- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SRC
tag
válasz
Francia91 #27612 üzenetére
Lehet valami beta BIOS van fenn a lapon és DP porton lenne jó? Auto szokott lenni az ilyesmi, el kéne intézze magának önállóan normális BIOS-al, pláne cmos clr után... Jó persze értem, hogy együtt tudsz élni vele...
Csak ez milyen már, hogy nem tudsz belépni a BIOS-ba? Ehh. Mondjuk az is xopjon le egy nagy halat, aki ezeket a grafikus csicsaBIOSokat kitalálta. Annyira kellett... egérrel természetesen... -
SRC
tag
válasz
Francia91 #27610 üzenetére
Olyan alaplapi hardverhibával, amivel összeomlik a kép lemegy az alaplapi önteszt pass-ra aztán betöltődik a Win? Meglepne. Inkább a monitorral lesz ott valami. Válogatós lett a lelkem. Skálázgat rendesen? Ha Winben adsz neki egy 4:3-as képarányt mit lép rá? 1024x768-at megeszi? Tedd át, 15mp után úgy is visszateszi magától az előzőt, ha nem jó...
-
SRC
tag
válasz
Francia91 #27605 üzenetére
Végig van kép most is. Az "out of range" üzenettel pont ezt próbálja a monitor a tudtodra adni, hogy ott a jel, csak ő nem eszi. Ha nem lenne jel "no signal" lenne a monitoron az üzenet, mint amikor nem dugod be a kábelt. A monitor nem eszi meg vagy a felbontást vagy a frissítési frekit, aztán amikor betölti a Windows a video illesztőprogramot, akkor megváltozik a felbontás is és a frissítési freki is a driverben beállított üzemmódra. Azt, amire változik már eszi és emiatt lesz kép a monitoron is, de a kimeneten végig ott a kép előtte is, csak a monitor nem tudja megenni. Ez 100%. Olyan nincs, hogy nem postol egy lap, aztán bejön a Windows.
Hogy miért nem beszélgeti meg az alaplap a megjelenítővel, hogy mit kér enni... Illene neki, de ha van egy átalakító a kettő között az már gyakran bekavar, de lehet maga a kábel is tud vacakolni. Nekem bent egy monitor elosztó van. 10db gép van egy monitoron, digitálisan lehet kapcsolgatni melyiket akarom nézni. Az egyik rendszeresen szórakozik így. Egy öreg Asus lap van benne. Mondjuk az reset után jó szokott lenni. CMOS clear-t próbáltál?
-
SRC
tag
válasz
Francia91 #27407 üzenetére
Sztem a képfrissítési frekvenciát nem támogatja a monitor és az változik meg amikor betölti a Windows a drivert. Próbálj másik megjelenítővel bemenni a BIOS-ba.
Többször a hiba oka egyébként egy másik hardver a kettő között. Aktív átalakító, monitorelosztó, ilyesmi, de öreg monitorral már futottam bele hasonlóba sima kábellel is. -
Speed®
titán
válasz
Francia91 #27445 üzenetére
A teljesen néma gép kergetése silentofil téma, ha az 5-600rpm körüli minőségi ventik hangja sok, használjon passzív célhardvert az ember. Írom ezt úgy, hogy én is csendmániás vagyok, zárt házból csak kis susogást hallok erős terhelés mellett.
Btw, a jobb oldali ventik miért befelé dolgoznak? Nincs a CPU hűtő felett perforáció és így kap ájert csak? Kicsit kavalkád az áramlás így. -
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27434 üzenetére
a hang erősen szubjektív, ha csak a cpu venti ment 3-400rpm-en el is hiszem táp és egyéb ventik nélkül, ha hdd is volt benne nekem az már üvölt kategória, még a 2,5-esek is
mindenesetre az a kinézett noctua annyiért nagyon nem jó deal - az oda való ahol a max magasság 65mm és ott lehet nincs is alternatívája, de 70-75mm-közt még a noctuának is van ami jobban hűt/halkabban és nem drágább - de a te pénzed -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27431 üzenetére
én meg nem szeretem a bq-kat az egyedi venti felfogatások miatt és a cincogó motorok miatt ( : szerencsére a shadow rock lp-hez kapott pw2 ventinek nem cincog a motorja, de ugye annyira b_zuik hogy nyomorult gumibakot nem tudnak a ventire rakni, így használtam saját ventit gumibakkal és megnyúlt a venti lefogatója ( : mármint a gyári ventihez, az most kicsit mozog rajta, tegnap dobozoltam el mert nem használom most
ami a képen van is ha behal a venti nem tudod mire cserélni, középen rögzül, csak a bq-tól lehet ventit szerezni hozzá, anno ezért is skippeltem másik gépnél -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27429 üzenetére
de régebben láttad ( :
ha amax magasság 85mm akkor bq! shadow rock lp is jó, az olcsóbb, az teljesen némán hátötte 4g-n a 3100-ast avx alatt is, bár így ránézésre az már necces abba a házikóba
de még ott a big shuriken 3 is, az van iponon is, 18xxx pár száz ft ahol lehet kapniszerk:
jó-jó, méretéhez képest, de már a másik noctua is jobb
ilyen árkategóriába nazért nézd meg mire dobsz ki pénzt, a shuriken is 70-es alapból -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27425 üzenetére
van egy morgó hangja a motornak, ha az nem lenne azért elég jó
most átmenetileg az van fenn, 3100-ast 3,6g-n konvertálás alatt 600rpm-mel megoldja, 4g-n már felmegy 900-ig, de nem a ventit hallom hanem a motor búgását este
a spire meg már rézmagos, azzal lazán hűtötem a 3600-ost is halkan, kivéve a búgó hangot -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #27397 üzenetére
10 percnyi állás után is megdögölhet bármi
xbox one - be se kapcsoltuk 3-4 hete, gondoltam eladom, bekapcsolom lenullázni, kapcsolnám...meKdöglött ( :
a supportos elmondása szerint pont akkor szoktak kakukkolni ha huzamosabb ideig ninsenek bekapcsolva...lul ( :
most egy "pérmium" táp, összesen volt üzemben 3 hetet, utolsó héten már talán be sem kapcsoltam, kapcsolnám, sksh de zúg mint qrva anyja
bármi megdögölhet bármikor, nem állás idő függvénye vagy mennyit használtad/nem használtad
többi sata porton nézted? nem egszen értem, bebootol, biosba tudsz menni csak winben nincs kép? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Francia91 #26982 üzenetére
Nekem is volt ilyen, egy 240-es aio hűtötte 2700-at, ventilátor házon kívül fért csak fel. Amíg 1060 6GB volt, nem is volt vele gondom, de amikor egy 2080 super oc került be, akkor már eléggé tudott melegedni minden és akkor már a cpu-t is kellett oc-ni 4GHz-re, így is kevés 2560x1080-ban a cpu a vga-nak.
Az 1060-nak nem volt meg a gyári ventilátor része, így ez volt a legegyszerűbb megoldás, de hangtalan volt a gép
2080-nal: -
tasiadam
veterán
-
-
-
válasz
Francia91 #26851 üzenetére
Szóval az új Win frissítésre figyelni kell ezek szerint? Korábban még nekem nem állította magától vissza 90%-ra, de akkor ebből tanulva ez sem kizárt.
Én azt vettem észre, hogy ezeket a magas feszültségeket szerencsére folyamatos terhelés mellett nem kapja a cpu. (Persze ez hűtés kérdése is.) Nálam némi - offset beállítással stabilan megy 1,3V alatt 4000 Mhz -en hosszabb ideig is ( ezt automatán PBO -val ), igaz egy kicsit agresszívebb hűtéssel úgy 58 fok körül. -
-
Csupingo
veterán
válasz
Francia91 #26824 üzenetére
Frissítettem a biost, de a sípolás és a kékhalál maradt sajnos. Még van kettő újabb bios is, lehet azokat is kipróbálom. Most auto-ra tettem a soc feszt, úgy tesztelem. Magasabb mem fesz kéne, vagy inkább 2933-on használjam?
Ha magától ad 1,152V-ot a soc-nak, az sok, vagy kicsit inkább tegyeb lejjebb. -
CirrMee
addikt
válasz
Francia91 #26819 üzenetére
Nemtudom, milyen lapod van, de nekem ASUS Prime B450 Plus esetében megy 4 egyforma modul tökéletesen, 1.35 V-os feszültségen.
Nekem meg a B450 Pro4 nem ilyen. Akár 4 modulnál, akár két modulnál, de ha a A1-B1 foglalatba kerül valami, azonnal 2133MHz -re korlátoz.
Nem hülyeséget mondott a kolléga csak azt kell felfogni, hogy van ilyen lap, még ha nálad pont nem is ilyen van. Kulcs a lapon a topológia. -
8zabi
őstag
válasz
Francia91 #26651 üzenetére
Thaiphoon Burner megmondja, ebből nem látszik
azt tudom hogy a 2x16GB Aegis kit dual rank, mert nekem ilyen van
-
tasiadam
veterán
válasz
Francia91 #26279 üzenetére
SoC: -0.05 vagy -0.1v
Core: 1.25-1.3v es all core 4ghz
Igy a 140-150w helyett 120 alatti fogyasztasa lesz.
Ha ragaszkodsz a PBO-hoz, akkor nem tudok nyilatkozni. De igy tobb R20 pontot is kapsz, mint egyebkent a gyarival. 4050en all most nekem, es ha jol tudok, 3950 korul van a gyari. -
kismedve1982
tag
válasz
Francia91 #26236 üzenetére
Nekem ugyanezek a ramok vannak. 2600x és msi x470 lappal 1.36 - 1.376V feszültségre rakja 3000MHz-en. Tudja a 3233MHz-et is, de akkor 1.39V-ot ad neki, ha helyesek az adatok. Meg kézzel írd be az időzítéseket. Nekem szerette CL15-re rakni, de akkor lefagyott.
Próbálj 1.35V helyett 1.36 - 1.38V között megadni. Meg ugye amit a fórumtársak is írtak, másik slotba a ramokat (elvileg az alaplap könyvében még ki is emelik vastagon)
Sok sikert. -
finest
addikt
válasz
Francia91 #26240 üzenetére
Én úgy csináltam, h manuálisan toltam fel a frekit és a ramot, nem használtam ezt az XMP dolgot. A legújabb BIOS-van fenn? Csupa stabilitási fejlesztést írnak róla.
-
tasiadam
veterán
válasz
Francia91 #26174 üzenetére
nemrossz. VRM tempet is nezted? bar az a huto szerintem fujja. Meg a procin lehetne hangolni amugy, mivel mind tobb szalat hasznal, pl fix 4ghz all core 1.25-1.3v kornyeken. Kevesebbet is eszik. Davinci Resolve-t hasznalsz, vagy mivel vagsz? az szereti az AMD kartyat, meg a final cut. (szerk: latom vegas)
memoriat gelhuzhatod 3200-ra teszt erejeig. Nekem hibatlanul tudja a GIBS aegis 3000mhz kit. Igaz nekem elore definialt profil volt hozza az MSI lapban. Szinten 580al van, csak armor.
Mindrnben tudta eddig a 60+ fps-t, kiveve Detroit Become Humanban. De most 80fps lockban van, es eloszor esett 80fps ala a dolog, mert wotban 10v10 heavy fightban nem csipte a sok vasat a kartya. De amugy 60hz melle fasza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged