- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én nem tudom, hogy igaz-e a 128 MB, de ha igaz, akkor az 16 bájt per pixel 4K-ban. Ha és még egyszer mondom, HA ez igaz, akkor durván fosni kell tőle, az NV helyében is, és nem a 3080-at félteném, hanem a 3090-et, és máris dolgoznék egy gyorsabb verzión. Kb. olyan ez, mint az Xboxok ESRAM-ja volt, csak durván kiszteroidozva. De amúgy nem hiszek ezekben a pletykákban, viszont akkora őrültség, hogy még igaz is lehet. Általában az igazán nagy hülyeségek szoktak bejönni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
awexco
őstag
Utálom az Nvidiát de a tpu-t már rég el kéne felejteni ...
Nem mérvadó amit ott lehoznak . Gáz az az egész oldal a 100 éves tesztprogramjaikkal .
Megint más ha külön vennék a régi és új progikat vagy dx11,12 és ott mutatnák meg a kártyák tudását .
ők pl elég korrekt dolgokat szoktak kiadni :
[link][ Szerkesztve ]
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
TESCO-Zsömle
félisten
"Tehát azt akarod mondani, hogy a TPU meghamisította a Control tesztet?"
TPU felhagyott már azzal a szokásával, hogy mikor új kártyát kapnak, csak azokat tesztelik le, az eredményeket meg betolják egy össesített táblázatba az akár 2-3 éves mérések mellé?Sub-Dungeoneer lvl -57
-
veterán
-
paprobert
senior tag
Hát igen, ez a kérdés. Melyik a helyes alap információ. Máshogy hangzik a történet 12k-val vagy 35k-val.
Az eredeti 17k-s árat is megkérdőjelezték sokan, hozzáértők. Azóta eltelt 2 év, ami alatt csökkent az ár.
A TSMC menet közben a csökkenő árból kétszer visszaemelt kb. 20%-ot ha jól emlékszem, de ez maximum arra jó, hogy ne bezuhanjon, hanem méltóságteljesen csökkenjen a node ára.Ahogy Petykemano említette, a szankciók által estek ki kínai vásárlók. Csökken az ár. A negatív keresleti előrejelzés miatt nem véletlenül akart kihátrálni az NV is a foglalásból. Csökken az ár.
Mindenki fél a túltermeléstől, azaz pont hogy nem kapós már az 5nm. Csökken az ár.
Illetve lassan itt a 3nm, ami az új cutting edge, az 5nm már nem mindenhez elég. Csökken az ár.A $35K hallucináció.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
félisten
tehát ha 200 dollárral lenne csak drágábba 4090 akkor is kb annyira profitábilis lenne ez alapján.
De amúgy sztem egy kártya árát a kutatási/ fejlesztési költség is meghatározza, sőt.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Szerintem a hibrid gyártó AIB partnerek zöme ugyan ezt a hűtőt fogja hazsnálni a 7900XTX hez, mint az Ada-hoz nem lesz külön kisebb hűtő gyártva. Az asusnál pl ez 3,7 slot [link] széles pont mint a 4090.
Plusz 450 W fogyasztásra lesz felengedve a 3 csatis példány, tehát nem spórolhatnak a VRM körön.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Gondolod azok az Asus 4090 kártyák nem megemelt órajellel vannak forgalomba hozva?
Én azt mondom várjuk meg azt az eredményeket mert azért lehetet olvasni max 3 % oc eredményt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
TUF ot OC-zott tesztelt CB és + 8 % OC jött 70 W +fogyival ,de vannak darabok amik 10 fölött mennek.[link]
Kérdés mennyi marad benne az RDNA3 ban a gyári túlhúzás után 450 W ra.
Izgalmas lesz, az biztos, tényleg várom mindkét oldal tesztjeit a 4080 és 7900 kártyákat is.[ Szerkesztve ]
-
veterán
10%+ ban siman vagyok a dobozbol kivett darabokhoz kepest SP alatt dobozbol 33pontot hoznak a 4090-ek , a TUF nalam 38e. Kevesebbet eszik mint a 3090 Suprimom amon 500w bios van, ezt szoko evente latom 500 kozeleben gaming alatt meg 400 se nagyon szokott lenni 3100Ghz ketyeg.
De siman cserelem 7900-re csak most zavar hogy lesz e 7950:)
-
törölt tag
Sehol nem látom, hogy azt mondtam volna, hogy az nv találmánya lenne az RT. Azt igen, hogy ő kezdett vele valamit.
Rengeteg hsz-en kersztül az RT-ről volt szó, érdekes pont velem kapcsoltban merült fel hogy ki találta fel. Jó ürügy.
Javaslom fogadd meg a saját tanácsod.
Sutyerák: ott sem tudsz hozzászólni, itt sem, látom már nem a téma az oka...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Egyrészt én nem tudom hogy kerül ehhez ide Nvidia megint és Vs ehhez a témához hosszú sorokon át kifejtve milyen fos cég stb míg AMD a félisten akit védeni kell. Mint minden AMD párti hozzászóló a fő érv az AMD mellett hogy Nvidia milyen fos és hogy azért drága egy AMD kártya mert Nvidia feláraz .. What?
Amúgy azzal én mindig is egyetértettem, hogy az soha nem volt technikailag 4080 SKU a 12 GB verzió.Sőt én fejtettem ki ezt először számolásokkal, [link] mielőtt még egyáltalán Twitteren vagy bárhol a szaksajtó el kezdett volna ezzel foglalkozni, hogy maximum 4060Ti lehetne.
A másik hogy milyen vicces hogy egy xx80 16GB kártyáért 1000 dollár fölött lehet elkérni 2022 ben. szimplán egyszerűen egyetértettem azzal amit belinkeltél ,mert én is így gondolom a 7900XT viszonyáról és hogy 750 dollárért best buy lehetne, szinte válasz nélkül. KB ez lenne az a lépés, amire várunk sokan, RT teljesítmény ide vagy oda.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ember bedobtál egy videót majd írtál három bekezdést :
idézet tőled :- a 7900XT egy átnevezett 7800XT (á la 4080 12GB, ami szvsz még 4070Ti néven is átverés), az elődjéhez (6800XT) képest $250-al drágábban
- ennyiért, alig $100-al olcsóbban a 7900XTX-nél, SENKI nem fogja megvenni, teljesen életképtelen kártya
- lehetséges (hopium?) hogy az AMD csak altat az árazással kapcsolatban (ahogy az 5700XT-vel tette) és az utolsó pillanatban a megjelenés előtt árat csökkent pl. $750-ra. Ezzel, bár még mindig $100-al drágább lenne az elődjénél, de legalább ár/érték arányban végre versenyképes lenne az XTX-el. A 4080/4070TI-t pedig lemosná a pályáról.És én ezzel egyetértettem! Mindegyik ponttal egytől egyig, nem látom hogy itt arról lett volna szó hogy a 7900XT az ugyan az mint a 4080 12 GB vs 16 GB hanem arról hogy a 7900XT ha jön nagyobb sku valójában 7800XT lenne. Utána nekem estek mert egyetértettem. Értem én hogy Nvidia trollnak akartak Pug barátoddal beállítani még akkor is ha egyetértek azzal amit írsz de komolyan ha már azon az egy kommenten nyűglődtök aminek sok köze nincs ehhez amit amit betettél feljebb de legalább értelmezni tudnátok:
"Nem tartom szerencsésnek, hasonlóan megtévesztő számomra [az XT és XTX elnevezés] mint Nvidiánál pusztán a Vram mennyiségével megkülönböztetni egy kártya teljesítményét.
azóta felnőtt egy gamer generáció, nekünk ez világos ,.
Szerintem korrektebb volt az "50 " végződés a refresh jelölésére és az XT tag az Nvidia "TI" ellen "tehát az Nvidiánál sem tartom szerencsésnek a 4080 12 GB elnevezést egy sokkal kisebb SKU ra felaggatni, erre belinkeltem egy hozzászólásomat, amiben erősen kritizálom az Nvidia ezen húzását, sem az AMD nél az XTX tag behozását. Érthetetlen számomra mit kell egy ember személyes véleményén görcsölni, úgy hogy leírtam hogy számomra mindkét cégnél. Úgy mellesleg az fél internet egyetért velem ebben, de ez mellékes.Petyke is leírta ezt meg morgyi is itt..
tehát igazából azon vitatkozunk hogy egyetértünk. van még lejjebb?[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
Nem igazán van jelentősége ennek a 15 százalék körüli eltérésnek. Pl. a Vega 64 egy picivel nagyobb volt az 1080 Ti-nél, mégis jelentősen lassabb is volt. Tehát bőven versenytársak a Navi 31 és az AD102.
Arról nem is beszélve, hogy ilyen szempontból a 4080 jóval messzebb van a 7900xtx-től, mint az a 4090-től.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
"RT-ben a 4080-as kb. 15%-al erősebb a 7900XTX-nél."
Nem ugy nez ki a tesztek alapjan [link]
Kattintgasd vegig az RT-s eredmenyeket. Az FC6 (1%) es a Spider-Man (5%) az egyik extrem a GotG (50%) es CP2077 (61%) pedig a masik. A tobbi pedig 20, 23 es egy rakat 3x
Ezert ertelmetlen a matematikai atlagot venni csak tobb jateknal.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
FLATRONW
őstag
Ahogy szerinted, úgy szerintem is egy nagyon jó sikerült architektúra az Ada. És az NV-nek egy 20 százaléknál nagyobb GPU méret különbséget sikerült ledolgoznia a 7900xtx-el szemben, szerintem egyértelműen architektúrából jön a különbség. Saját támogatott játékaikban sem szerepelnek igazán jól.
-
GeryFlash
veterán
Megeloztek, az AMD altal tamogatott (jatekokban valoban 5% koruli az RT difi) a maradek 80%-nal meg 25-60%. 60% nyilvan az Nvidia altal tamogatott Cyberpunk.
,,Ez vajon architektúrából jön, vagy csak ennyivel jobban az Nv-re optimalizáltak a játékok?"
Jo kerdes, eddig nem igen lehetett errol beszelni nem xy altal tamogatott jatekoknal, de most hogy lassan 90-10% lesz a dVGA eladasok aranya igy lehet az is benne van. Mindenesetre a lenyegen nem valtoztatna. De szerintem inkabb arrol van szo hogy 5szor akkora emberallomany jobb eredmenyt produkal.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest