- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #16620 üzenetére
Igen csak akkor ha ráírkálnák az összes hibáját az lenne az érzésed hogy SELEJTet veszel.
De pl az jó lenne hogy egy tesztprogrammal lehet az Benchmark vagy más megnéznék mennyit bír húzva és mindet az alapján adnák el. Magyarán nem lenne egységár FPS ár lenne...
Nem úgy mint a Babákat hogy 3 kiló 20 deka maradhat? -
törölt tag
válasz
Ren Hoek #16532 üzenetére
Mit tudunk róla hivatalosan Hoek ? Hova lett a léghűtéses Fury X vagy az csak legenda volt?
Ami mondjuk a 390X Msi-n van hűtés nem tudná lehűteni az X et?
Háromnegyedelik a Pro-t? Még az is lehet a Nano csak 2 Giga HBM el fog kijönni ?
Nincs már 2 hét a megjelenésig legalább a custom hűtések kinézete kiszivároghatna...
Csak azt tudjuk hogy 3 ventis lesz, egy ilyen rövid kártyát meg nehéz elképzelni 3 ventivel.
Ha lenne hivatalos Magyar árunk az X re akkor lehetne következtetni a Pro árára belőle de még az sincs
Ami van az az hogy van Iponon háromféle 390X , na ez már legalább infó -
Komplikato
veterán
válasz
Ren Hoek #16517 üzenetére
Tonga továbbra sem lesz 3 meg 6GB VRAM-mal, mert 1, 2, 4 vagy talán még 8 mehetne rá egyszerű matematikai okokból. 3GB-hoz kéne a 192/384 bites busz a 256 bites helyett, nem de? Viszont jó lenne ha kijönne a teljes értékű, 2048 steam procis verzió emelt órajellel és 4GB VRAM-mal, akár 380X néven is. De erre csak akkor lesz esély, ha a teljes értékű Tongákat nem veszi mind meg az Apple.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ren Hoek #16471 üzenetére
A Vsync egy dolgot csinal, ha 60-nal tobb lenne az FPS, akkor nem engedi 60 fole.
Semmi koze alapesetben ahhoz hogy alatta mi tortenik. Kiveve ha a program olyan, hogy 60 alatt lekenyszeriti 30fps-re. Meg az NV adaptiv vsync is csak annyit csinal, hogy 60FPS felett bekapcsol, alatta kikapcsol.
A gsync-freesync megoldja ezt, mert mindig annyira rakja a monitor frissiteset ahany kepkocka jon eppen.Ragozhatjuk ezt estig is, a tenyen nem valtoztat:
Tearing = tobb kepkocka jon mint a monitor max frissitese ettol torik a kep. Ennyi, ezt hivjak tearingnek
Ha alatta van, akkor max stutter van, vagy belassulas, de a monitor meg tudja jeleniteni amit a GPU kitol magabol. Ezek egyike sem tearing.
(#16473) HSM
Buffering nelkul igen lehet az igaz. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ren Hoek #16467 üzenetére
60Hz 40kepkocka akkor sem lesz tearing. Csak ismetlodik par kepkocka. az nem tearing. Abban igazad van hogy ha hirtelen valtozik (esik) az fps az rangatos erzes.
Tearing az ha gyorsabban jonnek a kepek mint amire a monitor kepes vagyis 60fps felett, emiatt felbetori a kepet.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ren Hoek #16461 üzenetére
Nem akarok belevau, de a 60hz a max frissitese a monitoroknak, az alatt mukodnek rendesen. 40FPS 60hz monitoron nem okoz keptorest.
A keptores akkor van, ha 60Hz-nel magasabb az FPS.,,,vagyis gyorsabban jonnek a kepek mint a monitor meg tudja jeleniteni, ezert mar elkezdi kirajzolni a kovetkezo kepkockat mig az elozo nem ert veget. emiatt el van torve a kep.
Szerintem.
-
Geresics
addikt
válasz
Ren Hoek #16454 üzenetére
De, ennél van jobb megoldás: megveszem boltban, és visszaigénylem az áfát.
Várni pedig kénytelen vagyok, mert egy csodálatos adminisztrációs hiba miatt késik a megtakarításom kifizetése, és ez csak most derült ki.
Persze, ha jön egy tuti ajánlat, azt nem hagyom ki, de úgy fest a nyár végére csúszik a VGA-vásárlás.Addig marad a HD6850 1GB, GTAV normal+1-2 dolog high beállítás mellett 30-60 FPS között. Amúgy a fix 60 FPS szerintem nem ad többet, mint a 40-60FPS közötti ugrálás, a többi csak parasztvakítás.
-
Laja333
őstag
válasz
Ren Hoek #16387 üzenetére
Én is a kivárásra voksolok. Ha új kártya, akkor érdemes a Tonga-t venni. A Nano nekem is mozgatja a fantáziám. De ha beigazolódik, hogy memória tuningra ilyen jól reagál a Fury, akkor még az is esélyes.
Minden esetre ha nagyon GPU kellene, akkor elgondolkodnék ezen is
Igaz, hogy csak sima 290, de a 86ezres árával nagyon bestbuy szaga van. -
törölt tag
válasz
Ren Hoek #16363 üzenetére
Pedig most lehet pont a pocirészleg fog ütni a Zennel
Legalábbis időszerű lenne már
Jövőre meg sok múlik a 14/16 nm-en (lehet megint lesz valami...) illetve azon is hogy mennyire sikerül jól a Pascal.A Windows 10-zel biztos, hogy gyorsulni fognak valamennyit mindkét gyártó kártyái az AMD-é talán jobban ha tényleg sikerült az overheaden csökkenteni, de nem kéne (megint) óriási elvárásokkal várni...
-
Komplikato
veterán
válasz
Ren Hoek #16200 üzenetére
"Most, hogy Q1 2016 a legutóbbi Oculus release date, ki alapozna bármit is VR elterjedésre?"
Ez vicc akart lenni? Hány SDK1 és SDK2 kellt el? Novemberben jön ki hivatalosan a Valve (HTC) Vive, meg a lighthous rendszer. Az előrendelő emberkék az Oculus CV1-et még év végén megkaphatják, a mai nap híre meg az volt, hogy a Samsung tolt egy kis pénzt a FOVE nevezetű VR cucc fejlesztőinek. No meg a Google hivatalos VR támogatást ad ki VR fejlesztésekhez Androidra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ren Hoek #16174 üzenetére
Full HD-re szerintem nem ezt a kártyát szánják. 4K-ra készült. Ezt számtalan alkalommal kihangsúlyozták. Full HD-re vannak sokkal olcsóbb megoldások.
A New Era of Gaming nem igazán a Fury-nak szólt, hanem annak, hogy mennyire pici gépbe lehet belerakni ma komoly teljesítményt. Ezt hivatott prezentálni a Quantum.Vannak akik megengedték, hogy beszéljenek a játékokról (Lionhead, CCP, DICE, Oxide), vannak akik csak utalásokat engedtek meg a videóba (Square Enix), és vannak akik a Gamescomra készülnek, és oda kérték a bemutatót.
Elég sok dolog leszűrhető belelő: [link]
A StarSwarm támogatását befejezték 2014 végén. Az AMD nem tartott rá igényt, mert már mindenhol az AotS játékkal demóznak, így csak az NV-nek készült még egy verzió. Senki más nem kapott optimalizálást 2014 eleje óta. Egyszerűen nem volt rá szükség. Az AotS ugyanaz a motor, csak engedve vannak az újítások is. Abban a játékban egyébként a Fury X a leggyorsabb. 4K-ban ez az egyetlen VGA, amely képes magából játszható sebességet kipréselni. Igaz ezt Mantle módban teszi egy A10-7850K társaságában, de valószínűleg az év végi megjelenésre DX12-ben is képes lesz rá egy combos IGP társasága nélkül. Nyilván egy alpha kód gyorsul annyit a véglegesítésig.
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #16174 üzenetére
"Miért nem adták ki egyben, egy szoftver-hardver csomagként az egészet? Mint ekkora hype után, első benyomásként egy fakó, göthös támolygó kiscica képét láthattuk, nem a dühös vörös oroszlánét."
Ez kérlek egy újabb példa arra, hogy az inkompetens vezetőség a marketing osztállyal és a driver-fejlesztőkkel karöltve hogyan zúzza be a mérnöki csapat amúgy technikailag minden elismerést megérdemlő munkáját. Mert ha csak a technikai paramétereket nézzük ez tényleg egy "csoda" amit nem mellékesen gyakorlatilag kolduspénzből hoztak össze...
Így kell lenullázni néhány hülye húzással egyetlen nap alatt évek munkáját egy olyan cégnél aminek mindennél jobban szüksége van arra, hogy végre valami sikereset adjanak ki. -
törölt tag
válasz
Ren Hoek #16165 üzenetére
Mi lett volna ha.. várnak még néhány évet a GCN piacra kerülésével és egyből a GCN 1.2 variánsokkal nyitnak. Most a 4GB HBM VRAM és a GCN 1.3 párositás jól mutatna a középkategóriában. Megértünk volna egy VLIW 7-et is, majd most kapnánk meg egy nagy teljesitményű újdonságnak számitó VGA-t, de kezdésnek csak a Nano-t és a vizhűtésű Fury X-et. Réges-régen egy DX11-es belépő HD 5770 és a felső kategóriában érkeztek az első példányok, majd a középkategória szépen sorjában. Mostanság a középkategória csak átnevezett példányokat jelent és csak a felső régiókba érkeznek újdonságnak számitó friss technikákat tartalmazó VGA-k. Időközben akadt azért néhány népszerűvé vált VGA (HD7850 és R9 270X, hogy csak néhányat megemlitsek), de ezek idő előtt kiőregedtek, mert a Pitcarn GPU vérszegényre lett tervezve.
-
válasz
Ren Hoek #16165 üzenetére
Nincs rá pénz meg R&D keret, a pénzügyi helyzetből tisztán látszik. Mint ahogy már számtalanszor össze lett ez hasonlítva itt is meg netszerte számokban.
Egy intel vagy nVidia megteheti hogy több mérnökcsapat is dolgozik. Egyik fejleszti a következő architektúrát 3-4-5 évig. Egy másik meg közben szépen csiszolja az előzőt, és adja szépen kifele évente-1.5 évente, hogy áthidalják a másik csapat munkájában a hézagot.De CPU fronton is ez van, ott is egy (?) vagy kevesebb csapat van ezért a Zen-en dolgoznak és közben nem jön egy finomított jelenlegi architektúra (vagy legalább kisebb csíkszélesség), mert nincs rá ember meg pénz.
Egyébként ha azt meglépték volna igen ma jobban állnának, az lehetett volna a 3xx széria helyett, és közben a Fiji csapat meg szépen dolgozhatott volna tovább a HBM2-ig meg a 14/16 nanos változatán, ami tuti sokkal jobb lehet(ne / lesz?
), mint ez ma.
-
keIdor
titán
válasz
Ren Hoek #15966 üzenetére
Voltak arról is pletykák, hogy a Samsung is szemet vetett rájuk, szerintem a GPU részleg jó, csak hatalmas tőke kéne, és egy teljes vezetőség csere, meg a marketingen is változtatni kéne. Én nem bánnám, ha valami lenne, mert ez így nem tűnik biztatónak a jövőre nézve.
A CPU részleg hatalmas lemaradásban van, még IGP-ben is elverte az Intel, pedig ott sokáig az AMD volt a vezető. Szóval nem tudom, arra inkább nem mondok semmit. -
schwartz
addikt
válasz
A napokban lattam egy interjut Jim Keller-el. Szegeny pasas ott ugy nezett ki, mintha nem aludt volna egy hete. Egy masik interjuban meg az egesz vezetoseg, (elen a CEO-val) ugy feszengett mint a kisiskolas szobeli elott. Azert iszonyat teher lehet most rajtuk...
Ha bekovetkezne a veg, remelem az IBM lesz az aki tovabbviszi oket. (az lenne igazan a nehezsuly, nem a tobbi mar hirbehozott hiena)
Addig is ki kellene rugni az egesz marketing osztalyt MAD Roy-al az elen (azt sem ertem, hogy vettek fel oda az NVidia levetett budos zoknijat. A hasznos kapcsolataival egyutt, ide vagy oda, egy nagy nulla. -
törölt tag
válasz
Kiszervezik a GPU részleget és ATi néven futnak majd tovább
Amúgy a GPU részleg tavalyig szerintem jól tartotta magát, de mivel a proci részleg sok éves jelenleg is tartó lábadozása még azt a kevés profitot is lehúzza amit termelnek így nehéz előrelépni... Az nV a Maxwellel feladta a leckét... ismét.
-
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #15632 üzenetére
A kevesebb hőtermelés alacsonyabb zajjal is járhat és a nyári melegben is üzembiztosan müködik a gépezet. Ezekben az R200-as középkategoriás OC-s VGA-kban azért nem sok kraft maradt. Néhány +FPS miatt nem éri meg terhelni a gépet. Fagyás és képhiba előjőhet játékokban. A drivert viszont igazán meggyorsithatnák, mert a sok +teljesitmény kihasználatlanul marad. Catalyst 14.4 és 14.12 driver között alig néhány %-os teljesitménynövekedés történt. Az igért sebességnövelés alatt csak a minimum FPS számok lettek jobbak és igy az átlagos FPS értékek megmaradtak és a max értékek inkább visszaestek kicsivel. Ezt játékok közben szinte észrevehetetlen vagy talán kicsivel simábban fut, mert a min FPS stabilabban tartja magát.
-
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #15148 üzenetére
A választ úgy hívják fogyasztói társadalom.
Nvidia érdeke hogy 1.5 évente újra eladja neked a kártyáit.
A sávszélességei pont azt tükrözik hogy ami a következő egy évre pont még megfelel.
Így tudnak csökkenteni Wattot is hogy kivágnak csomó dolgot.
VEGYÉL VEGYÉL VEGYÉL
Aztán majd ha Tier 3 as kártya kell hoznak neked csak dobd el a 980TI-det cserébe -
Malibutomi
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #14903 üzenetére
Az említett 370-es csipje egy igen korai fejlesztés, ami a 7870-en debütált Pitcairn néven 2012 elején.
Szerintem is illett volna már a 300-as szériában kicsit felújítani, de ettől függetlenül a mai napig nem rossz kártya.
Azt is érdemes végiggondolni, hogy nyilván nem várható el egy 150 dolláros (értsd igencsak olcsó) kártyától ugyanaz a teljesítmény, extralista, és várható időtállóság, mint egy 300-400, netalántán 1000 dolláros kártyától. -
nubreed
veterán
válasz
Ren Hoek #14593 üzenetére
Az viszont hatalmas botrány lenne szerintem, ha ennek ellenére "only in 3XX" fícsör lenne a driveres gyorsulás.
Ez azért elgondolkoztatott, eddig ilyenre gondolni se mertem, de ha jobban belegondolok, simán el tudom képzelni. Végülis az AMD is csak pénzből él, valamivel hajtani kell az uj cuccok eladását...
-
-
mcwolf79
veterán
válasz
Ren Hoek #14546 üzenetére
Én leginkább a fogyasztásra leszek kíváncsi,és leginkább a Fury X-re.
Mert jöhet a marketing púder, hogy "azért rakunk rá vizet,mert de jófejek vagyunk", de kötve hiszem hogy ez állna a háttérben.Gyanítom az AMD is inkább az olcsóbb és biztonságosabb léghűtést rakná rá, ha valami miatt nem lenne szükség a vízre. Egy dolog a marketingduma a TDP-ről ,de kíváncsi leszek élesben mennyit fog fogyasztani a Fury X. Mert oké, vízzel le tudják hűteni, de kell ott Watt-nak lenni rendesen, ha vízre van szükség. Gondolom a teljesítménymutatókra sem lenne jó hatással, ha a hőfok miatt kellene visszavennie a GPU-nak az órajelet.
Arról nem is beszélve, hogy ugyebár a HBM miatt alacsonyabb a fogyasztás. Akkor mire fel a vízhűtés? A GPU fogyasztását tekintve nekem ez bűzlik.
A rebrand VGA-k léggel mennek ez oké. De a Fury X-nek miért kell víz??? -
-
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #14525 üzenetére
Arról itt egy szó nem esett, melyik mennyit profitál belőle. 10% profitálás is profitálás, és 50% profitálás is profitálás.
Most nem fogok utánakeresgélni, de jópár poszt utal rá, hogy mindezek mellett is a memória sávszélesség lesz a meghatározó szűk keresztmetszet a DX12-vel.
Szerintem Abu leírásából elég világosan átjön, melyik architektúrában vannak bőséges, kihasználatlan tartalékok, és melyikben nincsenek.
Tíz pipeline és negyedére zuhan össze, az azért nem az igazi. -
Black_Sheep
tag
válasz
Ren Hoek #14329 üzenetére
Az a szép ebben a hobbiban, hogy soha sem érdemes vásárolni, mert a következő generáció nagy ugrás lesz... Kijön az új, megvárod a versenytárs termékét, majd vársz, hogy csökkenjenek az árak. Elindulnak lefelé, de akkor már nem érdemes vásárolni, mert jön a következő sorozat. Ördögi kör.
Három lehetőséged van:
1. számolatlanul öntöd bele a pénzt, így mindig a legjobb, legerősebb, legtutibb kártyád van, zsíros kenyeret majszolva hajkurászod az FPS-eket a fűtetlen lakásban
2. veszel egy jó ár/érték arányú kártyát, és lassanként egyre több kompromisszumot kötsz, majd pár év múlva újat veszel
3. vársz...Egyébként a jó szórakozáshoz nem a grafika a legfontosabb. A Jagged Alliance 2 a mai napig le tud kötni, pedig 15 + éves játék.
-
válasz
Ren Hoek #14310 üzenetére
természetesen elsősorban a hbm miatt esett ennyit a fogyasztás (a magokon optimalizáltak valamennyit, de messze nem ennyit). A 980-at azért még nem várnám 120-ra, mert akkor a 970-et kellene csökkenteni vagy 60-ra, pedig nem olyan régi az még
(hogy is volt az a zsák chips?
)
Szerintem most a sima 300-asok marketingjére nem szabad figyelni, azzal csak magyarázkodnak. A 4 giga szerintem elég jó lesz (mondjuk nekem konkrétan biztos elég jó lesz, mert nem 4k-ban meg 5k-ban akarok játszani, hanem riften vagy vive-on, ahol csak 2160x1200 a felbontás, de azt pödörni kell erősen
)
Szóval szerintem a nano egy 290X lesz (2816 mag) de fiji alapon, hbm-mel. Remélem csak a magokon vágnak, a ramokon nem. Mert fontos hogy a selejteket is felhasználjuk, pláne ilyen új technológiánál, de nem kellene belefutni egy 970-es megoldásba. vagy még rosszabba. Bár elképzelhetőnek tartok egy 768 bites 3 gigás Fiji Nano-t is. Azt sem kell lehúzni, elvégre 50%-al még így is nő a memósávszél, mégha egy giga ram el is megy levesbe.
-
Dtomka
veterán
válasz
Ren Hoek #14202 üzenetére
Biztosan lesz 3 ventis is. pl : Lencsevégen az ASUS DirectCU 3-as hűtése
-
westlake
félisten
válasz
Ren Hoek #13934 üzenetére
Baromság, ami oda van írva. Elég durva dolgot kellen ahhoz tenni, hogy egy ilyen GPU-s kártya 375W-ot égessen. A TDP normál esetben azt kellene hogy jelentse, a kártya out-of-the-box maximálisan terhelve mennyit fogyaszt.
Viszont sajnos az Intel után már az NVIDIA is érdekesen kezeli ezt a TDP témát, így nem lepődnék meg, ha az AMD is beállna a sorba. -
oliba
őstag
válasz
Ren Hoek #13918 üzenetére
Aki ismeri a 290-es szériát és használta, az megmondja, hogy ennek nincs semmilyen értelme. Ha már nem változtattak semmit se, akkor azt el tudom képzelni, hogy ebben a másfél évben, amióta kint van a 290, azóta válogatták a jobb gpu-kat, mert tudták, hogy lesz egy rövid 3/4-1 éves időszak, amikor egy kis frissítést kell kihozniuk. Most pedig kiszórják az eddig válogatott darabokat "arany áron", sok memóriával. Lehet inkább a Fiji Pro felé próbálják tolni az embereket.
-
TTomax
félisten
válasz
Ren Hoek #13501 üzenetére
Azokat be sem kellett volna építeni egy olyan GPU-ba aminek életciklusának 90%-a DX11 alatt fut le...
A 750Ti/970/980ra válaszolni kellett volna,ha a Fiji Pro megy a 980 ellen akkor még nagyobb a baj.Mert azon az AMD még ennyit sem fog keresni.Persze nincsenek részvényeim,de a verseny másképp elképzelhetetlen..
(#13512) Abu85
Ezt elég régóta mondogatják. És ezt az alternatívát használni is fogja számos, egyébként Vulkan és DX12 API-t is támogató játék.Persze...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek #13482 üzenetére
Na most elolvastam részletesen, még nem csinálták meg a tesztet... csak Firestrike-ban 10176 pont jött ki 10446 helyett ugyan olyan frekis 290X-el.
...de páran már feldobták a 390X Biost 290X-ekre
Tesztelgethetnénk
A 4GB-os kártya szthiszi magáról hogy 8 GB-os.
BIOS
Bár ezt 290X 8GB-ra "illene" felflashelni inkább... és úgy tesztelni. -
rocket
nagyúr
válasz
Ren Hoek #13395 üzenetére
Az AMD nehany AIB partnere a 280(x)/290(x) kartyakon hasznalt alul tervezett huteseikkel (vagy csak valamelyik komponenst elfelejtettek huteni) komoly presztizs veszteseget okoztak, az AMD egy bizonyos fogyasztas felett nem tud ertelmes leghutessel gyari hutot csinalni = Fury X Air/Water Hibrid 4ever
#13398: Legjobb lehetne, ha lenne melle termektamogatas, akiknek 295X2 kartyajuk van a tobbseg a "soha tobbet AMD VGA-t" tabort erositik.
-
válasz
Ren Hoek #12823 üzenetére
nem egy szilíciumból "öntik" ki az egész gpu-t. gyártják majd vödörszámra a hbm modulokat, mindenféle optikai meg elektromos módszerrel tesztelik őket összerakás előtt, aztán meg összeépítik a magot az interposerrel és a memóriamodulokkal. Elvégre láttunk külön képet hbm memóriáról.
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #12783 üzenetére
Te Hoek én lefagytam ezektől az áraktól...
Most is azon kattog az agyam mire gondolt amikor azt mondta"Fury-ból meg 3db"
A 3 féle? A nano a pro meg xt ? Vagy az egész országba 3 darab ?
Holnap ne felejtsük már megkérdezni Az 500 Taiwani munkatárs úgyis alszik mikor nálunk nappal vangeresics: Ha nem felejtem el 17.én feladok neked egy emilt hogy minden ár fake csak a 40% nem fog stimmelni
-
stratova
veterán
válasz
Ren Hoek #12783 üzenetére
Nem tudom követik-e az OEM mintát, ott ez a megjegyzés szerepel e funkció esetében:
AMD FreeSync technology is offered by the AMD Radeon™ R9 380 and R9 360 graphics (OEM) and is designed to eliminate stuttering and/or tearing in games and videos by locking a display’s refresh rate to the framerate of the graphics card. Check with your component or system manufacturer for specific capabilities. FreeSync compatible monitor, AMD Radeon™ Graphics and/or AMD A-Series APU compliant with DisplayPort™ Adaptive-Sync required. AMD Catalyst™ 15.2 Beta (or newer) required. Adaptive refresh rates vary by display; check with your monitor manufacturer for specific capabilities.
Feltételezem ez kiegészül majd R9 390X és 390-es kártyákkal, bár VSR-nél felsorolják pl. a 200-as OEM sorozat érintett tagjait is (290X/290/285).
-
-
-
válasz
Ren Hoek #12712 üzenetére
A mai napon amiket feladtak AMD VGA-at azok szerint az árak így alakulnának:
R7360 2GD5 48.490HUF bruttó
R7370 2GD5 Gaming 61.490HUF Bruttó
R9380 2GD5 Gaming 85.490HUF Bruttó
R9390 8GD5 140.990HUF bruttó
R9390X 8GD5 162.990HUF bruttóEnnyit látok jelenleg, a kártya pontos megnevezését nem írhattam le, a Gaming szóból ne is következtessetek,mert úgy sem az !
Persze az árakat megjelenés előtt bármikor lehet revise-olni, jelenlegi 280-as dodó mellett ez lenne.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Ren Hoek #12735 üzenetére
Ha azt nézzük hogy a 390X ek kissé húzott 290X lesz amiből a 8Gb-os változat 147+ ezer ft-ba kerül jelenleg jó árnak mondható az a 140K.
Örülnék ha valami csoda fondorlat is lenne benne amivel rettentő mod a 980 nyakára tudna jönni mert akkor NV talál csökkenti mégjobban az árakat és ehet venni NV-t
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #12600 üzenetére
Igazad van hogy fura de szerintem ők pont a kicsiben a Technikai fejlettségét akarják kiemelni.
Szerintem az jó ha három jön ki mert lesz léghűtés és más áron lesznek, tehát egyik lehet esetleg olcsóbb
Ha a 980 TI-n tud hozni az a hűtő 15%-ot akkor ugyan a 390X re miért ne tennék fel?
290 hez képest 15% al már mi is elégedettek lennénk ezek a 20 MHz-ek amit mondanak harmat kevesek lennének. -
törölt tag
válasz
Ren Hoek #12588 üzenetére
[Palit 980 154.587 ]
Én szeretném azt az AMD kártyá ami ezt megveri közel ilyen árban az melyik ? -
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #12585 üzenetére
Ha ez mind igaz
160 ért akarnak egy 970 esnél hajszállal erősebb kártyát kihozni ? (ami 120 ezer)
Lehet kellene nekik egy 6 Gigásat csinálni hogy azzal is csökkentsék az árát.
Ez így eddig halvaszületett ötlet, és kezd teljesen elbizonytalanítani...
Na de akkor milyen kártyát vegyek... Léghűtéses FURYt pleaseeee.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Sorozatok
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest