- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laja333 #19467 üzenetére
Biztos, hogy nem a pénz volt az akadály, egyszerűen szeretett volna egy custom 480-at venni magának.
Hetekig nem sikerült, úgy döntött, hogy lesz*rja az amd-t, és vett egy erősebb nv-t. Ennyi...Én meg tudom érteni, nekem se hozta azt a 480, amit gondoltam, így vettem egyenlőre egy 980ti-t.
-
Egon
nagyúr
válasz
Laja333 #19422 üzenetére
Na látod.
Amúgy sem értem, milyen probléma lehet: hogyan lehetne konkurenciája egy buta, herélt, elavult,drága nV-s architektúra, amit ráadásul a TMSC aranyárban állít elő; egy okos, jövőbemutató (sic!), modern, a GloFo általszívességbőlgombokért gyártott AMD-s chipnek... -
=WiNTeR=
senior tag
válasz
Laja333 #19422 üzenetére
Egyáltalán minek adtak ki referenciákat? Mehettek volna azonnal a customok. Semmi sem szól a referencia mellett (6pin az ismert fogyasztás mellett LOL), a gyártók már jó ideje elkészültek a saját hűtési megoldásaikkal és persze a gyártási költségben lévő difi sem valami eget rengető...
-
-
Habugi
addikt
válasz
Laja333 #19212 üzenetére
Az hagyján de ráadásul nyitott gépház közelébe merészkedő anti-gamer gyerekeket esznek!
A BS-ek hátterében 90%-ban valami softveres/Winfos gubanc áll, nem hardveres.
(#19214) Laja333:
Annyiból igen, hogy plexin keresztül asszimilálnak mivel ugye táplálkozni így nem tudnak.
Elég 5-10 percnyi közeli jelenlét és furcsa zöld foltok jelennek meg a lurkókon, később ezek NV logóvá alakulnak. Előrehaladott állapot esetén a születési anyakönyvi kivonatba már ASIC érték is kerül. -
-
TTomax
félisten
válasz
Laja333 #19173 üzenetére
Az,hogy mennyire büntet egy 4xMSAA a 2X képest sok minden függvénye,nyilván egy TitanX SLI nem úgy fog reagálni mint mondjuk egy 980,erre nem lehet olyan sablonokat gyártani hogy "felezi az fpst".Ha lehetne akkor elég lenne egy maxwell vga tesztje,és akkor az összes többit ki lehet számolni a valóságban meg azért ez nincs igy.
-
Egon
nagyúr
válasz
Laja333 #19165 üzenetére
???
Maradjunk a 480 eredményeinél. Te írtad csípőből, hogy nem valósak (ránéztem pár tesztre, és nekem nem tűnik kamunak: pont annyival tűnik lassabbnak az RX 480 annál, mint ami más tesztben szerepel, amennyivel durvább beállításokkal teszteltek a fent linkelt táblázat szerint). Várom a cáfolatot.
Nem a 1060 eredményeibe kötöttél bele... -
TTomax
félisten
válasz
Laja333 #18835 üzenetére
Hát régen néztél már árakat az biztos,mert a custom 970 beesett 200font alá és ez még nem is a legolcsóbb [link]
(#18837) lezso6
Mindig van konkurencia...és egy erős amd mindenki érdeke,ahhoz pedig jó termékek kellenek.Nem lehet magas egy olyan elvárás amit más meg tud ugrani.Ráadásul én még azt nem is várom el,hanem egy ahhoz közelit... -
nonsen5e
veterán
válasz
Laja333 #18751 üzenetére
Hát ja. Most egy legolcsóbb kategóriás Giga B75M-HD3 lapban van a 280X, és tervez(t)em is még a 480-ra váltást, de kérdéses, hogy mennyire szeretné a lap hosszú távon az extra terhelést.
Mert végülis engem az extra funkciók nem érdekelnek, a dobozára meg sehol nem volt ráírva, hogy X kártyánál erősebbet/újabbat nem tehetek bele. Szerintem joggal feltételezhetem, hogy bármilyen kártyát beletehetek és elvárhatom, hogy ne legyen tőle semmi baja. -
smkb
őstag
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
Laja333 #18698 üzenetére
Gondozz már egy kicsit feleakkora csíkszélességen van,az nagyon harmatos.Nézd meg a 970hez képest a 1070 mennyit javult,ugyanannyit fogyaszt vagy még kevesebbet és 40%al erősebb.Ha ezt nem látod be akkor nem marad más csak a köd...A 1070 kevesebbet eszik mint a 480,és hol van egymástól a két kártya,mintha egy gen difi lenne,ez szerinted jó?
(#18699) Rubbi
Ja persze,alá lett támasztva most dölt romba...amikor az nV többet fogyasztott akkor gyorsabb is volt ez a mellékes apróságot nagy kegyesen mindig elfelejtitek... -
-
törölt tag
válasz
Laja333 #18517 üzenetére
Nem egészen felezett 1080 akkor ha tényleg 48 ropja lesz.
Kíváncsi leszek az árazásra, na meg a teljesítményre. Bár szerintem valamivel drágább lesz, de gyorsabb is.Ha a 1070/1080-ból indulunk ki akkor ennek ref 980 szintet kéne hoznia, ami kb. +10% a 480-hoz a TPU összesítés alapján.
-
Venyera7
senior tag
válasz
Laja333 #18511 üzenetére
"Ha már most is ~170 Wattot kér. A Custom megoldás sem fog a fogyasztáson javítani, sőt.
Nagyon jó kártya lett volna ez, ha ténylegesen "typical 110W"-ot enne"Ha nem kell OC lehet csökkenteni , viszont ha OC-al ~220W az kit érdekel? Minden kártyánál megugrik ilyenkor a fogyasztás. + egy ilyen összetett kártyánál miért sok a 150W ? Nem hinném, hogy a legtöbb felhasználót ez érdekli.
-
HSM
félisten
válasz
Laja333 #18043 üzenetére
Pedig sanszosan ez a helyzet...
Egy HDMI port működése nem a VGA-tól lesz jó vagy rossz.... A VGA kiadja a jó digitális jelet, és az ha rendesen eljut a TV-ig akkor jó a kép. Ha nem, akkor vagy valami rossz, vagy valami óriási user error van valahol. Gondolhatod, mekkora botrány lenne, ha minden AMD-s notin használhatatlan lenne a HDMI port...
Esetleg aminek még köze lehet hozzá, hogy az Nv sokáig korlátozott színtérre tette a HDMI port működését, lehet a TV-nek a full térrel volt baja, pedig annak van jobb képminősége.
Az meg, hogy nem engedte a felbontást, arra enged következtetni, hogy az EDID hibás adatokat jelentett le a VGA-nak. Az Nv úgy tűnik driverből ráerőltetett egy javítást, az AMD meg nem. De ez nem az AMD hibája, hanem a monitoré, amit ők nem javítottak ki helyettük. Amúgy éppen erre vannak szabvány szerint a monitor driverek, hogy az utólag javíthatatlan, de gyárilag hibásan megírt EDID-et utólag felülírja driverből, és onnan azt használja a windóz. Tehát a probléma szabályos megoldása egy monitor driver telepítése lett volna a monitor gyártójától.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
Laja333 #18008 üzenetére
Ez de rossz kép
Ha számomra megfelelő lesz a teljesítménye és a 8GB-os verzió 80-90k Ft körül fog mozogni akkor talán még érdekes is lehet... számomra is...
Bár... a driver-es tapasztalataim miatt amit asztali és laptop fronton éltem át AMD fronton, igencsak 2-3x meggondolnám, hogy vegyek-e egy ilyet -
törölt tag
válasz
Laja333 #17569 üzenetére
A Ti- start is ilyen volt, az elejen csend, neha 1-2 gyartotol fel-1 tucat kartya aztan ahogy utolertek magukat mindenbol volt rogyasig. Ilyen arazas mellett kivancsi leszek mind a ket oldalt az idei felhozatalra, elegge felcsusztak az arak
A customokbol Palit nagyon jo hutest pakolt fel a Ti-re, EVGA Classi a masik amit meg kiprobalnek, de a Ti varians lesz erdekes a Vega-kkal osszevetve.
-
Muerte
addikt
válasz
Laja333 #17559 üzenetére
Mobil kártyák árazásában egyértelmű hogy az miatt drágák az mxm-mes NV kártyák mert az AMD nem tudott felmutatni szinte semmilyen alternatívát a játékra tervezett laptopokba évek óta.Egy "dudva" mxm 980M-ért még mindig 200-220k-t kell kicsengetni ha valaki upgradelni szeretne,hol ér az annyit
Még az "tetszett" nagyon mikor bepróbálták egy csomó MSI "gamer" laptopba a saját vga+saját proci kombójukatEgy kicsit se volt procilimit
[link],
[link] Én nem tudom kik,meg hogyan,meg miért döntenek így náluk ilyen kérdésekben,de ha most becsületesen leírnám a véleményem akkor biztos repülnék pár nap pihenőre... -
Egon
nagyúr
válasz
Laja333 #17559 üzenetére
Merőben valószínűtlen.
Az nV emel, mert megteheti. Az AMD nem áraz alá durván, mert kell a bevétel (hogy ne legyen veszteséges), úgy tűnik jelenleg számukra nem opció árversennyel piacot szerezni (múltkor sem nagyon jött össze). Ergo az AMD összeteheti a kezét, hogy az NV most nem megy bele egy árversenybe (abba lehet hogy belerokkannának).
Nagyjából egyforma piaci részesedés mellett, szvsz az árak sem lennének ennyire elszállva. Persze nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a dollárban megadott árakat kell összehasonlítani (úgy pedig jóval kisebb a drágulás mértéke, mint forintban). -
stratova
veterán
válasz
Laja333 #17284 üzenetére
Érv, ha úgy ver meg másik kártyát, hogy közben throttlingol. Nekem egyébként a skálázódása furcsa, ami éppen erénye volt eddig Maxwellnek. lehet ez még driveres gond. Valahol egyébként elvárható, hogy egy ilyen stratégiában a nagy ALU teljesítményű kártyák jól szerepeljenek. Ilyenkor terem AMD-nek is babér.
Nem tudom mekkora egységszámmal dolgozik WH, de látható, hogy még így DX12 mellett is felléphet CPU limit. Ami egyben azt is jelenti, hogy a mostani felső/csúcskategóriában nem feltétlenül 1080P teljesítmény kellene, hogy mérvadó legyen. Egyrészt csúnya világ lenne, ha a 4K, 1440p kijelzők terjedésekor, ilyen kaliberű HW kellene az élvezhető játékhoz. Másrészt akkor mit keresne a piacon az alsóbb kategória, ha az elterjedtebb (mainstream) felbontáson sem tudna vállalhatót nyújtani.Szaby59 frametime-okat nem mutatnak, de legalább van 97% eredmény, ami egy fokkal már jobb/bővebb információ mint az átlag.
-
Habugi
addikt
válasz
Laja333 #17136 üzenetére
Ha ez így lenne pont a fordítottja lenne a kétszereplős piac jelenlegi állása..
Mondjuk az kabaré hogy a lassan Holdig elhypeolt VR nemhogy a 4K-nak elvérzik de még a roppant magvas "I just want new games" is rábüntet egyetlen trollkodó százalékot..
Fájlaltam a forrás megnevezésének hiányát de végül a kép nevében megleltem..
-
törölt tag
válasz
Laja333 #17122 üzenetére
Az a 28 nm -> 14 nm váltással magától értetődik.
Kíváncsi leszek így a perf/wattra, mert a 1080 a 390X-től átlag 60 %-kal gyorsabb még a stock 180W-os TDP-vel is (de még a 1070-en is durván +20-25%-kal ha a csak a 980 Ti adatait nézzük), ebben pedig pont a kisebb kártyáknak kéne jobbnak lennie. -
válasz
Laja333 #17112 üzenetére
Igazából azt pont lehet. +42% órajel és +25% ALU/TEX az átlagosan durván 60%-os előrelépést jelent. Ehhez képest van 67-68%, tehát csak az architektúrából 4-5% plusz jön. Nyilván az arch javulás másik aspektusa a magasabb órajel, mert az sem kizárólag a process-ből származik.
-
törölt tag
válasz
Laja333 #17110 üzenetére
Eleve a volt az allaspont, hogy ott nem történt valtozas itt meg igen, de akkor eljutottunk a "nagyobb változások vannak rajta mert amott csak órajelet emeltek" álláspontról a "nem baj a pascal is ilyenre"... TPU összesítésben +66% 1440p-n egyebkent.
A maxwell mondjuk nem az előző előtti architektúra mint jelen esetben a 390x. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laja333 #17086 üzenetére
Rosszul. Az AMD elég régóta csak multiprecíziós ALU-kat tervez, tehát minden ALU támogat minden műveletet, de nyilván ezt le kell osztani az igényekre, mert például az interpoláció nem ingyenes, így az elviszi az ALU-k egy részét. Viszont számos DX12 funkció manuális interpolációt követel.
Az Intel is hasonló konstrukcióval dolgozik, csak nem mindegyik ALU-juk multiprecíziós. Manapság az ALU-ik fele az.
Az NV nem használ multiprecíziós ALU-kat, mert nehéz megtervezni őket. Helyette dedikált egységeket raknak be az egyes feladatokhoz. Egy CUDA magban van FP és integer ALU is, és egyik sem tud speciális utasítást végrehajtani, ahogy az interpolációt sem oldják meg. Így nem tudnak támogatni számos DX12 funkciót, de dedikálva lesz a munkára a részegység. -
stratova
veterán
válasz
Laja333 #16398 üzenetére
Őőő csak én nem találom a gondolatmenetben a logikát?Volt egy AMD flagship kártyád, amit Titan ellen hozott ki AMD. Erre válaszul kihozta Nv a GTX 780 TI-t, ami játékos kártyaként erősebb mint a Titan. Aztán megjelent egy új architektúra Nv-től ami tarolt és a GTX 970 megcibálta a bajszát rendesen, erre most megjelentek a compute érzékeny címek ahol ismét szépen teljesít a kártyád. Végkövetkeztetés: van egy kártyám, amit megjelenése óta reszel AMD ezért NV-t veszek. WUT?Több szempontból is igen jók lettek a Pascal kártyák [megtartották az Maxwell által behozott dupla ROP-ot memóriabuszhoz mérten és feltornászták az ALU teljesítményt, keveset esznek és elég ütős az órajelük], ami nyilván felkelti az érdeklődést én csak a fentiekben nem látom az ok-okozati összefüggést. Megvan a mérce GCN4-nek, reméljük megugorja a lécet.Ha most egy 780Ti-d lenne a tesztet látva megérteném, ha váltani akarnál, de így... Hátha még Titan-od.. na jó ha ott használod a DP FP teljesítményt munkára, akkor az más.Malibutomi bocsánat, nem történt meg a szükséges koffeinbevitel az iróniadetektorom aktiválásához.
-
stratova
veterán
válasz
Laja333 #16309 üzenetére
TL,DR Alert ON
GTX 1080 9 TFlops teljesítményét boost órajelre adták meg [~1758 MHz-re jön ki]. GTX Titan X 1 GHz-en tud 6,144-et, de játék alatt a tipikus órajele nem ennyi:
Plotting frequency and temperature over time shows that Nvidia's GPU Boost rating of 1190MHz drops dramatically once the thermal target is reached. It then stabilizes after several steps at 1164MHz.
Anandtechnél az átlag 1120 MHz.
Így rögtön 6,88-7,1 TFlops lenne az a 6,144. Szvsz egyeseknél (pl. TTomax) ez lényegesen magasabb érték is lehet OC mellett.
Nyilván jó eséllyel fog nagyon szépen boostolni 1070 is, de nem feltétlenül fog Tinan X-et reggelizni. Ha 1080-hoz hasonlóan egy csúcs értékről van szó, akkor ez itt ~1587 MHz aktív 32 SMP-t feltételezve (2048 SP 128 TMU 64 ROP).
GTX 1070 1587 MHz
2048 SP -> 6500,352 GFlops
128 TMU -> 203,136 GT/s
64 ROP -> 101,568 GP/sGTX 1080 1758-2114 MHz
2560 SP -> 9000,96 - 10823,68 GFlops
160 TMU -> 281,28 - 338,24 GT/s
64 ROP -> 112,512 - 135,296 GP/sGTX Titan X 1120-1164 MHz
3072 SP -> 6881,280 - 7151,616 GFlops
192 TMU -> 215,040 - 223,488 GT/s
96 ROP -> 107,520 - 111,744 GP/sGTX Titan X TTomax Ed .
[1530-1550 MHz]
3072 SP -> 9400,320 - 9523,200 GFlops
192 TMU -> 293,760 - 297,600 GT/s
96 ROP -> 146,880 - 148,800 GP/sTL,DR Alert OFF
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laja333 #16033 üzenetére
Az előre megadott beállításoktól függ. A jelenlegi kódban mindegyik VGA-hoz hozzá van rendelve egy textúrabeállítás aszerint, hogy a streaming az adott hardverre mennyire hatékony. A 8 GB-os 390-eken a leghatékonyabb, így az kapja a High beállításokat. A Fijis és egyéb 4 GB-os Radeonok a Mediumot, míg az összes többi hardver a Low-ot (automatikus a nem definiált hardverekre). Aztán ezt felül lehet bírálni (nemigazán működik valamiért). Ez valószínűleg módosítva lesz pár napon belül.
-
válasz
Laja333 #15997 üzenetére
Ez pusztán azon múlik, hogy játszol is tényleg valamivel... vagy csak bencsmárkolsz, meg panaszkodsz hogy milyen rosszul fut/nem optimalizált stb.
A Batman is jó játék, csak vannak akik nem tudtak elszakadni a botránytól meg hogy hogy fut... rosszabb esetben ki sem próbálták, csak mentek a árral.
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #15505 üzenetére
Nekem nem új a dolog, én ettől féltem, és kezd beigazolódni. A legszebb az egészben, hogy az erőviszonyok nem változtak, csak akinek van valami kaka AMD APU-ja, vagy valami gyengébb FX-e, az jól jár, kb ennyi az előnye. Közben jönnek a hulladék driverek, és játékok......kinek kellett ez....
-
FLATRONW
őstag
válasz
Laja333 #15505 üzenetére
Függetlenül ettől az teljesen elfogadhatatlan, hogy lassabb legyen rajtuk.
Akármilyen szinten is támogatja az NV a DX12-őt, az még mindig szabadabb kezet ad a fejlesztőknek, mint a DX11.
Ez a lassulás nem a kártya képességeinek köszönhető, ez teljesen a fejlesztők hibája.
Természetesen a rendszert tönkre tevő driver az NV sara.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Konteó topic
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest