- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszo94
őstag
válasz
cskamacska #22513 üzenetére
Hidd el, aki 0-24 használja a kártyát, undervolt/underclock párossal kezd. Nem kell a magas GPU órajel
Így pedig nem fűt sem a VRM, sem a GPU. A te használatod inkább mondanám átlag alattinak, ilyen kártyákat olyan játékokra szokás venni, amik azért meg is dolgoztatják.
Illetve sokan vannak, akik szépen tuningolnak, hogy nyerjenek pár FPS-t: ennek a hatását pedig leírtam, volt is itt meglepetés a fórumban, mikor tudattuk a tulajjal, hogy ez így nem lesz jó.
tomas: szerintem is inkább bányászvírus, a windows inkább a procit és a lemezhasználatot szokta meghülyíteni.
Két program:
malwarebytes
roguekillerEzeket futtasd le első körben
-
chopin42
őstag
válasz
cskamacska #22448 üzenetére
(#22444) AxBattler
Kösz a tippet mindkettőtöknek, meglátomrosszabb esetben bepattintom a mostani 4870 vapor-x-emet,
és még elszórakozok vele -
R3laX
addikt
válasz
cskamacska #22448 üzenetére
Volt ott 67ezerért is 390 nemrég... Az oké, de akkor a 480 is 78-80 volt boltban.
Féltem már attól is, hogy a 3770K procim elveszti az értékét. Most jó áron ki lehet hozni a cserét és lesz egy ropogós új rendszerem
.
ricsi8800gt: Aha, amúgy nézegettem én is a 980Ti-t, hogy dobok rá egy 10-est és pörög majd szépen, de most az alapokat kellett már cserélni, öregszik már a kis 3770K
.
-
Sondi1986
addikt
válasz
cskamacska #21922 üzenetére
iponban most van SAPPHIRE 11260-20-20G RX 480 8GB GDDR5 NITRO
Meg: ASUS ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING RX 580 8GB GDDR5
Horrorisztikus áron.Szoszo94 Ha az AMD tudta volna hogy így felmegy a kriptó piaci árfolyam lépet volna ez ügyben úgy hogy felpörgette volna a gyártást és nagyobb raktárkészletet halmozott volna fel.
De az a volna ne lett volna!Most meg lehet késő hogy felpörgess a GPU termelést.
-
Szoszo94
őstag
válasz
cskamacska #21925 üzenetére
Előző hsz-edre reagálva még: pedig a 280X-nél is ez ment, ahogy utólag olvasgattam
Az 570-eim 65-ért vettem egy hónapja, iponból uccsó két darabot - másnap már nem volt
Aorus, ami nem a legalja volt, úgyhogy lehetett még kapni csak gyorsnak kellett lenni
-
Szoszo94
őstag
válasz
Jogos, nem nyitottam meg, csak a keresőjét használtam. Amúgy öcsém rendelt kettőt másfél hete, elsejére - azaz holnapra - írták neki, hogy a raktárba érkezik és küldik ki, 75 volt darabja. Reméljük meg is érkezik a héten.
Ezért írtam, hogy ha lenne...de ugye nincs -
BReal
addikt
válasz
Pedig külföldön az 500-asok árban váltották a 400-asokat. Itthon voltak bizonyos modellek, amik a külföldi árhoz képest sokkal olcsóbban volt elérhető, pl. az MSI Gaming/X 480 8GB. Itthon is az MSI Gaming X 580 8GB kb. 10e Ft-tal olcsóbban nyitott, mint ugyanebből a 480-as.
-
Szoszo94
őstag
válasz
cskamacska #21913 üzenetére
Kóstoltál már RX-et? Nem? Pedig finom!
Amúgy az RX570 kb 480 teljesítményben van, így már annyira nem is volt túlárazott a 65k-s árával. Ha azt nézem, hogy a 480-at (igaz a 8GB-ost) 90-ért vettem év elején ajándék játékkal, akkor még most is jó árban van. Azaz lenne, ha kapható lenne
1060 3GB van egy áron az 570 4GB-al árukereső szerint, perpill. Annál pedig erősebb, pláne, ha az kifut a VRAM-ból.
-
BReal
addikt
válasz
cskamacska #20712 üzenetére
Most nézem, ez durva!
1800x-szel és 5960X-szel a GTX 1060 seggében van a 480 (5 fps, 4-5%), a többi CPU-val meg 12-13 fps lemaradás, sokkal kisebb fps értékek mellett (így nagyobb a százalékos különbség). Mondjuk azért jó lett volna egy újabb-erősebb i3-at, i5-öt (7500, 7600K) vagy egy i7-7700K-t is tesztelni. Arról nem beszélve, hogy a 480 CF csak az első 2 alatt hatékony. Érdekes.
-
BReal
addikt
válasz
cskamacska #20708 üzenetére
Giga AORUS 570 4GB 64000 Ft, GTX 1060 3GB WF2 66000 Ft. Egyforma gyorsak. Innentől nincs kérdés számomra.
-
füles_
őstag
válasz
cskamacska #20715 üzenetére
Vigyázz, mert több felbontáson mérte. fHD-t az fHD-val hasonlítsd össze, ne az alatta lévő 2K/4K-s csíkkal.
Szerintem összekeverted őket. -
füles_
őstag
válasz
cskamacska #20708 üzenetére
Szerintem jobban jársz egy 4 GB-os RX 470/570-nel, mint egy 3 GB-os 1060-nal.
58-ért van HA-n garanciás jóféle MSI Gaming RX 470 4GB. [link]
Vagy kicsit drágábban 36 hónap garival XFX RX 570. [link]Jó kártya a 1060 is, de elég húzos már sok helyen az a 3GB VRAM, ha Ultrán akarsz játszani. Akkor a jövő játékairól még ne is beszéljünk. Nem hangzik soknak az a 1 GB VRAM, de ez 25%-ot jelent, ha a 4 GB a 100%.
Mondom, ha egy RX 470/570-et alulfeszelsz simán 150W alatt fog fogyasztani. Nekem a GPU only fogyasztás alulfeszelt GPU-val (RX 470) olyan 80-90W játéktól függően. Szerintem e két kártya valamelyikével járnál a legjobban.
Az RX 580-at is be lehet szorítani 150W alá biztos, de ott már szerintem órajelet is szükséges lenne csökkenteni.Amúgy a Chifi CTG-n nem 6+2-es tápcsatlakozó van? Csak szimpla hatos?
(#20707) Od!3
Valamiért most alig vannak RX 570/580-as kártyák a webshopokban bárhol is nézem.
Esetleg Alza.hu-n van nagyobb választék (de itt is szállítás alatt), viszont azt vedd figyelembe, hogy ez nem egy magyar webshop. -
füles_
őstag
válasz
cskamacska #20701 üzenetére
Kevés lenne neki a 6 pin + PCI-E tápcsati által nyújtott 150W.
Már a referencia RX 480-asok is bekajáltak 160W-ot, ebből volt is botrány, hogy túl volt terhelve az alaplapi PCI-E foglalat. Az 580-asok meg ugye alapból többet fogyasztanak kb. 30W-tal.
De underclockolva és alulfeszelve biztos be lehet őt fogni 150W alá.
-
válasz
cskamacska #20701 üzenetére
Nekem volt 1060 WF2, nagyon jó kis kártya volt, szerettem.
500W CTG van nekem is, azon 2x(6+2) PCI-e csati van, semmi gondja nem volt eddig a kártyáimmal, egyszer még 4 db HD 3850 512MB kártyát is vitt teszt céljából.
-
s.bala31
őstag
válasz
cskamacska #18491 üzenetére
Én egy sima i5 3570-et használok 42x szorzóval mellé egy Sapphire RX480 4Gb-ot pakoltam pár hónapja és minden klappol. Ettől régebbi procit szerintem már nem biztos, hogy egy ilyen VGA-val vagy egy GTX 1060-al kéne párosítani. Fogyasztás HW infóval mérve 1360/2000-en hajtva 1.082 volton max 150 watt. Ezt eddig csak Witcher 3-nál sikerült meglépni a többi játéknál nem fogyaszt ennyit. Hőmérséklet Witcher 3 alatt max 79-80. Más játékoknál 73-75 fok.
-
távcsőves
senior tag
válasz
Egy szimulált i3 2100 kevés volt már rx480 8gb-hoz WoT alatt. Ezt én próbáltam ki, és csak egy játék, pont ami híresen ipc függő. Viszont az biztos, dx12 The division, pl az rx460 4gb is utoléri az 1050TI-t egy fx4300 procival.
I5 2400-tól felfelé viszont sztem mindegy, hogy dx11 vagy dx12, 1060 6gb/rx480 8gb kártyákal bezárólag kihajtsa
a vga-t minden processzor. Kivéve bf multi, az külön sport.
-
-KP-
addikt
válasz
nekem pár napja van rx480 egy i5 2320 mellett, ami 3,7ghz-en jár. de csak bf3 játszok, modernebb játékok közül, más nincs is a gépen ami érdemlegesen terheli. Elvileg ma jön egy 2600k helyette és nyomom majd az ME:A-t és lehet megveszem a bf1-et. Ha gondolod futtathatok valami mérést még a procicsere előtt.
-
BReal
addikt
válasz
1. ID0000 470 8GB vs 480 8GB viszonylatban érdeklődött, így ennél a pontnál a Wildlands 470 4GB eredménye irreleváns, mert a 480 8GB-hoz képest óriási lemaradása feltételezhetően a VRAM mennyiségből adódik.
2.A 2016 júliusi tesztek helyett javaslok frissebbek keresését (legalább decemberi).
3. XFX, MSI Gaming, ASUS Strix félpasszív. Gondolom a Sapphire is. A többit nem tudom.
4. kisza25 emlékeim szerint Sapphire kártyát használ. Amennyire olvastam teszteket, illetve véleményeket itt, ALAPból az MSI és Sapphire kártyák többet fogyasztottak, mint a többi márka. Viszont az MSI a frissített BIOS-ával már optimalizálta a fogyasztást. Érdemes megnézni JayzTwoCents XFX GTR tesztjét. Stress test alatt nem megy 100W fölé a kártya. -
Szoszo94
őstag
válasz
Az összes félpasszív tudtommal, a refek nem. 60 fok környékén kapcsolnak be a ventik, az összefoglalót fusd át az ajánlott típusokért, személy szerint MSI-t javaslok (halk, jó a GPU hűtés és problémamentes kártya, berakod és használod) - ha hardcore tuning a cél, akkor pedig XFX GTR a VRM és VRM-hűtése miatt.
Érdekes amit felvázoltál, erről nem tudtam én sem, viszont egy @4GHz-es i5 3570(non-K) van a 480 mellett nálam. Ha gondolod, lefuttathatok pár játéktesztet és akkor a 1060 topikban talán lesz valaki ilyen procival, aki meg tudja ugyan azokat a játékokat nézni NV kártyával. Viszont ha jól gondolom, számodra az lenne az érdekes, ha valaki ennél gyengébb/régebbi procival játszaná el ugyan ezt
Off: nem tudtam, mi az isten nyiláért fagynak ki fél-egy óra után a játékok, akár The Crew akár prociigényesebb CSGO. Aztán benéztem a hibajelentésekhez és tele volt WHEA hibákkal, akkor ugrott be, hogy kúltkor még kicset lejjebb feszeltem a procit. Ha valakinek random kifagyások vannak és húzott a procin, nézzen rá a WHEA logokra ha vannak, nekem túl kevés CPU fesz miatt fagyogatott ki minden. Természetesen VGA-ra gyanakodtam egyből, illetve driverre amit frissítettem is, de szerencsére gyorsan meglett a probléma forrása
.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged