- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
Kisbocs06 #41924 üzenetére
Én sem akarom lecserélni, max a hűtőt, mert 20%-ért cserébe nem adok 2x-es árat, AMD-t meg nem akarok megint a driver miatt. Bár lehet, hogy egy jó hűtős 1660 super jobban megérné, mondjuk egy 3 ventis és jó VRM-es (halkabb lenne mint az armor 580, plusz tudna fix órajelet)
-
bot1978
senior tag
válasz
Kisbocs06 #41313 üzenetére
Gyári léghűtéssel én nem kínoznám így, pláne nem nyáron. Ha megnézed alulról rézzel hogy van elvezetve a hőmennyiség...
Elkezded húzni a fet is jobban disszipál ám a túlfogyasztástól. Elviseli a nagyobb áramokat, de csökken a hatásfoka, tehát elkezd fűteni. Tehát ahogy nő a GPU áramfelvétele a a fet maghőmérséklete jóval magasabb lesz, mint a felületi, mert elkezd fűteni és vele párhuzamosan a GPU meg nagyon durván elkezd túlfogyasztani az OC-tól és emiatt az pláne elkezd fűteni.
A réz remek hővezető és a GPU által disszipált hőmennyiséget szépen rávezeti a feten lévő bordára, amiknek a nagy áram nem lesz gond, de a meleget nem szereti. Persze közben a VRAM is kap a melegből ne aggódj.
Az alu bordának a felületi hőmérséklete alulról mindenhol több lesz, mint felülről ahonnan a venti fújja és OC nélkül sem valami csodás ez a borda.
Az a baj, hogy csak a GPU hőmérsékletet nézed, de közben kell legyen egy nagyobb delta té a fet és a rajta lévő borda között is, ha jönnek nagyobb az áramok. Itt már a 20 fok az már vékony jég, mert belülről kifelé fűt, te meg kívülről befelé szeretnéd hűteni. Attól, hogy centikkel odébb mérsz egy 80 fokot a GPU-ra a fetek és a gpu által leadott hőmennyiség mindösszesen még sokkal több és a bordafelületet, ahol mindezt átadod a levegőnek nem tudod növelni, csak a légmennyiséget és akkor 60%-os ventikkel? Nyáron? Nem károgásból mondom, de ki fogod nyírni. Hiába viselnék el az alkatrészek egyenként, az egész együtt nem bírja a túl nagy hőtágulásokat. Egy darabig elviseli, aztán reccs. Hajszálreped. -
Speed®
titán
-
CirrMee
addikt
válasz
Kisbocs06 #39151 üzenetére
Nem mondom én sem magam AMD fannak, azt veszem, amit az adott pillanatban a legjobb ár/teljesítmény alapján a legjobbnak gondolom - abból a keretből, ami akkor éppen a rendelkezésemre áll.
Tapasztaltam bőven zöld oldalon is elég bugos drivereket, hardvereket, csak soha nem ereszkedtem le odáig, hogy az alapján mondjam ki, ez vagy az egy rakás sz*r. Azt sem mondtam, hogy AMD részről minden driver tökéletes, a 19.12.2 pl pár óra után lekerült az asszony gépéről, egy nappal később az én gépemről is. Itt is írtam róla, aztán mégsem abban a hisztis p*csa stílusban, mint egyesek.
-
kisza25
félisten
válasz
Kisbocs06 #38705 üzenetére
Itt csináltam egy összehasonlító teszt
-
-
-
válasz
Kisbocs06 #38662 üzenetére
Próbálj meg egy használható ventiprofilt beállítani esetleg ha 75 Celsius fölé menne a hőfok, a többit meg akkor maradjon defaulton. A napi 1-2 óra játéktól még évekig menni fog szerintem. (Ha nem, akkor cserélik garanciában.)
Illetve ha hangos, keress helyette egy Nitro+ -t. -
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Kisbocs06 #38514 üzenetére
"Ha a gép kívan kapcsolva és úgy kapcsolgatom a kártyán akkor semmi se tortenik .Ennek igy kell működnie ?"
A Win fast boot opciója szivat. Amiatt csak újraindításkor van valódi újraindulás. Bár WattMan reset sem árt a BIOS kapcsolgatás után.Az After pedig erősen ellenjavallt, mint feszültség piszkáló tool. Az offset-es csúszkja még a WattMan reset-et is túléli, és bármit állítasz rajta hazavágja a fesz táblát. (Részletek--kereső.)
-
Csupingo
veterán
válasz
Kisbocs06 #38514 üzenetére
Szerintem kikapcsolt gépnél lehet átváltani, aztán kell wattman reset. Rosszabb esetben driver újratelepítés is, hogy tényleg váltson.
Nekem ez rémlik, de majd a szakik kijavítanak.
Akár az is előfordulhat, hogy mindkét bios azonos.
Most nézem, az xfx oldalán azt írják, hogy nem egyforma: "If you want optimal performance and want to keep your card cool as possible then use our Performance BIOS. If you prefer stealth, our Quiet Lower RPM BIOS might be the right options for you."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Parfüm topik
- Androidos tablet topic
- Motoros topic
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- E-roller topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest