- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Magisk
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggbuffon1897
őstag
De szep lassan azok se lesznek majd a piacon igy nyugodtan loheti be az oda az arat.
Nagyon alá nem fognak menni az nv-nek. En 5070 -20-30k árába saccolom, az meg boven 300 felett fog inditani itthon.
Az Amd se szeretetotthon, latjuk a ryzeneknel. Jo h lett verseny ott is...ja nem
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Nem olyan rossz ez, de ha belegondolok egy normalis generacio valtasnal ez az RTX 5060 teljesitmeny lenne...
Mindegy, ezen mar kar is gondolkodni, jo lesz ez, csak az ar ne legyen elszarva kezdesnel, hogy a review-k pozitivak legyenek, az mar sokat tudna segiteni az eladasi szamokba, ha tenyleg fontos az AMD-nek a piac. -
PuMbA
titán
Végignéztem, ugyanazt mondta el, mint a spanyol interjúban. Megerősítette, hogy az FSR4-nek kell az RDNA4 ML számítási ereje, erre tervezték és jelenleg nem tudja megígérni, hogy RDNA3-ra is lesz
Vizsgálják, hogy lehet-e tovább optimalizálni és lejjebb vinni a számítási igényét, de ennyi. Az FSR 3.1 fog maradni a régebbi kártyákon az elmondása szerint.
-
bjasq99
tag
"Az új DLSS és famegen FP4 alapú ezt a támogatást kapta meg az 5000 széria." Úgy mondani hogy ezt a támogatást kapta meg, kicsit félrevezető, mert ami fp4 -t igényel, az fp8 -on is elfut. És eddig is támogatva volt az fp8. Most a Blackwell tensor core -k 2x akkora sebességgel tudnak futtatni fp4 -t mint fp8 -t, de az adában is bőségesen elég fp8 teljesítmény volt.
-
huskydog17
addikt
Sajnos az X3D CPU-k egész Európa szerte hiánycikk, nagyon kevés van belőlük, még külföldön is nagyon nehéz beszerezni és ha van, akkor ott is piszok drága. Sajnos az összes AM5-ös 3D CPU ára emiatt az egekbe szökött. Ha nem sürgős, akkor talán érdemes lenne várni néhány hónapot, talán tavaszig javul a helyzet, ha már az AMD megígérte, hogy megpróbálnak javítani a helyzeten (eddig kevés sikerrel).
Külföldön a legolcsóbb 7800X3D ajánlat is 509 euró, ami átszámítva jelen pillanatban kb. 210k, míg itthon 239k a legolcsóbb ajánlat, ami raktáron is van. 9800X3D sokkal rosszabb, külföldön is 600 euró felett indulnak az árak, míg itthon 340k környékén.
Jelen pillanatban tehát itthon tudnál venni raktárról 239k pénzért 7800X3D-t, ami tudom, hogy sok, de nem vagyok benne biztos, hogy ez sokkal olcsóbb lesz a közeljövőben.
-
hahakocka
őstag
Na akkor szórakoztak 1-2 hetet?
Mások is kihozták a leakelt árakat és a benchmarkokat . Jó lenne egy agresszív árazás. Kérdés mennyibe kerül a chip nekik?
330W amit láttam se annyira jó azért. Persze ha 4080 supert hoz raszterbe az szuper lenne. Viszont 20GB vram jobb lett volna ha már 7900xt n is az volt. Max high - very highba toljuk 4K ban. Ultra alig ad hozzá azt a kateget sose értettem....
9700X is bedrágult? Nemrég még 140e ért láttam s gondoltam tavaszra 110e re lecsökken akkor nem???
7900 at is néztem az is ezért megy. Melyik a jobb vajon gamingre és youtubeozásra, streamingre együtt?
-
PuMbA
titán
Jó, hát az nagyon amatőr Abu85 pillanat volt amikor az FSR 3.1 ajnározás ment
Hogy a DLSS plusz konfettiket meg részecske effekteket rajzol a képre...ja, közben meg a (T)AA-t kikapcsolva egyből láttuk, hogy az FSR 3.1 simán eltüntette őket, mert az alapértelmezett TAA is gatyaszar a játékok többségében. A referencia kép jelenleg mindig a DLSS vagy ahogy a Nixxes PS5 portokban a teljesen kikapcsolható AA, nem a játékba épített TAA!
Csak nehogy most is ebbe fusson bele az RDNA4-gyel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HBCC-féle menedzsment el se ment, az összes RDNA támogat egy ilyen elérést, amit az alkalmazás elő tud hozni. De nem igazán hozzák elő, mert direkten nem támogatják a programok. De ez a funkció az RDNA 4-ben is megmarad, csak ugyanúgy nem jelent majd semmit.
Ahhoz van köze, hogy egy adott feladat tök random memóriaelérését koherensé teszi a hardver, tehát használható lesz a cache abban a szituációban, ahol a többi VGA-n össze lesz szemetelve a cache. Nyilván felfogható, hogy ez mekkora előny, de ehhez a szituációt elő kell teremteni. Például nem is mindegyik játékban van olyan beállítás, ahol ennek a hardverelemnek haszna van. Emiatt csalókák most a létező teljesítményadatok, mert persze, hogy jók, ha a többi VGA-nak a kezeit és lábait összekötözöd. Ez nem annyira real world, bár nyilván egy adott beállítással előidézhető real world is. Csak a nagy átlag nem ez lesz, mert máshol ez a hardverelem nem hasznos. Real worldebb adat pedig nincs. Amelyik twitteres szerint van, az hazudik. Majd később lesz.
-
hahakocka
őstag
David McAfee
The performance data that's out there on RDNA4 is completely inaccurate.
Frank Azor
The other thing I will tell you is that nobody has the final driver. So how can the data be accurate? That's why I can confidently say that the data is not accurate.Hmm köszi érdekes interjú volt főleg a vége ahol totál megcáfolták az eddigi pletykákat hmmm akkor lehet mégis lesz itt 4080 stb . S akkor szerintem az eddigi mhz-ek és egyebek is kuka?
Viszont az interjúból nekem nem az jött le hogy holnap mindent bejelentenének de közbe meg folyton Q1 megjelenést mondanak ami márc 31.- határral van érdekes. -
hahakocka
őstag
Most majd tuti lesznek tesztek régi és az új kártyákkal is együtt, talán ott jobban kijön volt e változás.
NDA az eleve rejtett infó még
épp azt akarják ne érdekeljen még egyelőre
Holnap kiderül lesz e valami más is
De eleve viszont nem egy kateg az 5080-5090 se árban, se fogyasztásban, méretben, se RT-ben, se erőben a 9070 ekhez képest. Szóval lehet úgy voltak vele csak mutassák teljesen más a célközönség.
-
hahakocka
őstag
Bejelenteni lehet be fog, azt pedig tudni lehet, hogy lesz 5060-5070-5070ti csak elvileg febr-márc-áprilisban nem?
Raymond: 5080 ról is mondták hogy 4090 +20-30% azt majd kiderül ez is igaz e .
Egy biztos RT ben tuti erősebb lesz mint egy 7900xt szerintem mert nagyon arra akartak rámenni . Ha nagyon olcsó lenne s esetleg ezt venném akkor eskü meg fogom tesztelni hogy tényleg álleejtő e az RT végre!Nem voltam nagy fanja ugye RT nek amit ismerősömnél láttam de amúgy ő se szállt el tőle 3-4 game-en kívül azok tényleg szépek. Indiana Jones, Cyberpunk, pl Metro Exodus, Control. De persze ennek megvan az FPS ára.
-
hahakocka
őstag
Raszterben, de RT ben állítólag sokat fejlődik arra mondták a 4080 at .
Igen s eddig is 7900xt- 7900xtx közé tették a kártyát RT be és raszterbe is amúgy nem azt hogy jobb is lesz náluk. Az kb fél éve volt egy álhír. Ha 500-550 dolcsi lesz az szuper lehet még attól még.
[link]
RDNA 4, Radeon RX 9070 XT, FSR 4 and 9950X3D - AMD's New 2025 Tech
HWU összefoglaló részletesebb mint az AMD SHOWElolvastam láttam , s attól még lehet 7900xt-7900xtx közt is akár.
-
joysefke
veterán
Ezzel egyetértek. Totálisan és értelmetlenül gagyi a nevezéktan. Ráadásul az hogy a 8000-et átlápve egyből a 9000-re ugrottak előre sejteti, hogy a következő generációnál megint kavarni terveznek...
Az AMDs ürgének amikor a 9950X3D-t tartotta látványosan remegett a keze... -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Pro az az AMD-nél a business vonal volt mindig. De itt a Max a fontos. Az Apple iszonyatosan eszi a Microsoftot ezen a szinten, így jelezni kell, hogy most már nem csak az Apple kínál ilyet. És mivel gyorsabb az Apple-nél, ezért könnyedén beleáll ebbe az AMD.
A 9070 is azért lett x0x0 formátumú, hogy egyszerűbb legyen összehasonlítani az NV dizájnokkal. Nagyon sok OEM panaszkodott arra, hogy nem értik a userek a nevezéktant. Most már egyértelmű.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
huskydog17
addikt
Bennem is ez merült fel. Ha a 9060-ban az enkóder mellett a felskálázót is kiherélik, akkor mivel akarják azt eladni? Csak mert semmi nem marad belőle, ami értelmet adna neki. Pár órán belül remélhetőleg választ kapunk erre, mert ez így eléggé ellentmondásos.
Ha a 9060-ból bármilyen RDNA4 feature-t kiherélnek, akkor az instant DOA.
Most már nagyon kíváncsi vagyok arra a prezentációra, hogy mi az igazság. -
S_x96x_S
addikt
> Hogy tudnád figyelmen kívül hagyni a konkurenciát
> mikor az árazás és a teljesítmény nem független egymástól a két cégre nézve?szerintem itt több dolog keveredik és össze van mosva ...
egyrész tényleg figyelni kell a cégeknek a környezetüket
és valamilyen ko-evolúció van a versenytársak között is ;
vagyis hatnak egymásra.De ha 100%-ban csak a versenytársakra figyelünk az akár kontraproduktív is lehet
és itt most ez lett kihangsúlyozva.Mert a folytonos külső méricskélés mellett még fontosabb,
hogy valamilyen belső benchmarking módszert is alkalmazzunk,
ami azt jelenti, hogy a vállalat a saját korábbi teljesítményéhez,
céljaihoz és eredményeihez viszonyítva értékeli magát,
ahelyett, hogy folyamatosan a versenytársakhoz mérné magát.Mert,
ha csak a versenytársakat figyeljük, könnyen elveszíthetjük saját egyedi értékeinket és céljainkat. Mások (nVidia;Intel) stratégiájának másolása nem garantálja a sikert, és eltávolíthat attól, ami a vállalatot (AMD) egyedivé és fenntarthatóvá teszi.Valamint csak a versenytársakra figyelve mindig csak követőkké válunk,
nem vezetőkké. Mert az innováció belső fókuszt kíván, és ha csak másokat másolunk, lemaradunk az igazi áttörésekről. És az AMD -nél van sok érték; pl. ott a chipletes technológia és az X3D ; és van lehet sok más skunkworks is.összefoglalva:
itt az AMD-s topikban az NVIDIA állandó emlegetése - elvonja a figyelmet az AMD saját innovációiról, mint például a chiplet-alapú GPU-k és az X3D technológia.
Hasonlóan ahhoz, hogyha a párunkat folyamatosan másokhoz hasonlítjuk, alááshatjuk a kapcsolatunkat. És meg kell érteni annak a fontosságát, hogy mindkét esetben az egyedi értékekre és erősségekre összpontosítsunk ahelyett,
hogy másokhoz mérnénk magunkat.> Ez nem tetszés kérdése, konkurencia nélkül egyik gyártó sem fejleszt
> és áraz értelmesen lásd a Ryzen vonalat, ami egyre elszálltabb.Azzal hogy állandóan a "bezzeg az nVidia ..." típusú nézőpont van erőltetve itt is,
nem lesz nagyobb a technológia verseny és nem lesz jobb az AMD-se.
Csaj a zavaró Zaj növekedik.Ahogy az Intel se tud mit kezdeni az AMD-s "bezzeg a ryzen" -es példával,
mert 100%-ban nem tudja adaptálni az AMD-s receptet. -
Devid_81
félisten
Meg a vegen kiderul, hogy az
9070XT = 5070Ti
9070 = 5070Mondjuk Nvidia is oda nevezi Oket ahova nem szegyelli, gondolom most is mar megvolt a kozos vacsora a konkurenciaval, hogy kinek milye van es mennyiert nem szegyelli eladni
Az a durva, hogy amennyire megvan vagva az 5080 a csucshoz kepest (~50%) mar xx60 as kategoriat raknak lassan a xx80 dobozba. -
Petykemano
veterán
Szerintem se érted.
Megpróbálom illusztrálni neked.
Képzeld azt, hogy van egy társadalmi réteg, akik szeretnek táncolni. Vannak nagyon profi táncosok és vannak, akik csak úgy hobbi szinten táncolnak. Ez nem azt jelenti, hogy falábúak vagy hogy úgy lötyögnek, mint az angolna, vagy a kocsonya, tudnak táncolni, de nem versenytáncosok.Mindkét brigádnak megvan a saját szórakozóhelye, ahová járnak. Azért jár mindenki oda, mert ott biztosan talál a tudásához megfelelő táncpartnert. Itt szoktak gyakorolni, meg megmutatni egymásnak, ha valami újat tanulnak. Van egy harmadik hely is, ide kifejezetten akkor és azért jönnek, akik oda mennek, hogy összemérjék a tudásukat és képességeiket a másik brigáddal.
Na most az van, hogy az amatőr táncos brigád tisztában van azzal, hogy a tudásuk elmarad a magasabb profizmussal rendelkező brigádétól, ezért elég ritka, hogy a versengő helyre benevezzen. Talán épp emiatt időről időre előfordul, hogy egy-két figura a profi csapatból benéz az amatőrök szórakozóhelyére. Ott aztán jókat nevetgélnek az amatőrök kezdetleges, talán suta mozdulatain, máskor jól kioktatják őket, bemutatót tartanak, megalázzák őket, s igazából eközben megakadályozzák, hogy az amatőr brigád felszabadultan jól érezze magát.
Azt persze senki nem tudja, hogy vajon azok a profi csapatból jövő figurák, akik az amatőrök közé járnak, tulajdonképpen csak unatkoznak-e, vagy egyfajta élvezetet nyernek a bullyingből, vagy kifejezetten azért mennek - hovatovább küldik őket -, hogy megakadályozzák, hogy az amatőrök összetartsanak, fejlődjenek, esetleg rekrutálják a tehetségeket, de az eredmény mindenképp az, hogy a profi brigádból jövők folyamatosan törnek be az amatőr buborékba arra hivatkozva, hogy ők csupán az objektív igazságot hozzák el az amatőrök tudásáról, igazából zavart keltenek, s megalázzák az oda járókat.
Nem tudom, ez így érthető-e számodra?
Az "AMD GPU találgatós" egyfajta az "Anonim AMD fanok klubja".
Nem fogsz lemenni az anonim alkoholisták klubjába, ha ott mindig leül veled szembe egy öltönyös fazon a BMW slusszkulcsot pörgetve és minden mondatodba belevágva kioktat, hogy milyen egy utolsó béna senki vagy, hogy olyan piszlicsáré dolgokkal nem tudsz megküzdeni, hogy "..." miközben nézz már ki az ablakon, háború, gazdasági válság, migránsok, választás, stb.Mondhatod, hogy nemnemnem, semmi szükség arra, hogy az "AMD GPU találgatós" egy safe space legyen végkimerülésben szenvedő AMD rajongóknak, igenis fontos, hogy minden hír, minden gondolat, minden elképzelés legyen fact/reality-check-elve a valós piaci viszonyokkal (=Nvidia) összevetve.
De ezzel csak azt éred el, hogy továbbra is csak az a 2 vitára hajlandó név fog beszélgetni veled, akik a VS topikban is megtennék.
-
Devid_81
félisten
Szoval az 5070 konkretan egy 4070 Super+10% lesz?
7900XT alatt a GRE van ami kb 4070S szint, illetve a 4070Ti Nvidiatol kb feluton a ketto AMD kartya kozott.
Micsoda elorelepes lesz itt kozepkategoriaban mindketto oldalon kerem szepenMi lesz az 5060-al?
+5% a 4060-hoz kepest? -
Persze, csak arról nem itt kezdek el beszélgetni, mert valahol rém frusztráló, hogy akárhányszor bejövök ide, állandó jelleggel az Nvidiáról megy a társalgás. Én az AMD-re lennék kíváncsi, mint a témakör neve is mondja, nem pedig arra, hogy az Nvidiánál éppen mi történik.
Érted, hogy mi a bajom?
-
Jacek
veterán
Ami kellene az egy XT és XTX közötti raszter , ADA szintű RT, GRE áron
Ez elfogadható lenne .
Mert nekem viccesen hatnak az NV-nél ezek a kamunak tűnő kicsit lassabb és minimálisan olcsóbb 4080-an... ez milyen genváltás? Akkor veszek 4090-et amin több memo van... ez egy tragikomédia sajnos.
-
A.Winston
tag
Pedig ennyi lesz valoszinu.. 4090 -10% perf alapon arazva.
Es ez csak az usa trump tax elotti msrp. EUban valoszinu 2k korul lesz, mint most 4090 - ha lesz, mert mindent gyorsan amerikaba kell vinni.
Lehetne gondolni, hogy ha ott bejon a 40% felar, akkor talan kevesebbet vesznek es tobb johet erre, de ami esetleg ide kerul is ugyanugy fel lesz margozva (scalperek vagy kitalalnak valami hasonlo adot gyorsan).
A szomoru valosag az, hogy az oreg kontinens egyre irrelevansabb piac nemzetkozileg. Nincs vasarloeronk, nincs erdemi globalis termeles, hogy produktiv oldalt gyozkodni kelljen adott termekkel. Inkabb eladja dragabban kisebb haszon mellett az usa-ban, mert fontosabb globalis szempontbol az erosebb ottani jelenlet. Profitot meg megtermeli Kinaban, Indiaban stb.
EU ilyen futottak meg kategorias piacca valik 5-10-15 even belul. -
huskydog17
addikt
Mekkora Epic Fail lenne! Főleg, hogy az Intel még az Arc A310-ben is teljes értékű enkódert ad.
Reméljük kamu, de ha neadjisten mégse, és a pirosak megint kispórolják az enkódert a 200 dolláros kategóriából, akkor meg is érdemlik, hogy 0-ra menjen a piaci részesedésük, úgyis szépen lassan menetelnek a felé. -
DaVE-1
senior tag
4070tinél több RT erőt nem várok tőle az a szint meglehet már csak abból kiindulva hogy egy intel mekkorát lépet előre ezen a téren. Sima nyers erőben viszont 7900XT szint meglesz szerintem. Több nem hiszem, mivel volt róla szó nem lesz "csúcs" kártya és még lesz egy 9080xt is állítólag szóval annak is kell a hely..
És ha ezt tudnák adni valami csoda folytán itthon 250K körül az hihetetlen lenne és várnám is ennyiért. De erősen kétlem ezt az árat
-
S_x96x_S
addikt
> érdemes megnézned a videót, YT- link jobb minőség.
azért a videóban se temeti még az AMD -t ...
és én sem hiszem, hogy a világ vége lenne az AMD-nek.
Az interjúban azért mondott kedves szavakat is az AMD-ről .. és amellett arra is célzott
hogy a 2025 -év a kijózanodás és az újraépítkezés éve lehet ( és nem a kassza számolás éve )
A legnagyobb probléma, hogy az AMD nem használja a saját szoftverét - hardware-ét ...
vagyis hiányzik a dogfooding.Amúgy CPU szinten is hírhedten későn érkezik meg a hw-res támogatás az új zen-ekehez; és nagyrészt az Intel sw mérnökök munkáján élnek - csak azt fejlesztik amit nagyon muszáj, mert az intel nem teszi.
---
Mindenesetre Lisa Su-n még nagyobb a nyomás.
Feltételezen, hogy a befektetők többsége elküldte az elemzést a megjelenés után az összes AMD board member-nek, akik felhívták Lisa Su-t ...
Vagyis az AMD vezetőségének valamilyen cselekvési tervet kell összeállítania
hogy hogyan kívánják kezelni a problémákat.
És erre a következő negyedéves kérdezz-felelek -nél biztos lesz kérdés Lisa Su-nak.----
Mindenesetre, hogyha egységes lesz a ROCm
( a notebook-okokra és az AI gyorsítókra is ) - akkor 2-3 év alatt meg fognak oldódni ezek a problémák.
Nincs könnyű helyzetben az AMD ... -
S_x96x_S
addikt
én csak erre a mondatodra próbáltam válaszolni:
> "Ez amit pl az xGMI nyújt egy hatalmas hiba amit nem fognak tudni orvolsoni. "Miért ne tudnák orvosolni az MI400, Mi500 vagy az MI600 -al?
> 1.5 órával azután hogy megjelent a cikk, persze hogy találkozik vele Lisa,
pontosabban - másfél óráig beszélgettek.
"Met with @LisaSu today for 1.5 hours as we went through everything"
> ez nagyjából egyenlő lehet azzal,
> hogy senki sem fog tőlük ezentúl rendelni semmit
> mert hiteltelenek, konkrétan kamuztak.
nem hiszem, hogy tömegesen lemondanák vagy visszaküldenék a 9800X3D -t
Vannak hibák, vannak rossz szériák ( az nVidiánál is )
de legtöbbször nem olyan végzetesek, hogy ne lehetne kijavítani a hatásukat.várjuk ki a végét.
-
S_x96x_S
addikt
én a SemiAnalysis -os cikket,
amolyan érted aggódom - konstruktív kritikaként olvastam.
ami sokkal alaposabb mint GeorgeHotz - kritikái.és az eredmény:
24h belül - találkozó Lisa Su-val;
és jövőre kiderül, hogy lesz-e valami előremenetel vagy sem.
Mindenesetre a szerző - a találkozó után optimistábbnak tünik:Dylan Patel (SemiAnalysis):
Met with @LisaSu today for 1.5 hours as we went through everything
She acknowledged the gaps in AMD software stack
She took our specific recommendations seriously
She asked her team and us a lot of questions
Many changes are in flight already!
Excited to see improvements coming
https://x.com/dylan522p/status/1871287937268383867> Ez amit pl az xGMI nyújt egy hatalmas hiba amit nem fognak tudni orvolsoni.
Én nem hiszem, hogy lett volna értelmesebb alternatívájuk.
Az AMD összeállt a Broadcom -al és sok más céggel
amolyan "Anti-Nvidia Alliance" -ként és próbálnak túlélni
- az Open xGMI -vel és az
- Ultra Ethernet Consortium (UEC) -el.Amúgy a Broadcom eléggé szárnyal most - AI terén is.
ők tervezik majd az OpenAI chipjeit - és hálózati téren sokkal erősebbek az AMD-nél.
"Exclusive: OpenAI builds first chip with Broadcom and TSMC, scales back foundry ambition"persze pár hónapja az nVidia is csatlakozott az Ultra Ethernet Consortium (UEC) szövetséghez, jelezve, hogy nem maradhat ki.
Az AMD-Broadcom+ ... szövetség első eredménye majd az MI400 -ban jelenhet meg.
-
huskydog17
addikt
Ez nem az AMD éve volt:
Rekord-alacsony piaci részesedés a konzumer GPU piacon, új konkurenciát kaptak az Inteltől, most meg kiderült, hogy a legpénzesebb részlegnél, az adatközpontos csúcsterméknél a szoftverkörnyezet pocsék állapotban van.
Konzoloknál pedig mint kiderült a DLSS-t alázó PSSR valójában csak egy újabb ígéret volt, de a gyakorlatban nem sikerült hozni a beígért minőséget.
Csak a szokásos forgatókönyv látszik: az AMD fűt-fát ígér, amiből aztán nem sok valósul meg.
Már sejtem mennyit fogunk látni a 40%-os piaci GPU részesedésből.A cikken én is ledöbbentem, hogy mekkora elmaradás van a legpénzesebb hardvernél és hogy ott is milyen
hazudozásokígérgetések mennek.
Ha a legtöbb pénzt hozó adatközpontos részlegnél ilyen súlyos szoftveres hiányosságok vannak, akkor vajon mi lehet az RTG-nél? Ezek után semmi jóra nem számítok az RDNA4-nél.Vajon a SA cikkből lesz hír a PH-n? Valamiért erősen kétlem, de ha lesz is, akkor hosszú regényben meg lesz magyarázva, hogy a cikk miért félrevezető és az AMD-nél nincs semmi gond, sőt ők csinálják a legjobban, csak senki nem veszi észre.
-
DaVE-1
senior tag
Valahol már árakat is írnak.
Finally, the SKUs with a Navi 48 GPU will cost between $449 (likely RX 9060) and $646 (likely RX 9070 XT). Similarly, the Navi 44 SKUs will range from $179 (RX 5040) to $349 (RX 9050).
Hát ha a 9050XT jobb lesz mint a 7600XT ~15%-al max akkor tudom elképzelni ezeket az árakat ha nem akkor moslék drágák és eleve halva születettek a jelenlegi árak tükrében.
Ezért nem szeretem ezeket a találgatásokat sok a baromság -
Alogonomus
őstag
MLiD híreszteli. Tudom, hogy őt sokatok nem érzi hiteles forrásnak.
-
Jacek
veterán
Szokasos szerecsenymosdatas, eloveszunk minden mas temat..
Csinaljunk ilyen macko nyomdat ez nem qhd/4k kartya, nem lenyeg az RT, aztan mar nem fullHD-s a kartya.. a 12Gb sem limitalo lesz hanem reg az csak kenytelenek igazodni az Nvidiahoz a fejlesztok, a 8Gb mar elengedtek...De menjunk bele, szerinted melyik az egyszerubb egy masik fejlesztot utolerni techben/ szoftverben, itt az FSR-s peldad. Vagy rakni 20 dollaros memoriat rakni a kartyaidra... varj elgondolkodtam...
AMD probalkozik fejleszteni, NV sajnos direkt szopatja a nagykozonseget es vannak akik tapsolnak..Igen velemenye mindenkinek van ezt tudjuk, de pl ram a fanboy-t eleg nehet ramsutni veled ellentetben
De tudom ultimate erv mindig az AMD tulajkent bla bla...
Ebbol a genbol a kartyaim 5db 4090, 2db 7900XTX/ 2db 7900XT, A770 16Gb ...
Elozo genben 3dv 3090, 1db 3080Ti, 1db 3080, 1db 6950XT, 1db 6900XT, 3db 6700XT ennyire legyen fanboy valaki -
Busterftw
nagyúr
Én sem értem ezt a kérdést, az Ultra/Epic beállítások a legtöbb elemző videó szerint sem nyújt "extra" élményt például egy High-hoz képest, legtöbbször feleslegesen terhelik a vga-t.
De ha neked ez az igényed, akkor lehet venni erősebb kártyát, amin több vram is van.
Úgy csinálunk mintha az Nvidia xx60-xx90-ig 8GB szerel. -
Jacek
veterán
Tehát az a megoldás hogy lejjebb veszed a grafot nem hogy a gyártó rak még memoriát a kártyára 20 dollár értékben egy VGA--ra ami 400-500-600-700 dollár, értem logikus..
Látod ezért mondják rád a zöldszemcsit, szerettél volna példát.. ez a faszság foggal körömmel való magyarázása. Na ebből tele a padlás, ezzel sincs semmi baj ha valaki elvakult fanboy csak ne értetlenkedjen ha szembe állítják vele.
-
S_x96x_S
addikt
>> "Úgyhogy én nem irigylem a játékfejlesztőket ..."
> kb 20 éve jelen van a ...Az Indiana Jones and the Great Circle fejlesztői
arról beszélnek, hogy folyamatosan kompromisszumot kell kötni,
a sugárkövetésnél, a globális megvilágítás (GI), valamint a játékmenet teljesítményének optimalizálásánál...
és ki is emelik, hogy a teljes sugárkövetés (path tracing) jelentősen megnöveli a memóriahasználatot. és bár az ajánlott minimum 12 GB VRAM, de a komplex jelenetek, például a dzsungel, még ennél is nagyobb memóriaigényt támasztanak.
és ha a játék egyes részeig túl problémás az RT,
akkor lejjebb paraméterezik a minőséget - mert az időhiány miatt nem lehet mindent full-ra optimalizálni a játék megjelenésére."Inside Indiana Jones and the Great Circle: The Ray Tracing Breakdown"
https://www.youtube.com/watch?v=k2SBZSm2mOw -
S_x96x_S
addikt
> ahol szerintetek 12 GB vram limitál
A 8 GB-os VRAM kártyák története tanít:
- amit ma elégnek gondolsz, az holnapra akadály lesz.Legalábbis a computer.de már beidézet véleményét én így foglalnám össze:
(gépi fordítással): """
Az egyes benchmarkok alapján az is jól látható, mely játékoknál okoz problémát a grafikus kártyák VRAM-ja. Ide tartozik például a Dragon Age: The Veilguard, ahol a maximális textúrarészleteknél a 8 GB VRAM-mal rendelkező kártyák jelentős teljesítményproblémákkal küzdenek. A 12 GB VRAM viszont megoldást jelent, bár Ultra HD-ben a percentilis FPS értékeknél kisebb mértékű korlátozás figyelhető meg.
Egy másik játék, amelynél komoly VRAM-problémák lépnek fel, az Indiana Jones und der große Kreis. 8 GB VRAM nem elég WQHD-ben és maximális textúráknál, de még 10 GB is kevés. Csak a 12 GB-os kártyák működnek megfelelően, de ezek is kisebb nehézségekbe ütköznek Ultra HD-ben. Az Warhammer 40k: Space Marine 2 esetében pedig a 12 GB VRAM már nem elegendő az Ultra HD maximális sebességéhez, ha az opcionális textúra-DLC is telepítve van. Néhány más játékban is előfordul, hogy 8 GB VRAM nem elég WQHD-ben, de ezeknél a hátrányok sokkal kevésbé jelentősek, mint a másik két játéknál.
"""" ( innen - németül ) -
hahakocka
őstag
Hát igen. De ennek ellenére nézd meg a 'szakértő' Phelon (PlanetTaxi videóját) kb mindenkit konkrétan elküld a búsba, s most szépen szóltam. Aki lemeri húzni a legszuperebb dolgot ami valaha volt, s ez a PS5 Pro! S minden game nála 10000 fps el ment kb s persze nem agyon felscalelve. S szerinte ár értékben is szuper! Pedig PS5 userektől kezdve teszterek stb mindenki kifakadt nem hiába. Nemcsak az ár értéke miatt hanem, hogy sokszor nem hozza azt amit kéne.
-
S_x96x_S
addikt
néhány extra info:
1.) DigitalFoundry-s video:
"Inside PlayStation 5 Pro: The Mark Cerny and Mike Fitzgerald Interview"
https://www.youtube.com/watch?v=E1EhcFMKoIU
+ szöveges verzió: https://www.eurogamer.net/digitalfoundry-2024-sony-ps5-pro-tech-interview-with-mark-cerny-and-mike-fitzgerald2.) Wccftech: "The Mark Cerny Q&A – We Ask About VRR Improvements, PSSR FG, Path Tracing, and the ML Project with AMD"
https://wccftech.com/the-mark-cerny-qa-we-ask-about-vrr-improvements-pssr-fg-path-tracing-and-ml-project-with-amd/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- E-roller topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konteó topic
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen program, ami...?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest