-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11859 üzenetére
Meleg nagyon, a hűtéshez képest, HSM-nél is 80°C fölött volt valley alatt, szerintem ez kicsit sok.
-
válasz
GeneraL_XTX #11855 üzenetére
No, leszedett oldallal várom végre, ezt kérdeztem, mert némelyik hűtésnél igen sokat számít, hogy merről és mi jön.
-
andro93
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11850 üzenetére
Az előbb írtad, hogy 2 darab 12-es venti van a gépedben. Ez szerintem baromira kevés egy ilyen kártyának, főleg hogy a házba tolja a meleget.
-
HSM
félisten
válasz
Nekem van egy tippem... De előbb le akarom tesztelni az enyém egy erősebb proci mellett. Csak már barátnő alszik, nem tudok szerelni.
Holnap, addig ne nyírd ki a sajátod.
Az a gyanúm, több feszt kapnak ezek a Gigák, mint ami kéne.
Majd játszom picit AB-vel is. De holnapig nézd meg az ASIC %-ot GPU-Z-vel (ha itt is azzal kell) mert az fontos.
(#11851) Cole86: Be lehetne már fejezni a sületlenségek írását!
Van rajta feszültségmérő, rendes, monitorozható a VRM, még a memória VRM-jét is méri, csak azt lejjebb írja a HWiNFO, és nem találtam lényegesnek! It a kép, mit akarsz még mérni szerencsétlenen? [link]
-
Cole86
senior tag
válasz
Gyengébb chip, esetleg magasabb feszt kér be.. sajnos ez ilyen, szerencse részben.. A gagyibájt amúgy is lespórolja a feszültségmérőt is, ergo simán lehet ,h jóval többet is kap, mint amennyit kiír a gpu-z pl..
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11848 üzenetére
Ilyen rossz lenne a 3 ventis giga konstrukció... nem érne meg egy újrapasztázást? /nyílván ha visszaviszed nem, csak ha marad akkor mindenképp, ott valami nem jó szerintem!/
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11839 üzenetére
A tápcsatlakozó felé néző végállásban van a kapcsoló, csak ekkor jelenik meg a GPU és venti limit, ezekszerint a "hangos" (performance, vagy miaszösz) BIOS-al használtad eddig.
A célkereszt úgy áll, ahogy írod. -
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11837 üzenetére
Esetleg egy ASIC quality-t tudsz még mondani? Elvileg a GPU-Z kiírta a 7970-eknél a menüből. Holnap, ha beraktam a nagygépbe, futtatok mégegyet én is, de nálad jóval melegebbnek/torkosabbnak tűnik, mint nálam.
(Gondolom, látod a képeken te is.
)
Két 12-es venti, most viccelsz?
Az én házam két 18-as hűti...
Ami erősebb, mint anno 3db 12-es+1db 14-es volt együtt.... [link]. Még a húzott 7950-emhez se volt elég.
Ha az OSD-n nem jönne át, GPU 80 vs 75 VRM 74 vs 68 és a venti 2700 vs 2300rpm. Eléggé hallható is volt a difi. -
Habugi
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11815 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11834 üzenetére
Futtasd le ugyanígy, ahogy én, HWiNFO-val.
Gyári órajel, CCC only, csendes BIOS, 85 fok GPU-limit és 60% venti limit, és 50% áramfelvétel korlát, vagy mi (azon a célkeresztes vackon jobbra húztam koppig). Aztán meg tuningolva, hátha a HWiNFO-ból kiderül.
Annyi extra, hogy hasznos, ha mikor már fut a valley kb. egy perce, akkor reseteled a HWiNFO-t, mert akkor nem zavar be az átlagba az üresjárati értékek. Én is így mértem.
Ja, igen, nálam 13.12 volt a driver, nem akartam esetleg egy bétával megszívni. -
válasz
GeneraL_XTX #11824 üzenetére
Mondanám, hogy nézz rá a pasztázásra, de gondolom nem szeretnél így hozzányúlni.
Esetleg nyitott gépház mellett?
HSM: Ez van, és kérlek ne forgasd nekem is a szemeket
-
válasz
GeneraL_XTX #11821 üzenetére
Emlékeim szerint én a Giga 7950-t 2800-ig engedtem, de ott már durva szélzaj volt..., hát nem semmi. -
válasz
80% az mekkora rpm?
-
Cole86
senior tag
válasz
Az kő kemény! Nálam cf-ben az asus karik mennek fel 83-84 fokig (a felső) az alsó pedig 80-81körül 70% fix ventivel.. igaz 230mmes teliből oldalba kapja őket , alulról 140es az alsót, a ház elejéről 200as tolja be nekik.. felül 200as szív ki és 120as hátul.. megfelelő szellőzés is kell nekik és jó bordázat, konstrukció.. sajnos még azt is el tudom képzelni ,h gyengébb/jobban melegedős chipeket használnak a gigánál az ilyen ratyi olcsó kategóriában, hiszen durván a piac alá vágtak.. lehet az alsó kategóriát kapja nyomott áron az amdtől, amik még menne, de hogy...
-
bombibmw
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11813 üzenetére
Nem kell,hogy rossz legyen,3 napon belül visszaadják a lóvét,ha elmondod,hogy ilyen-olyan kisebb baja van.
-
bombibmw
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11798 üzenetére
Szia!
Én visszavinném még 3 napon belül.
Így egyből vissza is kapod a vételárat,3 napon túl viszont 30 napig is elhúzódhat,ha jól tudom. -
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11792 üzenetére
Na akkor a giga csak marad a kerülendő kártyák között továbbra is,köszönjük a gyors jelentést.
-
Pacy
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11805 üzenetére
Akkor szerencséd van.
Nem kell hogy a nyakadon ragadjon a kártya. Maximum 7 nap teszt megér 93.000Huf zárolást 30 napra amúgy?
-
Habugi
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11801 üzenetére
VGA-s első benyomás/teszt olvasása közben én ennyit még sosem röhögtem
-
Pacy
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11798 üzenetére
Hibátlan az áru, de Ön meggondolta magát?
7 napig elállhat a vásárlástól.
Az Európai Unióban a vásárlókat megilleti a jog, hogy az interneten megrendelt termékek megvételétől hét munkanapon belül elálljanak.Ez a hétnapos gondolkodási idő a megvásárolt termék átvételének napján veszi kezdetét.Önnek ezen az időszakon belül minden további nélkül joga van ahhoz, hogy bármilyen okból meggondolja magát a vásárlást illetően. Ebben az esetben a kereskedőnek 30 napon belül vissza kell fizetnie Önnek a vételárat. Ha Ön szállítási költséget is fizetett, a kereskedőnek a vételáron felül azt is meg kell térítenie az Ön részére. A fentiek azokra a termékekre vonatkoznak, melyeket Ön nem üzletben, hanem például telefonon, faxon, az interneten vagy csomagküldő szolgálattól rendelt meg.Iponnál nem írnak arról mi van ha az üzletben vetted át a cuccot. Legyen szerencséd!
-
Cole86
senior tag
válasz
Ajjjaj.. remélem nem nekem volt igazam azzal kapcs ,h ezt már visszaküldték 1x nekik 8 napon belül...
Ez eléggé gyanus ugye ilyenkor..
(mivel több boltban is kapni hasonló áron, így remélhetőleg ez csupán egy szerencsétlen véletlen ,de azt mondják ,h "olcsó húsnak... ")
-
andro93
aktív tag
válasz
Nekem a Gigabyte márkával csak 280X-en keresztül van tapasztalatom, és az is elég hangos volt. Gyárilag úgy volt rajta beállítva a ventiprofil, hogy amint terhelést kap a kártya, felpörögjön 60%-ra. Igaz, az nem is nagyon ment még a régi házamban sem 70 fok fölé a magas fordulatnak köszönhetően. Az Asusom ahhoz képest alig hallani, 40%-on szinte nincs is hangja.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Nesze neked Urban Legend Gagyibájt.Basszus csak pislogok,hogy miket írtok(kattog,zörög,kerreg,BS,kékhalál,csíkoz). Gondolkodtam,hogy én is váltok karit,de azt hiszem maradok a mostani motyómnál az legalább működik.
-
odorgg
addikt
válasz
3Giga windforce-om volt 7xxx-es szériából, mindegyiken ciripeltek a tekercsek, és a hűtése is rezonált mindnek. Soha többet, max refet vennék belőle...
-
válasz
Hát ez igazán....aranyos
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11782 üzenetére
Ezt amúgy soha nem értettem, miért a lapátok erősségével, meg a burkolat anyagával foglalkoztok sokan, amikor a leglényegtelenebb elemek. A ventilátorba ha bele tud érni kábel, vagy bármi, régen rossz. Nem is kolbász-szeletelésre van, hogy erősnek kelljen lennie. A levegőt kell mozgatnia. Sokkal fontosabb egy ventilátornál a cspágyazás minősége, és hogy mennyire van rendben a tömegközéppontja forgás közben. Ja, és hogy van-e és mennyire zavaró, ha van, motorhangja. Esetleg szervizelhetőség.
A burkolat meg aztán...
Arra csak annyit írok, nekem a narancssárga alapon fekete berakásos jön be a legjobban, mint a Sapphire 280X Toxicon [link]. Ja, és nagyon szeretem a szolid, világító részeket, mint pl.: [link].
-
andro93
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11784 üzenetére
Ez igy igaz, de Devid_81 is igy ir, es meg nem mondta neki senki, hogy irjon ekezeteket.
Bar a srac mondata tenyleg nehezen ertelmezheto. -
pidzse4
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11774 üzenetére
Nekem most tökéletes megy igaz csak 12 százalékot hozott de semmi gond nincs vele persze nem minden program támogatja pl a Metro last light az szétesik a kép
De a crysis 3 hiba nélkül kezeli eddig.
-
válasz
GeneraL_XTX #11767 üzenetére
Majd várjuk a véleményed, engem érdekelne, hogy mennyire masszív a kártya (hajlíthatóság /akár rálépve
/ ) és ami a legnagyobb kérdésem: még mindig kindertojás műanyagból vannak a venti lapátja és gyenge a motorja?
-
m0h0senator
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11767 üzenetére
hányat vettél végül?
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11756 üzenetére
AZ szép már én is látom, pár boltban valóban csökkentett áron a gigákat, hát ez akkor végkiárusítás kéremszépen..!
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11736 üzenetére
Készülj fel, hogy egy sima 290-es fog várni, meg nagy meglepődés, mikor ezt felfedezed.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Akkor én szerencsés vagyok mert nekem is ASUS 290 oc van de nekem nincs semmi hibája szerencsére.
-
andro93
aktív tag
válasz
Ha jó fejek, írnak egy mailt, hogy bocs, de elírás volt, esetleg megkérdezik, hogy rendes áron kéred-e.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11730 üzenetére
Amikor írtam még annyi volt. Amúgy szerintem vagy elírás vagy 290. Utóbbi esetben is nagyon jó az ár!
-
pidzse4
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11732 üzenetére
Én nem igazán bizok a gigabyte ban inkább ASUS vagy SAPPHIRE. TI HOGY VAGYTOK VELE?
-
salytmasztor
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11730 üzenetére
Kérdeztem valamit, ti meg a válasz helyett megveszitek "előlem" a cuccot?
-
Areturus
tag
válasz
GeneraL_XTX #11605 üzenetére
Bizonyos fordulatnál a ház hátuljával picit rezonált. Alig hallhatóan, de engem zavart. Ami azonban a ház, s nem a kártya hibája mert nem egy jó minőség, eléggé papírból van. Csak gondoltam ha már úgy is szerelek, kikapom és meglocsolom. Közben azonban több megoldás is született a problémára. Ad egy, kis műanyag pucukával a házat kipöckölöm. Ad kettő, AB venti profilját úgy lövöm be, hogy azt a részt ugorja át ahol problémás. Ad három, nézek új házat mert a mostanit már kinőttem.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11585 üzenetére
A nem megfelelő túlzás, de valóban, nem ideális élettartam szempontjából szélsőséges körülmények mellet, ahogy írtam is [link]. Jól szellőző házban, ahol nem 40+ fokos levegőt szív be, és normális fordulaton (2500 rpm vagy alatta) bőven elég tartós gyárilag is. Szerintem azért ezt használják, mert ezzel szűk 10%-al gyorsabb a maximális fordulat, amit tud, mint az én sűrűbb zsírommal.
Akkor gázos a gyári zsír, ha rosszul szellőző házban üzemel, esetleg még jól megtuningolva, masszívan 2500rpm felett.
A venti pedig minden kártyán kopóalkatrész. A siklócsapágyas, refi 5850-emen is 2 éves korában újra kellett zsírozni, a PowerColor 7950-em pedig fél év, főleg alulfeszelt játékos felhasználás után lett csapágyas. Nem volt szervízelhető, vihettem gariba.
Asus-nak meg a nagy cooltech csodaventijei is úgy fest, ugyanez a gyártmány, kellett is neki kis törődés: [link].
Asszem, az összes nagyobb gyártón végigmentünk... Az MSI-t meg hagyjuk, az olajköpős, meg helikopter szindrómás ventijeivel, azok nagyon gagyik, abba én is belenyúltam a 7870 TF3-ammal, szerencsére cserélték másra. -
válasz
GeneraL_XTX #11591 üzenetére
Már régóta próbálkozom, tervben volt, hogy felteszem megint, most eszembe juttattad
Lenne rá lehetőségem, de úgy vagyok vele, hogy önerőből próbálok mindent megoldani, én nem könyörgök senkinek semmiért, ha felkínálják maguktól, akkor bólintok, ha látok benne rációt, mint a mostani 6 magos Xeon-ban.
Túl sokszor tettek lapátra...Az árakról lehetne beszélgetni, GTX az...GTX
Amúgy én sem látok rá nagy esélyt, de annyi baj legyen, köszi -
Yllgrim
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11585 üzenetére
Ezen a szinten az aram nem erdekel, igazabol a benchmarkok sem, csak felcsigaztak ezzel a physics nem jo a procihoz kepest dologgal, es most adok az elvezeteknek
-
Yllgrim
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11576 üzenetére
Nem nem, majd megmutatom, mar valogatom a vizes cuccot es memoriat
ha megjonnek es osszerakom oket akkor megtepem a kis dragam szajat
9000 fole fogom tolni, tegnap mar volt 8500 is
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11576 üzenetére
A ventilátor teljesen jóminőségű, motorhang szinte semmi, megfelelő zsírral atom csendes a csapágy is, jól ki is vannak egyensúlyozva gyárilag. Viszont azt tudni kell, hogy a siklócsapágyak alapvetően nem arra lettek kitalálva, hogy max fordulaton kínozzuk a ventit, hanem arra, hogy kisebb fordulaton minél halkabbak lehessenek. Ezenkívül nem véletlen a szervízelhetőség, siklócsapágyak igénylik a karbantartást. Rakhatnának bele karbantartásmentes zárt golyóscsapágyas ventit, nem hiszem, hogy sokkal drágább lenne, viszont az szerelhetetlen, ha elkopott, és hangosabb is. Nekem tuti nem kéne.
Másfelől nehogy azt hidd, hogy bizonyos körülmények között más VGA-k nem lesznek ugyanígy csapágyhangosak, egyikre se raknak csúcsminőségű ventiket, max nem tudsz róla, hogy az is ilyen (vagy sokkal rosszabb). Ezt legalább karban tudod tartani, és karbantartva szuperjó. A másik pedig, hogy nem szükségszerűen kell, hanem előfordul, hogy szükség van rá. Megnézheted, a topikban hány embert érint, hányat nem. Erősen kisebbségben vannak a zörgős karik, szvsz.
Karbantartva pedig ezek a Sapphire ventik kimennek a világból, halkan. Nagyon messze van ez az igénytelentől. Sajnos, a 100 000 forintos VGA-n is ugyanúgy érvényes a fizika, mint a 10 000 forintoson. Ahogy egy vadonatúj 60 000 000 forintos Ferrari California-ban is kell olaja cserélni, ugyanúgy, ahogy egy 3 000 000 forintos Suzuki Swiftben.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11571 üzenetére
Nem értek veleg egyet. Az MSI-t én nem ajánlanám, sok gond volt a ventilátorjaikkal mostanság, és a tekercsek is gagyibbak rajta. A ventis dolog nélkül viszont jó lenne, régebben én is ajánlottam.
A Sapphire-nél jóval masszívabb tekercsek vannak, erősebb hűtés, és jobb, ráadásul szerelhető ventik. Szerintem elég jó csomag.Nem minden a garancia.
Vagy tényleg lehet még másik Giga, ha a gari nagyon fontos, és amúgy bevált.
-
Devid_81
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11571 üzenetére
Ha ra kell fizessek egy keveset az nem gond, akar johet a 290X is ha mar cserelek.
Bar tovabbra sem tartom nagy kulonbsegnek ami a ketto kozott van x es non x...de ha mar lud... -
Devid_81
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11559 üzenetére
Nekem ha mukodne, en tokeltesen meglennek vele elegedve.
Halk, huvos, tuningos...sajnalom, hogy ez tortent(#11558) HSM egy kis zorges nem erdekes, ennek is zorgott a ventije, kis papirdarabot dobtam a femkretet es a borda koze, utana teljesen szuper volt.
-
válasz
GeneraL_XTX #11540 üzenetére
Igen ezt a temat mar kiveseztuk: hasznalt vetel, ott semmi gond nem volt, neten tomegesevel ilyen problemak.
Persze, hogy idegesit, hogy 1 ev varakozas utan ilyen instabil valami a gepemben.Jovoheten kiprobalom egy 775s konfigban is, ha mar bovult a csalad egy olyannal. -
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11536 üzenetére
Nevezz szűklátokörűnek, de én jelenleg inkább AMD-ben gondolkozom.
Nem is ismerem a 780-akat, így nem is ajánlhatom. Viszont a 7970-ek/280X-ek nálam bizonyítottak, pedig jópárfélém van/volt. Amúgy a tesztek szerint nem olyan sokkal lassabbak ezek sem.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11510 üzenetére
Csak a Thief és én semmi különbséget se hallottam
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11518 üzenetére
Sajnos ilyenkor a boltban balhézol, ahol szintén ki vannak féli-meddig szolgáltatva a nagykereknek/beszállítóknak..
A gyártó tuti sokkal korrektebb lenne és az is, ha neki küldöd vissza directbe.. (pl corsairs, stb)
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11510 üzenetére
Úgy úgy.. Érdekes kezdeményezés amúgy, reméljük mások is beszállnak a buliba, mivel igen megnöveli az élményt..
-
Devid_81
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11504 üzenetére
Ugy latom ez markatol fuggetlen innen, gyanitom, hogy egy biosfrissitessel a legtobb hiba orvosolhato lenne.
Csak puszta talalgatas, de valszeg az ASIC qualitytol fuggoen sikerul elbaltazni a gyartoknak a kello alapfeszt.
Es mindez visszanyul a teljesitmeny limitig, probaltak alatta maradni, es a leheto legkevesebb feszt adni amin meg eppen eldodog a cucc, csak epp egy ekkora GPU sok milliard tranzisztorral nem mindig ugy viselkedik, ahogy annak papiron kellene.
Nem biztos, hogy igazam van, de ha valoban osszefugg a GPU core feszultseg, es a memoriak feszultsege, akkor csak egy olyan bios kellene amiben egy picivel magasabb az alapfesz, es ezzel egyutt a ram is megkapja ami kell neki, ezzel kilove minden BS-t, csikozodast, barmilyen anomaliat. -
hdekakas
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11504 üzenetére
Nálam mondjuk alapórajelen nincs bs, és csíkozás, csak minimális memóriatuninggal. De ha adok neki pici feszt, akkor már a 1400MHz-ti s bírja.
Gari nem vonatkozik arra, hogy nem bír pici mem tuningot sem alap fesszel.
Ráadásul ki szereti 3-4 hétig mellőzni a kártyát? Akkor már inkább adok neki pici fesz-t, és mehet a tuning. -
andro93
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11403 üzenetére
Én most simán bevállalnék egy Vapor-X-et a két év gari ellenére is, bár még kicsit húzós az ára, hamarosan biztosan lejjebb megy.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #11409 üzenetére
Hát ki lehet próbálni, kis + fesz a gpu-nak.
Mondom nekem +25mV-al vagyis 1.15-1.16V-on megy 1100-on a GPU, ott 1450-en megy a memória. Ha felrakom 1500-ra, csikoz egy kettőt, és püff elmegy a kép.
1150-en 1.2V körül simán megy 1550-es memória, de ha 1650-re teszem eldobja magát.
Viszont 1200-on 1.25V körül már simán megy 1650-en is a memória. -
hdekakas
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11409 üzenetére
Mit állítottál át, hogy már nem bs-ezett? Mi az hogy fix órajelre? Hogy nem ment vissza idle-be, hanem állandóan 1000-en pörgött?
-
hdekakas
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11403 üzenetére
Alap memória órajelen még nem találkoztam BS-sel. A gpu órajel húzva van, az a lényeg igazából.
Na igen, de csalós a memória húzása, mert egyrészt én semmi értelmét nem láttam, még a tesztekben sem kapok több pontot. Másrészt meg bizonyos játékok előhozzák a hibát. Volt 7970-esem, ami minden tesztben szépen ment húzott órajelen, de pl AC4 játékban meg kis tuning esetén is voltak megnyúlt textúrák, csíkozások. Artifactinggal nem találkoztam bármekkora memória tuning esetén sem, az csak a túlzott gpu tuningnál jön elő. -
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11305 üzenetére
Ez egy tesztelő véleménye. Az enyém egész más. Nekem alapból nem kéne 100 000 forintos kártya hűtetlen memóriacsipekkel, kész vicc. Amúgy ha olyan jó, akkor miért kellett 42dbA zajszint a "performance" BIOS-al 78 fok elérésére, amikor a Sapphire 37dbA-val is mindössze 73 fokos! Ez brutális különbség, nagyságrendi!
A powercolor meg 34dbA-val is csak 76 fok! Ez alig hangosabb az Asus csendes BIOS-os 32dbA-jánál, miközben úgy az Asus már 94 fokra főtt. Szerintem ez elég csúfos vereség....
Az említett MSI Gaming is csak 79 fokos volt, 41dbA-val. -
Jani18
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11303 üzenetére
22-ért van Xtreme IV.Ha nem matricás akkor lecserélheti a hűtőt.Nem lesz gari vesztés.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11298 üzenetére
A hőcsövek száma még oké az Asus-on, de kapásból az 5-ből kb. egy cső egészében, és kettő félig ér a GPU-hoz, kettőnek köze sincs hozzá.... [link].
Amúgy az Asus-on a másik baj ezen kívül, hogy a hőleadó felülete sem olyan hű, de nagy, sokkal meggyőzőbb a Sapphire [link], powercolor [link] vagy az MSI [link] hűtése. Ezeknél a talpat is rendesen megoldották, és a memóriákat sem hagyták hűtetlenül.(#11299) CsigaGyilkos: A DC2-t én nem nevezném minőségi terméknek.
A felhasznált anyagok minősége oké, de a terveués végtelenül hanyag. Én 100% az AC Extreme-t és a refit venném helyette, vagy egy valóban minőségi gyári hűtőset, ami a Sapphire vagy a PowerColor, esetleg az MSI, bár utóbbinál a felhasznált tekercsek hagynak maguk mögött némi kívánnivalót, illetve a ventikre is volt panasz.
-
válasz
GeneraL_XTX #11298 üzenetére
A külön kapható Accelero Xtreme III hűtő van olyan jó, mint a különböző gyártók által felruházott minőségibb hűtők (pl.: DC2) ?
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11295 üzenetére
Érdekes, itt a topikban annyira nem domborított... No, meg a józan ész is azt diktálja, hogy hűtőből a nagyobb, több hőcsöves a jobb, márpedig az Asus-on nincs valami nagy...
-
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11295 üzenetére
az a ph-s teszt elég sanda volt.... -
salytmasztor
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11290 üzenetére
Mi volt a gond az ASUS-al?
Amúgy melyik hűtések és márkák a leghalkabbak és legjobbak?Milyen kártyákat érdemes nézni?
Asus DC2 / Giga Windforce 3 / más? -
andro93
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11135 üzenetére
Mi kemények vagyunk, szembenézünk a (kék)halállal.
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11125 üzenetére
Hajrá! Azok igen jó áron mennek mostanság az aprón újként is (gigabyte pl)!
-
h1mpi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11117 üzenetére
ha 8 napon belül vagy cseréld, mert CF vagy SLI-ben esélytelen lesz. Ha teheted és elfér a kuckóban XL-ATX lapot vegyél
-
h1mpi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11114 üzenetére
Pont ezt mondtam valakinek, aki mATX-es lapot vett. Ha elfér a nagyobb lap, mindig azt kell venni!
-
Sontir Fel
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11037 üzenetére
Nekem valamiért zavodon esik be időnként... Illetve a tengeralattjárós szigetes pályán, ha berobban a tengeralattjáró és leborul az állványzatról, akkor megakad a játék
-
válasz
GeneraL_XTX #11035 üzenetére
Azt jelenti, fogyasztásban ez nem tudom mennyivel dobja meg, talán 30-40W max?
Így nem mozdul az órajel és nincs hol elbuknia a kártyának/rendszernek (bár még így sem szereti a Youtube-t + a 3D-t egyszerre)
Tudom, vicc kategória ez a trükk, egy ilyen drága kártyánál...
-
Joshi
titán
válasz
GeneraL_XTX #11030 üzenetére
Próbáld ki a 13.12-es WHQL drivert.
-
válasz
GeneraL_XTX #11032 üzenetére
Beállt fix 3D-re a kártya?
Hát nincsmit, remélem azért ez segített átmenetileg.
-
válasz
GeneraL_XTX #11030 üzenetére
Ezen majd ráérsz akkor gondolkodni, ha a másikban sem lesz jó.
-
válasz
GeneraL_XTX #11028 üzenetére
Majd írj mi a helyzet, de ha szerencséd van az Intel gépben már jól fog menni.
Nem feltétlen kell jelenteni, amit vettem kártyát, az is csak nálam csinálja a gondokat, az előző tulajnál gond nélkül ment.
-
válasz
GeneraL_XTX #11026 üzenetére
Az utolsó Beta MSI Afterburner beállításaiban:
Ezután emeled 1 MHz-cel a memóriát és a GPU-t, hogy tutira kiakadjon az órajel.
Amúgy próbáltad már emelni az alapfeszt?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11023 üzenetére
Nálam is pci-e 2.0 slotban megy a 290x, hiba nélkül. Nem ez lesz a gond.
-
válasz
GeneraL_XTX #11023 üzenetére
Nálam is ment már el a képernyő, de inkább a kékhalálok a jellemzőek, ha hagyom, hogy az órajel állítgassa magát.
Próbáld meg kiakasztani AB-vel, 3D-re az órajelet (Unoffical módban + Without Powerplay)
-
gombcomp
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11021 üzenetére
Az alaplapod PCIe tápellátása kevés...magyarul inkompatibilis ezzel a szériával.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11018 üzenetére
Mennyit ad a valley, ha mindent hagysz alapon, csak a memórián húzol picit?
Amúgy ez a BlackSOD elvileg konfig függő is, ha csinálná, azt elég nehéz kideríteni, az eladó tudott-e róla, ha fenáll nálad a dolog....
-
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11014 üzenetére
alapon van? sajna benne van
Pacy : Ez csak azért van,mert nincs is annyi asus itt fórumon,mint sapphire vagy msi,így nem is volt értelmes összehasonlítási alap.
-
Pacy
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11014 üzenetére
Sajnos esélyes a dolog. Habár Asus-ra annyira nem jellemző. Javítsatok ki ha tévedek! Talán egy esetet olvashattunk itt a fórumon DCUII-vel kapcsolatban.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11007 üzenetére
Ez a kőkemény 2%-os előny nálad a "bőven jobb", amit az Fx-eket és a sok szálat jelenleg legjobban kihasználó játékban sikerült felmutatni? Neharagudj, de ez finoman fogalmaza se meggyőző...
Ezzel ellentétben számtalan képet szúrhatnék be, ahol nem 1-2%-okkal hanem 20-30-al kap ki az Fx, megkímélem ettől a topikot.
Off-ot befejeztem. -
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11004 üzenetére
4 szálon se kell félteni az i5-öt ne aggódj.
Ugyanakkor ha a konzolos portokból indulunk ki, akkor a kaverin kívül minden jelenlegi cpu/apu eláshatja majd magát. Ugyanis a konzolos kód erősen fog építeni a cpu/gpu erő együttes, ideális felhasználására, ami a kaverin kívül semmin nem futna értelmes sebességgel.Úgyhogy a jelenben szerintem az i5/i7 jobb sokkal, míg a jövőben az Fx is kuka. A kaveriben látok viszont fantáziát, pláne, ha kiadnák 4 modullal esetleg.
-
SzlobiG
félisten
válasz
GeneraL_XTX #10938 üzenetére
Egy voks a 4670k-ra jól meghúzva tökéletes és nem fog annyit zabálni mint az fx.
-
andro93
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #10940 üzenetére
Nekem 4570-em van, és eddig elég volt a 290 DCU2 mellé. Egyedül C3-ban volt cpu limitem, a nagy nyílt területeken, ahol sok a fű. Bf4-hez meg már ott a mantle, oda nem kell olyan erős cpu. Ráadásul a Cryengine is támogatja már a mantlet, szóval kérdéses, hogy cseréljem-e nyáron a 4570-em, de szerintem maradni fog.
-
Areturus
tag
válasz
GeneraL_XTX #10938 üzenetére
Grat hozzá, tényleg jó ár
Kár, hogy mostanság egyre bagóbb áron lehet már 290-eseket kapni. Így nem lesz Lightning, marad a Tri-X.
A CPU + VGA párválasztó topikot itt találod:
http://prohardver.hu/tema/a_nagy_cpu-vga_parvalaszto_topik/friss.html
A kettő közül azonban mindenképpen az i5 illik egy ilyen bestia mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged