Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Knobber
aktív tag
Beléptem én is a Ryzen táborba, eddig egy 1200 -al, csak hogy valamivel elinduljunk.
Gyári hűtéssel kicsit meg is csíptem, 4Ghz-et 1.4v-on viszi, igaz még nem stresszeltem szét annyira. 1.3v-on kifagy, de lehet valahogy 1.3-1.4 közé be lehet lőni. Sajnos 4.1Ghz-et se viszi már, pedig youtube videón valakinek összejött: [link]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
-
SECTORnooB
addikt
válasz
hokuszpk
üzenetére
Nekem 3.6Ghz felett átállítja 2.8ghz re ès a feszültséget pedig random allïtja volt hogy 1,4 felett kapott 2,8ghzn ez vàllalhatatlan amíg ezt ki nem javitjàk addig nèlkülözöm az új biost. Memória tèren ment a 3200 nekem alap frekin. Lehet stabil lehetett volna 3,8 3,9ghzn is ha nem őrült volna meg az egèsz.
-
törölt tag
válasz
Ducky92
üzenetére
Ha már 50K-ig elér a takaró és 3200-st vennél érdemes lenne a cl14-es trident Z-t megpályázni mert az biztos samsung B-die-al szerelik. Teljesen más érzés amikor tudja az ember hogy probléma esetén biztos a bios a sz@r, nem kompatibilitással van baj. Ez a biztos pont 7K-t szerintem megér.
Az órajel különbség annyira nem érzékelhető 2990 és 3200 között, inkább a késleltetés csökkentése hoz változást.
-
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz milyen 2x8gbs ramot ajánlotok? max 50 ezer körül?
Érdemes 3200 mhzst?Konfig:
Ryzen 1600x
Asus Prime B350-Plus
Gigabyte Gtx 1070/1080/1080 ti- ez még kérdésesNektek melyik márka jött be? Corsair, Trident Z, vagy esetleg más?
-
jovás
senior tag
Feldobtam az ASUS PRIME B350-PLUS-ra az új biost (0808), a ram időzítéseknél megjelent egy új beállítás, hogy hányszor próbálkozzon rossz beállításoknál mielőtt visszajön a bios, ennyi

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
"Hát nem biztos, hogy jól tudom (majd kijavítanak a hozzáértőbbek), de a Ryzen alapértelmezett memória órajele 2133Mhz. Ezt kell hoznia az AM4 platformnak csont nélkül..."
elvileg a 2400 is szabvanyos, megvan valahol a tablazat, hogy milyen leosztasban mennyit kell menjen, ami efelett van, arra nincs garancia.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
hajnalban feldobtam en is, nagy matekot nem csaptam vele, de az nekem is feltunt, hogy a manualisan beallitott feszultsegeket siman felulbiralja.
ram kezeles teren tortent valami, hirtelen felindulasbol 2933 -ra allitva a motyot mindenfele kezi utanallitgatas nelkul az eddigihez kepest 5x annyit vagyis 50 percet ment hiba nelkul, ezert valoszinusitem 2800 -on akar jo is lehet. kesobb csekkelem, most melo van.
egyelore visszaraktam a stabil 2667 -as beallitasokra, viszont ezzel erzesre igy is gyorsabbnak tunik a gep, talan az uj agesa kod lehet a ludas. sajna nem mentettem el az elozo tesztek eredmenyeit, ezert meresi adatokkal nemtudom alatamasztani. -
bandika0626
senior tag
válasz
Drótszamár
üzenetére
Itt van hozzá az új bios. KLIKK IDE
Nálam annyit javult, hogy most már kezeli a memóriáimat 3200-on. Feljebb még nem próbáltam.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Valdez
üzenetére
Hát nem biztos, hogy jól tudom (majd kijavítanak a hozzáértőbbek), de a Ryzen alapértelmezett memória órajele 2133Mhz. Ezt kell hoznia az AM4 platformnak csont nélkül...
Ami e felett van, az vagy a támogatott RAM-nak köszönhető, vagy az égieknek...különösképpen nem lehet számon kérni az AMD-n, se az MSI-n.
Az, hogy 3000 vagy 3200-as RAM, igazából az Intel megoldásokhoz vehető figyelembe, úgymint az XMP is...
(Mondom ezt úgy, hogy az alábbi Vengeance 3000-es LPX RAM van a gépemben, ami vagy 2133-on, most épp 2800-on megy "csak"... Volt egy időben 2933 is...de aztán valamiért nem hajlandó azóta sem. Várom a következő BIOS-t.
) -
martin66
senior tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Ááh nem tudtam, köszi.
Nekem minden ok a BIOS-al és a beállításokkal, stabil. Nem fogom felrakni szerintem, olvasván a Gigabyte és MSI frissítéseknél tapasztaltakat.
Szerintetek minden ok? (#14256) martin66
-
SECTORnooB
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Végeztem így ezek után egy kis nyomozómunkát, mi lehet/ lehetett a probléma és arra a következtetésre jutottam, hogy : auto-beállításokon minden úgy megy ahogyan kéne mennie, manuális beállítások mellet a feszültséget 1.3Vcore és 3.6Ghz mellet-ig tudta/tudja a manuális beállításokhoz mérten tartani.Nekem 1.3Vcore felett és 3.6Ghz felett random feszültséget és 2.8Ghz-t állított a rendszer, belépve a biosba mindent úgy írt ki amit beállítottam de teljesen máshogy viselkedett. Nem tudom ki tette fel és ki észlelte ezeket a problémákat rajtam kívül, lehet ez csak egy egyéni eset, de mindenki vigyázzon.Visszatettem a 1.7-es biost így minden frankó megint.
-
SECTORnooB
addikt
Én szerintem ezek után semmin se lepődök meg... feltettem az új biost az első dolgom volt kipróbálni nativ 3200mhz-n a ramokat 3.2Ghz mellet stabil volt áramtalanitás után is vitte a 3200-őt a ram, na mondom akkor megnézem 3.8Ghz-n beállítom a szokásos bios beállításaimmal ujraindul minden fasza másodjára indul nézem a biosba minden úgy volt ahogy én beállítottam, na mondom akkor cinebench, le is pörög a teszt 1066 pont na mondom jó félre mért, újra 968 pont megint újra 942 pont, nem hiszem el gondoltam mi van visszaszámol és felrobban? Megnéztem Hw-infóba, csak nem 6 mag ment 2.8ghz-n smt nélkül? Ja de... Gigabyte után az MSI is jónak látta egy nagyon szar bios kiadását? Ez lesz már a mérce? Gigabyte csinált egy szar biost, mi megmutatjuk tudunk még szarabbat?
-
Omli85
őstag
válasz
OutSider17
üzenetére
Nekem okénak tűnik

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
nekem sajnos varnom kell ezzel, nem akarom elolrol kezdeni a lassan haromnapos projektet...
de aszondja kb. 11 ora mulva kesz. -
Valdez
őstag
-
-
Tengo
aktív tag
Aki stabilitást akar tesztelni az nyomja le az AVX-es IBT-t, amíg a sima lefut, az AVX még +3 feszültség lépcső után is letud crashelni. Itt lehet letölteni. A hosszútávú stabilitást viszont nem helyettesíti 10-20 kör IBT, kell nyomni minimum 2-3 óra OCCT-t AIDA-t prime95-öt, linpacket vagy valamit, illetve ramot és proci tuningot külön külön és együtt is tesztelni kell. Memóriánál én a memtest86-ra esküszöm, de ha valami gyors kell akkor mehet a superpi.
-
martin66
senior tag
Srácok, szerintem meg született a 24/7-es beállításom. 3 óra Prime gond nélkül számomra elég lesz.
Láttok valami kirívó értéket a HWinfóban, ami rossz, említésre méltó stb.? Feszek, értékek jók? Átlag 66 fok rendben van, még kerül rá egy plusz venti a CPU hutore az kb 4-6 fokkal lejjebb viszi a 100%-os terheltség alatti homérsékletet és meg is vagyok kb 3-5 évig a beállításokkal
.Beállítások:
- CPU: 3,65 Ghz (nagyobb mértékben alul feszelve, Offset mode - 0.05000V 0.07000-nél már em volt stabil, szóval nem centizgettem visszább vettem 0.05000-re)
- RAM: 3066-onMás:
VRM homérsékletet én miért nem tudom semmilyen progiban leolvasni? -
nyul105
senior tag
válasz
pipo112
üzenetére
Az a fura, hogy ki sem lehet kapcsolni a feszültség visszavételt, hacsak nem jött be valahova egy plusz opció a biosban, most megnézem.
*megnéztem, olyan van hogy C6 state <-- auto (most ez on vagy off igazából? vagy engedélyezi vagy nem
)
de ez a használaton kívüli magokat pihenteti, olyan mint a core parking gondolom. nem értek hozzá.Esetleg ha bárki felrakta az új biost, megerősíthetné, hogy a beállított feszültség fölé lövi 0.015V-0.02V-tal a corefeszültséget, és visszaveszi idle-ben. Vagy csak nálam van így..?!
-
Omli85
őstag
válasz
Szinyák
üzenetére
Handbrake teljesen jó a célra meg valami combosabb alapanyag saple videó amivel elszöszöl a gép ez már szabadon választott
.(#14252) OutSider17 : Ezért is írtam teszteld úgy ahogy a legtöbbet használod a gépet plusz egy két extra ahogy fentebb a srácok is javasolták ez megvan max fél nap alatt ha problémamentes akkor a mindennapokban szinte ziher, hogy nem lesz vele gondod
. -
pipo112
őstag
válasz
nyul105
üzenetére
nos akkor valahogy még is csak törekednek msi-nél arra hogy idle-ben vissza vegye a vcore-t ,csak azt nem értem miért nem lehet egy offset settingset a bios-ba építeni

+ az x370 es lapoknál bclk / p-state tuningot miért nem lehet használni azért még is x370 es lapokról beszélünk amiket erre terveztek mint pl az gaming pro carbon olcsóbban az asusnál az x370 pro sokkal több lehetőséggel bír bios szinten wtf
msi
néha agaóyalok rajta ,hogy cserélni fogom az alaplapomat mert hiányoznak featur-ek az alaplapi bios -bol és így nem is lehet rendesen finom hangolni . -
Omli85
őstag
válasz
OutSider17
üzenetére
Én special amúgy utóbbi időben h265 encode azt had szóljon ha az alatt nem dobja el magát akkor nagy gond nem lesz. Prime meg IBT stabil gépet is borítottam meg h265 encode elindításával szóval én inkább arra adok
.R3laX, hokuszpk nem a véredet szívja csak javaslatokat tettek nem kell egyből rosszra gondolni ez nem a kék topik
.Amúgy multitasking tesztre teljesen jó egy 10 körös RealBench futtatása is ha az alatt nem dobja el magát nagy valószínűséggel nem lesz vele gondod a mindennapokban. Ha meg egyéb feladatokat is csinál akkor olyan környezetben nyüstöld a gépet. És sokat kódolok videót így én arra álltam rá, hogy az alatt legyen atom stabil.
-
törölt tag
b350 prime tulajoknak is érkezett friss bios.
PRIME B350-PLUS BIOS 0808
Improve memory compatibility -
nyul105
senior tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Hali,
új bios:
proci:
1,25V-ra tettem a procit 3725mghz-en, és full terhelésnél 1,272V-ot ad neki. Amikor 1,265V-t állítok be, akkor 1,28-at...
Nincs ugye offset meg semmi, nem értem miért ad többet, mint ami be van állítva (előzőleg nem csinálta). Ami nagyon fura, hogy most visszaveszi a feszültséget 0,6V-ra ha nincs terhelés, ezt sem csinálta eddig. AMD coolnquiet off.Memória 3066-on megy, de én manuálisan beállítom a timing-okat, meg a subtiming-ok egy részét is.
VLDO-DDP (vagymi) ezt nem piszkálom, auto.
1,36V dram, 1,05V soc feszültség.3200-on bootloop, esélytelen volt a POST is.
-
hokuszpk
nagyúr
egyebkent ez igy van, tapot se art tesztelni,
ha mar lud legyen kover alapon most van a gepben egy radeon rx 580, az addig betonstabilnak tartott fsp tapom 16 ora jelszofejtes utan egyszercsak lekapcsolt.
szoval vettem egy Be Quiet! tapot is, ezzel mar negy napos etapot is birt.
aztan megfrissitette magat a win10
-
R3laX
addikt
-
hokuszpk
nagyúr
hókuszpók f@szul csak itt

gondold azt.
te is irod, ha egy-egy tesztprogramban stabil, az meg nem jeleti, hogy tenyleg stabil.
ezert kell az extrem terheles, ha ugy stabil, akkor jobb esellyel nem fog kidobni a Battlefieldbol sem.ja es ha kerhetem csak semmi hosszu maganhangzo. anno nem tudtam ugy regisztralni sehovase, fejletlen volt meg ezen a teren a net. ezert maradjunk csak a sima "hokuszpk" -nal.
-
R3laX
addikt
válasz
OutSider17
üzenetére
Ez nem kötekedés, ezek tények. Egyébként tényleg lehet simán instabil még attól függetlenül, h stressztesztekben nem hibázik. Ezzel nem azt mondom, h nem stabil így a procid, csak nálam is futott már úgy processzor h linxet lazán elvitte, de Battlefieldben később simán kidobott exe hibával WHEA logolva. Meg kapott egy erősebb vga-t a rendszer és rögtön kevés lett neki a feszültség, mert jobban kihajtotta. Elhiszem h stabil, jó az a hőfok
.Szerk.: hókuszpók f@szul csak itt

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17
üzenetére
nem kell bizonygatni semmit, vagy megfogadod a tanacsot vagy nem.
nekem ebbol se elonyom se hatranyom nem szarmazik, max egy "en szoltam" vallvonas. -
OutSider17
senior tag
Mert te játékokkal teszteled a procid??? Kérlek mesélj még magadról....... -.-"
(Teszt programok alatt sem éri el az 50fokot 3.6Ghz-en a procim!)Aki csak kötözködni tud az kérem lapozzon tovább!! Nem sok kedvem van vitázni, de ha nagyon muszáj akkor biztosan nem fogom szó nélkül hagyni ha belém álltok!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17
üzenetére
annyira nem, mint amennyi a "beton/atomstabil" cim elnyeresehez eleg.
ezert terjedtek az ilyen "prime stabil" meg "ibt stabil" es hasonlo kifejezesek.
vazze nyomjad egyszerre mindet, abbol kiderul az igazsag. -
nyulnyulu
senior tag
Mennyi egy 1500x normál hőfoka?akárhogy nyüstölöm,34-36 följebb nem megy,elnézést a láma kérdésért,első ryzenem.....egyenlőre gyári hűtő+gtx 1060+giga ab 350m gaming 3 lap
-
R3laX
addikt
válasz
hokuszpk
üzenetére
Miért fingatná meg, ha 65 fokon kikapcsol az egész
? Még csak el sem tud jutni addig a proci, h meglegyen erőszakolva. Egyébként úgyis mindennapi használatnál fog kiderülni, h stabil e a cucc. Amúgy Játéknál vszeg nehezen fogja megadni magát, mert erős vga limitbe ütközik a rendszer. Ezért nem éri el az 50 fokot sem, kívéve ha alacsony grafikán/felbontáson fut, mert akkor mérséklődhet a vga limit. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17
üzenetére
ha meg akarod fingatni a cput, csinald rendesen.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17
üzenetére
Chinebench, Aida stabilitás, Aida sebesség mérés, Prime, Geekbench.
Ezek 3.8Ghz-en stabilak voltak elfogadható hő fokkal.ha ez mind egyszerre parhuzamosan ment nehany oran at, akkor talan stabilnak nevezheto.
-
OutSider17
senior tag
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat!

-
pitiless
senior tag
válasz
OutSider17
üzenetére
Szerintem a (kék) füstre gondolt... 😁
-
Apucy01
őstag
válasz
OutSider17
üzenetére
nem!!
Füsttel ha az kijön belőle már nem müködik
azért te nehogy igy járj.. vigyázz a vasra 
-
Apucy01
őstag
válasz
OutSider17
üzenetére
Tudod mivel müködik a proci?

Grat a tuninghoz

-
gabi123
senior tag
válasz
OutSider17
üzenetére
A VRM-nek a 65-70 fokos levegő szinte fagyos fuvallat, hővédelem meg nyugodt lehetsz, hogy nem ilyen szinten tart jelenleg!

-
OutSider17
senior tag
válasz
Simi37
üzenetére
Mert a prociról is a VRM-re fújja a hűtő a forró levegőt! Illetve nem szeretem azt látni hogy 75-80 fok között van a procim! Ott ha elszáll a ventim akkor tuti kuka a proci mert nem lesz elég gyors a hőfok védelem. Viszont 60 foknál még van rá esély hogy csak szimplán leold.
-
Simi37
őstag
válasz
OutSider17
üzenetére
De miert 65 a max hofok. Elhiheted hogy meg 75 fokon sem leez semmi baja
-
arnoldito
senior tag
válasz
OutSider17
üzenetére
Tesztelj egy Linx AMD Edition-nal, azzal kiderül mennyire stabil. Tapasztalatból mondom, hogy egy bizonyos órajel és feszültség mellett, olyan fal lesz mint az állat, és rakhatsz rá vizet az sem segít. Nekem Épített vizem van és elérem azt a holt pontot, akkor elszabadul a hő és egyszerűen nem tudom hűteni. Ez az 1700X esetében 3925Mhz-nél jött, de 3900mhz-n meg 30fokkal hűvösebb... Most egy 1700 próbálok helyette, és itt meg 3850Mhz jön ugyan ez elő, alatta 52fokos a proci 1.35V... Most van egy 1600X is nálam, azt feltépem és meglátjuk mit bír, de 4Ghz, ha megy akkor már örülni fogok.

-
OutSider17
senior tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
(#14206) Szinyák
Mert a léghűtésem eléggé határon táncol ott már azért is melegszik ennyire. Gyorsan fel melegszik 60 fokra és utánna sem nagyon akar megállni. Ráadásul a vrm-et sem akarom úgy ízzasztani hogy a proci hője is rá van fújva.(#14209) hokuszpk
Komolyabbat??? xDDChinebench, Aida stabilitás, Aida sebesség mérés, Prime, Geekbench.
Ezek 3.8Ghz-en stabilak voltak elfogadható hő fokkal. De a 4.0Ghz-en már ahogy indítottam a Cpu-znek a bench részét ott már durván melegedett és ki is kapcsolt. (Hála annak hogy 65fokra be van állítva a maximum hőfok!) -
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
erre magam is kivancsi vagyok

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17
üzenetére
valami komolyabbat is toljal, egy teszt nem teszt.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Kinek mi a tapasztalata Tomahawk új bioszàval memória tèren? -
Szinyák
őstag
válasz
OutSider17
üzenetére
Gut model
itt mivel terheled ? 67°c az miért lenne sok ?? -
nkmedve
őstag
Szerintem az XFR miatt ad akkora feszt neki és azt is csak rövidebb ideig. Ha csak pillanatokra szökik fel a feszültség annyira akkor még nem lesz gond de mondjuk 24/7-ben 1.45 már kicsit sok lesz neki.
Azt azért nem árt megnézni, hogy ne adjon 1.5-nél többet a lap (bár kétlem hogy minőségibb lapok ilyet csinálnának), az már egyáltalán nem tesz jót a procinak akkor már inkább jobb manuálisan beállítani egy 1.35-öt és megnézni hogy azon milyen órajelet bír. -
törölt tag
Elmondhatom, hogy végre kiismertem a "kicsit", így 3 hónap használat után nem bántam meg, hogy az egyik egységemet leváltottam Ryzenre, nagyon megbízható nálam, tökéletesen meg vagyok elégedve az egységgel, pedig féltem tőle, mint a tűztől Intel után, most meg úgy vagyok, hogy a másik gépet is leváltom, vagy egy 1800x-re vagy egy TR-t fogok venni helyette.
Jelenleg ilyen a Ryzen configom belülről: [link] -
OutSider17
senior tag
válasz
Omli85
üzenetére
Köszi a tanácsot még egyszer!
Egyértelmű hogy folyékony nitrogénnel hűtötték azokat!
Szigorúan teszt céljából húzom csak majd meg a procit! 3.8-4.0Ghz körül meg állok majd hűtéstől függ hogy hol tartja majd 50fok alatt a procit! (állandó használat mellett!) De azt jó ha tudjátok hogy heti 50 óránál nem megy többet a gép!
(#14197) Simi37 Nekem volt már bios reset után 1.550 volt is! Alap beállítások. Első indítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Subaru topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
. Relax

vagy lehet a túl sok cefre fejbe vágott
megy e faszàn a venygàny szar

.
Füsttel ha az kijön belőle már nem müködik