- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
CirrMee #48235 üzenetére
Volt már 570- em (meg van is csak itx 6 pines egy másik gépben ...) Az nem fogyaszt max 130 wattot , szóval azért mert van ezen 8 pines csati nem biztos hogy alap órajelen zabál annyit hogy keljen neki a 8 as csati.... PCIe plusz 6 pin meg kiszolgál 130 wattot....
ha nincs más korlátozás....
-
Pécsi gyerek
addikt
-
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz
CirrMee #48052 üzenetére
Általánosan a hibáról: Ha semmilyen képhiba és más anomália nincs, csak összeomlik a driver, de életben marad a WIN és a driver is újraindul sikeresen, akkor az a tapasztalataim szerint vagy egy OS bug (windows update vagy driver) vagy pillanatnyi VGA instabilitás okozhatja mikor a rendszer változtatja a VGA feszültség/órajel állapotát gyorsan. (Emlékeim szerint olyan gyorsan változhatnak az értékek, hogy már az RX 400 sorozatnál is talán már csak kb. átlagokat mutat a szenzor.)
1. BIOS deafult setet próbálj ki.
2. Esetleg BIOS-ban kapcsolj ki ERP és/vagy más energiaspórolós technológiát. (Intel C-state nem hiszem hogy befolyásol, de arra is tehetsz próbálkozást)
3. Win energiagazdálkodási opció: teljesítmény (Elméletben jól kell működjön a kiegyensúlyozott, de egy próbát megér.) De az energiagazdálkodási beállításoknál kipróbálhatod a PCI Express energiagazdálkodás kikapcsolását.4. További javaslat:
- Szedj le minden VGA vezérlő alkalmazást ha van fent (RGB vezérlő, MSI afterburner stb..)
- legújabb DDU csökkentett módban ( [link] )
- Egy régebbi bevált driver telepítése (Radeon™ Software Adrenalin 21.10.2 Release Notes)
(Bár elképzelhető, hogy a windows update leszed egy újabb drivert kis idő múlva. Csekkolgatni kell. Ha frissít az update, akkor az eszközkezelőben a VGA-ra kattintva -> tulajdonságok -> illesztőprogram fülön kiválasztható az előző illesztőprogram visszaállítása.) -
-
-
-
D.Va
őstag
válasz
CirrMee #46520 üzenetére
Van legálisan megvett Debut Video Capture Software-em, (igaz ezt a timelapse funkció miatt vettem mert a redeon ilyesmit nem tud) de azért a Radeon felvevőt használom mert az hardveres gyorsítással megy, nem terheli külön sem a GPU-t sem a CPU-t, ami játék FPS szempontból lényeges mivel nincs 2 milliós csúcs gépem, és a legtöbb videófelvevő szoftver jobban terheli a gépet mint a radeon saját beépített felvevője.
Legalábbis gondolom az OBS is jobban terheli a gépet mint a radeon saját hardveres megoldása. -
Aprósólyom
addikt
válasz
CirrMee #46391 üzenetére
Köszi az infót!
Én csak láttam hogyan gyártják + van egy kis műszaki látásmódom, illetve tudom, hogy 2-3 hőcsőnek el kell bírnia ennyi TDP-t, ha a hűtés jól megtervezett és elég hideg levegőt képes szállítani a ventillátor. (Nem halkan, de működik. Halk hűtéshez, már nem árt 4-5-6 hőcső ekkora hőteljesítményhez.)
Úgyhogy ebből feltételezhető, hogy ha az az RX 570 90 fokos furmark alatt, akkor ott vagy iszonyatos áramszivárgás van vagy iszonyatos tuning vagy rossz hűtés. Vagy ezek kombinánciója. -
-
danika0670
tag
válasz
CirrMee #43983 üzenetére
Ha végig olvastad volna a hozzászólásomat akkor láthatod, hogy azt írtam "tápkör hibás". Gondoltam, ha valaki emlékszik rá akkor megtudom az elérhetőséget és megkérdezhetem, hogy a BGA-záson kívül esetleges javításra letudom-e adni hozzájuk. Találtam szervízt a googlebarátomnál. Viszont oda ki van írva hogy amelyik kártya életjelet sem ad azt ne is adják le...Azt sem értem, hogy az milyen szervíz nah de mind1 is.
ui: közben megtaláltam a privátjaim között az elérhetőséget!
-
DaFunk1511
tag
válasz
CirrMee #42120 üzenetére
Meglátjuk.
Tápot sikerült kizárni, másik gép az majd holnap lesz lehetséges.
Egyébként a másik gépemben egy msi armor rx580 4gb van, annak a teljesítményével nem vagyok elégedett. Ugyan ezzel a konfiggal sokkal jobb teszteket látni youtube-n és fórumokon. Pl. AC Odyssey 60fps körül kéne lenni, 1080p high-ultra beállításoknál, de nálam játszani kell a beállításokban (szóval sok minden mediumra van visszarakva) hogy elérje az 55 fpst, és sokszor 42-44 körül mozog.
annyi hogy power limit +50% meg undervolt 1060-on.... táp nem bírja kiszolgálni? Videók alatt undervoltolva is 120w körül kér, sőt, láttam 170et is.
Nálam mas 90-100w amit eszik....Asus Prime b450 plus
Ryzen 5 1600af
2x8gb 3200 g.skill aegis
És egy olcsó 16ezres cooler master mwe 550 -
Danecay
addikt
válasz
CirrMee #42057 üzenetére
1. A fentebb beszúrt képkivágás az LG oldaláról letöltött doksiból származik
2. Elsősorban a monitor menüjére gondoltam, de nem zártam ki az Adrenalin-t sem, de akkor ezek szerint utóbbira nem lehet adni. Mondjuk nálam az előző monitoromnál ami nem tudta a FreeSync-et inaktív volt és a jelenleginél is ha kikapcsolom a monitoron, az Adrenalinban is kikapcsol és nem is lehet bekapcsolni amíg a monitoron vissza nincs kapcsolva, ill. akkor bekapcsol automatikusan. -
Danecay
addikt
válasz
CirrMee #42037 üzenetére
Amennyiben az Adrenalinban a kijelző beállításainál be van kapcsolva akkor az összes játékprofil alatt is be van automatikusan. Viszont hiába van bekapcsolva a FreeSync attól még az nem lockolja a max. képkockaszámot a monitor max. képfrissítéséhez amíg be nincs kapcsolva a V-sync vagy más alternatív megoldással nincs lock-olva. Tehát ha nekem pl. 100FPS-em van egy játékban és bekapcsolom a FreeSync-et ami alapból be van egyébként, nem fogja 75FPS-re korlátozni a 100-at amíg játékon belül be nem kapcsolom a V-sync-et, vagy ha a játék ad rá lehetőséget nem állítom be a max. FPS-t. Így hiába van bekapcsolva a FreeSync, a 100FPS miatt ugyanúgy lesznek képtörések.
-
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
CirrMee #41888 üzenetére
Nekem multiban fontosabb, hogy 100 fölött legyen az fps (inkább 144-et közelítse) alacsonyabb input lag miatt, mint, hogy 4K-ban játsszak 20 fps-sel és rángatózzon a játék és ne érzékeljen. :D "Esport" játékokra nagyon jó az rx570, budgetben a legjobb választás, azokhoz nem kell 8GB, single játékokat meg nem fogja 2K-ban vinni (low-mediumban talán) 60fps-sel.
-
-
-
-
killbull
aktív tag
válasz
CirrMee #39263 üzenetére
A felsőtápos régi házaknál mind ott van a ventilátor a tápegység alatt ami segíthet, alul viszont csak egy videokártya van, és ott pedig a videokártyáról húzza a hőt. A tápegységek nagy részében nem 85 fokra tervezett kondenzátor van hanem 105 ös. A 105 fokra tervezettre is ugyan úgy igaz az élettartam hosszúsága hogy hány fokot kell neki eltűrnie.De ezt is magyarázni kell hogy felsőtáposban alul van a videokártya. Az meg szerintem elég meggyőző ha már táblázattal mutatom hogy milyen hatással van az alkatrészekre, nem csak a tápegység élettartamára már csak hogy akár 60 fokot kap instant + még hűtse le önmagát is úgy hogy min 60 fokot húzza magába. De én most már tényleg hagyom, nem fogom itt egész nap taglalni hogy mi milyen hatással van rá.
A szerelő meg lehet erre utalt, kb 3 éve volt, és ha nem is forrasztásra hanem erre amiről szó van, nagyon is igaza van.
BUÉK!
-
killbull
aktív tag
válasz
CirrMee #39243 üzenetére
Így van izzott amikor megvettem a ryzen 2700X et alapfeszen, és belerakták azt a 2 kókány 500rpm es ventit ami annyit tudott hogy kihúzta a ház oldalára a hőt és ment fel az alaplap VRM je 80+ fokokra mikor leteszteltem mit produkál max terhelésen. Kiraktam belőle a két 500 rpm es kókány ventit (ezért írtam hogy kb mintha finganál egyet a házban annyit ér) és raktam bele egy 8 cm es szerverhűtőt ami kb 1500 - 1600 rpm en fixen tolja a videokártyára a levegőt, amit fent egy másik 12 es venti kihúz 1500 rpm el a házból. Előtte meg az 500 rpm essel úgy hűzta a hőt hogy azt se éreztem hogy egyátalán mozogna valami a ház falánál ahol kijön a levegő.
Ezt tényleg elkell magyarázni hogy egy 1500 - 1600 rpm es ventilátor több hőt vezet el mint egy 500 rpm es venti? És azon hagy röhögjek már hogy emberek itt azon feszengenek mint valami fóbiás hogy miért van hangja és hogy ő neki milyen jó hallása van, és trollkodják még mellé mások is hogy rakd a gépet a másik szobába akkor nem hallod. Ezt leírta más helyettem hogy beteg, de én vagyok idióta hogy épp érvel írogatom itt már kb mióta hogy az 500 rpm től az 1500 rpm es több levegőt mozgat meg.
Érveket írjatok, az nem érv hogy letekerem a feszültséget azt 10 évig használok egy kártyát, 5 év kb azt elavul az összes videokártya olyan gyorsan változnak az erőviszonyok, ez reális. Ott az 1060 kb lehet cserélni nemsokára,kb egy 3060 értelmes csere lesz.
A többi meg demagóg duma hogy 10 évig használok egy videokártyát kb mint a szomszéd nyugger aki évente egyszer előveszi a kocsiját lemosni de azért kell neki!
Én tudok érvelni aminek értelme is van arról nem tehetek hogy csak szókiforgatás van, sehol egy érv csak nem jó mer én azt mondtam.
-
killbull
aktív tag
válasz
CirrMee #39222 üzenetére
Egyáltalán nem fosok semmitől, nem én írogatom tele az egész fórumot hogy fagyogat a gép meg nem megy mert órákon át állítgatom a videókártyát mert spórolni akarok 10 vagy 20 wattot pl egy olyan 6 fázisos de az 5700XT n pl 7 van amit pl az NVIDIA 3 meg 4 fázissal old meg ugyan akkora fogyasztással. Szóval durván túlméretezett nyákon amin az utolsó ami meghalna az a VRM lenne hogy hogyan spóroljuk ki az atyaúristent is a kártyából amit mérnökök hosszas idő alatt terveztek és konkrétan a Sapphire a top kategóriában van minden téren nyákba is meg ár értékbe is.
A befelé fordított tápegységről meg szervizessel beszélgettem aki konkrétan meggyöngült forrasztásos tápegységeket cserélgetett pont emiatt mert szétfőzte magát a tápegység. De nyilván mert te így használod akkor mindenki agysérüléses, sőt az újabb házakat amin külön szellőzés van a tápegységnek alul mind zsákutca.
Volt nekem is felsőtápos házam és nézegetve amikor nyáron hűtötte magát lehet pont ezért ment tönkre hamar a ventija kb 1 év mert kifolyt vagy elpárolgott belőle a zsír ami kell a ventilátor kenéséhez, pont a magas hőfok miatt. Érdekes az új gépem ami alsőtápos évek óta megy kívülről húzva gond nélkül.
Szűrőről csak kívülről írtam nem belülről, a z agymenéseidet nem kell rámerültetni, ez legyen a te szellemi színvonalad hogy belülre is szűrő kell mert olyan IQ light vagy.
"A kártékonyság ott kezdődik, hogy nekiállsz baromságokat állítani, majd büszkén bejelented, hogy az autópályán minden hülye veled szemben megy.
A módszert korábban én is próbáltam, és van olyan gép összeállítás, felépítés, amikor bőven van haszna (pl 7970 Lightning kártya, ami fizikai méreténél fogva megfogta az alatta levő légteret, de a befelé fordított tápventi gyönyörűen megoldotta a problémát). Ha szerinted 70-80°C -os levegőt szív be így a táp ventije, akkor hozzá se merj nyúlni a bekapcsolt gépedhez, mert ekkora hőmérséklet már nem piskóta, még meg találod égetni magad."Ez pedig a te problémád hogy úgy választasz házat amibe nincs szellőzés a videokártyának mert megragad a levegő a kártya alatt nem az enyém, kellene egy kis ész hogyan mozgasd a levegőt zárt térben hogy elvezesd a hőt a házból. Terjeszted te is az igét hogy minden tápot befelé kell fordítani, én kb 10 évente cserélek alkatrészt mert 20+ éve nem romlik el semmi. Elromlana ha ész nélkül majmolnám a sok kontárt hogy mindent tuningolni kell mert kell az az 5% mert akármit rakok a gépbe annak a lelkét is ki kell hajtani. Lehet pont nektek tették be a Wattmant is az adrenalin driverbe hogy ész nélkül húztok mindent hátha több kártya meghal és vesztek újat, lesz kis bevétel pluszba AMD nél ebből is.
Ott van kedves fórumtársnál is aki reagált alátámasztva hogy nem kell semmit húzni meg állítgatni, hanem venni kell normális videokártyát ami kielégíti az igényeidet, de hát ehhez is ész kéne. Jó kis kabaré ez a fórum a sok szenvedéssel driveren belül, és valahogy mindig kiderül hogy nem kéne állítgatni össze vissza, és sokszor elég lenne egy reset a driverre hogy törölje az előző driver mentésit és ne akadjon egyik a másikkal.
Nem poénból írok ritkán erre a fórumra, meghagyom másoknak ezt a cicaharcot mert boldogok a lelki szegények és húzni kell mindent míg ki nem leheli magából a füstöt minden hardver.
"Látszik, hogy mennyire nem fogsz fel semmit az egészből.
Az alulfeszelésnek valóban lehet hatása az élettartamra, de elég sok esetben a gazdi a gépet akarja csendesebbé tenni. Elhiszem, hogy neked szélturbina volt a jeled az oviban, de az ilyen gépeknek ma már nincs nagy divatja. Azzal szintén nem tudok mit kezdeni, hogy neked az alulfeszelés egyenlő az instabil működéssel. Súlyos szövegértelmezési gondjaid lehetnek, de nem én leszek az, aki segít ezen."Semmilyen szövegértési probléma nincsen, az elektronikában ha nem adsz az alkatrészeknek elegendő feszültséget, vagy túl sokat adsz neki az instabil áramkört eredményez, de nyilván ezért röhögnek sokan a fórumon ezeken az embereken mit képesek napokon de akár heteken keresztül szenvedni ezekkel az alulfeszelésekkel meg tuningokkal, mert a magyar mindenkinél okosabb még a gyártó mérnökeinél is akik hosszasan letesztelik az áramkört amit legyártanak eladás előtt és úgy kapod készhez, de még erre rákontrázva jár minimum 2 vagy 3 év garancia ami alatt ha rendeltetésszerűen használod garantáltan nem hal meg, ha még is akkor gyári hibás amit kötelesek cserélni. Húzz szénné egy videokártyát azután vidd be gariba hogy elszállt légyszi adjatok már újat.
Az alulfeszelésnek van értelme de nem annyi hogy minimum 5000 ft okat spórolj a számlán havonta. 1000 ft kb meg pár fok, és még szenvedtek is vele, joggal használ az ember rá beteg jelzőt. És 1500 rpm sehol nem szélturbina. 500rpm felér egy fingal a házban, nem vezet kellő erővel semmilyen hőt.
-
Kisbocs06
tag
válasz
CirrMee #39139 üzenetére
Ezzel én is így vagyok , gtx1050ti rol váltottam rx 580 8gb amit nem bántam meg főleg úgy hogy 15 ezrembe került a váltás ex az rx az zsír új a Gtx meg már lejárt garis volt de ennek ellenére a Gtx et szerettem a legjobban .Úgy ahogy írod gépbe belerak és használ .Nemvolt ilyen driver hibák , nemvolt olyan hogy a gyári órajelet se tudja tartani mint ez a mostani rx csak a power limit kitolasaval akkor meg 80 fokos lesz .Egyszerűen az gyárilag bevan állítva rendesen nem úgy mint egy rx hogy hetek mire megvan a jónak tűnik fesz órajel páros .Ettől függetlenül Amd-s nek mondanám magam ,több amd -m volt mint Nvidia Intel páros és a jövőben is ryzenre fokok fejleszteni de használtam anno i3 asakat azok is nagyon helyt tudtak állni .
-
craftsman01
senior tag
válasz
CirrMee #39139 üzenetére
Igen tökéleteset. 1 évig volt 1050 ti-m, beraktam és soha semmi baj nem volt. csak frisítettem néha a drivert, ennyi.Előtte és most is AMD van és régen meg most is sokszor kínlódni kell mert mindig van valami ami nem jó.Pl valmit beálítassz driverben az nem akar működni vagy megy vagy nem, konkrétan a venti kezelés egy nagy rakat kaka, mindig kell egy külső progi amivel normálissá tehető a hűtés. De ez csak 1 a sokból. És én sem vagyok ilyen vagy olyan fan. Nekem aztán tök mindegy ki a gyártó csak úgy működjön ahogy nekem jó.
-
droti25
őstag
válasz
CirrMee #39139 üzenetére
Te vmi AMD nagykövet vagy? Vagy a képviselő?
Aladár, nem veszed észre hogy nem szidom az AMD-t(többször is volt nekem ezelőtt), nem is éltetem az Nvidia-t, csupán mint ahogy írtam már a problémámat és a tapasztalatomat osztottam meg hátha vki tud segíteni.
Ha egy rx 460as AMD lett volna ezelőtt akkor azt írnám példaként, hogy azzal nem volt bajom.. de nvidia volt(ami ezekszerint szúrja a szemed). -
Danecay
addikt
válasz
CirrMee #39130 üzenetére
"Rögtön megjegyzem, hogy az RX580 kártyát vásárlását követően olvastam, hogy másnak is volt ilyen gondja miközben akkor még nekem jó volt, volt rögtön a gép bekapcsolása után."
Igaz rosszul írtam de ez a lényegen nem változtat, nem VGA-DVI átalakítót használok hanem Displayport-VGA-t Előző nVidia kártyámmal sohasem volt ilyen gond pedig ott is DVI-VGA kábellel használtam ugyanezt a monitort, igaz azon még DVI-A csatlakozás volt amin elvileg alapból kijött az analóg jel is.
-
droti25
őstag
válasz
CirrMee #39133 üzenetére
Engem nem kell győzködni.. 2 heti tapasztalatom alapján írtam amit írtam. Nem csak viccből nem azért mert unatkozok, hanem azért mert rohadtul kezd idegesíteni és én örülnék a legjobban ha minden rendben lenne.
Ha nem tudsz segíteni akkor inkább légyszíves legalább ne idegesíts, ne írj.
Örülök hogy neked minden rendben van. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- Androidos fejegységek
- Építő/felújító topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- GTA V
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest