Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
füles_ #37451 üzenetére
Nem hiszem: ha deaktiválom az RT-t, ugyanúgy 300W-ot fog zabálni a 2080Ti. Tudom, nem ideális, de ha ekkora hatása lenne annak a pár RT magnak (=spéci memória amúgy), akkor RT nélkül egy ennyivel fejlettebb GPU-nak 200W felett nem szabadna fogyasztania.
"ha az AMD terméke minden tekintetben jobb"
?? Mit szívsz, én is kérek belőle... Az AMD nem procikat gyárt?
-
válasz
füles_ #37443 üzenetére
Pontosan ez van a keresetben :
"NVIDIA azt állította, hogy képes követni a kriptopiacot, és gyorsan reagálni a változásokra. Azt is állította a cég, hogy ha a bányászok kereslete csökken is a GPU-k iránt, gond akkor sincs, mert a gamerpiac kereslete erős."
Mindenki imádkozott már az új szériáért mikor adják már ki. Erről szólt minden sajtótájékoztató, még a professzionális piacon is, hogy mikor jönnek a Geforcok. persze lehet hozzáállni úgy is nvidiához ahogy lezsó teszi ( hazudozó meg ilyenek) meg lehet úgy is, hogy hittek valamiben és nem úgy sült el. jensen hitt a turingban meg hitt abban is hogy alig várja a piac az új szériát. Aztán nem úgy sült el semmi ahogy tervezte. ennyi a sztori. A befektetőkre meg erre a keresetre inkább nem mondok semmit, mert a tőzsde régóta az egyik szerelmem és csak röhögni tudok ezen. Semmi más nem jut erről eszembe mint a mexikói öbölben történt hatalmas ökológiai olaj baleset , amikor a befektetőknek volt a legnagyobb a szája aztán a BP szépen kiteregette mennyi osztalékot osztottak nekik a Deepwater Horizon működése alatt. Utána érdekes módon hamar csend lett.
------
"Igen, az stagnálás, de nem értem most az AMD hogy jön ide. Az AMD-nek más tempója van, mint az NV-nak."na ne viccelj. ez egy nagyon erős kettős mérce, megmosolyogtató. 40 % stagnálás 10 % más mérce..
-
törölt tag
válasz
füles_ #37420 üzenetére
"Egyébként erről a perről, ami az NV ellen indült a PH még nem írt semmit. ?"
Nem meg a NV részvényipari visszaeséséről se azt is csak Ipon hozta le Nagyon NV párti ez a Prohardver.(krokodil könnyek emó)
Erről van konkrét bizonyíték hogy Huang eladta az NV részvényeit ?
Amúgy ebben a cikkben ez volt a lényeg:
A brands-t fejlődésnek beállítani hókuszpókolás, csúnyán mondjam ?
Az ha átalakul egy cég egyáltalán nem baj sőt az fejlesztés egyféle előremenekülés.
Csak senki nem jár vadászgéppel reggel dolgozni. A valós igény mindig a fizetőképes keresletbe kell ágyazni a csíkszélességről pedig nem szabad megtévesztő dolgokat állítani.
Nem tudom ismeritek e hogy AMD hogy vált szét ...
Sokszor ilyen licenszek sorsa nagyvállatok civakodása pl IMB követelményekkel lépett fel az Intellel szemben, hogy az amerikai hadsereg milliárd dolláros szerződést kössön vele.
IBM PC-n pl nem lenne széles körben elterjedt x86, Vagy még soha nem gondolkoztatok miért nincsen azonos tokozáson az AMD és Intel CPUi ?
Tehát sok minden előre kódolt, amikor Ti fujjogtok hogy valami 12 nm-en jön kis és ugyanaz a GPU na rebrand ...akkor lehet egy előre lezsírozott szerződés része. -
válasz
füles_ #37420 üzenetére
Az x86 koncepció idejétmúlt, le kéne húzni már a wc-n, amikor az apple i5 verő soc-ket pakol ARM alapon telefonokba. ARM alapon meg ugye az nvidiának szabad a keze, ott kéne villantani valamit.
#37427, "cserébe legalább a raszterizációs teljesítmény a korábbi előrelépésekhez viszonyítva majdnem stagnál" - szeretném azért, ha a fizetésem egyik évről a másikra így stagnálna:
-
válasz
füles_ #37422 üzenetére
Igen megnéztem ,de RT mögött MS áll egy szabvány eljárással amit megkerülni az Update óta nem lehet. Pont ezért nem jó a párhuzam.
Itt csak erre az eljárásra gyorsabb/dedikált hardverekkel lehet megfelelő előnyt szerezni,más lehetőség nincs, DE ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket hátrányba hozni, lásd pont a nemrég felmerült több GPU-s AMD felépítést. Szerintem ha működik akkor kivitelezhető,, hogy egy 4 magos GPU felépítésből 1 mag RT-t fog szolgálni és ez az egész akár egybetokozva integrálva is létrehozható.( ugye ez nem WoW, ahol tükrözni kell) Innentől NV sorsa meg van pecsételve, mert hiába rendelkezik az NV linkkel, X86 - on az nem kivitelezhető megfelelő licencek hiányában, csak ARM / Power vonalon. -
válasz
füles_ #37420 üzenetére
Érdekes dolgok,ezek viziók semmi többek. RT-t MS indította el ,mindegyik cég ki fog dolgozni erre egy saját eljárást. Egy szabványosított eljárás hogy lehetne alkalmas arra hogy bárkit kiszorítsunk a piacról vagy megnehezítsünk dolgokat? egyébként tök jogos a harc a részükről, mert nem rendelkeznek megfelelő licencekkel, hogy kiaknázhassák azokat a tartalékokat amik esetleg a GPU ikban még benne vannak, pl memóriamenedzsment.
NV egy jól menő cég.elég az éves árbevételeiket megnézni az utóbbi 5 évben. A kripotoláz előtt 2016 ban 32 $ árfolyamuk volt tőzsdén.Én is kivenném a pénzemet 120 dollárnál nyugodt szívvel és verném a fejem a falba , hogy miért nem 280 nál tettem.
Jensen egy jó vezető, harcos típus, arrogáns és nem hagyja magát. Erre szükség van egy Intel ellen, akikkel ádáz nézeteltérések vannak évek óta.( és szükség van egy AMD ellen, aki a végletekig húzza a kártyáit és próbál megfelelő konkurenciát nyújtani a saját vásárlóiknak. NV nélkül biztos vagyok benne, hogy mind a Vega mind az RX kisebb fogyasztással és kisebb teljesítménnyel kerültek volna forgalomba, hogy tudjon konkurenciát nyújtani adott szegmensben)
Jensen miatt tart ott NV ahol tart. A cég piaci értéke 4 év alatt 2,5x értéke emelkedett ami egyedülálló dolog az utóbbi 10 évben IT szegmensben. Van honnan lezuhanniuk most, de a hardvereik jelenleg is a legjobbak a piacon.
hatalmas veszteség lenne ha megtörténne legrosszabb , mert AMD nem tud mit kezdeni Intellel ha újra esetleg megfordul a széljárás CPU fronton és hát VGA fronton meg főleg jövő évtől, mert Ott Intel ellen egy ilyen kaliberű cégre van szükség, mint Nvidia. -
válasz
füles_ #36081 üzenetére
Így van jó kis kártya volt , csak vadászni kellett rá.meg hát az a gond, hogy az 1050 Ti re vissza térve, hogy 48-52 K és 62-68 K az elég nagy árkülönbség , már persze százalékosan nézve. Oda mindenképpen kellett volna egy ütős Rx 460 az 1050 TI ellen ami elmaradt és így az alsó házat ezzel elvitte Nvidia mint ahogy a felsőt is pascallal. Rx 470-480 meg jó áron voltak jó teljesítménnyel, csak nem elég hosszú ideig, fél év akkor kb. ahogy írod.és hát a 480-1060 kártyák közül inkább az utóbbi volt a gyorsabb, jobb. 470 4 Gb és 1060 3 GB esetén szintén az 1060 3 GB gyorsabb volt valamivel, és drágább is igaz és hát ott a ram, hogy őszinte legyek én is az RX kártyát választottam volna, de a sebesség viszont az 1060 mellett szólt megint a tesztekben.
Tehát mindegyik rx 400 kártyánál az árral tudott csak versenyezni AMD, sebességben és fogyasztásban nem tudta lehagyni az NV vetélytársait.Ez valakinek elég valakinek nem.
Most meg már hiába van jó áruk lassan 3 év eltelt és az induláskori áron mennek. -
válasz
füles_ #36077 üzenetére
Ha 60k-t akartam volna költeni videokarira, akkor lehet azt veszek vagy 1060 3GB-t, de nekem jobban tetszett ~48k-t adni egy sima "egyventis" 1050Ti-ért tavaly. Nyilván közrejátszott ebben az is, hogy ritkán játszom. Amúgy szerintem az 50k egyfajta lélektani határ is lehet sokaknál.
-
válasz
füles_ #36077 üzenetére
az volt a gond, hogy ez pár hónapig tartott, jó darabig nem lehetett a launch után kapni az RX szériát. egyébként kb 46-47 K körül volt az 1050 TI legolcsóbb verziói, ( IPON szerint)akkoriban amikor a 470 ilyen 62 K körül. tehát arányaiban nézve azért 30-40 % vagy több volt az árkülönbség. és a 3 GB 1060 verziók 62-65 K környékén tanyáztak.
470 jó kis kari egyébként. -
-
_drk
addikt
válasz
füles_ #33693 üzenetére
Poralisra kíváncsi lettem volna, hogy fogy az 1060assal szemben.
A 3gbos szemben teljesen jó volt a 470, olcsóbb, több ram, a 480 szintén. Ráadasul mind kettő 4 és 8gb-osba is lehetett kapni.
A 4gbos 480 már majdnem egy 20assal kevesebbe volt mint a 6gbos 1060.
Lett volna ott harc szerintem, nv-nek lejebb kelett volna árazni mint 2 kártyát, de még az 1070et is.
Erre meg csak a 3gbos 1060 maradt meg az 1050 ti sokáig azon a szinten így megint az nv nyert a gamereknél. -
Raymond
titán
válasz
füles_ #33689 üzenetére
"Azt találtam érdekesnek, hogy amikor bevették a kínaiakat is a surveybe akkor jött az a pár emberke megmondani, hogy senki sem játszik AMD-n"
Nem csak amikor "bejottek a kinaiak" hanem mar amikor a konkret kartyakra valo lebontas megerkezett. Es ezen nem valtozott semmi azota sem. Vagy gondolod hogy az a boven 1% alatti reszesedese az RX 400 sorozatnak vagy az RX 500 hianya mast mutatna? Hozzaszamolhatod az R9 300-as vagy 200-as sorozatot is, nem sokat jelent az se.
-
TTomax
félisten
válasz
füles_ #33691 üzenetére
Legyen mondjuk karácsony előtt...persze nem idén hanem tavaly előtt,tehát 2016ban.Fury,,Vega,mind sikertermék....talán a Polaris hozza amit kell neki ennyi...dehát van választék azt is megtudtam a minap,hiszen minden nV terméknek van párja a piros oldalon kivéve a 1080tit... meg a Titant.A 290/390 óta szépen látszik az "eredmény" , ideje lenne felébredni mert a bányászláz sem tart örökké.Hol a Vega X2?Hol a Fury nano stb utódjai???Lassan megérjük azt is hogy diszkrét vgat csak oemben meg alma gépben meg konzolban látunk.Minden és mindenki fontosabb csak a éppen a saját rajongó táboruk nem.Vegyél konzolt vagy intel cput ha radeont akarsz... gyönyörű...
-
-
Egon
nagyúr
válasz
füles_ #33531 üzenetére
Valóban érdemes volt elolvasni: röhögni mindig jó...
1. Nyilván mostantól nem tudja az egyszeri júzer gyakorolni a választás szabadságát, hiszen pl. az Asus nem fog AREZ néven Radeonokat árulni ugyebár - oh wait...
2. Nyilván a PC gémerek választásának szabadsága lebegett az AMD szeme előtt, amikor semmit nem tettek az ellen, hogy a bányászok lerabolják a piacot, és aminek következtében gyakorlatilag nem kaphatók a termékeik - érdekes módon ezzel nincs problémátok.
3. Szeretnék a választás szabadságával élni asztali konzol fronton (is), mondjuk egy életerős, Intel+nV felállásban megvalósított, PC-s hardverekkel is versenyképes (aka X-box első generáció) konfigurációban. Az asztali konzolvilágban megvalósult monopolhelyzet ellen miért nem mentek tüntetni, annak miért tapsoltok? Csak nem azért, mert azt a kört az AMD nyerte? Kettős mérce rulez... -
Petykemano
veterán
válasz
füles_ #33528 üzenetére
Eddig azt gondoltam, hogy a brandet (gyártónevet) nem kell eldobni, csak a gamer brandet foglalja le a GPP
Vagyis ahogy most Asus ROG, úgy az új szérie lehetett volna Asus AREZ.Persze van ilyen pozícionálás a piacon: AMD kártyára innentől csak Gigabyte márka kerülhet, Aorus nem. De ez eddig is egy ilyen külön márka volt.
MSI-nél hogy lesz?Mindenesetre az legalább már kiderült, hogy az Asrock nem az Asus AMD-márkás "leágazásaként" szállt be a bizniszbe.
Mondjuk szerintem eléggé ki****tak az nvidiával:
ASUS ROG STRIX GAMING
AREZ STRIX GAMING
Az nvidia célja szerintem a gaming márka kisajátítása volt.
Vagy ennél erősebb és vonzóbb márka az Asus és a ROG? -
Asbee
veterán
-
FLATRONW
őstag
válasz
füles_ #33256 üzenetére
Én a problémát nem értem. A gyártók adhatnak ki AMD-vel szerelt kártyákat is, csak nem a játékos terméknév alatt. Semmiben sem éri veszteség a vásárlókat. Legfeljebb azokat akik el is hiszik azt, hogy a "gamer" kártyák alkalmasabbak a játékra. Az ilyeneket pedig nem fogom sajnálni, mert szegények kénytelenek voltak NV-t venni.
-
huskydog17
addikt
válasz
füles_ #33250 üzenetére
Bizony elkezdődött:
Third-party GPU manufacturers have removed the ‘gaming’ brand label from their AMD graphics cards
Gigabyte és MSI már eltüntette az AMD kártyákról a saját gaming bandjüket. Az MSI konkrétan törölte a termék felhozatalból az összes Gaming típusú Radeon-t.
Ez így elég nagy övön aluli ütés lesz az AMD-nek ha még az ASUS is ezt fogja tenni.
-
-FreaK-
veterán
válasz
füles_ #33109 üzenetére
Hát, ez gáz. Már a címről rögtön az Intel esete ugrott be, amivel anno a padlóra küldték az AMD-t. Nagyon nem lenne jó, ha ez megismétlődne
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
füles_ #32516 üzenetére
Már hogy ne lenne mérvadó.. a 290-est bepattintva a skylake konfigba ugyan úgy jobb lenne a 970. Még aftermarket hűtővel is.
Driver szempontból sincs úgy megtámogatva már a 290 mint egy 39x szériás vga. Míg nv azért törődik a maxwell kártyákkal is. Nem érdekel mivel illik összehasonlítani, nem arra reagáltam.
Szerintem lapozzál.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
füles_ #32514 üzenetére
Kedves fan barátom. Tomax és hsm a 290-est emlegette én én arra reflektáltam. Te kavarod be mindig a 390-es szériát holott nem arról volt szó. Sok játék jelent meg tavaly és crytek linkelgette is az első teszteket róluk egy orosz tesztelő csapattól. Na ott én elég sokszor láttam a 290-es előtt végezni a 970-est.
Itt a két saját készítésű tesztem és ezekben a házi mérésekben is elöl végzett a 970-es a 290-es ellen.
Javaslom nézz ár a fogyasztás mérőre a teszten mert húzva az amd rendszer sokkal sokkal többet evett.Egyetlen egy esetben sem posztoltam még ide hülyeséget.
Gondolhatod hogy nem általánosítok.
Engem már nem ez a téma izgat hanem hogy az nv milyen gpu családdal jön ki. Azt rebesgetik hogy nem a titan v lesz az alapja a családnak hanem egy áttervezett variáns. Ha hozzák az eddig kitaposott ösvényen haladva amit szoktak akkor az amd megint jó sokára tud majd bármivel is reagálni.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
füles_ #32512 üzenetére
Csak kár hogy kb 1 játék jön 1-3 évente és az is a wolfi folytatása vagy bethesda égisze alá tartozó cucc ahol a hawaii tud villantani.
Mondja ezt az akinek még csak nem is amd gpu van a gépében... Nekem volt r9 290 ott a teszt róla blogomban.
Na de igazán lapozhatnánk már. Kíváncsian várom az új nv kártyák mennyire teszik még jobban múltba az amd megoldásait. -
smkb
őstag
válasz
füles_ #31617 üzenetére
Te valamit nagyon benéztél. Érdekes lenne ha nőtt volna, mivel pl a legutóbbi negyedévben is 30%-al növelte az eladásai darabszámát az NV (ami eddig is 3 szorosa volt az AMD-nek), és neki csak diszkrét vgaja van...eközben az AMD-nek 8% al sikerült többet eladnia (ugye azt nem kell mondani, hogy ha x*1,08 vs 3x*1,3 közti különbség mit is jelent...) még a teljes gpu piacot, az igp-ket is belevéve 3% ot csökkent az AMD és nőtt az NV 3% ot, Ha te ezek után kihozod azt, hogy az AMD dvga piaci részesedése nőtt 10% ot akkor te valami párhuzamos univerzumban élsz
-
do3om
addikt
válasz
füles_ #31619 üzenetére
De az AMD tehet róla csak az ilyen elvakultak nem képesek soha megérteni!
A bányászatot ha akarná visszafolyatná, de kurvára nem akarja korlátozni.
Szép visszajelzések vannak hogy ahogy jönnek a driverek nagyon jól gyorsul a bányászprogikban az AMD. Lehet nekik készül a csodadriver. Olvasgass utána sépen fejlesztgeti a bányászathoz a sebességet a drivereivel, már jó lesz rá a vega is. -
Televan74
nagyúr
válasz
füles_ #31617 üzenetére
Egy elment bányászni,a másik követte...!
Ha nem lenne ez a nagy felhajtás,akkor a RX580 8GB kedvezőbb árfekvésben lenne,80.000-85.000Ft körül haza lehetne vinni.Meg lehet nézni a UserBenchmark oldalon melyik gyártó termékei vannak túlsúlyban az otthoni számítógépekben.
Itt egy példa: Vega56 vs 1070Ti. -1070Ti később jelent meg de már így is többet teszteltek belőle a UserBenchmark oldalon,mint a Vega56 -ból.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
füles_ #31619 üzenetére
Tudod mit nem lehet megengedni egy cegnek? 1 evet csusztatni egy termek megjelenesen es teret engedni a konkurencianak erosodni. Ez a legnagyobb hiba amit el lehet kovetni es ezt lathattuk a veganal. Kerdes mert nem tudom. Mikor jon az uj szeria amd-nel? Nv 2018 elejere igeri a voltat.
-
cskamacska
addikt
-
-
.LnB
titán
válasz
füles_ #29188 üzenetére
Nem, nem tudom melyik topik. Csak a 1070/1080 nvs topikba fordultam meg. Keress rá a nevemre az említett topikokban. Sose fikáztam az Amd-t. De elég csak kritikusnal lenni az amd-vel szemben és páran rögtön rádaggatják az nv fan jelzőt. Pedig ha tudnák, hogy hány évig kizárólag csak amd cpu-t és vga-t használtam..
-
.LnB
titán
válasz
füles_ #29185 üzenetére
Nekem sincs vele bajom. Csak megtanultam helyén kezelni az irományait. Még ha a cikkeinek el is nézem a GPUOpen.com-os áthallást. Akkor is ott vannak a kommentjei bizonyítéknak. Évek óta ismerem őt, nem egyik pillanatról a másikra fogalmazódott meg bennem ez a gondolat.
Nem tudom, hogy nélküle lenne e ennyi fanatikus .... itt a fórumba. Mert némelyik akkora hülyeségeket ír, hogy az arcomat lekaparnám legszívesebben kínomban. És ha írok valamit neki (ne adj isten idegállapotban) akkor jön még nyó'c hozzá hasonló, rögtön.
De van olyan NV-s is aki vállalhatatlan módon szokott megnyilvánulni. Szóval itt nem csak "fekete van", mindenki hibás.
(#29186) ->Raizen<- Hétfőtől elszabadul a pokol az biztos. Aztán kicsit ülepszik majd. De akkor megjelenik majd a Vega teszt itt a Ph!-n, és újra elölről kezdődik az egész.
-
.LnB
titán
válasz
füles_ #29180 üzenetére
Ezt írtam ma le a találgatós topikba, hogy mindenki úgy értelmezi a pletykákat ahogy a szívének jobban esik. És nem diskuráció folyik a pletykákról. Csak mindenki bizonygatja, hogy bezzeg úgy van ahogy ő gondolja.
A félreértések pedig Abu miatt vannak. Tudjuk mennyire AMD-s, és látjuk mennyire AMD fele húz minden írása. Ő nem csak leír egy-egy feature-t, hanem leírja, hogy az AMD most ezzel akkorát újított, hogy "aztarohadt és 4 évig jobb termés lesz tőle a badacsonyi borvidékeken is!". Ezért odafigyelve kell olvasni amik itt le vannak írva a hírekben. Mert az AMD mindig borzasztó nagy újításokat vezet be a driverébe, minden driver +20% fps növekedést eredményez, az AMD a leginnovatívabb, legbarátibb cég.
Aztán sokan be is veszik ezeket, sokan pedig folyamatosan támadják ezeket a kijelentéseket. És mindig vitába torkollik az egész.
-
Egon
nagyúr
válasz
füles_ #28520 üzenetére
Ott még egy picit kisebb a különbség: egymáshoz viszonyítva cca. 6%-ot gyorsul a 970 (szemben az előbbi példa cca. 8%-ával).
Mindenesetre szvsz ez is bizonyítja, hogy rendkívül bonyolultak az architektúrák, nüasznyi tényezők dönthetnek a futószalagok ideális etetéséről, emiatt nehéz általánosan érvényes következtetéseket levonni (nyilván a 1080Ti kb. mindig gyorsabb lesz mondjuk az RX470-nél, és az általános erősorrend is többnyire érvényesül, de ennyi). -
Egon
nagyúr
válasz
füles_ #28515 üzenetére
Vajh' miért szerepel látványosan jobban fullhd-n az 580 a 1060-hoz képest, mint 1440p-n?
Előbbin majdnem 10%-kal gyorsabb az 580, míg utóbbin 1 fps (cca 1,5%) van a két kártya között - pedig ugyebár az nv-k elfogynak fullhd felett (és ott van még a 8 GB vs. 6 GB kérdése is). -
Asbee
veterán
válasz
füles_ #28440 üzenetére
De amikor fordított esetben csinálja valaki ezt, ilyen olyan haverra alapozva 0 ténnyel, meg zenvidijázik, azt bírod igaz?
Nálam 7950/70 nél volt legutóbb durva mikrolagg. Amúgy az éles órajelváltások amik nálam gyakoriak voltak és az abból adódó fps esés. A 380X konkrétan használhatatlan volt emiatt és a gyengébb 960-at kellett választani.
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
válasz
füles_ #28398 üzenetére
Talán azért fagy mert hibás a kártya? Vagy most már ezt is idekeverjük? Nekem pedig még úgy is voltak problémáim velük, hogy sajátomként nem használtam, csak próba erejéig, vagy amíg beüzemeltem az AMD kártyás masinákat az is épp elég volt. Most egy 7770-hez kellene mennem, mert a crimsonnal a böngészős videóknak szétesik a képe, de nem igazán találtam régebbi drivert az AMD oldalán. Még szerencse, hogy az illető nem idegremászó tipus.
-
nubreed
veterán
válasz
füles_ #28389 üzenetére
Az egy dolog, hogy most nVidiám van, de ez előtt több mint 10 éven át AMD kártyáim voltak és én nem igazán futottam bele durva driver problémákba. Szóval én semmi rosszat nem tudok mondani az AMD driverekre, inkább csak dícsérni. Lehet, hogy csak szerencsés vagyok. Viszont ami ugye egyből feltűnt, az nVidia drivernek jóval vissza fogotabbak a képességei pl. a video lejátszást illetően, sokkal kevesebb állítási lehetőség van, mint mondjuk az AMD drivernél.
Amik biztosan hiányoznak az nVidia driverből és az AMD -ben benne voltak:
Color Vibrance
Brighter Whites
Flesh Tone Correction
De-Blocking
Dynamic Contrast
Mosquito Noise ReductionHozzá szoktam az évek alatt, hogy ezek mind ott vannak ha esetleg szükség van rájuk, és tudom, hogy ezek állíthatók a video lejátszásra használt szoftverben, de mindig jobban szerettem ezeket driver szinten intézni.
Nem tudom, hogy az nVidiánál miért nem fontos ez, hogy ebben is hozzák ugyanazt a feature szintet, mint az AMD. -
jacint78
addikt
válasz
füles_ #28389 üzenetére
Egyáltalán nem hazugság, sokk több problémával írnak az RX topikba, mint az NV topikba ez teljesen egyértelmű annak aki megnézi mindkettőt, szóval ne hazugozzá légyszives.
Még mindíg lényegesen élhetőbb egy PC NV kártyával és NV driverrel, nem beszélve a tipikus HDMI overscan és felbontás problémákról amit a mai napig nem tudtak megoldani. Ha NV kártyával adok valakinek gépet, soha semmi probléma nincs, azzal játszanak amivel akarnak és azt kötnek rá amit akarnak, ha véletlenül AMD-vel, akkor gyakran telefonon cseszegetnek és mehetek beállítgatni, pláne, ha TV-re akarják kötni a PC-ét, szóval hagyj engem békén a minőségi AMD driveres hippihülyeséggel.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
füles_ #28324 üzenetére
Hogy felvegye a kesztyut szted hogy fejlesszen az amd? Sajat magat kototte gusba a konzolokkal, visszafele kompatibilisnek kell maradnia nem dobalhatja ki a feleslegesen fogyaszto reszeket a gpubol csak ugy, hogy egy jo perf/ wattos termek csaladdal jojjon ki. 7970 ota ugyan azt reszelgetik cgn 1 ota. Le kene ulniuk a tervezo asztalra es a nullarol ujra kene tervezniuk a grafikus processzorukat. Csak erre valoszinu nem lenne mar meg a toke. Mindig van egy hatar amit ha elernek a termek csaladdal mar nem tud tovabb skalazodni a perf ergo tobb rokabort nem tudnak lassan lehuzni rola lasd rx480/580 esete.
-
Erdei88
veterán
válasz
füles_ #28225 üzenetére
Amikor megvetted akkor még sehol nem volt Ryzen. Szerintem jól kiszolgált a proci és most hogy van választék, le tudod cserélni egy számodra szimpatikus AMD procira
Nekem nem érné meg cserélni, mert sajnos nincs normális itx/matxes lapjuk (még) , a használt/új ár közötti különbségről nem is beszélve. -
->Raizen<-
veterán
válasz
füles_ #28225 üzenetére
Sokan így vélekednek ahogy te de ebben a tesztben jól látszik hogy még manapság is derekasan helyt áll egy 4/4es i5 proci. 6600k gtx 1080at hajtott meg nálam. És még igp is van benne. Továbbá nem kell várni semmilyen csoda biosra és a játékokhoz patch-re hogy a rendszer ki fussa magát maximálisan.
-
jacint78
addikt
válasz
füles_ #28227 üzenetére
A ryzen gyári órajelei sem érnek sokkal többet, mint a gyári órajelen üzemelő intel. Azért lássuk be, az AMD részéről a nyitott szorzó azt is jelenti, hogy alapban nem mernek bevállalni magas órajeleket, hanem old meg, ugyanez volt az FX-nél is. Rá volt írva a dobozukra, hogy akár 5GHz-et is mehet, de, ha nem megy, akkor bocsi, az tuning és arra nincs garancia...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Milyen program, ami...?
- Macska topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged