- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
Witcher 3 -mat ha akarod se tudod 1 nap alatt kitolni ezt meg fél nap se elvileg kitolni main szálon...
De mindegy itt próbáld bebizonyítani magadnak, hogy megért 20,000 forintot
FC5 20k PC-re? Nem ilyen árra emlékszem de az FC3 óta nem veszem meg őket, az 5 -öt is nemrég vettem meg valami 2-3.000Ft -ért. Konzoloson sírás szerintem is szánalmas, bár vannak exkluziv címek amik 100x szebbek ennek a konzol verziojánál, persze mondom EXCLUSIVE címek. Csalódás a CP2077 még PC -n is, én sokkal többet vártam a srácoktól hisz már bizonyítottak, hogy tudnak k.va jót és maradandót alkotni. Witcher 3 -at se megjelenéskor vettem meg már bőven a Blood&Wine kieg után vettem GOTY kiadást. De persze modokkal toltam, HD Reworked Project nagyon sokat dob azért rajta, sok helyen elnagyolt textura van a játékba persze akkori hardveren így is épp hogy jól futott ha jól emlékszem. Meg egyébb sign effekteket tuningoló modok, 1-2 reshade proba de nem adta annyira, LOD itt is siralmas volt azért és sajna nekem a LOD modok nem akartak működni. Itt is a CP -be a LOD siralmas, 2D modellek és hogy látni, hogy hol spawnolnak be a modellek elég tré. Előbb legyen egy amíg a szem ellát LOD minthogy RT meg 8K texture mert hiába csilivili meg minden ha elötted 2m-re már minden statikus és low res, főleg egy ilyen játék ahol haladsz mész vezetsz nem a legjobb megoldás beáldozni az LOD -t arra, hogy szebb textura meg RT.*szerk.:
RT -ből meg szerintem egyelőre elég lenne a reflection-öket erőltetni és erre találni egy módszert hogy minnél hatékonyabban lehessen futtatni mert ez k.va sokat tud dobni még a játékon. Bár ez is olyan, hogy pl Control -ba xartak SSR- ral megoldani a reflekciókat mert RT nélkül kb 0 van RT-vel meg persze le esik az állad de RT nélkül is lehetett volna kicsit gagyibban megoldani. Tök szép és jó dolog ez az RT csak akkor vagy RT -vel lesz csak szép és jó nélküle meg oda ültettek az utcáról egy kezdő fejlesztőt, hogy nah azért legyen benne RT nélkül is árnyék meg valami kis reflekció... -
Pahli
tag
-
törölt tag
Akkor úgy gondolod hogy NV nem fog TSMC-nél gyártatni ? és a Samu annyira felfut hogy el fog tudni látni 5nm-el egy olyan céget aki a Diszkrét 80%-ára törekszik ???
Nyilván kell adni valamilyen választ ami most a világban van.
Vagy inkább úgy fogalmazva a világba NINCS.
Most hogy kijött a Cyberpunk nyilván megerősödnek az NV Support kapcsán az NV törekvések és Víziók.
A DLSS nyilván egy érv a most vásárlók között, ezt én sem vonom kétségbe akinek az a fontos vegye vigye ólcsó a Scalper kártya Hardveraprón ide ide ...
De tegyük a helyére . Továbbra SEM lesz általános a DLSS és főleg NV supported játékokban várható a felbukkanása.
A Big Navi szoba az mára VS-esebb szoba mint ez. Ennek egy oka van hogy sikerült elfoglalnotok. Na nem úgy mint a törököknek Egert inkább úgy mint a Skandináv nyugdíjasoknak kis nyugati falukat felvásárlással.
Nagyjából mindenki aki ott van annak előző kártyája NV volt.
Ennek egy oka van a Budgetre épülő olcsón ugyanazt több memóriával márkahűségnek vége és egy AMDs már nem tud megvenni egy 350 ezres plusz scalper feláras kártyát.
Döbbenetes de ezeket onnan vágom be:
"Szoval az en es szerintem aki realisan latja a dolgokat annak a véleménye meg mindig legalabb 1generacioval le van maradva az amd."
És a szokásos a cyberpunk DLSSével nincs különbség látványban, ami nyilván nem igaz csak az hogy az eltérés a natívhoz képest zavar e engem ami egy szubjektív vélemény és ha nem látja akkor számára a 20-30 FPS még indokolt is lehet , de mindvégig
az azonos: (TRUE/FALSE) hangsúlyozását.
Miért használsz ilyen erős szavakat Meteor hogy Vízió ez a kis lelkecskémet úgy felborzolja (ezt cicának)
Azért mert végiggondolva hogy a Cyberpunkba mennyiért épült be az NV támogatás és a Gameroknak eladott kártyák számát megsaccolva nem hogy a mostantól aztán mindenhol DLSS lesz de az se hihető hogy behozta-e már a kártyaeladásból a support árát !!! -
törölt tag
Ha nincs saját véleményed az nem baj
Hívd fel az Nvidiát hogy Hardver Unboxed tessék mondani ahhoz hogy kapjunk kártyát mit kell írni ide a cikkbe a "Saját vélemény :" Mögé ?
Ez amit mutatsz azért csalóka mert nem ugyanazt mutatja és valamiféle művészi élmény kedvéért a háttér el van mosva.
Na most ha 4K tvn nézed pont az elmosott háttért akkor persze rá lehet haluzni hogy az a Full HD. De legyen Jobb felső a Natív. Bal alsó meg a leggyengébb, a bal oldal az full rossz felül is.
Nyertem kártyát ???
Ha igaz amit mondanak hogy Apple az M1 el lenyúlja az 5nm 80%-át akkor nem lesz ebből 4080 se. -
huskydog17
addikt
Egyszerű: RDNA2-es VGA-ból még annyi sincs, mint Ampere-ből, azaz nem lehet kapni. A nagy tech csatornáknak is azért van, mert a gyártó direktben küldött nekik egyet-egyet. Az olyan egyszerű kis végfelhasználóknak, mint te vagy én semmi esélyünk megkaparintani egyet, még ha akarnánk se lenne.
-
-
Pedig van különleges benne, mert ha "büntetsz" valakit a sajtóban azért mert nem egyezik a véleménye a tieddel, akkor annak rossz üzenete van a sajtó számára.
Ez a "vagy egyetértessz velünk, vagy szevasz" politika... ez nagyon nem jó üzenet, ha ilyen marketinget akarsz, akkor fizess marketing reklám tesztvideókat csak és ne várj független teszteket saját véleménnyel/kritikával a termékedről.
A többi oké, tényleg nem kell kártyát adni mindenkinek, nem is ez a baj (ez konkrétan majd a H.U.-nak lesz baj)... de a fenti üzenete az nagyon rossz marketing szempontból, és pont a marketing osztálytól.
Linus legújabb "rant" WAN-ja pontosan jól elmondja miért baj ez, ami történt. Ez egyfajta "befenyítése" a sajtónak.
-
FLATRONW
őstag
Szerintem az is probléma lehet, hogy pl. a 18 játékos összegzés kikapcsolt RT mellett van feltüntetetve. Szinte az összes RT-s játék fut AMD-n is. Így eléggé torzítva van az összesítés. Szerintem az nem kifogás, hogy az AMD megoldása csak első generációs, így nem úgy teljesít, mint az NV, ezért nem vesszük figyelembe.
Persze ott vannak külön az RT-s mérések is, de sokak azt hihetik, hogy ez benne van az összesítésbe, amiben pedig azt látják, hogy elhanyagolható a különbség a GPU-k között. -
törölt tag
Kedves ördög ügyvédje.
Ügyfelem kérésére az angyal ügyvédje ügyvédi munkaközösség nevében írok. Kérem megnevezni azok a tényállásokat amelyekben védencem hibázott? Tartalmazott e olyanokat a szerződésük amelyet megszegett ?
Csak önmagában azért ha egy DLSS játékot tesztel valaki volt e kizárás a a szerződésben ? És ha valaki tesztel a Far Cry 6.-ban és a Walhallában ? Vagy ez is kizárást von maga után ?
Azonkívül szeretném ügyfelem helyett ajánlani IGOR-t a bátort .
és az volna a kérdésünk hogy a 6800XT+SAM hány százalékkal verheti meg a 3090et hogy ügyfelem az első nap tesztelők között maradjon ?Tisztelettel. Peroskaaa hozd be a szent noviciánus pecsétet aztán dobd a levelet egy vulkánbaaaa.
.
Kérdezzük meg ABU-t mennyire kötik ki a tesztelőknek mit kell csinálni és mit nem szabad ? már ha nyilvános. -
Piszmaty76
aktív tag
Ha tényleg így van, akkor ez elég szomorú. Bevallom ez a 2020-as év Nvidia-AMD fronton nagyon összezavart. Idén mintha teljesen egymás korábbi bőrébe bújtak volna. Tehát ebben a fura évbe még az is beleférhet, hogy most az AMD szabotálja a fejlődést. Bár még mindig fenntartom, hogy eddig míg az Nvidia nyers erőből próbált szinte mindent megoldani, az AMD-re volt jellemző, hogy erőforrástakarékosabb megoldásokon agyaljon egy-egy funkcióval/feature-rel stb. kapcsolatban. Szeretném hinni, hogy most is valami ilyesmi lehet a háttérben. De hát ugye 2020, ki tudja?
Szerintem már ők is régóta fenték a fogukat a raytracing funkcióra, csak várták hogy eléggé megcombosodjanak a hardverek. Arra viszont őszintén kíváncsi lennék, ha belekukkanthatnánk egy lehetséges párhuzamos jövőbe (mi lett volna akkor, ha...), melyben nem lettek "elgáncsolva" az AMD fejlesztési törekvései, most hol lehetnénk hardveresen és szoftveresen (pl. a játékok)? Tényleg nem vitát akarok kezdeményezni, de annyira rákukkantanék kíváncsiságból. Vajon jobb lenne az a jövő vagy jobb ez így ebben a formájában? Na nem is fogok tudni aludni bakker...
-
törölt tag
"3 darab Amd-s RT címből 2 darab nem fog futni vagy nem fut Nvidia kártyán jelenleg."
Hogy érted azt hogy nem fut nem indul el ? Mekkora jó ötlet ez hogy AMD exclusive
Nagyon valós az a gondolatszál amit Piszmaty ír hogy ha AMD kezdte volna NV kikerülné és nem jutott volna el a dolog a microsoftos szabványosításig.
Abba maximálisan egyetértek veled hogy ez nem piac hanem egymás mellé még névben is beállított kartelezés nagyon kevés valós konkurenciaharccal.
Jelenleg az vesz NV-t aki a DLSS-t tartja fontosnak, és az vesz AMD-t aki a több memóriát vagy a SAMos elhúzott értékeket melengeti keblén. Minddkettő lesz de NEM VAN. Ha megnézek egy ilyen bencset sokszor gondolom hogy a piacnak az lenne a jobb ha egy gyártó lenne mert akkor minden kártya támogatna mindent !
Persze akkor hogy érnénk el hogy emberi ára legyen konkurencia nélkül ? Hát pl úgy lehetne hogy ha Microsoft nem csak nézelődője lenne a toxikus piacnak hanem töke nő és erőltet szabványokat.
Nem utólag hanem ez lesz fiúk erre tervezzetek kártyákat azon belül hogy hogy oldod meg a te dolgod .
"így nem fog fejlődni az RT technológia, hogy külön utakon jár az AMD." AMDnek a jelen hlyzetben azt kellene erősen nyomnia amire kijönnek a 6700 xt nonxt kártyái hogy az GPU OPEN eljárásai erősen elterjedtek legyenek. Vagyis a kis kártyákon is legyen szép a látvány, mert ha a figura látja hogy az ő 500 -900 ezerért vásárolt kártyáján semmivel nem szebb a kép ott is tükröződik a pocsolya mint a 200 ezresen akkor majd vakarja a fejét hogy kell e ez nekem.
Csakhogy a nyílt rendszerektől NVnek a szőr is feláll a hátán mikor komoly pénzeket kér cégektől az optimalizációért, mer' az nem úgy van hogy írtam egy programot NV optimalizáld már nekem lécci lécci. -
Piszmaty76
aktív tag
Ez azért annyira nem biztos. Eddig is az AMD próbálgatott volna gőzerővel technológiai újításokkal előrukkolni, de mivel a csupán egyre combosabb hardverekre fókuszáló Nvidia törekvéseiben több fantáziát látott a gamerek túlnyomó része, tudjuk hol végezték azok az újítások. Az pedig eléggé vicces, hogy most hirtelen milyen fontossággal bír az Nvidia majdhogy egyetlen komolyabb fejlesztési szándéka. Ha az AMD igazán rácuppan az RT-re (miért is ne tenné?), nem kizárt hogy az fog igazi turbót adni az RT fejlődésének. Természetesen nem tudhatom, de nem érzem úgy, hogy ők lennének az akadályozó tényezők. Későn kezdtek vele foglalkozni szerencsére, mert ha ők kezdték volna az ertéskedést, akkor jó eséllyel az is haszontalan újításnak lett volna bélyegezve és a kukában végezte volna. Szerintem.
-
RTX 2060 vs RX 5600XT viszony alapján azt mondom, hogy NV-re van optimalizálva a játék. Hogy is ne lenne, hiszen az NV támogatta a fejlesztést. Remélhetőleg jön javítás majd, ami kibalanszírozza a viszonyokat.
Na meg persze érdekes lesz látni, ha lesz RT AND-n is, akkor mit fog mutatni a grafikon. Bár a jelenlegi teszt alapján nincsenek nagy elvárásaim.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Ethereum 2.0 nem fog majd igazán jól futni GPU-n. De mire kivezetik a PoW rendszert, addig még eltelik három év, ameddig az Etheriumon lehet keményen bányászni egy GPU-val is. Emiatt ugranak egyre többen rá, mert most még van benne GPU-val kinyerhető pénz. Majd amikor csak PoS blokkok lesznek, akkor vége lehet a GPU-s bányászatnak Ethereumon, de ez 2023 előtt tuti nem jön el. Akkor majd keresni kell egy új kriptovalutát.
-
Piszmaty76
aktív tag
Nekem úgy tűnik, hogy eddig is az AMD volt aki közzé tette a dolgait a "közjó érdekében" (részben ezért is szimpatizálnak ennyien a céggel), míg az Nvidiára inkább az (volt) a jellemző, hogy sörétessel ücsörög a cuccain hevesen morogva, ha valaki közelebb menne hozzá. Nem véletlenül AMD cuccok ketyegnek a konzolokban. De valóban, olyan érzésem van mintha idén a két cég egy csomó mindenben helyet cserélt volna...
-
-
törölt tag
Su királynő kegyet gyakorolt, AMD procikkal is engedik az NV SAMot. Nesztek pribékek
PanemSAM et circenses.
-Szerinted jól tette ezt ?
de ha már itt vagyok...
Ja azok a kazán 6800-asok alulfeszelve 183 wattot fogyasztanak.
Jajj azok a régi szép idők amikor emberek három naponta bementek AMD találgatósba hogy mennyire fontos a performance /watt vajon most is járják NV fórumokat és jajgatnak? és logout cikkeket írnak róla ??? vagy kettős a mérce ?? hm hmmm -
törölt tag
A 20 GB AZ JÓ. !!!
Mert akkor kérhet érte többet mint a 6800XT.
Ha 7nm-en hozza le adom a +10%ot is.
Mindkettőnél megér 10-10% felárat.
Na most NVt ismerve ez a 20% ez 40 lesz.
és adni fog egy amúgy jó kártyát csak 999 dollárért több memóriával de a 6900 XT teljesítménye alatt.
Már csak arra vagyok kiváncsi hogy "a 10 GB mindenre elég "szlogenes emberek hirtelen mire váltanak majd át -
do3om
addikt
Amd oldalon egy plusz pont a 16gb ram .
Kíváncsi vagyok majd azért a többi tesztre is de igen jól kijött most a lépés az amdnek. A memória mérete sokaknak lesz döntő szempont, hát ha még az ellátás is jól menne... De ez sajnos most nagyon kiseséjes.
Nv komoly bajban lesz azzal hogy mit lépjen. Árcsökkenés lenne a legjobb, persze majd meglátjuk az AMD árait.
RAM témában viszont nehéz lesz ha hoz többet ezen az áron mit szólnak a régi vevők. -
gejala
őstag
Azért az is megér egy misét, hogy 5500XT ugyanannyi fpst hoz 1080p/1440p/4K-ban. Mondjuk abból az 5-ből nem nagyon van mit elvenni, de akkor is.
Az a durva VRAM használat meg félig lett igaz. 4K-ban 10 giga simán elég, viszont a 3-4 gigás kártyáknak annyi 900p-ben is. Nem mintha 6 gigás 1060-on játszható lenne az a 26 fps.
-
Kolbi_30
őstag
Mivel itt ezen a forumon/oldalon mindenki maximalista akkor ugye au ultra -high preset es rt az kb 600k+a tobbi alkatresz kezdodik..mert 100 fps alatt szedul hanyingere van meg stb..akikit ez zavar nyugodtan veheti milioert a gepet. akit nem az vehet konzolt. nekem se milios gepem se konzolom sdincs, de nem is a 100+ fpsre verem a bret..
-
szmörlock007
aktív tag
Persze, nekem is csak a pc-re is kijövő címek játszanak, de a watch dogs az szerintem inkább múlt a fejlesztőkön mint a hardveren. Szerintem lesz ez jobb is ahogy elkezd olajozottan működni a gépezet, azért itt most sok minden közbejátszik, időbe telik míg letisztul a kép a konzolokról. Szerintem amúgy mindkettő nagyon jól sikerült a maga módján.
-
szmörlock007
aktív tag
Jó hát a Ubisoftól első körben mit vártunk?
Az a játék megjelent mindenre, szerintem semmi optimalizációt nem kaptak az új konzolok csak rádobták és annyi. Lesz ebben még sokkal több is, azért a ps5-ös spiderman miles morales szerintem gyönyörű, és a ray-tracing is kiváló benne ha nézted a digital foundry elemzését. -
FLATRONW
őstag
Ha jól értelmezem, akkor a checkboard rendering az hasonló, mint a filmeknél az interlaced felbontás.
Annyi különbséggel, hogy nem a páros és páratlan sorokat tünteti el, ezzel megfelezve a függőleges felbontást (1080i - 540p), hanem a soronként felezi meg a pixelek számát. Az egyik sorban a páros pixelek hiányoznak, a másikban pedig a páratlanok. A hiányzó pixeleket pedig az előző képkockákból interpolálják. Természetesen ez egy összetettebb folyamat, mint az interlaced megoldás, így a minőség nem is romlik annyit. -
Callisto
őstag
Bőven lehet százszámra mutatni játékot ahol nincsenek ilyenek. Igaz egyiknél sincs a DLSS használva olyankor.
Ez nem bug, hanem DLSS "feature". Az algoritmus velejárója és nem lehet kijavítani. Nem tudsz vele mit csinálni. Ennyire elvakult ember az univerzum létrejötte óta nem volt még... -
törölt tag
Én meg szokás szerint ráengedem a Google translate-t:
"Ez azt jelenti hogy a support nem azt jelenti hogy csak neked támogatok valamit mert azon többet bukok mint nyerek, a díl csak úgy köttetik meg ha egy mindenki számára futtatható standard eljárást használok RTben is. A vad paripa bement az egyen istállóba és otthagyta a pont rászabott LÓ alakú istállót."
Nagyon jó ez a google translate hogy így érti a lényeget , de mi lehet az a díl ? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Így pedig Kína mondhatja, hogy ők tisztán játszanak, hiszen a több kínai vezető mást akar. Mennyire kár, hogy Wu hatalma jelenleg túl nagy, és Hszi Csin-ping ezt biztos elképesztően sajnálja is...
Ha Kínának Wu tényleg annyira nagy probléma lenne, már rég eltávolították volna. Gondolod pont egy ilyen illiberális államban nem tudnak piszkos eszközökhöz nyúlni? A valóság az, hogy Kínának nagyon is tetszik az a káosz, amit Wu teremt, mert egy olyan üzletet hátráltatnak vele, ami az országnak rossz. A megegyezés csúszásával viszont fel lehet készülni a későbbiekre. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Amit nem fog megkapni, mert az brutálisan sok, vagyis végeredményben teljesíti azt a szerepet, amit rábíztak, hátráltatja az üzlet létrejöttét, amíg a kínai projekteket leszedik az ARM-ról.
Idővel majd el fog fogadni egy ajánlatot, és amikor megy ki az ajtón, akkor visszafordul, hogy sajnálja, hogy Kína otthagyja az ARM-ot. Ez politika már, érdekek és érdekellentétek.
-
-
awexco
őstag
Google is MS is pl Hollandiában meg gondolom sok helyen kurva nagy serverparkokat épít ki most még viszi a pénzt de ha teli lesznek .... Kvázi jó pár csont üresen áll !!!
Ms datacenter amsterdam mellett pl ha elkészül Lesz több is máshol (bár nem tudom azok mekkorák) én az egyiket láttam belüröla teljes park csúcson olyan 500MW fogyasztásra képes . Szal Paks csúcson 4db ilyet bírna el ami a Magyar energiatermelés felét adja ....
-
awexco
őstag
Komplikált ez azért ... mert vannak jó fejlesztések is a rosszak mellett mindenhol .
Az biztos , h AMD most sinen van . Teszkó gazdaságosan nem öntik ész nélkül a pénzt sehova (pláne hogy nincs is még) . Idővel majd megjön az eredménye .
Talán IBM ami megérne egy misét ... nagyon kezd lekerülni a térképről de még mindig bazi nagy cég . Lehet talpra , növekedési pályára álnak ők is . -
awexco
őstag
Az , h túl van árazva a tőzsdén az nem a valós értékét jeleni . Valós adatok tekintetében próbáltam összehasonlítani. Bár most AMD felszálóba van majd meglátjuk pár éven múlva hova jutott.
Xilinx tekintétében Ott kapásból jónak tűnik a dolog . Szerverekbe , de akár desktopba mehetnek árúkapcsolásba dolgok . pl amd cpu, gpu , xilinx lan , wifi stb ... csak egy példa ...
Tuti vannak extrémebb dolgok is amire mi nem látunk rá .
Nvidia esetén elképzelésem nincs , hogy miért jobb így mintha licenszelték volna .
Persze , h legyen teljes platformja az érthető . Lehet az a cél , h szerver célra csak ők legyenek és ne legyen konkurencia ? Persze az AMD , Intel ellenében . Lehet ez a cél nem tudom .
Szívesen meg hallgatom más érvelését . -
törölt tag
Nem megváltás, csak arról van szó hogy AMD konzolokon átívelő megoldást hoz. Azaz amit Ps5,-ön Xboxon fejlesztenek tartalmazza NVnek meg szépen plusz pénzért bele kell fejleszteni DLSS-t.
Nem mondjuk hogy rossz a DLSS 2. (1.3 aLatt mondjuk)
Ha a program NV supported akkor a Gamernek mindegy.
Miért erősíteni azzal az NV-t AMD hogy megcsinálja ugyanazt a megoldást mint ő és tálcán átnyújtja neki a konzol kompatibilitást ?
Csináljá CPUt lesz SAM-od, csinálj konzolt lesz konzolközeli hardvered. Még meg is előzheti egy supported konzol játékban csak ez mindig PAY TO WIN lesz.
Mondjuk most biztos sok pénze van NVnek mert csak azt az 1000 eladott 3080-hoz adott kupont kellett kifizetniük Európába -
imi123
őstag
Ja ja.
dxr 1.1-ben fog látszani mit tudnak a nextgenek.
Fölösleges előre temetni az Nv-t,driverből még bőven fognak gyorsulni.
Remélem verseny lesz és mindenki tud kártyát venni és nem csak teszteken csurgatjuk a nyálunk.
Első komoly megmérettetés cyberpunk 2077 teszt lesz.Szóval találkozunk ugyan itt 1 év múlva. -
Malibutomi
nagyúr
GDDR6X lesz az, ha a vagott GA102-bol jon.
Csak az NV toke (mar bocsanat ketfelol is presben van. Arcsokkentes az problemas a draga GDDR6X miatt
Az uj kartyak 3070ti-3080ti is..mert amugy is hiany van ha meg tobbfele akarjak osztani az a hangyafingnyi legyartott mennyiseget meg rosszabb lesz.Megszivattak magukat most erosen.
-
Persze, mindenki meglephet, csak azt mondom, hogy a 6800 eseten lehet, hogy direkt, kalkulalt overprice-szal jott ki az AMD...
Meg azt azert ne felejtsuk el, hogy szar kihozatal eseten azert nem annyira egyszeru a price cut, mint jo mellett... es az biztos, hogy az Ampere eseten sok minden a kihozatal, csak eppen nem jo...
-
Vagy ha feltetelezzuk, hogy kihozatal szempontjabol a 72 CU-s chip a sweetspot es ezert inkabb a kezdetben aranylag kevesebb 60 CU-s chip helyett a 6800XT akarjak kiszorni es majd kesobb, ha a selejtbol nagyobb a felfutas, akkor akar arat is lehet csokkenteni a 6800-on, foleg ha beesik egy vele egy szinten levo 3070Ti..
-
Malibutomi
nagyúr
RT-rol szerintem addig nem lesz szo amig nincs jatek ami tamogassa. Eddig nem volt RT kepes AMD kartya.
Illetve elvileg Port Royal szivargott mar, es a 2080ti felett vannak picivel RT-ben az alapjan.
A tobbi szerintem okes, DX11 vs DX12 par FPS-t szamit a legtobb jatekban, nagysagrendileg nem befolyasol semmit
50dollar arelony hasonlo teljesitmennyel, jobb fogyastzassal, tobb VRAM-al 3080-hoz nagyon jo.
Plusz arazas 3070-hez nem jo, de gyorsabb kartya dupla VRAM-al...en AMD helyeben levinnem 480-500-ra, es akkor 3070 kanyec.
-
törölt tag
Régen tudod volt az a matrica (hitelesítő tanúsítvány) hogy VR Ready, most lesz egy Cat Freindly matrica , amúgy számomra az érdekes hogy miért nem tesztelte még senki hogy egy 20 fokos 30 NM2-es szobát mennyivel emel meg 300-350 Watt.
Plusz két fok télen is lehetne a matricán
még a Gréta Tumberg is melléállna, ne füts, játsz ! -
törölt tag
Nem az hogy rettegnek csak hozzá igazítja az árát, meg ha nekik is lesz 12GB akkor kisebb az elégedetlenség
Szerinted nem GDDR6-al tudja ezt elérni ? Más módszert én nem ismerek, kesst már biztos nem épít bele hirtelen a 3080TI-be ..
Ugye most erről beszélünk: Link
300 is sok csak ha nagy tömegeket kérdezel meg akkor a 300ra még sokan azt mondják válalható 420 felett elhagyoda valóságot hogy a Neotonnal válaszoljak -
Abu85
HÁZIGAZDA
Írni lehet erről, de a TSMC szempontjából miért is adná olcsóbban a wafert, ha eladja normál áron is. Attól, hogy a DigiTimes ír valamit még nem jelent semmit. A DigiTimes azt is állította már, hogy a Zen 3 5 nm-en jön, aztán látjuk, hogy rohadtul nem. De anno le is írtam, hogy miért volt faszság, amit írtak. [link]
A probléma az, hogy média nem tudja elképzelni, hogy a Samsung jót tud gyártani. Pedig igazából a 8 nm egy proven technology. Nem új dolog, évek óta hibátlanul gyártanak rajta vagy a korábbi verzióján a cégek. De ami ennél is durvább, hogy sokan azt hiszik, hogy 7 nm-re könnyű átugrani. Ahogy a DigiTimes azt hitte, hogy 5 nm-re ugrani csak egy döntés, de nagyon nem, bizonyos node-ok nem kompatibilisek egymással, és az áttervezés ideje másfél-két év.
Az NV-nek nem feltétlenül a waferár a gondja a TSMC-nél, hanem az, hogy ha például ma eldöntik, hogy átmennek, akkor abból 2022 első negyedévében lesz termék. Ezt már innen nem viszik sehova. Az ilyen problémákat hagyni kell a fenében, és át kell ugrani azt. El kell vonni az erőforrást a fejlesztéstől, majd koncentrálni a következő generációra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Minek reflektáljon rá a Samsung? Nagyon régóta működik a 8 nm-es eljárásuk. Az NV előtt sok cég csinált már rá több tucat lapkát, mindet probléma nélkül. A half-node-okkal sosincs igazán baj, mert az mindig egy továbbfejlesztése egy már évek óta tökéletesen működő node-nak, jelen esetben a 10 nm-es eljárásnak.
Akit érdekel a 8 nm, az tud kérni a Samsungtól jelentést, hogy mire képes, és az ezerszer több adatot jelent számukra, mint a pletykacikkek. Az alapján fogják eldönteni, hogy ez az ideális választás-e számukra. Az NV is így csinálta. Kértek jelentést a TSMC-től és a Samsungtől az elérhető gyártástechnológiákra. Ezeket a bérgyártók megadják, természetesen a többi partner adatainak a védelme mellett.A 7 nm-es TSMC node-ra való áttérés lehetséges, de a Samsung és a TSMC gyártástechnológiai nem kompatibilisek, tehát ez nem olyan, hogy akkor eldöntöm, hogy inkább a TSMC, mert előbb át kell tervezni a dizájnt, hogy ott is gyártható legyen. Az NV ezt vállalhatja, de ha ezt eldöntik egyszer, akkor onnan másfél év legalább, hogy tömeggyártható lapkák szülessenek. Tehát, ha még csak most gondolkodnak egy ilyen váltáson, akkor az Ampere refresh az kb. egy 2021Q1-es történet lesz. Jóval hamarabb kellett erről dönteni, ha egy refresht akarnak csinálni 2020-ban.
#41781 b. : De a Samsung nem onnan szerez vevőket, akik a pletykalapokat olvassák. Ha van érdeklődő, akkor ők direkt felkeresik a céget, és kikérik az adatokat az adott node-ra.
A TSMC senkinek sem ad kedvezményt. Lehet licitálni a gyártókapacitásra és kész. Akinek nem tetszik, az várhat a következő licitekre. A TSMC-nek mindegy, a pénzüknél vannak mindenképpen maximum nem az NV-nek gyártanak, hanem a Qualcomm, Apple, AMD, Xilinx, akárkinek. De ha ez a rendszer nem jó, akkor lehet menni máshova, de kedvezmény itt sosincs. Ellenben mindenkinek van esélye waferhez jutni, csak túl kell licitálnia a többieket. Az NV elsődlegesen azért keresi a Samsung kegyeit, mert az említett cégekkel szemben nem túl könnyű waferekhez jutni, ha a Xilinx nem is feltétlenül, de az Apple, AMD, Qualcomm simán túllicitálja őket, és akkor még jön az Intel is a TSMC node-jaira. Ők is olyan piacokat céloznak, amiből okádni tudják a pénzt a TSMC-nek.
Arról nem is beszélve, hogy a TSMC nem különösebben érdekelt abban, hogy specifikus node-okat tervezzen egy olyan megrendelőjének, aki messze nem a legnagyobb. Ellenben a Samsung megcsinálj. Az NV is egy rájuk tervezett 8 nm-es variánst használ. -
Az uzleti partnereik, akik naluk gyartatnak, tokeletesen latjak, hogy az adott csikszelessegen mennyire rossz, illetve jo a kihozatal. A B2B semiconductor szegmensben, ha egy jol "felfuttatott" vevokorod van, teljesen felesleges az ilyen jellegu "vedekezes"...
Magyarra leforditva a Samunak edesmindegy, hogy joskapista azt gondolja esetleg naluk van a bibi az nV szeria eseten....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- EAFC 25
- Milyen notebookot vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged