-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pferi
senior tag
válasz
inf3rno #41510 üzenetére
Egy ismerősöm járt úgy régen, hogy egy kisebb vagyonért rakatott össze 1366-os platformot (amikor még az volt a csúcs), i7-es cpu, ASUS szuper alaplap, 12 giga tuningmemória stb.
Munkára vette a srác, profi fotós, video-és fotófeldolgozás, ilyesmi.
És raktak a boltba a gépbe egy HKC tápegységet... -
Balazska90
tag
válasz
inf3rno #41510 üzenetére
Tápon spórolni (pláne egy gamer gépnél) szerintem a legnagyobb felelőtlenség. Gyakorlatilag a gép legfontosabb része...s az egész árához képest még mindig az egyik legolcsóbb része...semmilyen megspórolt összeg nem éri meg hogy egy időzített bomba adja az áramot a gépnek.
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
inf3rno #41505 üzenetére
Én a saját hibámból tanultam. Olcsó tápot kaptam a számtech boltból, -elvileg- Chieftec volt (ez volt ráírva), 6k forint. 3 év múlva elvitte az alaplapom, ami 35k volt és 2.1-em zárlatos lett. Vehettem új alaplapot, ami 30k újra, mivel fx procim van, nincs már hozzá más, plusz vettem egy fsp tápot 17-ért. Jó pár éve megvan a táp, semmi gondom. :) Hűtőből is olcsóbb volt az fx8320-on, 1 év múlva azt vettem észre, hogy a proci rendre 80 fok fölé megy és kikapcsolt a gép. 20-ért vettem CM Hyper 212 hűtőt, azóta 50-60 fok max. több óra játék után is. Ez is évek óta működik. Biztos vannak jó cuccok is olcsón, én inkább költök és akkor 100%, hogy nem lesz bajom, sajnos nem tehetem meg, hogy évente veszek új gépet.
-
válasz
inf3rno #41505 üzenetére
Ha azt írtam volna, hogy "jó", akkor egyetértenék, de a "normális"-on sokat nem lehet cizellálni - kb. átlagos igényeket megfelelően kiszolgáló.
Ill. teljesen OK, hogy valakinek magasabbak az elvárásai - addig, amíg nem kezdi el sz**ozni azt, akinek az átlagos megfelel. -
HSM
félisten
válasz
inf3rno #41420 üzenetére
Ki tudod próbálgatni, nálad mennyi: [link] .
(#41421) paprobert : Felőlem mehet, legalább nem kell újra és újra linkelgetnem.
[link]
(#41422) hegegabi80: A legegyszerűbb, hagyni automatán a GPU feszt, és valahány %-ot levenni az órajeléből. Esetleg a memory P2-t lehet alacsonyabbra venni, ha esetleg abban fennakadna. 1100Mhz körül amúgy már automatán is extrém alacsony feszen teker az RX580 is, még furmarkban is majd megfázott így az RX580 Nitro, ha nem akad meg a memory P2 feszén: [link] .
-
HSM
félisten
válasz
inf3rno #41305 üzenetére
Sajnos a Pulse-ra egy sokkal kisebb, költséghatékonyabb hűtés került. Amúgy ha minimális hozzányúlással szeretnél halkítani rajta, akkor van a WattMan-ban egy teljesítmény állítgatós rész, a GPU órajelnél egy %-os csúszkán tudsz garázdálkodni, egy olyan %-al, ami kb. egy 1250Mhz környéki órajelet ad, elég durván meg lehet vágni a fogyasztást (magától visszaveszi a feszültségét), így a zajongását a kártyának akár a gyári ventiprofillal is. Persze, némi teljesítmény így elveszik, de nem túl sok.
-
tasiadam
veterán
-
HSM
félisten
válasz
inf3rno #41301 üzenetére
Milyen Sapphire? Nálam a Nitro szinte hangtalan a referencia 1340Mhz-es órajelen gyári feszen. Mondjuk én egyedi Afterburner ventiprofillal hajtom, de nem megy 75 fok fölé így sem.
Persze, eleresztve az emelt limitekkel azért meg lehet izzasztani, hiába a hatékony féltégla hűtés.
Praktikusan végig 1400rpm alatt vagyok vele így. -
Pkc83
őstag
válasz
inf3rno #41269 üzenetére
Hali!
Nekem pont ugyanezt csinálja az 580-am amit linkeltél de csak
ha tv-re van adva a kép. Játék alatt nem csinálja csak asztalon
meg filmnézés közben. Nekem az szokott segíiteni ha újraindítom
a gépet de van olyan is , hogy kétszer kell aztán abbahagyja.
A megoldásra sajnos még én sem jöttem rá. -
BoneDragon
veterán
-
bot1978
senior tag
válasz
inf3rno #41245 üzenetére
Megjelenésében hasonló lehet, de nem tákolás. A tákolás az inkább csak, hogy valami legyen, mert gyári az nincs. Nekem van egy ilyen fejlesztőmérnöki beütésem, amit ki kell élnem néha valamivel, de nem CNC-re kezdek programozni emiatt, vagy bármi ipari szempontból később vállalhatóba fogok, hanem csak házilag fejlesztek valamit. Költségekbe igyekszem nem verni magam. A lényeg csak a műszaki megfelelőség. Nagyjából leszarom, hogy néz ki, de tökéletesen kell működjön és az eredmény jobb kell legyen a gyárinál. Ha nem jobb nem csinálom, el sem kezdem.
-
bot1978
senior tag
válasz
inf3rno #41237 üzenetére
Az a házilag barkácsolt megoldás, ami alapvetően forráshiányos állapotokhoz alkalmazkodó megoldásokkal operál
Alapesete, amikor egy hibás régi VGA-ról leszedik a nyákot és a helyére kábelkötözőznek két 8cm-es ventit így csavarozva be a házba a működő VGA mellé és ez lesz a kiegészítő léghűtése a blokk mellé felcsavarozott VRM bordának
Ennyire még én sem mentem le, de csak mert az én házamba be lehet fejjel lefelé is szerelni az alaplapot tartó tálcát így csak simán rá tudok tenni bármit a VGA tetejére. Volt már, hogy csak egy GPU blokk volt a VGA-mon, mert a gyári hűtést egyéb részeit rajta lehetett hagyni és csak a tetejére tettem egy ventit a VRM bordának aztán szevasz.
-
-
sir0cco
tag
válasz
inf3rno #41148 üzenetére
Én is lehetetlennek tartom ezt. Pláne hogy az én kártyám beüzemelés óta dp porton ment hdmi-t nem is látott és mindig off állapotban csatlakoztattam mindent a teszt alatt. itt valami más lesz, de sajnos nincs több időm szöszmötölni vele mert kell vissza a gép tanulni.
Bios? Win10? ki tudja. -
pecccccccca
őstag
válasz
inf3rno #41135 üzenetére
Ha jól értelmezem az ismerős gépéből kivette az RX570-et és berakta a sajátjába tesztelésre, amiben egy Vega működött gond nélkül DP portról. A sajátban sem adott képet hdmi-ről viszont mikor visszarakta a Vegát akkor már az sem adott jelet hdmi-ről.
Ezért kérdeztem, hogy ezek után a Vega DP-ről jól működik e?
Mindenesetre érdekes probléma. -
Ellia
addikt
válasz
inf3rno #41096 üzenetére
Próbáld meg ezt: jobb klikk az ikonra, tulajdonságok, majd a cél mezőben a szöveget egészítsd ki ezzel +set r_fullscreen 1, a + elé tegyél egy space-t. Hátha működik.
Itt nem az 580-al van a baj, hanem azzal, hogy régi programot próbálsz futtattatni, amúgy nézz körül, lehet van hozzá "unoffical patch" ami megoldja a gondod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged