- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Honor Magic V2 - origami
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Z10N
veterán
válasz
Yutani #49166 üzenetére
"Minek fejlesszenek új GPU-t a Polaris szintjére, amikor a GloFo centekért gyártja a P20-at és továbbra is jó ár/érték arányt hoz?"
Minek?!?! Azert, hogy legyen fejlodes. A polaris remek gpu, ha a banyaszok utan apro penezert megveszi valaki, de akkor minek gyartjak az 5500-t? Mar 2020 vege fele jarunk. A polaris mar alap (1080p medium/high), jonnek az uj konzolok. Nem lesz eleg jovore."Meg különben is, a nép 1050-et meg 1060-at vesz, nem Polarist, ezt tudjuk évek óta, csekkold a Steam statisztikát."
Ez sajnos igy van es sajnalatos. De a 1050 mar verszegeny. A 1060 is a 480/580 szintjen van. Ehhez nem kell steamet neznem, mert ez teny."Az AMD nem ellensége a saját pénzének."
Az AMD sajat maga ellensege, mert mar annyiszor labon lotte sajat magat a benazasokkal.Fejlodni kell, nem az aprot szamolgatni, meg ilyen 5300-t oemnek kiadni sunyiban amikor az NV rtx3000-t mutat be (bar most nekik se jott ossze). Kulonben az amugy sem fenyes Radeon brandet eltemetik.
Ui: Erdekes a cput meg toljak orba-szajba. A radeont meg elsorvasztjak a sok toketlenkedessel.
-
törölt tag
válasz
Yutani #49042 üzenetére
Látom a mesterterv megvan:
Daniel Paul Werner:
Just wait for RDNA2. Maybe Nvidia will release 20GB GPUs then or lower the prices of the 3080 10GB."
Konklúzió: Várunk egy kicsit kijön a zájemdé de bassza meg a Zájemdé ha olyan lassú hogy nem csökken a felére le a 3080 azonnal hogy megvehessem. -
válasz
Yutani #48950 üzenetére
Igen a piac ezt bizonyitotta hogy elég hogy valamivel olcsóbb. Hibás logika.? Hát nem.
Ha most ki tudnak hozni egy 5700x2 kártyát ezt tavaly miért nem tettek meg RT nélkül?
Ha csak 800 $ lett volna és lezuzta volna a 2080 Ti-t akkor most nem lenne miről beszélnünk.
Sorrba állás lett volna érte. Ehelyett megelegedtek egy 5700 kártyával és a 2070 től nem volt termék.
Most jönnek ki vele mikor már Nv kiadta a 3080 kártyát.
Aztán lehet ertetlenkedni megint. Minek adtak volna ki hisz akkor is Nv t vennének az emberek duma inkább szánalmas sirankozas. Azért vesznek amit leírtam. Mert mindig kapaszkodás megy és ezt látja benne mindenki.
Itt volt a lehetőség iden is tavaly is. Nem éltek vele az rx 580 meg már kikopott (tavaly még tok szép eladásokat produkált, de már nem kell a piacnak, ezt mutatja a 20 % rra visszaesés) -
válasz
Yutani #48935 üzenetére
Igazából jó lenne tudni ilyenkor miről beszéltek úgy általában.
Mert pl az 5700 (XT) a nemi arelonyon kívül semmivel nem rendelkezett amivel a 2070 vagy a super nem. Az a nemi arelonyt pont elnyelte az hogy később jött a kártya mint a Turing, utana kapaszkodott nem tudott RT-t és szarok voltak az őszi driverek.
Mint írták már felettem jó lenne egyszer meghatározóak dominánsnak lenni, azaz időben kijonni a válasszal,előbb levaltani a konkurencia generációját mint azt teszi saját maga, lényegesen gyorsabbnak lenni és olcsóbbnak.
Ami most van az kielégítő az AMD közösségnek de kevés az atallitashoz..
Ez így van a televíziónal kocsiknall cigaretta piacon bárhol. Ezen csak itt ertetlenkedtek páran, és csodálkoztok miközben az élet többi területén magatok sem a legolcsobbat veszitek mindenből, elég a hűtőbe vagy a garázsba benezni.
Milyen jó lett volna, ha most a 6900 ról beszélnénk hogy 600 dollárért lezuzta a 2080 Ti-t, de helyette arról beszélünk, hogy talán hozzá a 3080 kártyát, Amúgy ezért sietett Nv. Marketing.
Mondom ezt úgy hogy ha jó lesz a Navi ismét teszek vele egy próbát ahogy tavaly is tettem. Számomra a jó az RT - t jelenti. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Yutani #48935 üzenetére
"a jelenlegi helyzetből nagyon nehéz megfordítani a trendet, ahhoz több generációnyi jól sikerült GPU kell."
en ezt kiegeszizenem; tobb generacion keresztul az NV Intelhez mérhető bénázása is kell.
Ami viszont nem fog megtortenni, mert ahhoz a bergyartohoz mennek, ahol ugygondoljak nekik a legjobban fekvo tekknika van, amit az Intel nem vallalt be a sajat gyartashoz valo ragaszkodas miatt. -
dudu5130
őstag
válasz
Yutani #48935 üzenetére
Mikor az ember azt olvassa egy facebook cikknél 20-ból 15 embernél, hogy "majd jönnek 1 év múlva egy 3050-es szinttel" meg "semmi pénzért nem vennék AMD-t mert egy sz*r" kommenteket akkor rájön, hogy nem mindenki gondolkodik ésszerűen. Rengeteg ismerősöm vesz még mindig méreg drága Intel procit és drága lapot hozzá azért, hogy HD-ban játszon totál homály játékokkal. Sajnos a fanboyok úgyis ezeket fogják megvenni. a TheVR-esek is állandóan az AMD-t szapulják meg a prohardveres arcokat mert itt mindenki hülye és az Intel az Intel...
-
-
Mumee
őstag
válasz
Yutani #48769 üzenetére
Ha megnézted a linket, akkor láttad hogy a Navi22 elmegy 2500mhz-ig, tehát az elméleti max nem 2200, ahogy a gyári 1755mhz Boost az 5700nál se volt a max, de nézhetjük FE 3080at is.
Hamár Boost vs Boost akkor az 1755mhz-hez kell hasonlítani ahogy VCZ is tette.
Persze ez még ígyis csak leak, a valóság majd kiderül.
Én sem hiszem h egészségesen elmenne 2300-2500ig. -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #48674 üzenetére
Ha nem keverjük bele a képbe, hogy mi milyen képet vagy adatot milyen navi 2X számozásnak tekint és arról milyen méretbeli adatokat tud vagy vél tudni, akkor szerintem körvonalazható így:
40CU + 192bit
60CU + 256bit
80CU + 2048bit
[link]Egy dolgot tudnék még elképzelni, azt, hogy nincs középső lapka, hanem a 80CU-sat vágják:
80 CU + 2048bit
72 CU + 2048bit
72 CU + 256bit
60 CU + 256bit
De a 60CU-s lapkát az Xbox mérete miatt várja mindenki.
És a 40 és a 60 CU között túl nagy lenne az űr.Azt én nem tartom valószínűnek, hogy a 80CU-s változatban egyszerre lenne benne HBM és 384bit GDDR6 vezérlő is. 2 HBM vezérlő ugyan nem sok, de gondolj bele, hogy annál a lapkánál, ahol a GDDR6-ot nem használják, ott az ~60mm2 kihasználatlan szilícium, amit én még akkor is soknak gondolok, ha egyébként azt feltételezzük, hogy a HBM-es megoldásból kisebb volument adnának el, mint a 384bit GDDR6-osból. mobil felhasználás esetén hasznos lenne, de ott méret miatt is terhes.
Azt mondják, hogy a 80CU-s változatból 4 SKU lesz. (nem feltétlenül mind gamer) és mind HBM. (egy pro, egy mobil, egy full desktop és egy vágott desktop)
De úgy emlékszem, mintha korábban meg pont arról lett volna szó, hogy a Navi 2x esetén nem lesz HBM használva.Ez alapján szerintem a desktop vonal:
80CU + 2048bit
72CU + 2048bit
---------
60CU + 256bit
52CU + 256bit
-------
40CU + 192bit
36CU + 192bitElvileg lesz egy negyedik navi lapka is. Az vagy egy még kisebb, ami a navi 14-et váltja, vagy a fentiek közül a 60CU-s HBM-es változata.
Hiszen a 80CU-s-ból lesz HBM, az úgy mehet mobilba és simán lehet belőle Pro Duo-t is csinálni
Navi 12-ből van HBM-es változat, egyedül a 60CU-s ból nincs. És milyen finom lenne, ha abból is lenne duo kártya.Nem vagyok titkok tudója, ahogy már korábban is mondtam, nagyon egymásnak ellentmondó infók láttak napvilágot az elmúlt hetekben. Nekem valami ilyesmi állt össze a fejemben. Természetesen tévedhetek
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #48592 üzenetére
Hát nem tudom. Ezen még nem gondolkodtam.
Azt rontom el mindig, hogy Flounder vagy Flounders, ami olyan, mint a Ned FlandersDe mindenesetre a Cienna Cichlid és a Navy Flounder is egy-egy hal.
Lehet, hogy az "nvidia killer" így történt:
AMD: ott egy hal!
NVidia: hol?
AMD: ott.
Nvidia: hal, ott?
-
Mumee
őstag
válasz
Yutani #48561 üzenetére
Mindenképpen érdekes lesz látni ezt az egész cache rendszert, ha úgy lesz de máshogy miként lehetne 256bit-es sávszéllel megoldani.
Ha meg a nagyobb kártyákon elég lesz tényleg a 256bit, akkor a 192bit 2080 szinten is elég.Viszont egyelőre meg senki se tud biztosra semmit.
Én is csak bedobálom az infókat, ami kicsit is hitelesebb forrásból jön, mint amit mi összetippelünk. -
arabus
addikt
válasz
Yutani #48545 üzenetére
miért kell értelmetlennek lenni.
eddig is fel van futtatva csak igy mostmár elérik a 102000 ostyát
azon azért van egy pár chip igaz csak 58% használható de havonta
igy is szép mennyiség.
ja és eddig ps5 és xbox is mind elfogyott elörendelésben.
2021 márciusig csak a Sony 10millió ps5-öt tervez eladni. -
válasz
Yutani #48442 üzenetére
elolvastam, én linkeltem be Nvidia találgatósba napokkal ezelött.. de több dolog sántít azért benne.
Többen írták, hogy ez várható és látható volt, hogy hogy nincs megfelelő ellátás a gyártáshoz például és ez köré lett építve a fenti lehúzós sztori, amiben tálaltak egy taktikát... Mindenki a neki tetsző verzióban hisz. -
válasz
Yutani #48437 üzenetére
igen ez volt pletkálva hogy az FE így lesz, hogy vigyék a drágább AIB kártyákat. De az sincs, semmi sincs, minden t elvisznek 2 pillanat alatt. Se FE se AIB se 3090 ezért nem is áll meg a pletykált felvetés amt pár napja én is meosztottam.. Még a legnagyobb Nvidia partnereknél, EVGA, Asus stb sincs kártya ..
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Yutani #48437 üzenetére
Az is lehet.
Nagyon kivancsi vagyoka Navira ket okbol is.
Az egyik nyilvan hogy mit hoz teljesitmenyben, tenyleg jo lesz-e vagy megint elb..ssza az AMD.A masik hogy a teljes felallasa milyen lesz, fogyasztas, OC stb.
Mert az Ampere kartyak most tisztara olyanok mintha az AMD csinalta volna oket. Sok szamitasi teljesitmeny, de nincs mind kihasznalva, szinte semmi OC lehetoseg, gyarilag kimaxolt teljesitmeny es fogyasztas. -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #48424 üzenetére
Lehet, hogy igazad van....
Igazából elég zavaros.
Amúgy erről az nvidia találgatós topicban van szó...
Meglehetősen igazságtalan és arcátlan dolog, hogy Abu ilyen témákról ott beszélget. Meg is sértődöm."... az RDNA2 ugye a Renoir dizájnkönyvtáraival készül..."
[link]"... Például a Renoir esetében az egész IGP teljesítményoptimalizált (kivéve a fixfunkciós blokkokat), míg a többi elem sűrűségoptimalizált. De amúgy teljes GPU-ra, vagy teljes CPU-ra, csak az egyiket szokták használni...."
[link]"... Ez nem nagy kunszt azzal density libbel, amivel mennek most. A PS5 is 2,23 GHz-en megy. És ez egy régebbi dizájn kit, az amire a Renoir épült, ami még a régi GCN busszal is 2,1 GHz-re képes. ..."
[link]"...Az AMD esetében tudni, hogy mi történt. A Navi 21 már a Renoirnál is újabb dizájnkönyvtárral készül, és pont a Renoir volt az, ahol ezt átdolgozták. Nem véletlenül tudnak elérni annyira magas órajeleket vele. A Cézanne APU ugyanazzal a dizájnkönyvtárral jön, mint a Navi 21, és abban a Vega 8 2,1 GHz-et is tud 15 wattal. Holott magát a dizájnt sosem tervezték ilyen magas órajelre. Valamit itt tehát eltaláltak, és ebből hoznak ugyanazon a csíkszélen olyan magas hatékonyságot, meg órajelet. Hogy mit találtak el, az nyilván műhelytitok..."
[link]Összességéban abu mondataiból azt hámozom ki:
Alapvetően a Renoir design libraryján alapuló, tehát magas órajelet megengedő könyvtárra építenek, arról viszont nincs egyértelmű utalás, hogy ha a Renoir IGP-re jellemző teljesítményoptimalizált változatot használják az egész RDNA2-re, akkor az a 41 és a 60 Mtr/mm2 között egész pontosan hol helyezkedik el.
Ha jól emlékszem, egyébkénta PS5 és az XSX kalkulációja ott van, ahol a Navi10-é -
válasz
Yutani #48404 üzenetére
nem nagyon kell mit eldönteni, mert a cost / frame grafikonon csúcson lévő kártyák nem képeses játszható FPS re a mai átékokban 4 k -n .
lehet úgy éppen király első helyezet az Rx 580 hogy azt a 23 FPS-t amire képes, olcsóbban hozza ki mint az erősebb kártyák. Ezért jobb pl az én általam belinkelt tábla,mert láthatod az FPS számokat és kizárhatod azokat a kártyákat amik adott felbontáson amúgy használhatatlanok és azon belül érdemes nézni ár érték arányt.
Az én táblázatomban konkrétan 4 K/ 60 FPS / High ra 6 darab kártya képes erre a 16 darabból. -
Yany
addikt
válasz
Yutani #48364 üzenetére
Nem a teljesítményére értem (bár ezt az évek óta bevezetett magam alá söpröm a meleget megoldást nem tudom hova tenni, hogy hogy élte ennyire túl az időket), hanem a megjelenésére, ami nálam ilyen műanyag játék érzetet kölcsönöz. De ez szubjektív, hidd el, ugyanazt nézzük, csak neked mást ad, mint nekem. Ettől szép az élet, hogy mások vagyunk.
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #48324 üzenetére
AdoredTV fogalmazta meg azt a remek kérdést, hogy:
Ugye tudjuk, hogy szám szerint a legtöbb gpu eladás valójában notebookokban történik. Az RDNA1 7nm vs 12nm ellenére nem igazán tudott teret nyerni. (Steam adatokból azt látjuk, hogy az AMD legnépszerűbb és legdinamikusabban növegvő gpuja manapság a renoir)
De vajon ha az RDNA2 valóban 50(-60)%-ot javított az energiahatékonyságon, akkor vajon a láthatóan nem túl takaréjos Ampere hogy fog tudni helyt állni a mobil piacon?
Ilyen hírek érkeznek, hogy ~30% előrelépés ~25% nagyobb TDP. Jóóhogy ez még driverből meg ha ráprogramoznak, javulhat. Meg lehet, hogy alacsonyabb frekvencián tud takarékos lenni (ugye tudjuk, a polaris és Vega kártyákról, amik Samsung technológián készültek, hogy a frekvencia görbe a végén milyen meredek)De ez az AMD számára a mobilpiacon való térhódításra akkor is rég nem látott lehetőségnek tűnik.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Yutani #48162 üzenetére
Amugy iugazatok lehet, lehet direkt nem kozolnek szamokat
Bar tudjuk hogy igazabol nincs dupla annyi CUDA core az NV kartyakban, csak a 2 utasitas/orajel miatt szamoljak ugy, es nem is hoz ketszer annyit, vagyis egyszeruen fogalmazve egy elmileti Amprere tflops kevesebbet er mint egy Turing vagy Navi tflops....de az emberek 99%-a ezt nem tudja, ugyhogy szzerintem az AMD-nek a legnagyobb fejfajast ezek az elmeleti szamok okozzak...mert nagyon sok embernel csak azok jonnek le...5120 shader 10000 ellen, 20tflos 30 ellen, stb.
Szoval lehet az adatok majd inkabb tesztekkel egyutt jonnek, mert csak a szamok szarul neznek ki...de ha ott van mellette hogy mondjuk 2/3 annyi tflopssal is tudja hozni a 3080-at, akkor mindjart mas a kep
-
Z10N
veterán
válasz
Yutani #48013 üzenetére
Eleve meg kell varni a 3060-t, mert a 3080 igy is draga, szoval nem erdemes hozza skalazni. Odaat mar mutattam a hasznalt arakat a RTX2000 szerianak. 80k-nal tobbet nem adnek a hasznalt 5700XT-ert.
Ha a 3060 "Super" 4864 cuda core-ral jon, akkor ha 3080-t vetted alapul $390 jon ki (es akkor nincs gddr6x, csak sima gddr6). Akkor a sima 3060 tippre a korabbi 1660Ti araszintjere jon: $280. A 3050 "Super" pedig tippre $200. A sima 3050 pedig legyen $160 szvsz.
Persze ezek talalgatasok. Namarmost, akkor az 5700XT hasznaltan szamomra nem fog tobbet erni $230-250-nel, 69-75k. 5700: $180-200. Mint eddig a Vega56/64 volt. A Vega a Fury szeria sorsara jut. En is tovabbadtam a vega56-t ismerosnek, amig ert valamit. 5600 $150. Az 5500 kuka, de az eddig is ott volt. A Polaris pedig az "uj GCN1" lesz.
Ezzel pedig vegre olyan arszintre kerulnenenk egy ev alatt 251 mm^2 merettel ahova kell nekik (Polaris 232 mm^2). Ez sajat velemeny.
Ha nem, akkor veszek konzolt es a vga/gpu gyartok pedig feldughatjak a tularazott portekajukat jo melyre, ahova valok.
-
X2N
őstag
válasz
Yutani #48002 üzenetére
Meglehet én is így fogok tenni, végre tudom használni a monitoromon a freesync-et(csak HDMI van rajta). RTX-es játékokat kipörgettem már vagy 3x ami érdekelt a 2060S-en. Nekem a 4K-tv már megvan, hdmi2.1-es úgyhogy később mindenképen kell az erős kártya
. Most az új kártyák elég kazánok lesznek, volt 980Ti-m tudom milyen hangja van a 250W+-nak na azt nem szeretném most már...
-
do3om
addikt
válasz
Yutani #47910 üzenetére
AMD előtt adja ki rendre a karikat, mégsem képes befogni a őt az AMD hiába ott van már előtte mivel kell versenyeznie még ilyen könnyített helyzetben sem megy.
Szóval már látjuk mit hoztak ki, innen azért nem olyan nehéz válaszolni a ha szükséges.
Intel nem jó példa, ha intel módon működne a dolog akkor most egy órajelben túhajtott 1080Ti jönne a piacra, és az előző Turing is erre épült volna-az 50 Mhz lenne az 1080Ti-hoz képest az Ampere meg 100
Hiába hallaná hogy készül az AMD egy jobb karival mint az 5700XT azt mondaná elég még a pascal. -
Alogonomus
őstag
válasz
Yutani #47855 üzenetére
"Ha lesz belépő és alsó közepes RDNA2 kártya, akkor sem biztos, hogy érdemes a RT fícsört benne hagyni (nem letiltani), mert max diavetítésre lenne alkalmas, az pedig rontaná a felhasználói élményt."
Részben erre utaltam én is a hozzászólásomban.
"RX5000 generációnak megfelelő Geforce kártyák ugyanúgy raytracing nélkül voltak csak érdemben használhatóak. Persze tudom ott van a DLSS 2, amivel valamennyire már vállalható volt a raytracing sebessége abban a néhány kompatibilis játékban."
Nem kell mindenbe beleerőszakolni az RT-t az eladhatóság növelése érdekében. NV ezt csak a 16xx kártyáknál fogadta el, és a 2060 tulajdonosok egyértelműen olyan funkcióért fizettek anno szűk 100 ezer forintot, amit lényegében nem tudtak kihasználni, mert a szemük csak álalndóan begörcsölt volna pár óra 40-50 fps-en játszástól. Ezért adta ki gyorsan a kritikus játékokhoz az NV a DLSS opciót. -
Yany
addikt
válasz
Yutani #47794 üzenetére
Igen, 4 kulcskérdést látok, amit meg kell válaszoljon a közeljövő, hogy kiderüljön, mennyire lesz sikeres az AMD felhozatala:
- Mi lesz a max. teljesítmény, amit be tud mutatni ezzel az architekturával? (NV hozott egy 3090-et)
- Milyen perf/W mutatóval érkezik a különböző szegmensekben?
- Milyen perf/$ mutatóval érkezik a különböző szegmensekben?
- Mikor érkezik?Simán lehet, hogy iszonyat brutál cuccal fog érkezni az AMD, de ha nem hűti le novemberig az emberek vásárlási lázát (bennem is ébredt, holott AMD-re várok eredendően!), akkor a piac jó részét lefölözi az NVIDIA. Nem is azért, mert az AMD akár ne tudná hozni a jó számokat a fenti kérdésekre, de fele áron 2x teljesítményt hozni olyan szintű mézesmadzag, hogy már nem is érdekel, hogy az AMD mit hoz novemberben.
(nyilván túlzok a szemléltetés kedvéért, de lényegében erre gondolok)
A másik, ami nem kulcskérdés, de amiben most nagyon odapakolt az NVIDIA, az a körítés a referenciahűtést illetően. Hiába az AIB partnerek, egy szemernyi kételyt sem hagyott afelől, hogy nagyon faszán le lehet hűteni 300+ Wattokat, ami csak tovább növelte bennem a robusztusság-érzetet a 3000-es RTX generáció kapcsán.
Szóval van feladat... és még a novemberi debütöt jóval megelőzve is tennie kell valamit az AMD-nek, nem ülhet a babérjain. De olyan demókkal való kapkodásra sincs szükség, amikkel a termékeinek erejét reklámozza, mert míg a zöldek jellemzően hoznak egy profi és/vagy visszafogottan elegáns megjelenésű demót, addig a pirosak valami giccses gagyiba hajló förmedvénnyel igyekeznek "csábítani". Ezekre nagyon oda kell figyelniük most.
-
törölt tag
válasz
Yutani #47710 üzenetére
Lentebb az RX 570 4GB máig a legjobb ár/érték arányú kártya (ez kicsit szomorú is így 3 év alatt egyébként), nyilván a teljesítmény már kezd kevés lenni az utóbbi időben (de még vállalható 1080p-ben). Vannak emberek, akik még mindig abból indulnak ki, hogy mi volt 5 éve.
-
Z10N
veterán
válasz
Yutani #47683 üzenetére
Persze. $150-t nem adnek erte (gtx 1650/super $149-159). Plane 3GB-tal. Amikor a 470/480/570/580 ujonnan es hasznaltan is olcsobb.
Mivel konkretan az oemeknek csinaltak eleve bulkban veszik, akar memoriaval egyutt bundle-ban. Ugy mar eleg sok kedvezmenyt kapnak.
Ui: Mint mondtam ez majd hasznaltan lesz jo. Amikor kidobaljak az oem gepekbol (~$30-50). Budget buildbe esport gamingre meg jo lesz.
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #47505 üzenetére
Egy pár negyedévvel ezelőtt megjelent a Radeon Image Sharpening. Én ugyan különösebben nem foglalkoztam vele, de 1-2 alkalommal a látóterembe került, hogy a DLSS-hez hasonlították. [link]
A videoban azt részletezik, hogy a 4K-ra felskálázótt, de eredetileg nem natív 4K részletességgel készült frame-eket a RIS közel nativ 4K minőségre javítja.A technológia lényege az, hogy többet nyerj azon, hogy kisebb részletességgel állítod elő a képkockákat, mint amennyit a felskálázással és képminőségjavítással eltöltesz.
Ez nem pont ugyanaz, mint a DLSS?
Ahogy mondtam, én különösebben nem ártottam bele magam, tehát lehet, hogy ez a technika nem működik általánosan? Mert ha nem, akkor biztos ezen dolgoznak a cégek, hogy ez legyen a standard.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #47381 üzenetére
Ez nem a végfelhasználói árra vonatkozik, hanem a gyártási költségre. Általános, hogy a referenciadizájn előállítása az egyik legdrágább. Ez részben abból adódik, hogy a komponensek tekintetében nincs spórolás, illetve sokszor nincs is kifejezetten komoly beszállítói hálózat a gyártás mögött. A cél ezeknél a start lebonyolítása, és úgyis mindenki készít magának olcsóbban gyártható verziót. Így viszont nincs nagy egyezkedés sem, leginkább megveszik az adott célra a lehető legjobb komponenst. Ez az oka annak, amiért olyan ritkák az RMA panaszok a referenciakártyákra.
Én is amikor kérek új hardvert a gyártóktól magamnak, akkor törekszem referenciát kérni. De persze ez nem mindig jön össze. A dolog abból a szempontból nem zavar, hogy a bolti árnál így is sokkal olcsóbban veszem a hardvert. Sokszor beszámítják a régi cuccom is, és akkor egy új VGA kijön 10-20 rongyból.
Persze van ennek hátránya is. Nem válogathatok kedvemre, mert azok közül kell szerválni egy kiszemeltet, amik megmaradt mérnöki minták, de működnek.
-
válasz
Yutani #47378 üzenetére
miért a powercolor mit gyárt és ad el?
nem értem ezt az érvet...
egyébként ha kiveszed a Powert akkor 2,45 és 2,05% az arány Nv felé.
Az biztos hogy nem jobb és minőségibb az AMD, ahogy erről szólt a fáma és mivel sok gyártó hiányzik mindkét oldalon ( pl Asus) nem tudom ez mennyire kompetens.. -
FLATRONW
őstag
válasz
Yutani #47369 üzenetére
Ezért is meglepő (és valamilyen szinten még rontja is az AMD megítélését), hogy az óriási 2080 Ti meghibásodási arány ellenére, a sorozat végére meg tudta fordítani a helyzetet, nem is kicsit.
Igazából nem is meglepő, mert volt egy alacsony számban eladott, nagy hibarátával rendelkező csúcskártyájuk, amit a többi kategória ellensúlyozott. -
-
Yany
addikt
válasz
Yutani #47349 üzenetére
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de épp ahogy a CPU-hűtők kvázi tégla méretűvé váltak, részemről a VGA-hűtések mérete is simán elmehetne 3-4 slot méretig anélkül, hogy problémáznék vele. Szinte soha nem használok olyan kiegészítőt ma már (régen persze nem így volt), ami a szomszédos slotokat igényelné. Legyen halk és hatékony, az sem baj, ha külön támasz kell neki a súly miatt, most a Vega64-esem Nitro+ hűtése is ilyen és nem fáj.
szerk.: szívem szerint 4-5 slotnyi helyet is adnék neki akár szemből és nem oldalról fújó ventivel kifelé a házon kívülre (igen, ott a hátlap felé, ahol a többi kártya lenne).
-
Alogonomus
őstag
válasz
Yutani #47349 üzenetére
Nem véletlenül lesz valószínűleg az új technológiájú hűtő a kérdéses kártyán. 300-350 W az még hűthető lenne hagyományos kialakítással is.
360-as AIO azért nem kell szerintem 400 W elszállításához.
[link]
270 W körüli 2080 Ti FE is dupla ventilátoros kiadásban jött,
310 W körüli R9 390 is még dupla ventilátoros kiadásban jött,
370 W körüli R9 Fury X igényelt először egy 120-as AIO vízhűtést.
2015 óta biztosan történt fejlődés, szóval ha 310 W-hoz elég volt 2 ventilátor, akkor 2020-ban már csak elég lenne 3 ventilátor 350 W-hoz. Persze sok bordával és magas légszállítási értékkel. 400 W-os GA100 is léghűtéses, bár kellett hozzá vas, meg komoly ventilátor -
JóképűIdegen
tag
válasz
Yutani #47173 üzenetére
Hat a gyarkorlati tapasztalatom meg az hogy az 5700XT 2070 szint a 1080Ti meg 2070Super, es a 1080TI-ben azert meg komoly tartalekok vannak, mindket kartyabol megfordult nalam jopar tipus..(most mindkettobol a ref-re gondoltam az egyszeruseg kedveert)
Szerintem nem tudtak volna megfelelo kihozatalt elerni egy nagyobb chippel rdna1-nel ugy hogy az beleferjen mondjunk a 300W TDP-be, ezert is nem szuletett meg a Big Navi elso korben, es ezert lett az XT-bol kifacsarva minden. Huthetoseg szempontbol kisse eklektikus lett hirtelen nagy ugrasok vannak 170-180W-rol hirtelen egy 230W-os tuske es ezek meglatszanak a homersekletben is. Egyszeruen izzadsagszagu, ez a szeria az 5700-al kellett volna veget erjen az a sweetspot (csak ugye keves)
(#47174) Minel nagyobb a GPU die annal konnyebb huteni - lasd Vega64 -
gejala
őstag
válasz
Yutani #47160 üzenetére
Ennyire azért ne siessünk előre. Egyáltalán nem olyan biztos, hogy Ampere olyan sokat fog fogyasztani. Főleg, mivel a pletykákban a TGP van megadva, ami nem összekeverendő a TDP-vel. TGP a max, amit a kártya fel tud venni, TDP pedig a tipikus terheléses fogyasztás.
De a táblázatokba írt számok úgyse sokat érnek, várjuk meg a tényleges teszteket.AMD új szériájáról meg semmit se tudunk azon a bemondáson kívül, hogy 2x nagyobb lesz meg 50% perf/watt javulás lesz. Az elmúlt 5 év megmutatta, hogy a valóság nem mindig olyan rózsás AMD-nél, mint ahogy sokan elképzelik maguknak előre.
És akkor még nem beszéltünk az AMD tendenciájáról, hogy hajlamos elszúrni a dolgokat valamivel akkor is, ha egyébként jó lehetne a hardver... Lásd túlhúzott 5700XT vagy túlbutított 5600XT.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mini-ITX
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged