tvheadend klienset nem lehet telepíteni ( olvastam a fórumján is) úgy kell manuálisan felrakni zipből és ki kell kapcsolni a frissítést különben mindig fagy, akad. Ezt remélem megoldják.
Valaki írta hogy a képminőség talán jobb mint LE alatt volt, akár el is képzelhető, de lehet hogy csak odaképzelem
Ott is voltak változások? -
vzoli1987
aktív tag
hol tudok venni eu storeban MeCool KIII kütyüt, úgy tűnik mind elfogyott

-
blakey
titán
válasz
junkpod
üzenetére
Hmm, elég sok 720p-t is nézek, semmi gondom a képpel, éles, kontrasztos, semmi fátyolosság.
Mintha a 720p-1080p konverzio lenne hibás. - milyen boxon nézed, S905 vagy S905X? Most S905W-t nyúzom és nincs gondom ilyen téren, sőt, 1080p-re tökéletes. S905/S905X/S912-n sincs gond ilyen téren.LE7/LE8-cal milyen, ott jó? -
junkpod
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Megnéztem a tv beállításokat is. Ennek eredményeként a Kodi menu képe reagál a tv beállításokat, ha növelem a kontrasztot és a szaturaciot akkor egyértelműen látszik az eredmény, de a videó lejatszasban továbbra is szürkés a kép. Ez egy 720p videó 1080p megjelenitessel.
További érdekesség, hogy 1080p videó esetén is jó a kép. Mintha a 720p-1080p konverzio lenne hibás. -
DIEGO15
őstag
válasz
Martin Eden
üzenetére
Sajnos még nem, nem volt időm rá. Mentségemre szolgáljon, hogy szabad kástyám sincs most. OMV-vel fut, én arra vettem, ha az segít valamit. A hozzávaló dtb-vel minden hardverelemet felismer.
-
ztsoft
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
Igen, valami hiba van a frissítő részel (most néztem). Áttéve manuálisra az "Update Channel" üres marad, így a frissítés sem működik (még tavaly az LE-t így frissítettem, tökéletesen működött).
A nightly-nál is tapasztaltam már a hibát, hiába teszem át manuálisra, meg állítok be "Custom Channel"-t, akkor is először az eredeti frissítést kérdezi le. Ha itt hibára fut (elég sűrűn kapok 404-es hibakódot rá), akkor hibával kilép, így a másik sem működik.A másik megoldás, amit DoItYourself is írt, az biztos, hogy működik.
-
DIEGO15
őstag
-
bizi990
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Én viszont igen! Hiszek a memóriában

Ki tudja mire lesz használva még, ezért erre nem sajnálom azt vmennyi plusz pénzt. -
bizi990
senior tag
Elszúrtam egy rendelést, ezért gearbestnél kell vásárolnom.
S905x-et szerettem volna, de nem találok 2GB-ost.
S912-esek ajánlottak, LE CE alapnak? Pl. ez: MECOOL M8S PLUS L Amlogic S912 Android 7.1 -
fledtamas
tag
Sziasztok!
Thoradiába találtam FlexGet nevü add-ont.Kicsit utána olvasva hasznosnak találtam transmission mellé.
De nem igazán tudom működésre bírni
Használja valaki? -
peterk
senior tag
Belső tárhelyre telepített CE-t lehet valahogy manuálisan frissíteni?
Az a tervem, hogy belső tárhelyre rakom a CE-t, de az automatikus frissítésben nem bízom, már kétszer akadt ki/fagyott le nálam. Működhet az, hogy kiírom kártyára az új verziót, berakom a gépbe és SSH/konzolból dd-vel átmásolom a szükséges partíció(ka)t? (Vagy mountolom és cp-vel átmásolom?)
-
direwolf
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Milyen whitelistet?
-
direwolf
őstag
Sziasztok! Használ valaki Nexbox A95X-et CoreElecel? Nekem nem akar működni az auto refresh rate. LibreElecel frankó. Más tapasztalt ilyent?
-
-
dugesz77
őstag
válasz
Draken
üzenetére
Nekem eddig semmi gondom nem volt a Tomtop-al 12 rendelésem volt mind megérkezett.
Miért pont a KIII? Kell a tuner része biztos vagy csak a S912 SOC miatt? Abból a BB2-vel olcsóbban megúszod. Van még mindig francia raktárból áfa mentesen.
Én a KI prot vettem ami tuneres bár azt a részét nem használom csak az S905D miatt vettem meg. Az egy gigabites S905X-es boxnak tekinthető.
KIII mindent bele box tuti hogy jó ,de ilyen árban lehet akkor már a Minix U9-et vennék(már ha nem kell a tuner) -
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted!
Én Android alatt a gyári lejátszót nem bírtam rávenni, hogy a 3D MVC-t lejátssza (érdeles módon, minden egyes indításnál más-más hibát dobott), volt még egy DLNA lejátszó az csak 2D-t tudott.
Akkor a CE alatti 3D iso-t, MVC-t is elengedem.
Egyre jobban hajlok afelé, hogy a NAS lesz a média center is, azaz, HTPC.
-
djnice
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
Az a kapcsoló eddig sem csinált semmit, csak pár verzió erejéig belekerült (sztem véletlenül), hiszen limited-et (16-235) tudsz csak használni S905-tel, akár YCbCr akár RGB esetén, full (0-255) amúgy sem kell filmeknél semmire.
Ez a post még mindig igaz: [link]Sztem nálad a TV bemenet beállításain változott meg valami.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
djnice
üzenetére
Aha, akkor azért nem láttam különbséget, pedig kapcsolgattam.
-
kuthim
tag
Sziasztok,
Kijott a CE 8.95.3Kodi v18 Leia (Beta 3)
fixed DTS-HD HRA pass-through
updated crazycat/dvb drivers -
djnice
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Lehet, de nem csinál semmit

-
junkpod
nagyúr
CE 8.95.2 alatt azt vettük észre, hogy minden olyan mintha szürke fátyol lenne rajta, a menüben meg sehol nem találom a színtér beállítás lehetőséget, másnál nincs ilyen gond? Hogy tudom váltani a full RGB vs 16-235 beállítást?
(Fhd plazma tv, s905, fhd film) -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
ztsoft
üzenetére
Kipróbáltam CE 8.95.0 és LE 8.2.3.1 alatt a 3D lejátszást a Kodi mintákkal, de csak az SBS és a HTAB formátumokat viszi mindkettő, ahogy te is írtad. A 3D iso és MVC 3D mkv anyagokat 2D-ben jeleníti meg, váltani sem lehet.
Android 7 alatt is tettem próbát a gyári KDPlayer nevű 17-es Kodi forkkal, a 3D iso/MVC ugyanúgy csak 2D-ben ment, az SBS/HTAB-nál pedig kézzel kellett a tévét a megfelelő módba kapcsolni, mert nem érzékelte a 3D jelet. Egyébként a kép ilyenkor remegett, szóval siralmas volt.
Van viszont Androidon egy VideoPlayer nevű app, (ha jól sejtem, Amlogic fejlesztés lehet, mert minden boxon rajta van), az viszi a 3D MVC mkv-t, igaz az OSD-jén kézzel kell bekapcsolni a frame packed kimenetet. Próbáltam vele a 3D iso-t is, de csak vmi kamu androidos üzenetet dobott fel (media scanning, please try again later), nem indította a lejátszást.
Ez az app viszont nem tud hálózatról lejátszani, csak lokális forrásból.
Box: Sunvell T95m (S905X) 1/8G, tévé: Sony W80C aktív 3D LCD.Hátra van még a 3D teszt a 7-es LE-el, ha lesz időm megnézem azt is.
Sam egyébként az írta, hogy ha kész lesz a Kodi Leia v18, akkor fog foglalkozni újra a frame packed kimenettel, de valószínű, hogy csak az MVC mkv fog menni (ha egyáltalán fog).
(#44842) kungzi: ALSA HDMI-vel próbáltad? Az összefoglaló elején van segítség a beállításhoz.
-
kungzi
veterán
üdv
Kellene nekem egy kis segítség. Ma este azt vettem észre, hogy nem mennek a külső hangszórók film nézése közben. (beelink gt1 ultimate - libreleec) Most nézem a beállításokat, és az spdif kimenet eltűnt a hang beállításokból, így a TV-ből jön a hang. A hangszórók jók, mert kipróbáltam.
Hanglejátszás eszközénél csak ezek vanna:
ALSA: analog PCM
ALSA: HDM
PULSE: BluetoothMi okozhatta ezt? Már próbálkoztam újraindítással, de semmi, ugyanolyan.

Köszi a segítséget
-
dugesz77
őstag
válasz
sanyi0627
üzenetére
Bevált, jó kis box sokunknál. A torrenthez is jó csak a 100-as háló határolja be a letöltési /feltöltési sebességet.
Ez bármikor orvosolható egy gigabites adapterrel (ebből szerintem az Ugreen-t érdemes megvenni ,mert stabil és jó)
Jó kis kombó akár a legdurvább 4k HDR-ig bezárólag mindent visz ha a csatolt HDD-ről nézed vissza a letöltött tartalmat erről a box-ról. -
Csicsóka
őstag
válasz
syler123
üzenetére
1 GB-ost rendeltem, mivel játszadozni ez is elég. Router, szerver feladatot is simán ellát ennyivel. Alig van RAM, és CPU használat.
Fel lehet rakni csomagból is az OMV-t, de ez itt szinte biztos hogy 4-es, és jól optimalizált fajta.
A legjobb teljesítményt a J-Micro JMS578 SATA vezérlővel nyújtja, lemértem ASMedia ASM1051E-el is kb -10%. A JMS578 FW-t frissíteni kell, mert 3 perc inaktivitás után leállítja a HDD motort. Ez az idő a FW-be van írva, és nem hajlandó hdparm utasítást elfogadni. -
syler123
veterán
-
peterk
senior tag
válasz
djnice
üzenetére
Oh, my bad. Köszi, már értem.
Más. CE 8.95.1, a samba-n keresztüli másolás időnként elképesztően belassul. Külső HDD-re töltök le transmission-al, és ha minden OK, akkor 25-30MB/s-al tudok róla másolni, ami rendben is van. De van amikor érthetetlen okból leesik a sebesség 1MB alá, pár száz kb/s-ra. Mintha olvastam volna korábban erről a problémáról, de már nem emlékszem, hogy hol.
Van rá valami orvosság? -
peterk
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Mármint NE a *_nand-ot, hanem a simát ugye? (Ha belső tárhelyre akarom telepíteni akkor is?)
zfzsolt: az ssh login meg is oldódott. A filerendszer csesződött el ("stabilak" ezek az mmc-s ext4-ek...). Átneveztem a mappát, beloginoltam - így már sikerült -, ext4 helyrepofozása, optware leszed, újrarak és most jó minden újra.
-
peterk
senior tag
válasz
ztsoft
üzenetére
Az entware telepítése után átállítottam a root shellt bash-ra, és root könyvtárban vannak .profile, .bashrc fájlok is, amikbe tettem ezt-azt. Az a gyanúm, hogy azért nem tudok belépni, mert valami nem fut le rendesen (nem találja a fájlt, mappát, stb.)
De most, hogy mondod a fájl kezelőt.... teljesen hülye vagyok. Simán átnevezem a root mappát időlegesen file kezelőben, és ha ez a gond, akkor be kell tudnom logolni utána. Köszi!
Más. Megjött az a jóárasított X96 nekem is. (Az a pár hete linkelt 1GB, 8GB, S905X-es kis kütyü valami 20 dolcsi volt, köszi annak aki linkelte). Gyorsan kipróbáltam, minden oké vele. Röhej, de még a gyári androidja is jobban tetszik, mint a BB2 gyári rendszere, annak ellenére, hogy ezen egy 6-os őskövület van.
De mindegy, mert törölni fogom, ez CE only box lesz. A kérdésem is ezzel kapcsolatos. Bootoltam MMC-ről 8.95.2 CE-t, a gxl_p212_1g.dtb -t használtam, CE honlap szerint ez a hozzá való. Még nem teszteltem, de szépen elindul, működik, felteszem jó lesz.Namost, látok ebből a dtb-ből még gxl_p212_1g_g9sx.dtb, gxl_p212_1g_lepotato.dtb, gxl_p212_1g_nand.dtb, gxl_p212_1g_slowemmc.dtb verziókat is. Ezekről tudja valaki, hogy miben is térnek el? A nevek alapján vannak tippjeim, de inkább megkérdezem. Ha a belső nand-ra akarom majd telepíteni - ez lesz a történet vége, ha kipróbáltam MMC-n és megy -, akkor használjam inkább a *_nand verziót?
-
nyalifali
aktív tag
Sziasztok, HBOGo CoreELEC-S905.arm-8.95.2 alatt valakinek tapasztalat?
Látszólag az eszköz beregisztrál Chromium 62 névvel a HBOGo-hoz de nem indít el semmit. -
Dr.NX
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
Reflinket tettél be.
Reflink nélkül:
https://gearbest.com/promotion-tv-box-sale-special-3497.html -
ztsoft
őstag
válasz
peterk
üzenetére
Szia!
A Putty-ban nem tudok segíteni, nem használom már vagy 10 éve.
a root mappa a storage/opt alatt van - ha jól emlékszem
Igen, de ez szerintem az Entware-hoz tartozik. Mit is akarsz a root könyvtárban? Az SSH dolgai nem ott vannak.
megnézni ugye éppen nem tudom
Miért is? A Kodi fájlkezelője is alkalmas erre, ráadásul a CE óta már a szöveges fájlokba is bele lehet nézni (helyi menü -> "Megtekintés szövegként"), így akár a Kodi log-ot is megnézheted.
-
darvinya
titán
Gearbest box akció. [link]
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
peterk
senior tag
válasz
peterk
üzenetére
Erre valakinek ötlete? (#44630) peterk
-
ztsoft
őstag
válasz
castiels
üzenetére
Szia!
Nálam telepítés után egyből elérhető a web-es felület, nem módosítottam semmit a beállításokon (CE nightly 10.03, Transmission 8.2.30 Lazarus repóból).
(#44817) vargalex
Alapból engedélyezve van az elérés a settings.xml fájlban. Ez kerül be a settings.json (/storage/.kodi/userdata/addon_data/service.transmission/) fájlba is.
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes"?>
<settings>
<category label="30000">
<setting label="30001" type="lsep" />
<setting label="30002" type="text" id="tx_allowed" default="*.*.*.*" />
<setting label="30003" type="number" id="tx_port" default="9091" />
<setting label="30004" type="text" id="tx_username" default="" />
<setting label="30005" type="text" id="tx_password" default="" option="hidden" />
<setting label="30006" type="lsep" />
<setting label="30007" type="bool" id="tx_separate_incomplete" default="true" />
<setting label="30008" type="folder" option="writeable" id="tx_download" default="/storage/downloads" />
<setting label="30009" type="folder" option="writeable" id="tx_incomplete" default="/storage/incomplete" visible="eq(-2,true)" />
<setting label="30010" type="folder" option="writeable" id="tx_watch" default="/storage/watch" />
</category>
<category label="30011">
<setting label="30012" type="slider" id="tx_nice" default="0" range="0,1,19" option="int" />
</category>
</settings> -
castiels
addikt
Core elec alatt a mimic felszinnél hogyan tudom kivenni a nem használt mappákat hogy a főmenüből eltünjön? Pl: fájlok, sorozatok, videóklippek, más felszibbél el lejet tünetni de itt hogyan?
-
Dr.NX
addikt
válasz
castiels
üzenetére
Az jó.
https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hsz_29067-29067.html
Sima web böngészőből is el lehet érni a transmissiont, nem is fontos telepíteni a Transmission GTK-tPl ha a box címe a lokál hálón :192.168.1.115
akkor:http://192.168.1.115:9091/transmission/web/
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Core Elec re feltettem a Transmission-t, segìtséget szeretnék kérni hogyan állítsam be?Hiába ìrom be az ip cimet nem tudom elérni..
-
dugesz77
őstag
Most kicsit jobb árban elhozható (34,99$) a Mecool M8S PRO PLUS 2/16-os box BG-től. UK adapteres..
-
headhunter
addikt
válasz
sugarforce
üzenetére
+1 (220-230cm - Sony Bravia KDL-55W829B)
Következő: Oled 65" vagy 75"?

-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Igen, NFS, és SMB kiszolgáló remek sebességgel. Mellette még ő a router, wifi hotspot, és tűzfal. Itt írtam róla pár infót.
darvinya, minimal Debian 9 van rajra + a szerver/router/wifi csomagok. Az ára 25-45$ 1-4 GB RAM.
Nekem még LE alatt sem rossz, persze én nem vagyok igazi tartalom fogyasztó.
-
sb
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Rtings tesztek alapján sajnos igaza van abban, hogy a 120Hz eltűnésével ma jóval több TV van, ami nem tud kadenciahelyes 24p-t mint mondjuk 5 éve.
Samsungra pl. az összes 60Hz-es modellre pulldown-t mértek, ott van a tesztben.
Érdekes módon a LG meg tudta oldani 50/60-as panelen is...(Sajnos sok másban is visszalépés volt, én most vettem 2. TV-t, 10 éve 120Hz-esem van, most vagy nincs emberi árban vagy úgy általában nincs, pl. 55" alatt simán nem létezik. Pár éve meg 150-ért megkaptad 40"-ban a 3D-t meg emiatt (ha aktív) a 120Hz-et, jobb mozgást, gyorsabb panelt, elektronikát. Ma meg rendes 24p-t se.)
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Automatikusan felismeri, és nem kell semmit állítanom ahhoz, hogy működjön?

Van rá valami orvosság?