Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
pedig a bf1 nagyon jól néz ki ultrán és ott nem is olyan zavaró játék közben, mint a bf4-nél.
Én low játszottam mind a kettőt még rx 470-el isCsak látótáv volt ultrán.
Most kukáztam egy gtx 745-öt 14k-ért, fullHD low 60-90 FPS bf4-ben, jó lesz ez most, mert nincsen időm játszani, csak este 22 után akkor meg max 1 óra aztán kidőlök -
kisza25
félisten
-
hegegabi80
addikt
Persze nekem nem a sima van akkor, hanem a tuningos. Mondjuk akkor éppen amikor kellett a vga, ez akadt aprón.
Nem igazán válogattam.
Akkor jól néztem én is, hogy max 50W-ot kajál az RX550.Nah még hétvégén meg nézek egy-két címet, amit majd tolni akarok ősszel, és eldöntöm marad-e, vagy elég a kicsi RX550.
Tudtam én, hogy nem kellene megint annyira belemélyednem a fórum és apró böngészésébe.
De most vissza akarok térni a minél kisebb matx konfigra, és utána leállok egy darabig. -
Az 570/580-nál is közvetlenül a megjelenés előtt tűntek fel, 1.2 hét max., és itt lesznek. Persze mire lesz hazai raktárkészlet, és mire beáll az áruk, az még kb. 1 hónap szvsz.
(#2453) MK VII
Terjed ez a megoldás, pl. az Asus Phoenix GTX 1050Ti PH-GTX1050TI-4G-n ilyen volt. -
Locco
tag
-
TPeti
tag
Nem tudom érted-e rendesen mit mondanak (ausztrálok a lelkeim), pont azt mondják, hogy pár játékban jelentkezett már jobban érzékelhető beszaggatás, de nem jelentős (Mordor, Syndicate, stb...) és egy kis kalibrálással javítani lehet rajta. Doom alatt jön ki igazán a 4GB előnye. Igenis voltak tesztek bőven 2GB VRAM használat felett (Mordor, Syndicate, Battlefront, Primal, Doom...). Nekik az akkori áraknak megfelelően nyilvánvaló volt, hogy nem éri meg a 4GB-os modell. Mi ebben a hibás következtetés? Nem azt mondták, hogy a két kártya egyenértékű. Mindenkinek el kell döntenie a lehetőségei és az aktuális árak alapján. Ne szóld le ezeket az ügyes srácokat, használható teszteket csinálnak.
A személyes véleményem az, hogy igenis az újabb játékokhoz is elég, de kell egy kicsit játszani a beállításokkal. Valamint ha a 60 FPS a cél akkor úgyis le kell csökkenteni az effekteket annyira, hogy elég lesz a 2GB RAM. Kivétel a DOOM ultrán...
-
TPeti
tag
Kevés DigitalFoundry-t nézel
. [link] Ők rendesen elmagyarázzák, hogy mi a "frame time" és annak változásának hatása a játszhatóságra. Nem csak az átlag FPS-t kell figyelni. Az átlag FPS csak paraméter a sok közül.
A frame time az az idő, amit a kép a képernyőn tölt. Ha ez stabil akkor nincs baj, ha váltakozik akkor igen. Például akkor is lehet közel 60 fps-ed, ha két kép 15ms-ot tölt a képernyőn, de egy 30-at, de ez közel sem folyamatos mozgás, mert az agyad érzékeli, mintha sokkal kevesebb lenne, mintha meg megállna. Ezt a jelenséget "stutter"-nek nevezik. Ez procilimitnél vagy kevés RAM esetén gyakran előfordul, főleg multiban.
Más szempontból sem jó, ha egy proci 100%-on pörög játék közben. Nem mindig tud "figyelni" a billentyűzet és az egér felől érkező interruptokra, mert elfoglalt. Ha valami kimarad a video-ban nem tűnik fel, de aki már min. i5 vagy inkább i7-hez szokott, egyből észreveszi a különbséget. Látszik, h ez a proci a GTX1060-nak BF1 64 fős conquest alatt édeskevés.
-
TPeti
tag
Ezen a videón pont az látszik, hogy a GPU 60-80%-on héderel, amíg a proci 100-on pörög. Ez okozza a mikrolaggot, ami multiban tök idegesítő, mert pont akkor akad meg, amikor lőne vagy ugrana az ember, de nem veszi be időben a parancsot. Inkább a proci várjon a GPU-ra, ha lehet választani. Aki komolyan multizna, ilyen procit ne vegyen. Eljátszadozni persze tökéletes.
-
Komoly multira alkalmatlan, mivel ott 120-144-200+ fps-ek röpködnek, de nekem megfelelne oda is, mivel én elvagyok stabil 40 fps-sel.
Nagy kérdés még a minimum fps, illetve a "szakadások", mikrolaggok jelenléte - előbbiben jelent igazán nagy ugrást egy i5, illetve utóbbi jelent igazán nagy szívást multiban.
Frame time variance tesztet kellene látni, 64 fős BF4 pályán. Na, az megmutatná, hogy mennyire alkalmas komolyabb multira! -
kisza25
félisten
100 alatt van végig az FPS, sokszor leesik 50-re, ez multiban a játszhatatlan kategória
bf4 is játszhatatlan i3-al, bf1 meg gépigényesebb
persze aki copni akar, csak hajrá
meg ugye ultrán játszik, így GPU limit van, ahhoz minimum rx480, gtx 1060 kell, aki meg az mellé vesz pentiumot... -
-
MK VII
veterán
Igen kampányban próbáltam fullHD-ban...
De ami igaz, hogy én komplett állítottam mindent low és ultra közt.
De most kipróbáltam, hogy csak a textúrákat állítottam, úgy, hogy mindent mást ultrán hagytam.50 fps volt ultra textúrákkal és 52-54 low textúrákkal... A harckocsis küldetéseknél 45-60fps közt ugrál ultrán.
A gyalogos küldetésnél 30-50 közt. A sivatagi küldetésnél megint tök más fps-ek.
De én személy szerint nem adnék erre.. Minden mapon totál más fps-eket kapok... Ja mindezek DX12 alatt.
Majd meglesem még másik játékban is... -
TPeti
tag
Bizony nem csak a textúra eszi a VRAM-ot, hanem az élsimítás és a jobb felbontású árnyékok is. Ezek hárman nem csak VRAM-ot esznek, hanem a karcsú 128bites sávszélességből, meg a textúrázó és számoló egységek erőforrásaiból is zabbantanak rendesen. Ezért mondanám azt, hogy a 2GB-os modell sokkal jobban kiegyensúlyozott és harmonikus, mint a 4GB-os.
Ebben a tesztben is csak a DOOM-ra mondják, hogy jobban futtatja a 4GB-os verzió, mert +60 FPS-el futtatja a gémet akadás mentesen, de összességében nem éri meg.
-
Dumm-dumm
csendes tag
A 3 ezret azért írtam mert 51 környékén már vannak 1050Ti.Oké az a kínálat alja DE én 15-20 ezres HASZNÁLT kártyáktól jutottam el oda,hogy akkor max 40 amit elköltök.ÁÁ mondom 4Gb-os rx-ek 40+-osok de sebaj.Most azon megy a kínlódásom,hogy igazából melyiket vegyem.
Lehet mégis egy asus oc lesz mivel tápcsatis így kevésbé "nyírja" az alaplapot.
-
kecsawi
senior tag
Köszi! Figyelmetlen voltam, de újranéztem pár beállítást, és a következőket tapasztaltam:
3840*2160*60 max beállítás 50 fps környéke, egyszer 40 alá is beesett,
3840*2160*60 min beállítás 60 fps környéke,(+-10 fps)
2560*1440*60 max beállítás 90 fps környéke,
2560*1440*60 min beállítás 120 fps környékét (+-20 fps) mutatta a fraps, Diablo 3 futtatásakor.(G3258 3,6-on;8 GB RAM;120 SSD; 40JU6000) -
MK VII
veterán
Pedig valami köze 100%, hogy van a windows 10-nek ehhez az egész jelenséghez..
Olyan nincs, hogy egy rendszernek semmi baja, tökéletesen működik aztán egy frissítés után produkálja a dolgokat.. Valószínűleg nem a Total Commanderem miatt történtek a dolgok.
És az is bizonyos, hogy windows 8.1 alatt ilyen gondom sosem volt.
Az meg megint biztos, hogy a defender frissítése előttig megint semmi gondom nem volt. Azóta önállósította magát a rendszer.. Felülbírálja a beállításaimat és átállít dolgokat..
Értem én, hogy sokaknál semmi gond a win10-zel, meg védeni kell, mert a világ legjobb OS-e, de szerintem meg egy rakás kalap kaki..
Na most akkor döntse el valaki, hogy kinek van igaza..
Valószínűleg mellém is felsorakozna sok ember meg a védők mellé is..
Igen is nagyon rendszer és programfüggő az, hogy a win10 hogy viselkedik egy adott környezetben. Ezért nem lehet általánosítani azt sem, hogy jó, de azt sem, hogy nem jó. Viszont ennek nem így kéne lennie. Nagyon nem. -
Franklin
addikt
De miért akarnád very high-ra tenni a textúrát egy alsókategóriás kártyán?
Aki very high-ra akarja tenni, az tudja, hogy egy 460 kevés lesz hozzá, tehát eleve nem ilyet vesz.
Aki meg azért vesz ilyet, mert nem futja erősebbre, az örülni fog a high-nak is, nem érdekli a very high.
Vagy csak én gondolom így?
-
Gyuri27
félisten
-
MK VII
veterán
Rákerestem persze... Meg is néztem azt a videót a youtube-on. Az alapján frissítettem volna, de nem frissíti.
Programok közt ott van a 2015-ös verzió.. Rámentem és javítottam is.. Semmi..
Amúgy valami nincs rendben nálam a windows-al. Múltkor is fél napig küzdöttem míg valami rendszerprogramot felimádkoztam rá..
De hát baszki.. Frissen van rakva.. Kb 2 hete raktam újra.
Visszasírom én a Windows for Workgroups 3.11-et... Azóta nem csináltak használható windows-t. -
Sequadon
tag
A hivatalos gépigények nem izgatnak annyira, szvsz processzor terén sokszor feleslegesen túlzóak az elvárások. Inkább tapasztalatok érdekelnének, illetve hogy konkrétan mennyire fogja vissza a kártyát egy 2 magos Pentium, ha egyáltalán visszafogja. UE4 alapú játék lenne a cél (Squad). A fizika lehet aminél esetleg gond lehet szerintem a Pentium. Valakinek tapasztalat?
-
kispéé
senior tag
Igen. A tervezést akartam írni én is, csak lemaradt.
Akkor a másik ok amiért van tápcsati:
A régebbi PCI-E szabványok nem tudtak 75W-ot átnyomni csak valamennyivel kevesebbet,így, hogy a GPU stabilan tudjon működni szükségessé válhat egy kiegészítő táp is. Azaz, a régi alaplapok miatt lehet rajta? -
kispéé
senior tag
Az igaz. Azon gondolkodtam, hogy a tápcsatinak mi a lényege, gondolom az, hogyha az alaplap nem tudja kielégíteni a GPU áramigényét, akkor az extra kábelen is szívja a delejt. De mi van akkor, ha olyan kártyám van amin nincs tápcsati? Akkor van egy watt-limit a kártyának, amely fölé nem tud menni, ergo nem tud "gyorsabban" menni, tehát az FPS-ek száma limitálva lesz.
Remélem érthető volt az agymenésem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest