-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz
Petykemano #37661 üzenetére
"Navi 96 = 2070 @$300 (jó lesz az $400-Nak is)"
Vagyis: Navi 96 = 2070 = 1080 = Vega64, ergo no teljesítményben való előrelépés. Ez így gyanús.
Persze a fogyasztás meg az ár lejjebb kúszhat (az is a 7nm miatt), no de hogy semmi előrelépés teljesítményben két év alatt?
Nem lehet, hogy ez csak egy Vega refresh, átültetve 7nm-re, ez jön korábban, és az igazi Navi 2019 végén, már lényeges előrelépést kínálva?
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #37648 üzenetére
"amik hoztak is 7%-os "IPC" növekedést azonos frekvencián és azonos paraméterek mellett."
Azért én erre nem vennék mérget, hogy minden esetre igaz.
Elég sok generációs fejlődés volt, nem véletlenül különítik el ezeket a GCN verziókat. Nyilvánvalóan nem az ideális esetektől kell a gyorsulást várni, hanem akkor, ha valami kritikusabb feladat van. -
törölt tag
válasz
Petykemano #37639 üzenetére
19 eleján jelenik meg az AMDs kézikonzol.a (B)SMACH Z(/B)
Nekem nagyon tetszik a két tányér (érintés érzékelős?) kontrolleré
Tennie kellene már a konzolnak az irányba hogy az egér érzékenyég felé mozdul mert az a rákfenéje.
Nemvéletlenül nincsenek crossplatformok.
PS5ön már kitalálták hogy érintős kijelzőre cserélik a középső tapipadot.Petykeeeee: Figyelj NV láthatóan bajba van, syberia stabilan posztolja
Ebben a szituációban az hogy ugyanannyiért adja az 590-et mint előtte az 580-at sokkal sokkal jobban fáj a konkurenciának. főleg ha lézerrel akar vagdosni megmaradt GPUkat.
Tehát ismerve a helyzetet a kisebb tranzisztor nagy távolság ugyanaz a Die méret (ugyannyi szilícium ugyanaz a bolti ár) kisebb szivárgás nagyobb órajel kombó szerintem most bölcs dolog.
De ettől még a technológiáért vásárlóknak nem dobogtatja meg a szívétdergander: SN számot ?
még a most 299 ért árult vega 56-nál se tudjuk Samsung memóriás e
99% hogy nem és 1 % hogy igen , ha kifogy váltanak, bár itt szerintem inkább bizonyos márkák fognak kapni vagy marad a szilícium lottó -
törölt tag
válasz
Petykemano #37628 üzenetére
Érdekes, erről Abu biztos írni fog egy cikket.
Te már vizionálsz egy polaris 40et én látom a manó agytekervényeidet izzanak
Érzékelhetően jobban fejlődnek a gyártástechnológiák mint a GCN-ek.
"for mainstream and higher-end smartphone SoCs"
Megint drága okostelókkal harcolunk kinek jut de jóóóó...
Sokat fogyaszt megoldják ...kevesebb szilíciumből kell megoldjuk kisebb mérettel Yepp...
Az árról nincs semmi hogy viszonyulhat a 7nm EUV a 10nmhez engem ez érdekel.
Lesz e 7nm előtt még egy generáció és 10-en vajon miért nem jön Vega Ha első Navi kicsi lesz.
Na meg az Epyc 14nm-es középső részével mi lesz... -
HSM
félisten
válasz
Petykemano #37628 üzenetére
Tényleg érdekes, hogy ez a 11nm is működik.
Bár fura, hogy akkor a specifikációnál hogy lehet 12nm?
Amúgy nekem már ez az 1540Mhz alapórajel is nagyon tetszik. A Polaris 20 nálam 1450Mhz körül csúnyán földbe áll.
Low cost, high reward upgrade, ügyesen csinálták.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #37624 üzenetére
FE-hez kell Gamer Driver, amiben gyakorlatilag Game oldali optimalizálás nem lesz csak driver oldali hacsak nem tartják annyira fontosnak hogy Battlefieldben villantsanak egyet .
Más:
a "Polaris 30"
nem egy, hanem két forrásból származik."...ami megmagyarázza, hogy a "Polaris 30" és a "Pinnacle Ridge" ugyanolyan méretű, mint a "Polaris 20" és a "Summit Ridge".
Ha meg akarod tudni mi magyarázza meg olvasd el a cikket -
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #37624 üzenetére
Nem csak sejthető volt,hanem el is mondták.Aki meg csodára várt,az sajnos így járt. Mehet a konkurenciához.De azért a Vega10 sem rossz,sőt a radeon top játékos gpu -ja.
-
beef
őstag
válasz
Petykemano #37622 üzenetére
Majd rajzoltatnak ki computeból zöld space invaderst, mert nekik hardveresre nem tellik. De lehet csak félre értették AMD-nél az új NV feature-t
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #37616 üzenetére
Akkor sincs meg a sávszél rá. Nyersz vele kb. 30%-ot, de sávszélhiányos a cucc. Mellesleg az egész fícsőr experimental. Most ahhoz, hogy működjön a heterogén több GPU, kell egy komplett támogatás erre a motorba. Csak egy experimental fícsőrért nem éri meg ennyi pénzt befektetni.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #37607 üzenetére
Ray tracing:
Finally got this up and running with a Vega 64 but I don't think changing the profile settings does anything on Radeons. Looks like it's using the base screen-space reflections to me regardless of what's in the profile. -
törölt tag
válasz
Petykemano #37607 üzenetére
Tedd a kezed a szívedre:
Az első videón a 3 felvillanáson kívül Te látsz különbséget a két oldal között???
ami -60 FPSt indokol ?
Más megoldás kell, csináljanak más megoldást !!! -
törölt tag
válasz
Petykemano #37604 üzenetére
Mit gondolkozol Te már megint ?
In BFV Directory in MyDocuments -> PROFSAVE_profile
GstRender.Dx12Enabled 1
GstRender.DxREnabled 1
GstRender.RaytraceReflectionQuality 2
Battlefield V Ray Tracing lesz kahácsonyra hercegem de még szjuper titokos rá se gondolj mondta a fogtündér Petykemanónak! -
válasz
Petykemano #37604 üzenetére
Lesz-e tánc?
Lesz-e zárcsökkentés? -
törölt tag
válasz
Petykemano #37588 üzenetére
Primitiv Binning az is hoz a konyhára
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #37582 üzenetére
Még van egy dolog idénre, ami jön.
-
válasz
Petykemano #37576 üzenetére
Hát, 2016 óta valóban nincs semmi árverseny, ez tény.
Az a 29 hónap meg gondolom 19 akart lenni.
Illetve a 390 20%-kal gyorsabb memóriát is kapott, ami nem elhanyagolható.
-
válasz
Petykemano #37574 üzenetére
Én egyébként sokat agyaltam ezen a rebrandon, hogy mégis mit vesztettünk vele...
Ha már van FineWine Technology, akkor miért ne nevezzék át?
Ott a Hawaii, 2013 végi technológia. Jött rá a 780 Ti, ami 5-10%-kal volt gyorsabb. Amikor megérkezett a Maxwell, akkor már egy szinten volt a 780 Ti-vel és a 970-nel. Következő évben jött a 390, de addigra már a 290X is már gyorsabb is volt az NV párossal szemben, inkább a 290 volt a 970-nel pariban. És ez így ment tovább.
Amikor az 1060 jött, akkor 11%-kal volt gyorsabb a 480-nál. Most meg kb 7%-kal. 1080p-t nézve.
-
Jack@l
veterán
válasz
Petykemano #37553 üzenetére
Várom Solt válaszát a kicsit többet fogyaszt-ra és a húzhatóságra
(lehet venni sokkal gyorsabb és régebbi kártyát 170w tdp-vel) -
válasz
Ennyit eszik a Vega (optimálisan beállítva, rászánva kb 1-2 órát, a tapasztaltabbaknak elég lehet 30-45p is), ami meg nem kicsit gyorsabb
-
törölt tag
válasz
Várható volt, hogy az emelt órajel nem lesz ingyen...
-
válasz
Mégiscsak rommáhúzták.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #37501 üzenetére
Ja, a Vega64 refresh-t (Vega20) megnézném én is szívesen pár címben mondjuk egy GTX2080 ellen.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano #37492 üzenetére
Amúgy ha a három játék nem kell eladod őket~150-180 dollárert és ennyi. Ez így mondjuk elég jó ajánlat a középkategóriában.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #37492 üzenetére
Ló fütyit, azt a három, játéknak nem nevezném dolgot tartják 180$ -ra(3*60$). +a kártya 150$. Így össze is jön a matek a 330$ árra.Csak van egy bibi, az a játék nem ér 180$.
-
Pakmara
őstag
válasz
Petykemano #37461 üzenetére
Most akkor mennyi lest az 590?
Lehet mégse 62 ezres 4 Gb-os sapphire jön haza
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano #37461 üzenetére
Á dehogy. Kapsz reszvényopciókat
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #37459 üzenetére
Ennél is jobb.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #37453 üzenetére
"Ugyanakkor valamiért Dávid Wang mégiscsak azt mondta, ez nem olyan egyszerű nem compute taskok esetén."
Csak kérdés ehhez mi kell ? Direct x 13 vagy mi ?Magyarázzátok már el nekem ezt a Vega 20 A1 ASIC támogatás-t emberi nyelven.
Most akkor újabb bányaforradalom lesz vagy ez a Deep Learning már ennyire fontos tényező ? Mondjuk Kínába gondolom igen. -
válasz
Petykemano #37453 üzenetére
GCN-nel ezt szerintem csak úgy érdemes megcsinálni, hogy egy "GPU cluster" tartalmaz mondjuk 2 SE-t, 2 ACE-t, egy HWS-t és egy HBM memória-vezérlőt. Külön lapkát pedig a command processzor és a workload distributor kap. Ez viszont nem egészen I/O lapka lenne, hanem egy vezérlőlapka. A memóravezérlőt értelmetlen kiszervezni, mert kb lehetetlen, hogy minden "SE lapka" egy-egy 500 GBps linken kapcsolódjon az "GPU IO"-hoz.
Egyébként előbb lesz az NV-nek ilyene, az ottani architektúrák már eleve szét vannak kicsit szedve. Turingnál pl egy GPC + memóriavezérlő = egy lapka.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano #37438 üzenetére
Legalább érdemben beszél a technikai oldalról ami sajna manapság egyre ritkul.
Na de a tárgyra térve, korábban már Abu által linkelt doksiból kiderült, hogy lesznek igencsak jelentős változások a Vegahoz képest. Kíváncsian várjuk, gondolom a 2019 januári ces Keynote-on a naviról is elejt pár szót az amd. Ha másról nem akkor az architechtúráról. A polaris és a vega arch is az aktuális ces-en mutatkozott be.
-
válasz
Petykemano #37438 üzenetére
Én meg reagáltam rá, MIMDegy ki írta.
Pedig én örülnék neki, ha leírná, hogy mégis miről van szó. Szerintem az nem Abu hibája, hogy egyesek félreértik a tech rajongását.
-
válasz
Petykemano #37436 üzenetére
Magas szinten kb minden compute architektúra MIMD, a GCN, NV architektúrák és a Larrabee származékok is. De alacsony szinten mindegyik SIMD-et használ.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #37426 üzenetére
Szerintem pesszimista vagy, Vega 20 lejön az amint lesz egy olcsóbb 7nm EUV gyártás olyan 999 dollárra gondolom akkor tiszteletét teszi a FE és Mac Pronál 56 4 stackkal 16 GBon. Thunderbolttal menő lenne ?
50% ot visszapörgetik teljesítménybe sikítósan vagy vízzel és kijön a +35-40% teljesítmény és a mac próval már lehet játszani is... A PS5 el egyetértek -
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano #37425 üzenetére
Vaszeg nem az ncu-ra gondolt
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano #37426 üzenetére
Ezzel csak az a baj hogy a csúcs navi 2021-ben jön szimplán faszság. Eleve akkorra már kinnt lesz a next-gen uarch de mindegy is. Wccftech-et ez sem zavarja. Igazából a cikkeik elé igazán kiírhatnák hogy találgatós.
-
válasz
Petykemano #37417 üzenetére
Egyszerű a helyzet.
Az NV-nek van Tensor magja. Egy Tensor mag az 64 db FMAC ALU, ami órajelenként 16 db 16 bites dot productot tud csinálni, azaz órajelenként egy 4x4 mátrixszorzást. Az FMAC működéséből következik az, hogy a mátrix-szorzás eredményéhez bónuszként hozzá lehet adni egy másik mátrixot is, bár ez nem tudom hasznos-e, de ha már van, akkor ki lehet használni. NV-nél egy Tensor magra (64 FMAC ALU) jut 8 sima FP32 ALU. Innen jön a 8x szorzó.
AMD inkább magát a dot product támogatását építette be a SIMD-ekbe. Így a mátrix-szorzás máris gyorsabb, de egy Tensor magnyi teljesítményt egy fél CU tud csak megcsinálni, azaz 2 SIMD (32 ALU), tehát GCN-es megoldás még mindig 4x lassabb.
Elvileg az AMD hoz majd mátrix-szorzást is a Navi-ban. Hogy dedikált hardver lesz-e vagy a CU-k fogják támogatni, azt nem tudom. De a lényeg, hogy ezzel 4x a sebességnövekedés lenne mátrixszorzásban.
Amiről Abu szokott beszélni az az NV dot product támogatásának hiánya. Maga a Tensor nem képes önmagában dot productot számolni, míg a Vega 20 igen. Ugye dot product = vektorok skaláris szorzata. De hogy a mátrix szorzáson kívül hol lehetne hasznosítani a dot productot, arról fogalmam sincs.
Egyébként a Turing erre az Volta-féle INT8 / INT4 lassúságra már válaszolt, mert a Tensor magok ilyennel is tudnak dolgozni, ebben az AMD-nél 4x gyorsabbak mátrixszorzásban. A Volta ténylegesen lassú INT8-ban, mivel a Tensor magjai csak FP16-ot támogatnak.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #37400 üzenetére
$379 us dollar, ami nyito arnak is egy rossz vicc.
Ekozben:
Open Box Asus Rx580 4G $153
Asus Rx580 4G $170
Open Box PowerColor Rx580 8G banyasz verzio $200
Open Box PowerColor Rx580 8G $209
Gigabyte Rx580 8G $210Az msrp $229 vagy alatta van 15 kartya (pl.: red devil bontott $219, bontatlan $230). Viszont sok a visszakuldott valamiert.
Asrock Rx570 4G $150
PowerColor Rx570 8G banyasz verzio $150
MSI Rx570 8G $1808db Rx570 4G van msrp $169-ert vagy alatta. De elnezve a fentebbi Rx580 8G arakat mar nem eri meg annyira, de meg mindig nagyon jo vetel.
Es akkor a vega56 (msrp $399):
Open Box PowerColor Vega56 $380, ami bontatlanul $500!
Asrock Vega56 $410Summazva (bontatlan):
Rx570 4G $150 (msrp $169)
Rx570 8G $180 (msrp $???)
Rx580 4G $170 (msrp $199)
Rx580 8G $209 (msrp $229)
Vega56 8G $410 (msrp $399)Ilyen arak mellett ez a kartya nem csak szanalmas a neve miatt (
590585), hanem rohejes is $379-ral. Az, hogy nem tudtak ra rakni 9Gbps memoriat meg elmenne, ha normalis aron adnak (debutalas $250, majd 580 msrp aron $229-ert). Ez igy minden szempontbol halva szuletett... -
dergander
addikt
válasz
Magyarhonba bele se merek gondolni mennyibe fog kerülni majd.
Első tippem 160.000+ forint.(A magyar boltokat ismerve)
-
válasz
Valóban több 300-nál - olyan 370-380 körül van. Esetleg lehet, hogy ebben már van forgalmi adó is.
-
Kvg
senior tag
válasz
A dollár pedig alapból euróval kell számolni. Akkor némi extra magyar kiskereskelmi hason ~100 110k.
Ezt is csak kint éri meg megvenni. -
HSM
félisten
válasz
Petykemano #37393 üzenetére
1560Mhz alapórajel, nem rossz az. Az 580-asom meg se mozdulna ilyen órajelen...
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #37380 üzenetére
Nem lenne elég. Mint írtam, ehhez a ROP-ok sávszélesség hatékonyságán is javítaniuk kéne, amit a zöldek már nagyon régóta jól csinálnak.
48ROP csak felesleges költség lett volna, ahhoz már kevés lenne a 256bites GDDR5 busz. Viszont a pletykák alapján lényegesen növelt órajelek kellemesen fognak hatni a meglévő 32ROP tempójára is.
Modern motorokban amúgy szvsz teljesen jó ez a megközelítés, arra a felbontásra (főleg 1080p-sek) ahova ezek a kártyák pozicionálva vannak bőven elég ennyi ROP. Most néztem pl. BF5 tesztet TPU-n, meg is előzte 5%-al a 1060-at. Az 590 pedig ha tényleg alapból felemeli a mostani 1340Mhz 580 órajelet 1500-1600-ra az igazán ütős kis holmi lenne.
Az Tflopsban 1500mhz-es GPU-val már 7Tflopsot tud egy Polaris20, ami már több, mint amit alapból egy GTX1070 tud, ami azért elég derék.
Tehát bár ROP terén limitáltak némileg, számítási kapacitás van dögivel. Viszonyításként egy GTX1060 teljes kiépítésben mindössze durván 4,5Tflops. -
dergander
addikt
válasz
Petykemano #37380 üzenetére
Igen, de akkor módosítani kellett volna sokat, így meg egy rebrand 580, kicsit finomítottan kisebb csíkszélességgel. Ez így költséghatékonyabb, mint még áttervezni +16 ROP valamint a memóriavezérlőt GDDR5x-re.
-
válasz
Petykemano #37370 üzenetére
Nem a GCN a probléma, hanem az, hogy fejlesztik, ezt már írtam.
A Vega 20 a tudása miatt nagy. 1/2 FP64 támogatás, 4096 HBM (I/O doesn't scale), SRAM ECC, dot product.
A Vega 10 szintén, egy Fiji die shrink felezett HBM-mel kb 300 mm2 lett volna. Ehhez képest a Vega 10 hatalmas lett, 480 mm2. Van itt DSBR, NGG, 2x FP16 támogatás, ezek nincsenek ingyen tranzisztorok szintjén.
A többi rendben van, még a Fiji mérete is, csak játékban valamiért nem skálázódik jól a kisebbekhez képest. Ugyanez igaz a Vegára is.
De ha a compute-ot nézed, akkor nagyon sokat lép előre a GCN. Csak hát játékban ebből nem látni semmit.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #37370 üzenetére
Vagy talán el kellene szakadni a GCN -től,és az alapokat újragondolni.Ha már ennyire nem megy.Nekem úgy tűnik egy kicsit,hogy zsákutcában araszolnak előre,csak még nem tudják hol a vége.
-
válasz
Petykemano #37339 üzenetére
Persze, de attól még a TSMC elvileg jobb órajelben. És volt rá idejük, hogy portolják. Persze attól még lehet, hogy egyszerűen csak 250 wattos lesz az 590 vagy optimalizáltak valahogy a GloFo 14nm-en.
Egy hét múlva kiderül, vagy legalábbis elvileg november 15-én jön az RX 590.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #37307 üzenetére
Ezek az AMDs fiúk mindig kitalálnak valamit...
Itt az AMD új konzoljaja nem.
Ps4 PRO revision 7200 -
HSM
félisten
válasz
Petykemano #37330 üzenetére
Hogy praktikusan az elméleti maximumot hozza minden típusból, ami 32bites feldolgozókkal lehetséges.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Petykemano #37330 üzenetére
A vízszintes vonalkák hiányából.
-
válasz
Petykemano #37317 üzenetére
Jajistenem, miért kell két topik?
Na mindegy, köszi, elmentettem, oda írok legközelebb.
-
válasz
Petykemano #37311 üzenetére
Én reménykedem, hogy elérik a 2x-et.
Ez is lehetséges, nem lehet csak úgy átvinni bármit egy teljesen másik gyártó gyártósorára gyártani.
Fent írtam, hogy a GloFo 14 nm-hez képest a TSMC 7 nm az 2.92x. Nem mellékesen a GloFo 14 nm-hez képest a TSMC 16 nm az 1.09x kisebb. Hangsúlyozom, ezek HD SRAM-ra vonatkozó skálázódások, szóval nem szabad készpénznek venni.
-
válasz
Petykemano #37267 üzenetére
Már át is írták a cikket 36 CU-ra.
-
válasz
Petykemano #37189 üzenetére
Ja, valamit benéztem.
Akkor ez tényleg a Vega 12. Nekem valahogy az maradt meg Vega Mobile az 32 CU-val lesz szerelve + HBM2. Mert így lenne logikus a Vega 10 után, hogy 1 HBM lapka = 16 CU.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #37186 üzenetére
No akkor ezzel annyi kiderült, hogy Vega 12 egyelőre csak notiban debütál (ahogy sejteni lehetett).
-
válasz
Petykemano #37172 üzenetére
Ár/teljesítmény arányban ugye gyerekjáték elverni a 2080Ti-t... A sima 2080 teljesítményétől meg nem tudom, miért ájuljak el 2019-ben, a vega64-re kéne egy 50%-ot ráhúzni, nem?
-
Valdez
őstag
válasz
Petykemano #37172 üzenetére
Jövő időben beszél. Számomra kb azt mondja, hogy jelenleg csinálják az alapokat a versenyképes termékeknek. Ez lehet egy új architektúra is.
-
Jack@l
veterán
válasz
Petykemano #37154 üzenetére
Ha még hozzávesszük azt a körvonalazódó apróságot hogy perpill a (talán)vega20 is az 1080 szintjén mozog.
https://www.techpowerup.com/248989/amd-vega-20-gpu-not-before-late-q1-2019
Lesz itt olyan RTX égetés hogy csak na -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #37150 üzenetére
Írtam, hogy ezeket ne nagyon vegyétek komolyan, mert ilyeneket belerakhatnak a driverbe, aztán 90%-ban nem lesz belőlük termék.
-
válasz
Petykemano #37150 üzenetére
Polaris dupla FP16-tal.
-
válasz
Petykemano #37145 üzenetére
Ugyanúgy négy ISA volt mindkét oldalon:
GCN1 (2012), GCN2 (2013), GCN3 / GCN4 (2014 / 2016), GCN5 (2017)
Kepler (2012), Maxwell (2014), Pascal (2016), Volta / Turing (2018)Az AMD-nek szerintem nem volt pénze több lapkát csinálni, ezért átnevezték. Meg amúgy hasonlóbbak, mint az NV architektúrái.
SIMD feldolgozás szmepontjából úgy néz ki a dolog, hogy GCN-nél mindig is 16 utasak voltak, akkor 16 ALU = 1 SIMD, és ugye 1 CU = 4 SIMD = 64 ALU. Egy Wavefront 64 szálas, szóval 1 CU-n tökéletesen fut. Ebben sosem volt változás.
NV-nél eléggé másképp mentek a dolgok:
Ferminél egy SM-ben van 32 ALU. Egy Warp 32 szálat mozgat meg azaz egy műveletet tud végrehajtani 32 elemen. DE! Az ALU-k dupla órajelen járnak és egy SM-ben 2 db 16 utas SIMD van; azaz egy SM-en a Fermi 2 Warpot tud végrehajtani. Ez úgy történik hogy egy Warpot megfelez 16-16-ra, és azt futtatja le egy 16 utas SIMD-en, azaz az SM egyik felén.
A Kepler elég megalomán: egy SM 192 ALU van (2x96-os csoportokban) és fele órajelen járnak. Ezért nincs felezős trükk, egy SM 6 Warpot tud végrehajtani. Azaz 6x32 utas SIMD. De nagyon regiszterszegény volt, ezért egy SM-en 4 Warpnál több nemigen tudott futni egyszerre, csak spec optimalizálással. Nem volt hatékony.
Maxwell felépítése megint bonyolódik, ám messze hatékonyabb megoldás. 128 ALU van egy SM-ben, de 4x32-es csoportokban, azokon belül pedig 2 db 16 utas SIMD végrehajtó van. Egy SM-en ugye 4 Warp tud futni. Hurrá.
Pascalnál SIMD szempontból ugyanaz köszön vissza, mint a Maxwellnél. De ott ugye a vezérlés megokosították, Async Compute powa.
Volta / Turing esetén kis változás: 64 ALU van egy SM-ben, 4x16 csoportokban, azaz egy csoporton belül 1 db 16 utas SIMD van. Ez kísértetiesen hasonlít már egy CU-ra.
-
dergander
addikt
válasz
Petykemano #37134 üzenetére
Ebbe lehet valami, de ez mind a watt/teljesítmény romlásához vezet. Bízok benne hogy az új vagy inkább újabb 590-es nem lesz az a watt-temető. Ha még is akkor a kártya lesz olyan nagy mint egy Vega64 Custom Sapphire. A gyártástechnológia-csökkenés még mindig nem arányos a fogyasztással.
-
Kvg
senior tag
válasz
Petykemano #37120 üzenetére
A vega 10 úgy jó ahogy van alább ne adjuk.
persze a tranisztor szamot nem kéne azzonal 18 milliáriárdra növelni még...
-
válasz
Petykemano #37088 üzenetére
Az a Kaby Lake G lesz, nem? Az is Vega Mobile.
-
válasz
Petykemano #37083 üzenetére
Ezért is vagyok rá kíváncsi, hogy vajon tényleg a sávszél fogja-e vissza.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Petykemano #37081 üzenetére
dieshrink, pipe cleaner
-
válasz
Petykemano #37081 üzenetére
Játékban igen. De FP TFLOPS / die area szinten a GCN mindig is jobb volt, ráadásul okosabbak az ALU-k. Ezt kéne valahogy előnyükre fordítani, csak hát ez addig nem fog menni, amíg nincs csodaszoftver.
Ez a Vega 20 eléggé csalódás. Mert ha tényleg ennyit tud, akkor vagy csak 64 ROP van, vagy nem segít semmit a plusz sávszél. Bár a Vega 20 amúgy sem játékkártya lesz, ezért éri meg 7nm-en gyártani.
-
yagami01
aktív tag
válasz
Petykemano #37062 üzenetére
Ja, értem. Akkor... hagyjátok figyelmen kívül.
-
válasz
Petykemano #37053 üzenetére
A GCN legnagyobb baja az, hogy kimaradt a 20 nm, s nem tudták tartani az addigi gyártástechnológiára építő stratégiájukat. Lásd Intel, bár ott inkább a balfasz vezetés volt az ok. Szóval AMD oldali szmájlikkal kb így lehet kifejezni az elmúlt 10 évet:
TeraScale 1:
2007: 80nm R600 (420) vs G80 (484) =
2007: 55nm RV670 (192) VS 65nm G92 (324) =
2008: 55nm RV770 (256) vs 65 nm GT200 (576) + 55nm G92b (260) =TeraScale 2:
2009: 40nm Cypress (334) vs 55 nm GT200 (470) =
2010: 40nm Cayman (389) vs 40 nm GF100 / GF110 (529 / 520) =GCN1:
2012: 28nm Tahiti (352) vs 28 nm GK104 (294) =GCN2:
2013: 28nm Hawaii (438) vs 28 nm GK110 (561) =GCN3:
2014: 28nm Tonga (359) vs 28nm GM206 (227) =
2015: 28nm Fiji (596) vs 28 nm GM200 (601) =GCN4:
2016: 14nm Polaris (232) vs 16nm GP106 (200) =GCN5:
2017: 14nm Vega (486) vs 16nm GP104 (314) =
2018: ??? vs 12nm TU??? -
válasz
Petykemano #37054 üzenetére
-
válasz
Petykemano #37051 üzenetére
A Vega Mobile az nem valami 2048:128:32 körüli konfiggal szerelt, 1 HBM lapkás cukiság?
-
válasz
Petykemano #37036 üzenetére
Tehát, ROP limites a Vega, de a ROP-ok meg sávszél-limitesek?
Érdekes adalék még, hogy a Kaveri 512:32:8, miközben a Vega 8 az 512:32:16. Szóval itt volt egy ROP duplázás. Persze sávszél is nőtt, de nem ilyen mértékben (2133 vs 2933 = +38%), az inkább a ~27%-os órajel boostot próbálja követni, de ahhoz lehet már pont kevés a ROP, főleg 3200-on illetve a Kaveri az GCN2, ahol még nincs semmilyen sávszél-takarékossági feature. Lehet, hogy a sávszél és a ROP együtt emelendő, a GCN így tud skálázódni.
Azaz visszakerülünk oda, hogy a GCN-nek ROP kell, de utóbbihoz sávszél is. Illetve sávszél, de ahhoz meg ROP.
Szóval meg kéne vizsgálni a pixel fillrate vs memória sávszél arányokat.
Vega 64: 484 GBps 80 Gpx => 6.05
Polaris 20: 256 GBps 40 Gpx => 6.40
Polaris 10: 256 GBps 36 Gpx => 7.11
Vega M GH: 205 GBps 71 Gpx => 2.77
Vega M GL: 179 GBps 32 Gpx => 5.59
Vega 8: 47 GBps 17 Gpx => 2.76
Kaveri: 34 GBps 7 Gpx => 4.57 (nincs delta color compression)Fury X: 512 GBps 67 Gpx => 7.64
Tonga XT: 182 GBps 32 Gpx => 5.68
Tonga Turbo: 273 GBps 32 Gpx => 8.53
Hawaii XT: 384 GBps 67 Gpx => 5.73 (nincs delta color compression)
Tahiti XTL: 288 GBps 27 Gpx => 10.66 (nincs delta color compression) -
törölt tag
válasz
Petykemano #37013 üzenetére
Mindenre nem megoldás de tervezhetnének több gput most azt mondogatják már hogy a memória vezérlőt nem lett volna gazdaságos gddr6 -ra áttervezni. Ezért nem jött eddig Vega 24-40 között valami.
Ez az egész nagyon érdekes még a PHs beszélgetés is meglepően intelligens volt róla 10 atom távolság azért ebbe belegondolva is beleborzong az ember hogy hol tartunk.
Nagyon izgi lenne egy film arról hogy ezt hogy csinálják pontosan ami persze üzleti titok erősen.
Cikkből: "A Samsung nem mondja el, hogy olyan filmeket használ-e, amelyek megvédik a fotomaszkokat a lebomlástól, csak azt jelzi, hogy az EUV használata 20% -kal csökkenti a maszkok számát. "
Tehát van egy film vagy film szerű réteg ami vagy tönkre megy vagy nem de többször ultraibolyalevilágítás alá teszik (abban is egy nagyon szűk tartományba) és így alakul ki a szilíciumban a szennyeződés ha jól értem ami a tranzisztorokat adja...Ez az EUV Set sokkal bizalomgeresztőbb mint az Arf-i MPT.
Intelt én azért nem írnám le akkor se ha csak 10-en jönnek , ha egy százszor akkora tőke ellen harcolsz egészen más veszélyei is vannak ha megszorongatod, így se zárnám ki ebben a 30%-os részvényingásban a Soros féle nagytőkés manipulációkat.
Azt meg végképp ne akarjuk hogy a mobil szektorba megvesse a lábát AMD, ha valahogy sikeresen átvinnének egy APU szerűséget és dőlne a pénz még ennyire sem érdekelné a diszkrét GPU.
NV újgenre egy nyomatélkosabb válasz kellene, amire ugyan van válasza ha elfoglalja kínát marad a 30%körüli a Vega 24es konzollal meg be is betonozza azt.
a szokásos minimális energiabefektetéssel, már lehet kapni amúgy Vegát MRSP ár alatt £349.99
De a biztos hogy mindenre nem megoldás a 7nm sem, mert másnak is lesz csak idő kérdése. -
törölt tag
válasz
Petykemano #36996 üzenetére
A Graphic Score-ban 8.2%-ot írnak előremozdulást.
A 2 GHz / 8Gbps Memóriának akkor most örülünk ? -
törölt tag
válasz
Petykemano #36978 üzenetére
De legalább a saját szemetüknek lerakat
)
Biztos kiment AMD beszélni a termelés vezetővel:
-És a selejttel mi van ?
-Milyen selejttel ?
Olyan emberek fejével kell gondolkozni akik 1-2 dollárt keresnek naponta és netkaféba járnak játszani.
Kis rizspálinka PUBG és az élet boldogabb.
Aki ha meglátja hogy a középkategória 2070 240 ezer csak sóhajt egyet és a nyugat mételyének tartja azt ami itt folyik. -
válasz
Petykemano #36920 üzenetére
Érdemes lenne minden létező eshetőségről készíteni egy listát, amit be lehetne tolni ide hetente, Abu pedig cáfolná a hülyeségeket egészen addig, amíg csak az igazság marad.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
kiakarod ugrasztani a nyuszit a bokorbol ?
-
válasz
- szólt a furfangos Petykemanó.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #36912 üzenetére
Abu nemválaszolását úgy tekintem, hogy tényleg jöhet valami. 0x6FDF id-vel és talán polaris 30 néven.
(sanszosan 12nm 9gbps GDDR5)A kacsákat általában
le szokta hülyeségeznimeg szokta cáfolni -
hokuszpk
nagyúr
válasz
barni is az, eleg nagyot ugrott,
0x67DF
....
0x67CF vs0x6FDF
bar ezt az eszrevetelt en is valahol olvastam
-
válasz
Petykemano #36914 üzenetére
Biztos Kína kap megint valamit.
-
válasz
Bye bye Polaris 30...
-
válasz
Petykemano #36893 üzenetére
Steamen az se látszik, hogy megjelent volna a Ryzen. Most 16%-on állnak, 2016-ban, Ryzen előtt meg 23% volt.
Szeptemberben is picit kevesebb volt a részesedésük, mint májusban. -
stratova
veterán
válasz
Petykemano #36840 üzenetére
Találgattuk már mi lehet majd polaris 30. De benne van a pakliban az is hogy nem globális piacra készül, hanem csak keletre, vagy az OEM-ek kapnak még egy bőrt. Sok a kérdőjel. Navi előtt egy évvel mondjuk tényleg nem sok haszna van, ha Navi középkategóriába megy.
Mobil piacon pl Pascalnak is van n+1 variánsa (legyen szó Quadro 3000, 3200, 4000 vagy 4200-ról). De amott meg egy kis Vega 12 lenne igazán jó elég nagy területet le lehetne vele fedni.
Vagy látunk egy olyan generációváltást ahol a korábbi középkategória maradt sokáig piacon, egyre alacsonyabb besorolással (HD 7850 -> R7/R9 370). -
törölt tag
válasz
Petykemano #36818 üzenetére
Azt olvastam Abuból nem lesz EPYC.
jézusom kell egy kávé ...
-
válasz
Petykemano #36816 üzenetére
Az egy erősebb tuning.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Petykemano #36811 üzenetére
Mit lehet majd várni a Polaris 30-tól? Teljesítmény tekintetében?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #36805 üzenetére
hat akkor sokaig nemlesz gtx 2060, meg legalabb 1 honap meg egy pici.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #36749 üzenetére
A GDDR5 csak (téves) tipp Fenghuang után volt felmerült egy 256 GB/s memsávszél is. Persze ha kap egy 2Gb/s Flarebolt memóriát, akkor 256 GB/s simán megy egy lapkával 1024 biten. Viszont így kérdéses, hogy csak OEM és mobil lapka lesz-e vagy készül belőle desktop VGA is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #36740 üzenetére
A Subor a Raven Ridge Vega verzióját kapta meg. Ezért volt igazából a kódneve Fenghuang Raven. A Vega 12 és a Vega 20 ennél újabb, bár a Vega 12 nem sokkal másabb, lényegében csak a 8 helyett 16 szintre osztott órajelszabályzásban tér el, de ez a Subornak igazából mindegy, mert eleve egy kért fejlesztés, tehát nem igazán működik az órajel szempontjából a határon.
Ja meg az fontos, hogy a dGPU-s Vegáknál más a belső busz. Ugye az kifelé PCI Expresszel van bekötve, míg az APU-s Vegák Infinity Fabricon csüngenek a lapkán belül. Emiatt más a HUB-juk. Ezért is gfx902 a jelölésük. -
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #36734 üzenetére
Az mennyire lehetséges, higy a Zhongstan Subor Z+ 24CU gddr5 vegája valójában még annyira se vega, mint az intel vegaM?
-
törölt tag
válasz
Petykemano #36734 üzenetére
Lehet berendelt ramot de látod Te milyen hírek jönnek ki ma ?
-Lassít a termelésen a Samsung, hogy stabilizálja a memória-árakat ? What ???
-22 nm-re lép az Intel.
Kicsit az az érzésed mintha nem lenne elérhető a Prohardver és utána így fél éves híreket állítanák vissza kis szalagos egységekről...De nem. Vagy igen ?
A Hynix és a Micron vérszemet kap és akkor mikor is jön le az elfogadható mértékre egy videókártya?
Én nem látom hogy mikor lehet újra középkategóriában memóriát növelni. -
stratova
veterán
válasz
Petykemano #36718 üzenetére
Ez lehet egy csíkszélességváltás is.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #36711 üzenetére
Szerintem ez bármi lehet. Egyes piacokon is eltérhet egy ID kinek, milyen környezetbe szánják stb.
[AMD/ATI] 67D0 Ellesmere [Radeon Pro V7300X / V7350x2]
[AMD/ATI] 67DF Ellesmere [Radeon RX 470/480/570/570X/580/580X]
[AMD/ATI] 67CF Ellesmere [Polaris10]
[AMD/ATI] 67CA Ellesmere [Polaris10]
[AMD/ATI] 67CC Ellesmere [Polaris10]
[AMD/ATI] 67C2 Ellesmere [Radeon Pro V7300X / V7350x2]
[AMD/ATI] 67C4 Ellesmere [Radeon Pro WX 7100]
[AMD/ATI] 67C7 Ellesmere [Radeon Pro WX 5100]Radeon Pro WX szériában 32 [7100 36 CU, 5100 28 CU] asztaliban pedig 28 CU-s variáns nem szerepelt még (pontosabban utóbbi 5xx-ként nem).
Mobil Radeon Pro-ból pedig csak az Apple-nek eladott paletta teljes Radeon Pro WX 7100 (36 CU) és 4170 (Polaris 11 16 CU) között egy szakadék tátong mobil WX 5100 gyakorlatilag nincs.Érdemes figyelemmel kísérni hogy mobil Quadro vonalon lényegesen később jelent meg Pascal az alsó házban. P2000 és P1000-re egy-egy gép épült eddig, de a nagyobb P3200 is egy nemrég vágott lapkaverzió.
Ha újabb vágott verzió készül, akkor 1280 azaz 24 CU lenne az alja 32 blending mellett.
Konkrétan az Intelnek eladott lapkához hasonló konfiguráció nincs a saját palettán még.
Notiban mondjuk még ez sem lenne rossz, hiszen pl Asus esetében ott tartunk, hogy 2700U/2500U mellé tesznek 1050Ti-t -
törölt tag
válasz
Petykemano #36711 üzenetére
Csak háromig legális írok közé hogy ne legyél Illegálmanó.
Ez a 12 nm ez teljesen halott ötlet, polariszra is ...
ha jól értem NV a kis kártyáit már 10nmen akarja hozni.
De hát az meg már annyira közel lesz a 7 EUVhez...
Amúgy tudjátok ki gyárt 10nm most? -
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #36710 üzenetére
nahát, két óra eltelt...
azt hittem, eddigre a mester már megmondja, hogy egy kétéves polaris"refresh-"refresh14LPP+12nm-en való kihozatala semfér belecélja az amd-nek. -
törölt tag
válasz
Petykemano #36701 üzenetére
Besírtam!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #36701 üzenetére
a legutolso azert mar fajt
-
Kvg
senior tag
válasz
Petykemano #36692 üzenetére
Én rövid válaszomban leírtam hogy nem baj ha 300k .A 145k vega 56 kilenditett a "R9 290, amúgy 6 éves teljsítmény szintről.
Vega 20 üzleti céllal készül teljesen érthető okokból. Érős cuccot csinálnak drágáért drágán, de Vega 20 után is lesz élet remélhetőleg. A hirek a 20 tflops teljesítményű Navi mindenterületre elérhető lesz majd ha igazak a pletykák.... -
törölt tag
válasz
Petykemano #36687 üzenetére
Mi ez Petyke bakancslista ?
ott van benne a 2200GE is azt láttad?
Minden jön mint a Veszedelem, csak jön jönKvg: Amíg nincs EUV a 7nm-en addig Ők is többért kapják az alapanyagot mint amennyiért Te szeretnéd venni a végterméket. Ez nekik is drága ráadásul más is nyomul a 7nm-re
stratova: az nem úgy van Törpapa ott vagyunk már - Már rég el is hagytuk
vannak nálunk kisgyerekek vágom a meseidézeteket
-
Kvg
senior tag
válasz
Petykemano #36687 üzenetére
Na hogy is van ez hogy nem hozzák le gémer piacra a vega 20 at? Nem fogom tökön szurni magam az év végén megjelenik, legfeljebb kimarad vega 20. Plane 300k ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest