Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emmm
őstag
Érdekes fejtegetés - itt aztán van minden, de jól össze van szedve!
-
törölt tag
válasz
tailor74
üzenetére
Természetesen arról beszélek hogy megkérdezték Kodurit hogy 2 vagy 4 Stack-al érik-e el a 16GB-ot és 2-t mondott. Majd rákérdeztek a sávszélességre is és hogy szerinte elég lesz e ... de hisz olvastátok.
És mivel Hynix Q2ben csak 4 Gigásat ír jogos a kérdés Q2-ben honnan teszi rájuk Besegít a Samsung ? -
törölt tag
Egy kis faniság : best edition (MÉM)
Amúgy azt a kérdést feltette már valaki hogy honnan van a AMD-nek
8GB-os HBM2 Halom ? Hynix vagy Samsung ? -
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Consumer RX will be much better optimized for all the top gaming titles and flavors of RX Vega will actually be faster than Frontier version!
RX will be fully optimized gaming drivers, as well as a few other goodies that I can't tell you about just yet....But you will like FE too, if you can't wait
ebből nekem az jön le, hogy az rx driverei jobbak lesznek játékra. a frontiert elsősorban pro piacra szánják, ergo ebből nem lesznek custom pcb-s verziók sem (emelt órajel, jobb hűtés, több fázisú vrm, esetleges binnelt gpu-k, stb.-stb.), de az én várakozásaimmal ellentétben fel fog rá menni az rx driver, csak gondolom nem lesznek engedélyezve rajta olyan optimalizálások, amelyek az rx-eken.
egyébként a széria frontierek 8+8 pinnel jönnek, a bemutatóra es-eket szedett össze a laborból, amelyeken 8+6 pin volt. órajel szempontból a széria többre lehet képes (tdp throttlingra nem lesz annyira érzékeny). -
stratova
veterán
Mondjuk ezen hogy roadmap leadership kicsit mosolyogtam, bár ezt útitervnek nevezni kicsit erős, lesz majd pontosabb is.
FAD prezentációk (a fontosabb részükkel nyilván már találkoztunk a hírekben) -
Drizzt
nagyúr
válasz
üzenetére
Csak egy irányból. Arra van garanciánk, hogy a Computex előtt látni se fogjuk, de az, hogy azon a héten nem lesz a boltokban, semmit nem mond arról, hogy mikor igen. Szerintem a többi válaszában van csomó olyan, ami további csúszásra is utalhat. HBM stocktól a software-en át sokmindenről ír, ami miatt problémás a kezdés. Én azért örülnék, ha Június 5-én tényleg lehetne kapni.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Aham) Ugy legyen.... de mivel egyik vga játékbeli teljesitményét sem ismerjük igy kb ez semmit nem jelent.
-
törölt tag
Raja Koduri:
We’ll be showing Radeon RX Vega off at Computex, but it won’t be on store shelves that week
Ez elég konkrét nem ? -
Drizzt
nagyúr
válasz
TTomax
üzenetére
A jelen piaci helyzetben nem igazan nyernek vele semmit. Sokan azert nem hinnem, hogy vevok lesznek ra. Kiveve ha txp-t lenyomja. Akkor lehet kimutathato eladasa. De szerintem nem is az a cel, hanem inkabb hogy legyen valami mutatoba, ami miatt mar kitart meg arra az 1-2 honapra az ember, amig kijonnek a nepi szeriak. Nekem mar mindegy, en ma veszek 1080ti-t. Bar mar nem az Amd miatt vartam eddig se, csak hogy legyenek customok, amik elfogadhato hanggal mennek.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
Latom Klapkatol is tanult azota marketinget.

[link] -
törölt tag
válasz
TTomax
üzenetére
Azok a hangok azt fogják mondani (pl JayZ) hogy itt nem csak minimális teljesítménykülönbségről vagy 1 GB eltérésről van szó hanem +100% memóriáról, 16 GB HBM2-ről ami nincs semmiben,,, Bocsánat van...
Egy limitált szériás "másik cég kártyás" meterológiai megfigyelő állomásban, ami úgy barátok között 2 Millió, most meg a renderelős user megkapja 1000-1500 dollárért... hát nem fog sírni. -
stratova
veterán
válasz
TTomax
üzenetére
Szvsz ha kezdetben kisebb készlet áll rendelkezésre, azt nem feltétlen gamer kártyaként célszerű piacra dobni, pláne HBM2-vel. Így inkább profi/tartalomkészítésre szánt kártyával indítanak gamer helyett. 1500$-t vagy Titan Xp árát célszerű elkérniük érte, ha már ahhoz mérik (bár akkor már mérhették volna Quadro GP100-hoz).
Radeon Pro Duo 2x16 GB [Polaris] 999$
Radeon Pro WX 7100 8 GB [Polaris] 649$Radeon Pro Duo 2x4 GB [Fiji] 1499$
FirePro W9100 32 GB [Hawaii] 4999$
FirePro W9100 16 GB [Hawaii] 3999$ -
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Óhh Boy ez érdekes volt, ráadásul informatívabb mint az befektetői esemény.
A Google translate nem működik a fórumokon be kellett kapcsolni a braintranslate-t
Ami számomra érdekes volt:
-2 Stackos a 16 GB-os is vagyis ez valódi (2*8) és nem (4*4)., akkor csak kijött az új memória.
-A levegőssel teszteltek nem a vízzel.
-A Frontier működik játékokra csak nem optimalizált (a drivere).
(Consumer RX will be much better optimized for all the top gaming titles and flavors of RX Vega will actually be faster than Frontier version!)
-Ez az Infinity Fabric egy érdekes dolog, ki be szerveznek mindent.
-Hozta azt a személyiségét amit szokott, ő egy cukorborsó aki egy provokatív kérdésre benyom egy ilyen humorbombont:
"You want a joke
Vega needs some extra Volta(ge) for overclocking
"Tulajdonképpen tudunk mindent.
Ugyanezt kapjuk ezüstben fentebb linkelve a képe. 8 Gigával sokkal erősebb driver támogatással.
1530-1600 MHz el. Ez így rendben van kérem szépen !
Ide a Shader lockolt példányt Olcsóért és már unlockolom is
-
TTomax
félisten
Most konkrétan az AMD azt akarja eljátszani amit nV a Titannal... kiváncsi vagyok mennyire jön be.
-
Petykemano
veterán
We’ll be showing Radeon RX Vega off at Computex, but it won't be on store shelves that week.
Raja szakállat visel az rx Vega startig
-
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Igen van egy ilyen vészjósló felhőről árnyékvetülős 2080-al ijesztgetős része ez a része nem idevaló meg túlzó is de nézzük mit ír előtte:
AMD Radeon RX Vega (TITAN Xp) - 16GB HBM2, dual full Vega 10 GPUs
Ezen egy hete nevettél volna ma Abu cikkéből idézem:
" A Radeon Vega Frontier Edition is ide érkezik, konkrétan a Titan Xp ellen.
A specifikációk tekintetében az AMD igen kerekített adatokat adott meg, de mára kiderült, hogy a tesztkártya 1600 MHz-es órajelen üzemel, 64 multiprocesszor található benne, ami 4096 shader feldolgozót és 256 textúrázócsatornát jelent, illetve a blending egységek száma 64 lesz."Hát akkor kérem szépen ez mégse pro
Másik hogy a vegát így mutatták be : KÉP1 Nem esik le senkinek hogy amin reggel nevettetek ez ugyanaz a kártya ? KÉP2 -
BReal
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
De két esetet vázol fel: egy negatívat, amit te is írsz, viszont van egy olyan is, hogy el fogja érni-meg fogja haladni a 1080 Ti-t.
-
Petykemano
veterán
válasz
üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok, meglepődnék, ha ez nem a threadripper/r3, hanem a vega rajtja lenne.
Úgy tűnik, az amd beleszaladt ugyanabba a pofonba, mint a fijivel. A pletykák szerint akkor is már rég kész volt a lapka, és a hbm valamirevaló mennyiségben való gyártására vártak. Közben megjelentba 980ti, és így se ár, se teljesítmény előny nem maradt.
Úgy tűnik, megint.
A "poor volta" menetrendszerűen érkezett, büszkék lehettek, mert lett volna mire, csak a hbm nem lett kész.
A hynix 2016Q3-ra ígérte a hbm2-t, és a Vega 2017Q2 végén rajtol. A P100 esetén meg láttuk, hogy az nvidia lényegében a mintapéldányokkal szerelt lapkákat adta el."They developed HBM, gave it away in the hope that cost would come down (while Nvidia has already made more money on it at tiny volume) and then when they had the chance to make the fastest consumer GPU by a large distance, wasted die area on a bunch of pro capability for markets that already look locked in to Nvidia. Nobody seems to be asking questions about how exactly Vega adds viablility to consoles either? I sure can't see how. "
Közben eltelt háromnegyed év, s közben megjelent az 1080ti, a v100,...
Mindez megmagyarázná, hogy raja miért volt kissé feszült a fad eseményen.
-
Petykemano
veterán
válasz
üzenetére
Nem tűnik reálisnak.
Egyrészt a Vega bizonyos professzionális benchmarkokban jelentősen lenyomta a p100-at. Ami még nem feltétlenül jelent semmit, hisz ezt sok más a piacon levő termék megcsinálja.
Másrészt már többször számoltuk, hogy a fiji szűk keresztmetszeteinek korrekciójával egy 1500-1600mhz-es fiji az 1080ti magasságába lő. Ez az épp Eléri az 1080-at teória eléggé lesajnáló, előre temető kiindulási pont.
-
törölt tag
AMD officially announces Computex Press Conference on May 31st
Hivatalos bejelentés arról hogy fogyasztó-orientált hivatalos bejelentés lesz... -
törölt tag
AMD Radeon RX Vega Predictions, With Live Updates
Tweak Town kiadott egy Vega frissítést, teljes piacot kielemző komoly terjedelmű írás ennek megfelelően olvasandó (8 oldal) -
Raymond
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Csak abban az egy csarnokban ahova 3:56-nal bemennek van 10-12 ezer Radeon amin ethereum, monero, stb. van banyaszva. 16000 nem olyan sok kartya. Ha jo ara es teljesitmenye lesz a Vega-nak erre (es miert ne lenne) akkor megint hetekig/onapokig nem lesz kaphato normalisan.
-
törölt tag
Találós kérdés: Mi az:
Van belőle szürke babakék, fekete, vörös, sötétkék, LILA, és ezüst.
Nem ez nem egy új francia táska ez az új professzinomális videókártya LOL
-
törölt tag
-
stratova
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
Magasabb órajelek mellett, de ez valahol a Tier1-es Pascalokra is igaz. Míg GTX 1080 Ti FE esetében 8+6 pines addig az egyedi gyártón belül magasabb besorolású változatokon 8+8 pines a táp (Gaming X, Aorus, Super Jetstream, Strix OC, AMP Extreme, FTW3 ha valakit kihagytam bocs) de úgy látom még egy szinttel lejebb is.
Mivel én sem láttam a videót végig, csak pár kép alapján lepődtem meg a 2x8 pines kivitelen. -
Z10N
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
Mint mondtam nem neztem a streamet, ezert kerdeztem, hogy mas is igazolja.
"Ez esetben a 6+8 pines kártya megint antituning fajta lesz"
Maskor meg a fogysztas miatt megy a hoborges
Eleg lesz a 300W, nem kell oda 375W. Amugy az 1600-t mar meg tudja utni, szoval nincs nagy gond. Ez a kovetkeztetes a "480-6pin vs 580-8pin"-bol jonne?"a +2 tápcsatiért(esetleg jobb hűtőért) megpróbálnak majd leakasztani egy szép összeget."
Miert az NV nem ezt csinalja? Ez Pro/Premium termek eleve csak az vesz ilyet aki meg is tudja fizetni es ki is tudja hasznalni munkara, ami majd visszatermeli az arat. -
Z10N
veterán
válasz
solfilo
üzenetére
Pedig a Sapphire (3 verzio), XFX, Biostar, Dataland, Yeston is gyartja:
BIOSTAR RX 470D Mining
Dataland RX 470D
Sapphire NITRO RX 470D OC
Sapphire RX 470D Platinum
Sapphire RX 470D Platinum ITX OC
XFX RX 470D Black Wolf
Yeston RX 470D GAEASot nemreg a Sapphire egy ITX verziot is kiadott (Feb 10th, 2017). Szoval nyilvan nincs ra kereslet

A Yeston-on es a Nitro-n meg 8pin van.
-
törölt tag
"az egyik legfontosabb fejlesztését az Intel kaszálni akarja."
Na most már értem mit jelent az AMD love Intel felirat
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A "kikapcsolásos" pletyka a Volta esetében merült fel, de már ezt is átfogóbban lehet látni, mivel a Volta hozna egy ugyanolyan képességet, amit az AMD hoz a Vegával HBCC néven. Nyilván tök mindegy a marketingnév, mindkettő egy GPMP megoldás, gyakorlatilag ugyanarra jók, hozzá tudnak férni a CPU laptáblához. Na most a gond a Volta esetében ott merült fel, hogy az egységek, amiket beépítettek hiába támogatják ezt az Intel és az AMD processzoraival is, az Intel szerint ehhez kell az x86 licenc. Ezzel szemben az NV azt mondja, hogy a GPMP-hez a licenc nem szükséges (tudom a jogi dolgok nem egyértelműek, de szerintem sem licencköteles). Szóval most egy jogi hátterű érvelés folyik, hogy megegyezzenek, mert nyilván fontos lenne a PC-be szánt Voltát is GPMP-vel szállítani, de nyilván, ha nem tud az NV megegyezni az Intellel, akkor egy importban lehetőségét azért nem kockáztatná. Tehát nem a hardverrel van a gond, hanem az egyik legfontosabb újítását az Intel el akarja kaszálni.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
június 31. még q2. és továbbra sincs egyetlen gaming vega sem bejelentve. az innen-onnan kiszivárgot és kiszivárogtatott infók nem bejelentések.
-
Tomdriver
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Rendet kéne már tenni ebben a topikban és bannolni aki csak trollkodni jár ide, franc se kíváncsi rá...

Ott a vs. topik, menjenek oda kötözködni. -
-
Z10N
veterán
Nem neztem a streamet, de egyesek az allitjak a demo peldanyon 6+8pin volt, mig a render kepeken 8+8pin van.
-
Spirit
őstag
Az a baj, hogy sok idő telt már el a 10xx család megjelenése óta. Aki eddig nem vett kártyát a 1060+ kategóriában, hogy meri bevállalni 150k-ért a 1070-1080-at úgy, hogy nyakunkon a Vega és lassacskán már a Voltákról is kiderül ez-az.
A mostani árán kiváló kártya például a 1080 a mostani palettán, de látva a Vega HBCC-jét, nyers számítási erejét, nem merném megvenni. Főleg úgy, hogy zöld oldalon is komolyabb változások várhatók, így a mostani felsőkategória az átlagosnál is gyorsabban avulhat el.
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem meg varjuk meg a tenyleges bejelentes/launchot, aztan lehet kopkodni orulni.
-
Z10N
veterán

Elegge ellentmondoak a slideok:
fp32: 12,5 vs ~13 (1526 MHz vs 1587 MHz)
90 GPixel/sec-bol visszaszamolva 64 ROP-pal 1406,25 MHz jon ki
480 GB/s-bol pedig 1875 MHz -
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ott nem bejelentésről beszél hanem vásárlásról és a Frontier viszonylatában.
-
Z10N
veterán
válasz
solfilo
üzenetére
Jott is a 470D, de csak Kinaba. Ez az, hogy az Nv-nek van utokepes kartyaja $139-ert. Az AMD meg a 470 fele akarna terelni a vasarlokat inkabb, de ez a $10-s arcsokkentessel nem fog menni (570). Az "570D"-t csak en talaltam ki, pedig siman elferne. Igy, hogy a gyartas is felfutott gondolom lenne eleg selejt, meg a Radeon Pro
WX 5100 mellet is. Erdekes modon a Pro vonalon egyenletesebben lottek be a szinteket (mar tavaly osszel).WX 4100 (aka 460PRO, 16CU)
WX 5100 (aka 470D, 28CU)
WX 7100 (aka 480, 36CU) -
törölt tag
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
2 hét múlva kiderül, de szerintem is ez lesz a "nagy húzás" a Q2-es Vegát illetően. Rálehet mondani, hogy kijött valami Vega, a gamer kártya meg "majd"...
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ezt mind tudom, hogy ezek jönnek. Nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy mikor. Mert ez a lényeg itt.
-
törölt tag
Remélem azért ejtettetek pár könnycseppet amikor mondták hogy az
"AMD visszatért a felsőkategóriába és ott is marad "
►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►
Információ:Raja Koduri részt vesz egy beszélgetésen 18.-án a Vega Frontier Editionról akit érdekel...
◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄◄ -
válasz
nubreed
üzenetére
Én amúgy simán benne látom, hogy tényleg van/volt valami nem várt gond megint a cuccal, most vagy a szofvert heggesztik ami "megkerüli/helyettesíti", ahogy lehet, vagy kell/kellett egy új chip revizió, és arra kell/kellett várni... szvsz tuti csúszásban vannak elég keményen.

Bár ugye Abu azt írta valamit kikapcsolnak benne úgy jön piacra... hát majd kiderül (vagy nem), hogy hogy is volt.
De igen, ez mostmár káros az AMD-re nézve... már decemberben demózták a cuccot, és utána több, mint fél évvel megjelenni. Ez tuti nem így volt tervezve. -
nubreed
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ha ez így lesz, lehet, hogy én látom rosszul, akkor majd homályosítsatok fel, de rendkívűl rossz az időzítése akkor az AMD -nek. Sokan azt gondolták, hogy végre jön egy elérhető árú játékos kártya júniusban, ami végre betömi az 580 és az 1070-1080 közötti rést, jobb áron, és nem egy high-end szörnyeteg, ami jó hogy van, mert az erőfitogtatás is fontos, de ez a nagytöbbség számára érdektelen, a professzionális réteg meg más, azt most hagyjuk. Ez mind az nVidia malmára hatja a vizet, sokaknak tele lesz a töke ezzel és vesznek egy 1070/1080 -at, kinek mire van pénze és igénye.
-
válasz
nubreed
üzenetére
Optimista esetben azt egy külön játékosoknak/otthoni felhasználóknak (is) szánt rendezvényen fogják majd bejelenteni... de az utóbbi időben már amugyis csak paper launch-ról volt szó, valódi megjelenés majd nyár végén... ahogy az RX 480 is jött.

Szóval innen már kisebb csoda lenne szvsz ha ténylegesen bármi jönne júniusban fizikailag is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Túra és kirándulás topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mesterséges intelligencia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest