- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz
xboxfreak #5271 üzenetére
Akkor én vezetem a minden egybe listát...
Egyik szobában egy Zidoo X9 (FullHD rajzfilmekkel gyötri a gyerek, teljesen tökéletes)
Az én szobámban egy J1900 teljesít szolgálatot egy fordított debiannal, 2*4 terrás ext4-es-el.
80GB FullHD filmek ok, netezés ok, némi kis játék amikor a kölök beköltözik hozzám ok.
Hiba és szarakodás mentes SMB, FTP, KODI/youtube és feliartozás (mint asztal), webes/daemonos torrent.
Mind ezt egy tenyérben.
Anyusnak van egy jóga sorozata, egyszerű 720*576, nem lehet megszerezni más kódolásban, eddig egyedül a J1900-as lejátszóm tudja lejátszani, minden más lejátszó meghal alatta (WDTV Live, popcorn hour, és egy Bd playán teszteltem)
Aztán van egy Pipo x7 hasonló adtottságokkal mint a J1900, csak gyengébb, az "hónaljalácsapos" lejátszóm
Laptopon netezek, és asztali gépen játszom -
envagyok
veterán
válasz
xboxfreak #5131 üzenetére
Nem tudom
Én eddig az mxq-t használtam openeleccel, a képminőség teljesen jó volt.
A másik tv-n rpi2 van szintén openeleccel.
Az is tökéletes.
Nekem mindenképp olyan lejátszó kell, ami tud hd hangot, 4k hevc-t 10 biten, kadenciahelyes lejátszást, és Kodit. Már csak azért is, mert tvheadend szerver szórja a tvcsatornákat a házban.
Így nekem a meder felejtős.
Volt már wdtv live-om, azt sem sírom vissza -
clava01
csendes tag
-
Lifeforce
őstag
válasz
xboxfreak #3447 üzenetére
Nem csomagmérettől függ, hanem attól, hogy a kici kínai mit ír rá.
Ha azt írja rá, hogy Android miniPC, akkor csak 27% áfa terheli, ha a nevében szerepel a mediaplayer akkor már vámot is rátesznek.
Emiatt a malőr miatt én is sokat magyarázkodok és nyilatkozok írásban, mert kici kínai nem érteni, hogy miért nem szerepelhet benne a mediaplayer.
Amúgy is, ezeknek az eszközöknek semmi köze a médialejátszókhoz, csak reklám...junkpod:
A telefonokra nincs vám csak ÁFA, illetve elvileg fizetned kellene utánuk az Artisjust, mert itthon kerül forgalomba a készülék.
Erre egyébként már láttam az új vámpapírt, amíg nem igazolod, hogy befizetted az Artisjust, addig nem adják ki. Vagy ők is befizethetik helyetted, amit majd áfával együtt befizetsz nekik. -
headhunter
addikt
válasz
xboxfreak #3440 üzenetére
Erről maradtam le hétvégén, akciósan 18.000Ft. (59.99$)
Vám+áfa miatt "aggódtam". (tökölés, hezitálás)
EU (2GB+8GB) jelölés miatt nem kellene plusz vámot és áfát fizetni vagy ez másra vonatkozik?
MXIII-G és az Tronfy MXIV csak a 8GB helyett 16GByte ROM-ban különbözik?
Antutu 5.7.1, 3Dmark tesztekben közel azonos pontszámot értek el.
30 videóból, mindegyiket lejátszotta...
-
-
nimfas
addikt
válasz
xboxfreak #3393 üzenetére
Telefonon és tp-link routeren már garázdálkodtam, de ez így elég érthetetlen számomra
1. hogy lehet root-olni a TM10-et?
2. es file explorer-t feltelepítem a play-ből, OK
3. key map prog (van ilyen program, vagy könyvtár?)Maga a távirányító működik, a gombok is... fel-le-oldal... egér kattintás is, home gomb is....
A bajom az vele, hogy hol veszi az adást, hogy nem a TM10-es, mintha leterhelné valami, mint mikor a gépen akadozik a játék.... érted? Megnyomom az egér gombot rajta.... mozgatom a távot, mozog a kurzor aztán gondol egyet és megáll hiába mozgatom folyamatosan. Van olyan, hogy a mappában vagyok a KODI-n belül a filmeknél és nyomom a le gombot, nem megy.... 3x-ra elindul. -
2007ath
aktív tag
válasz
xboxfreak #3342 üzenetére
"csak a kép bal felső negyede jelenik meg."
Megtaláltam a megoldást. [link]
A lényeg: Profi beállítási szint után a Rendszer -> Videó -> Gyorsítás menüben az Amcodec hardveres gyorsítást OFF-ra kell állítani. Kipróbáltam a 14.2, a 15.0 és a 15.1 verziókkal. Mindegyiknél működik.
-
2007ath
aktív tag
válasz
xboxfreak #3342 üzenetére
Azóta is gondolkodom a megoldáson. Egyre inkább hajlok arra, hogy a képernyő felbontással, pontosabban annak be nem állíthatóságával kapcsolatos a probléma. A windows-os Kodin ez simán állítható (ablak mód vagy teljes képernyő, ez utóbbinál a felbontás állítható), az androidoson viszont - ahogy korábban is írtam: verziótól függően - vagy megjelenik ez a beállítás, de inaktív, tehát nem változtatható, vagy meg sem jelenik.
Szerk:
Hogy még egyértelműbben fogalmazzak. Úgy érzem, hogy a Play áruházból letöltött verziók valamilyen okból fixen 1920x1080-as képernyőfelbontást észlelnek.
-
2007ath
aktív tag
válasz
xboxfreak #3337 üzenetére
"Ugyanez a problémám"
Ez a Kodi beállításainak elfelejtésére vagy a 2015.08.08-as OTA update-re vonatkozik?
A vertical sync-et ki fogom majd kapcsolni. (Köszönöm az ötletet.) Most egyelőre a "gyári" Kodi van fent. Minden beállítást újra elvégeztem, Ha megunom a backup visszatöltögetéseket, akkor ismét próbálkozom majd a Play áruházas verziókkal.
-
akika2011
csendes tag
válasz
xboxfreak #3303 üzenetére
Ez nagyon jo leírás! Bár most még egy mukkot sem értek belőle, de ha meglesz a szajré, akkor nekiugrok, es jol beallitgatok.
Ma voltam a westend ben, érdeklődtem, de a kissrác nem tudom, hogy gyakornok volt-e, de nagyon gáz volt, azt sem értette mit akarok. Na megrendeltem meten. Kíváncsi vagyok,mikorra ér ide...
Köszi a szupi leírást Mégegyszer! Ha megjön a cucc, irok én is konklúziót.:-)
-
shtirley
tag
válasz
xboxfreak #3303 üzenetére
Én maradtam a gyári távnál egyelőre. Ez a keymap elég volt hogy kicsit használhatóbbá tegye. A számgombokra ráraktam a play/pause, stop, fw, ffw, rw, frw, lang, sub funkciókat, és a lényeg számomra megvan. Csodát nem várok egy ilyen Androidos doboztól, nekem úgy is csak Kodira kell NASról való lejátszásra és azt most remekül viszi. 100 dollár körül ettől jobbat nem nagyon kapni itthon távirányítóval, garanciával.
-
akika2011
csendes tag
-
nismoka
addikt
válasz
xboxfreak #3269 üzenetére
De bizony, meg meg röccen. Nem csak én írom, külföldi fórumokon is. 23.976 támogatás kellene pontosan hogy ok legyen. Ha bekapcsolom a tv-n a mozgás javitást akkor nagyjából elfedi de a mesterséges interpolált képet meg másért nem szeretem, hát ilyen válogatós vagyok na..
A natív lenne jó.
-
Lifeforce
őstag
válasz
xboxfreak #3213 üzenetére
Annyira nem forrósodik, hogy kellene hűtésmód.
Az is igaz, hogy annyit nem nyúztam, hogy ez kiderüljön.
Viszont nagy a ház, így könnyen beszerelhető olyan hűtés, amitől nem ugrik a gari.
De ahogy írtam, annyival jobb, hogy engem még az sem érdekel, mivel ha 1 hltig jól működik, utána nem lesz már baja.
Nekem mindent megér, hogy az ext4-et automatice mountolja, leállítja a hdd-ket, és ki lehet kapcsolni.
Régóta vágytam ilyen kütyütyüre. -
headhunter
addikt
válasz
xboxfreak #3122 üzenetére
Innen rendelve, mennyi plusz költség jöhet még rá? (Vám, ÁFA, stb...)
Ezek a boxok még szimpatikusak, de 50.000 felett lesz a mind a kettő hazai forgalmazóknál:
1. ZIDOO X9...
Tesztekben vegyes a fogadtatás, vásárlóknál pozitívabb a megítélés.
------------------------------------------------------------------------------
-
shtirley
tag
válasz
xboxfreak #3090 üzenetére
Nem értem ezt a kikapcsolás problémát. Rátettem egy fogyasztásmérőre és kikapcsolt állapotában 0.0W fogyasztást mér. Egy tizedestől kisebb fogyasztást nem jelenít meg ezért azt a minimálist amit standbyban fogyaszt nem tudom mérni. Nekem ez így jó, ha újra akarom bootoltatni akkor kihúzom a tápját.
-
Bendo
tag
válasz
xboxfreak #3094 üzenetére
E szerint csinálom :
http://tutorial-iptv-xbmc.blogspot.hu/2015/04/iptv-stalker-add-on-for-kodi.html
És idáig jutok benne : Select Metalklettes Addon repository, azon belül a Video Add-Ons,
Na itt minden bejön, aminek be kell jönnie, vagy a képen is megtalálható (Film Dictator, Erotik XXX, Football highlights, stb....), csak az IPTV Stalker nem.
Akkor hol rontom el?
-
rabarmat
csendes tag
válasz
xboxfreak #3033 üzenetére
Sokkal jobb, mint a gyári táv. Egy dolog zavar, hogy Kodiban filmnézés közben ha a kezelőpanelt előhívom ( pl. megállítás ), akkor a kurzor össze-vissza szaladgál. Biztos van rá megoldás, de eddig még annyira nem zavart☺ Szöveget beírni, funkciógombot megnyomni nagyon gyors.
-
shtirley
tag
válasz
xboxfreak #3019 üzenetére
Nekem ez már a második TM10-es, az elsőt garanciában cserélték. De sem az első sem a második nem fagyogatott, és a hanggal is rendben volt minden. Ezt a teszt nevű fw-t viszont még nem tettem fel, de az eredeti és a 0701-es dátumú nem csinált ilyeneket. Csak azért mondom, mert lehet hogy nálad is garis probléma lesz.
-
2007ath
aktív tag
válasz
xboxfreak #3019 üzenetére
Néhány hete már olvasgatom a fórumot, és próbálok dönteni tv-box vásárlással kapcsolatban. Némi megingástól eltekintve, szinte kezdettől fogva a TM10 ( [link] ) az első számú jelölt.
A kérdésem: jelenleg a 15 - 45 eFt-os kategóriában van-e ennél ár - érték arányban jobb választás? A TM10-re Lifeforce kolléga TM10_TEST.ZIP csomagban lévő firmwarejénél létezik-e stabilabb, jobb erre a boxra? Behatárolható-e, hogy a jelzett, időnkénti fagyások milyen körülmények között jönnek elő?
-
xboxfreak
tag
válasz
xboxfreak #2999 üzenetére
5ghz-es wifivel már tökéletes, a firmware stabil, azt nem tudom megítélni, hogy gyorsabb e ... 1 napja wifin mennek rajta az 1080p-s videók és a fémháznak hála jéghideg a cucc.
Persze jó lenne a zidoo-s launcher, vagy a tronfy mx4-es laucher-e de jó ez így egyelőre... csak ezek a buta színek a gyári launcher-en ... jajj
-
tomimidi2
csendes tag
válasz
xboxfreak #2980 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de a linkelt videóban is egy gamepad-ot támogató autós játék konfigurálását mutatják be. Pont ez a problémám, hogy más játékok alatt meg nem működik.
Az xdadevelopement oldalon, ha jól olvastam, akkor a gyártót integrálják az akkori android rendszerbe, hogy felismerje a beviteli eszközöknél. Ezzel nincs gondom, mert 4.4.2 rootolt verzió van rajta és fel is ismeri, csak 1-2 játék alatt működik. Az alap android rendszerben szépen lehet vele navigálni, de amint elindítod a játékot teljesen használhatatlanná válnak a gombok. Nem tudom mit csinálok rosszul, de azt gondoltam egyszerűbb egy tv box játékra való felkészítése. Úgy néz ki nem... ;(
Már próbálkoztam Tincore, droidmote, game controller 2 touch alkalmazásokkal is, de nem sikerült beállítani ezekkel sem.
Van aki használ android tv box-ot játékra? Ha igen, azt mivel vezérli?
-
-
törölt tag
-
Lifeforce
őstag
válasz
xboxfreak #2956 üzenetére
Én a prot használom, de berhelni kell, hogy jól működjön (ugye az F10 távokat a Mele készülékekhez gyártották)
Ám van egy érdekes dolog benne, TV-kkel is kompatibilis, kolléga most teszteli, mert mindenki elkezdett örömködni tőle.
Mivel ugye ma szinte egyik TV-n sincs fülhallgató kimenet, ám ezzel ez meg is oldható, még hozzá zsinór nélkül -
-
Lifeforce
őstag
válasz
xboxfreak #2906 üzenetére
Elsőre is értem miről beszélsz
Az asoap (gyári billentyűzetnél) még csak csak megértem, de remote billentyűzetnél érdekes.
Van egy vékony billentyűzet, amire azt hiszed kínai, állítsd át angolra, és próbáld meg azzal
Ez sajnos billentyűzet függő, nem beállításé és semmi köze a romhoz (legfrissebb gyári romot használtam) -
an0ny
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged