- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
válasz
Yutani #29170 üzenetére
Bírom, hogy mindíg a verseny miatt számítanak egyesek jó árakra, de ahogy ez szinte mindíg bebizonyosodott, a gyártók kartelleznek, senki sem akar lemondani az extra profitről, persze az ilyen ügyek akár évtizedekkel is később derülnek ki, de mindíg kiderül, hogy szépen fel van osztva a piac és nincs semmiféle verseny.
Biztos vagyok abban, hogy hiába van az NV-nek, vagy az Intel-nek versenytársa, az árak sokat nem fognak változni, ha egyáltalán változnak.
-
jacint78
addikt
válasz
Malibutomi #28438 üzenetére
De, szoktam és valóban van néhány olyan játék amiben akár jobb is az AMD, de a nagyrészében épp ugyanolyan "kilengéseket" csinálnak az AMD kártyák.
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
válasz
füles_ #28398 üzenetére
Talán azért fagy mert hibás a kártya? Vagy most már ezt is idekeverjük? Nekem pedig még úgy is voltak problémáim velük, hogy sajátomként nem használtam, csak próba erejéig, vagy amíg beüzemeltem az AMD kártyás masinákat az is épp elég volt. Most egy 7770-hez kellene mennem, mert a crimsonnal a böngészős videóknak szétesik a képe, de nem igazán találtam régebbi drivert az AMD oldalán. Még szerencse, hogy az illető nem idegremászó tipus.
-
jacint78
addikt
válasz
nubreed #28394 üzenetére
Nem tudom, hogy az nVidiánál miért nem fontos ez, hogy ebben is hozzák ugyanazt a feature szintet, mint az AMD.
Ezek mind megvannak ám alul a Videó szekcióban... Mellesleg vannak sokkal értelmesebb funkciók amik működnek is, mint például az egyedi felbontások létrehozása.
-
jacint78
addikt
válasz
füles_ #28389 üzenetére
Egyáltalán nem hazugság, sokk több problémával írnak az RX topikba, mint az NV topikba ez teljesen egyértelmű annak aki megnézi mindkettőt, szóval ne hazugozzá légyszives.
Még mindíg lényegesen élhetőbb egy PC NV kártyával és NV driverrel, nem beszélve a tipikus HDMI overscan és felbontás problémákról amit a mai napig nem tudtak megoldani. Ha NV kártyával adok valakinek gépet, soha semmi probléma nincs, azzal játszanak amivel akarnak és azt kötnek rá amit akarnak, ha véletlenül AMD-vel, akkor gyakran telefonon cseszegetnek és mehetek beállítgatni, pláne, ha TV-re akarják kötni a PC-ét, szóval hagyj engem békén a minőségi AMD driveres hippihülyeséggel.
-
jacint78
addikt
válasz
ZsiványEgyes #28367 üzenetére
Önmagukhoz képest valóban fejetlenség és épp ezért könnyen tudja úgy beállítani, mintha az AMD lenne a driverkirály. Persze valóban voltak problémák az NV driverekkel, de az RX topikba továbbra is jönnek a tipikus AMD hibák amire azt tanácsolják, hogy tegyen fel az illető régebbi drivert és, ha nem jó, akkor mégrégebbit, aztán jó lesz. Annyira nem változott az AMD drivereinek minősége.
-
jacint78
addikt
válasz
#00137984 #28246 üzenetére
Én mindíg a hanggal küzdöttem az AMD konfigokon, ASIO mellett pláne. Tegnap meg azt vettem észre, hogy megy a zene ASIO-val 7ms pufferrel(!) és közben az NV drivert telepítettem és meg sem torpant... Az AMD konfig mellett, meg néhány nyitott böngészőtől is hajlamos volt megakadni 10-20ms puffer mellett...
-
jacint78
addikt
válasz
füles_ #28227 üzenetére
A ryzen gyári órajelei sem érnek sokkal többet, mint a gyári órajelen üzemelő intel. Azért lássuk be, az AMD részéről a nyitott szorzó azt is jelenti, hogy alapban nem mernek bevállalni magas órajeleket, hanem old meg, ugyanez volt az FX-nél is. Rá volt írva a dobozukra, hogy akár 5GHz-et is mehet, de, ha nem megy, akkor bocsi, az tuning és arra nincs garancia...
-
jacint78
addikt
válasz
FollowTheORI #13173 üzenetére
Pacal.
-
jacint78
addikt
válasz
SpongyaBob #13157 üzenetére
Most, hogy itt szó volt róla, kipróbáltam a játékot, szerintem a grafika rendben van, maga a játék pedig zseniális, végre van kuplung és kompromisszumos irányítás, nehéz, de irányítható.
Ami a grafikát illetti, gondolom a széteffektezés hiányzik egyeseknek, ami ma annyira divatos...
-
jacint78
addikt
-
-
jacint78
addikt
Ez elég hülyén hangzik. A WHQL-nél legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy az amúgy is futtatott teszteken felül nem futtatnak le mindent. Az vicc, hogy WHQL-re készülő driver még annyi tesztet sem kap, mint a Béta, bár az AMD-ből ez is kinézem már, igazából sokmindent megmagyarázna, ha nem is közvetlenül.
-
jacint78
addikt
válasz
Malibutomi #12767 üzenetére
Mitől lenne az? Az áemdénél 3 generáció óta ugyanazok a kategóriák. Ráadásul az AMD feleslegesen rak egy halom memóriát azokra a kártyákra, hogy vegyék az idióták mert nyócigáááás.
-
jacint78
addikt
válasz
Malibutomi #12762 üzenetére
A középkategóriában nem lesz sem 8GB, sem 512bit, sem 12GHz, így nem lesz ugyanannyi a fogyasztása.
-
jacint78
addikt
válasz
Laja333 #12682 üzenetére
a az NV erősségére mennek rá optimalizálásban, akkor értelemszerűen az AMD kártyák nem fognak úgy hasítani.
Vagy, mert arra van szükség, annak van értelme, nagyon csodálatosak a mai agyonshaderezett játékok amiket olykor azok is kikapcsolják akiknél amúgy jól menne, mert egyszerűen randa, vagy szimplán idegesítő.
.
-
jacint78
addikt
válasz
Malibutomi #12674 üzenetére
Mivel rengeteg jatek van ahol ki vannak hasznalva a kartyak, es ott latszik a sorrend: 980Ti-Fury X-Fury-980-390X-390-970..................
Egyszeru logika jozan esszel megaldott embereknek.
Azért ez nem ilyen fekete-fehér, vannak játékok amik bizonyos erőforrásokat jobban használnak ki, ebből ered a különbség és ez az ami logikus, nem az, hogy a másik gonosz és direkt szopatják egymást..
Te írtad, hogy az AMD szimpatizáns játékok meg mindenen jól futnak, és tudjuk, hogy olykor ennek ellenére NVIDIA kártyán futnak jól. Ez is azért van, mert az NVIDIA gonosz?Szaby
Azért vicc, hogy egy nV kártya+AMD proci jobban teljesít, mint AMD+AMD
A processzor az processzor, ha erősebb a kártya, jobban megy a játék, tehát továbbra is tartom, hogy csak hülye elméletekről van szó, az AMD annyit tud amennyit a játékok pedig nem egyformán használják ki a kártyák képességeit, valamelyik shaderben erősebb, van amelyik textúrázásban és így tovább, ennyi. Az NVIDIA a mában él, mai igényekhez/játékokhoz tervezik a kártyákat és "megdöbbentő" módon ma ez beválik, míg az AMD a "nagy jövőt" vizualizálja, és csodálkoznak, hogy az nem kifizetődő a mában...
Már mikor megjelent a GCN (2012, lassan 2016 van!) és már akkor is megmondták, hogy majd az mit fog menni és máig nem jött el az az idő, miközben már kétszer átnevezték ugyanazt az architektúrát és tulajdonképpen egy helyben toporognak
-
jacint78
addikt
válasz
Malibutomi #12671 üzenetére
Ezzel egyre nagyobb teret nyernek mig az AMD meg szepen elassa magat a fene nagy nyiltsagaval hogy az o altaluk tamogatott jatekok meg mindenen jol futnak.
Komolyan eszetekbe sem jut, hogy azért futnak gyengében AMD-n a játékok mert gyengébbek a kártyák? Miért kell mindenbe összeesküvés elméleteket belelátni?
-
jacint78
addikt
válasz
csakdzsó #12588 üzenetére
A crysis-hez elég lesz a 2GB VGA, mivel koros játékról van szó az AMD-t semmiképpen sem ajánlanám. Én 2GB-os 760-al játszok ami a régebbi játékokhoz bőven elég és az újakhoz is, mivel azokat úgysem lehet kimaxolni. A 960 erősebb a 760-nál azt is megveheted, nem rossz választás.
-
jacint78
addikt
válasz
#85552128 #12413 üzenetére
Igen, amikor kihúzod a kábelt, akkor leállítja a kimenetet, ha digitális a kimenet analógnál nem. Elég vicces probléma egy többszázezres kártyánál.
Arról nem is beszélve, hogy a gépet sem hagyhatom úgy mert kitudja nem e tesz kárt magában a kártya
Hagyd úgy.
fules
Mondjuk én azért nem fogom az NV-t választani mert nem fogom ölbetett kézzel nézni hogy átb@sznak.
Mégis miért ******nának át?
-
jacint78
addikt
válasz
#85552128 #12404 üzenetére
Lehet, hogy a HBM féle szendvics megbosszúlja önmagát és már előjönnek a kontakthibák hidegen. Melegen nem, mert akkor összedagadnak a kontaktok. Vagy a tápellátás nem az igazi, nincs rendesen hidegítve a táp és megőrülnek a ramok, a klassz8ikus megoldásban a nyákon mindjárt a ramok alatt a túloldalon vannak a kondenzátorok ugye.
Szaby59
ÓRajel csökkentést, vagy akár növelést, ha üresjáratbanc sinálja nem próbáltál amikor szétesik a kép?
-
jacint78
addikt
válasz
nonsen5e #11772 üzenetére
Nekem nem ezzel van a gondom, hanem maguk a kártyáik gagyik, a driverek borzalmasak, ha megjelenik egy játék fél év mire használható rajtuk és biztos a gonosz NVIDIA miatt, ugyanmár.. Igénytelen hulladékgyár, nem véletlenül kerültek a csőd szélére, piacképtelen gagyi cuccot gyártanak.. Használtam elég laggolos, bugos AMD kártyák, elég volt belőlük. Olyanok, mint a kaínai okostelefonok, azok sem olyan rosszak, de valami nem stimmel velük, valami bajuk mindíg van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged