Új hozzászólás Aktív témák
-
zedcon
csendes tag
válasz
AxBattler #5136 üzenetére
Irtam az eladónak privátot.
Mostmár 2-3 bizonyíték van, hogy nem a meghirdetett terméket adta át az eladó.
1. Az Aida 1024 shader processzort lát a videobiosból viszont a XFX gyári DVD-s driverével sem alkalmas a kártya rendeltetésszerű használatra. Nem működik semmilyen driver Windows 10 alatt a kártyával. Ez egy 3D gyorsitó és nem egy 4-5 ezer forintos 2D-s videókártya. 40-44 ezer forint meg nem zsebpénz a legtöbb magyar állampolgárnak, ahogy nekem sem.
2. A termékgyártó szerint a 1196 Mhz magórajeles kártyák mind 896 Stream Processzorral rendelkeznek és ez a kártya cimkézése, benne van apró betűvel, hogy "1196M CORE" ami a sebességre utalhat:
Itt világosan látszik, hogy a XFX 1193 Mhz-s GPUk mind 896 Stream Processoral vannak jóval lassabb memóriasebességgel.
Forrás:
http://www.xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-rx-500-series#RX-560-4gbItt már nincs mit nézni vagy visszacseréli a kártyát vagy feljelentés telefonszám alapján csalásért, mert nem azt kaptam amit meghirdetett és jóhiszeműen sérülésmentesen, számlával vettem át a kártyát.
A számla nem ér semmit, a garancia sem, mert moddolhatott a kártya és alkalmatlan rendeltetésszerú használatra. Rátenni egy VBIOS-t ami nem a kártyára való csalás szerintem. -
zedcon
csendes tag
válasz
AxBattler #5133 üzenetére
Újraraktam a Win10-et és az XFX driverDVD-n lévő drivert raktam fel.
Ugyanaz a hiba.Az eszközkezelőben felismeri a kártyát, de kérdőjel mellette.
A Win10-es gyári driver felmegy, de nem működik vele az RX560. Próbáltam az eszközkezlőben ráengedni a Windowst, hogy keressen drivert és talál is, de ugyanaz:Ez van fizikailag a kártyára irva a cimkéjén (a B és S nem biztos, túl apróbetűs):
RX - 560DS VB.0
Radeon RX 560 4SB D5 1196M CORE DP HDMI
DVI
Made In ChinaEz megerősíti a félelmemet, hogy átvertek, mert talán ez a kártya lehet:
http://www.xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-rx-500-series/rx-560d-4gb-sf-rx-560d4sfg5De mit tudok tenni? Egy lopós/átverős emberrel nem fogok szórakozni.
Honnan tudjam melyik a gyári video BIOS és mivel tegyem vissza?
-
zedcon
csendes tag
válasz
AxBattler #5124 üzenetére
Az egyik a AMD Radeon Software Crimson 16.11.5-volt amit próbáltam a 17-esre nem emlékszem.
De nem lenne rossz tudni melyik a legjobb (régebbi) stabil driver ehhez a kártyához.Amit még észrevettem, hogy a Win10 feltelepitett magának valami 7800 HD hotfixet amit sehogy se tudtam eltávolitani. Lehet az kavar be, de este felrakom újra a Windowst és megszüntettem a netkapcsolatott, hogy az MS ne kavarjon összes semmit (ha az lenne a gond és nem hardveres).
Asus P5 Deluxe a vidéki gépem alapja, amelyik gép problémás a kártya:
GA-H55M-D2HPersze ha ebben nem tudom életre kelteni ezt a kártyát akkor a régi Asus-al is probálkozok hosszú hétvégén, de nem sok esélyt látok, hogy abban menne, az mág régebbi lap.
Szóval 2D-ben tökéletes az RX560 és az Aida is felismeri, de nem azért dobtam ki használt kártyára 40 ezer forintot. :/ Hiába garis, hogyan magyarázzam meg, hogy régi alaplapom van (ha az a gond).
-
simo9555
tag
válasz
AxBattler #4982 üzenetére
Én tudtam jól erről a problémáról, azért is néztem utána minden kártyának. Sok kártyát emiatt lőttem ki a vásárlásnál, mindegyiknek megnéztem a paraméterét a gyártó honlapján. Viszont, hogy egy gyártó ilyen aljas módon elrejtse azt, hogy 2 fajta kártya létezik ugyanabból a típusból, ilyet még nem láttam, és sajnos emiatt dőltem be, a sorozatszám a különbség semmi más.
-
HSM
félisten
válasz
AxBattler #4755 üzenetére
Azért ezzel vigyázz, rengetegszer nincs fennn a gyári BIOS sem TPU-n.
Nehogy pont most tegyél rá nem rávalót...
Inkább nézegesd meg BIOS editorral a most rajtalevőt, annak szokott nyoma lenni, ha belepiszkáltak (irreális TDP, vagy egyedi feszültségek, fura órajelekkel, stb).
-
válasz
AxBattler #4722 üzenetére
Használat közben, videós net contenteknél aztán fel-felpörög a Giga RX 460, de WattTool-al belőttem a venti min. RPM-ét 1300-ra, így már nem zavaró, és a hőfok 50-53 fok körül marad. Belefér.
Viszont nézegettem a vBIOS-t, ATIwinflash F71-et ír (TPU szerint 2016-12-06 dátummal), holott a gyári oldal szerint ilyen release nem is volt, F4-es a legfrissebb 2017-01-09 dátummal... WTF?
Aprós kártya, ezek szerint mókolták már előttem?
Érdemes a legfrissebb gyári vBIOS-t felpakolni? -
válasz
AxBattler #4715 üzenetére
No, a probléma az órajel: terhelés után nem áll vissza alapra, hanem marad a maxon, így hiába az alacsony GPU load, a ventinek fel-fel kell pörögnie, illetve egy idő után beáll 33%-os fordulatra. Szóval szívás.
Gyalultam az Adrenaline drivert, és felment a távcsőves által is ajánlott novemberi 17.11.2-es Crimson, ezzel már frankó, az órajel visszamegy 200-500 Mhz közé, illetve a hőmérsklet szépen lassan, fokról fokra lemegy 35-38 közé, és általános használat alatt nincsenek felpörgések (mondjuk ez a felette dolgozó 120mm-es ventinek is köszönhető). Mindezt csökkentett fesszel, 1.249 Mhz-es OC-val.
Szóval egyenlőre örömbódottá', aztán majd a napi használatban kiderül, mennyire stabil.
-
válasz
AxBattler #4713 üzenetére
További tweak: órajelet hagytam a gyárin (ezt is tartja stabilan, ill. idle visszaáll alapra), viszont a feszültségeket tovább csökkentettem, és a target temperature-t 65 fokra raktam - utóbbit 43%-os ventifordulattal simán abszolválja, egyáltalán nem zavaró hangerővel.
Teszteredmények picit alacsonyabbak, de játékok alatt szvsz ez csak egy pár fps különbséget eredményezhet, egyenlőre marad így.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #4484 üzenetére
Ocsóér volt, és ez még kimaradt eddig
Az 1050ti-ért eljött egy fiatalember és érzékeny búcsút vettünk egymástól
Az 1060 nagyon erős kártya, hülyén hangzik, de pont ez a baj vele, pontosabban a 3GB VRAM( a 6GB nincsen ilyen gond, csak az 100k)
Szóval alacsony beállításokon pl.pubg verylow ugyanannyi FPS-t tol, mint 1050ti, oka,hogy 1050ti 100% teker, 1060 40-50%
Ha meg felnyomok pár dolgot ultrára, FPS vesztés nélkül tudja, még mindig csak 80-95% dolgozik, de már elfogy a 3GB VRAM és pár kör után darabos lesz.
Az rx 570 még dráhább és nagyon melegszik, terhelve hangos.
Még mindig azt mondom, hogy 1050ti erősségű rx lenne jó nekem freesyncel, de nincsen
Az új vas frankó, dobok majd 3dmark eredményt, ha nem telóról leszek
Szóval 1050ti-ről 1060 6GB, vagy rx 570-re/580-ra érdemes váltani -
távcsőves
senior tag
válasz
AxBattler #4205 üzenetére
Pedig ott van, specifications fülre kell kattintani.
Igen, azért van 50w-ban limitálva a gpu tdp, mert a ramok fogyasztása még hozzájön. PCI-E szabvány 75w-ot engedélyez összesen, ebbe kell beleférni tokkal-vonóval. Számolni kell a vrm hatásfokával, ami 90% körül van, és így marad a vga szabványon belül.
Egész kellemes vétel ez az Asus-tól ennyiért. Némi wattman finomítást azért ez is meghálál majd, de jó alap. (Sima aluborda van itt is.) Sőt, szerintem ez eddig a best budget rx560 kivitel. Nem hittem volna, ilyet írok mostanában Asus vga kapcsán.
-
temes69
aktív tag
válasz
AxBattler #4142 üzenetére
Be lehet pipálni, hogy a szállítási és a számlázási cím ugyanaz. Persze, hogy a saját nevemet adtam le, de az sehol nem látszik a rendelésen, sőt le se engedi adni úgy hogy ha nem töltöd ki a cégnevet, visszadob hibával. Szal ha ott vásároltok akkor mindenképpen regisztrálni kell. Gondoltam, hogy a céges jogászokat aktivizálom, de nem ér annyit ez a kártya
Megfizettem a tanulópénzt.
Ráműtök egy 80mm-es ventit, aztán ennyi. -
Gyuri27
félisten
válasz
AxBattler #4116 üzenetére
Annyiért nem zavar.
Amúgy nem hangos így tötymörögve (game még nem volt).
A tuningot meg még meglássuk.Iiiigen ismerlek. De sebaj. A nap felszinén még van hely bőven.
solfilo: nézegettem az aprót de ebben az árban nemigen van alternativa. Főleg ha azt nézzük, hogy 2 hónapos (rendes best byte garis).
-
temes69
aktív tag
válasz
AxBattler #4089 üzenetére
gyorsan kellett valami ami normálisan meghajtja a tvt. Nem gondoltam volna, hogy manapság még van ilyen. Régen jártam így asszem egy 8800-as gt karival, palit volt asszem, arról leszedtem a gyárit és házventivel hűtöttem. Azt hittem azóta már haladtunk annyit előre, hogy ez a venti szabályozás alap
Majd ide írom délután, hogy venti nélkül mennyire melegszik fel, kíváncsi leszek -
CJ4567
nagyúr
válasz
AxBattler #4058 üzenetére
Ennyire rossz a helyzet? 460-nál ott volt ugye a GB WF, aztán a csúcs XFX DD, Sapphire Nitro, Asus Strix. Vannak még az olcsóbb kétventisek(Asus Dual, Sapphire), azok nem tudom, hogy mennyire jók.
#4663: Ezeket az egy ventiseket magasabb hőmérsékletig engedik gyárilag?
-
CJ4567
nagyúr
válasz
AxBattler #4054 üzenetére
FH3 nem a legjobban sikerült cím, FM6: Apex, és FM7 jobban sikerült. Ránézek majd. Wolfenstein 2-nek 1080 lowra kell 3GB VRAM, ott a G4560-al tartja a 60FPS-t szinte mindig. GTA V-t is fel lehet venni úgy, hogy szerintem még játszható (40-50FPS), és 3GB VRAM-ot ki tud használni. FO4 / Skyrim modokkal is megint ez a kategória.
Dragonfx: egy jó hűtővel simán tartható, a 460 Strixem megáll most 60 fokon, vagy alatta kicsit. Nyáron 63-64 volt.
-
tt_to
tag
válasz
AxBattler #3779 üzenetére
Egy újabb gyöngyszem.... már tényleg kezdem azt hinni hogy bennem van a hiba
Már meg ne haragudj de ezt a hirdetést az Alza-tól a múlt héten szedted le vagy ma?
Másik kérdésem feléd ha már így osztod azt észt, hogy ebből a hirdetési szövegből neked mi jön le?
"3 db 33 eFt/db XFX Radeon RX 560 GTS 4GB Single Fan - (1 ventis),
Új bontatlan 3 év alza garancia(azonnal vihető)"
Nekem az jött le, hogy megkerestem ezt a konkrét terméket a honlapjukon és megnéztem milyen paraméterekkel bír a kártya:
Nagyon szépen belinkelted Te is a cuccot ez az:Én ebből találjam ki, hogy nem is ez a termék az amit el akarnak adni, hanem egy másik.... ráadásul olyan termék amelyik a gyári honlapon sincsen rajta (a Te állításoddal is egyezőleg)
Kérdezném tőled hogy te hogyan keresel rá a termékre, nem a gyári honlapját nézed meg első körben? Mert én igen (Lehet ezt is rosszul csinálom...taníCCCSSSS mester
).
Nézd már meg légy szíves a képet amit linkeltél... ott látsz a VRamnál olyat hogy 7000MHz... ha megnézted az én kártyámon ez az érték 6000 volt (4x1500MHz=6000MHz)
A következő érték az Alza-tól: AMD Radeon Polaris 21 (1300MHz) - mutass már egy ilyen értéket arról a GPU-Z képről amit bemásoltam, hogy 1300MHz, mert én csak 1196-ot látok... valamint az adatátviteli sebesség is ami a 128biteshez tartozna az 96GB/s volt a gyári 112GB/s-hez képestPEACE
-
válasz
AxBattler #3734 üzenetére
Többi eredményben is van eltérés, akkor kb a Tomiék mérése lehet kuka.
pl WOW, 1080p, quality level 4:
RX 460 4GB min egyszer 65, máskor 125 fps.
De BF1-nél is van egy 10% difi az RX 460 4GB eredmények között. Fura.Egy olyan tesztet én is megnéznék, ahol szerepel a 2 és a 4GB-os RX 550 is.
Most nézem, 1080p alatt fordul a sorrend, sok tíz százalékkal veri a GT az RX-et, miközben avg meg nem.
-
válasz
AxBattler #3729 üzenetére
Pont a linkeden is ekkora a difi.
BF1 alatt valóban kisebb, de pl Doomnál Tomiék mérése:
GT 1030 min 38fps (51,5 avg)
RX 550 min 80 fps (94,8 avg)(#3730) BlueDeath: AMD UVD, az RX 5xx-ben UVD 6 van.
"UVD 6
The UVD 6.0 decoder and Video Coding Engine 3.1 encoder were reported to be first used in GPUs based on GCN 3, including Radeon R9 Fury series and "Carrizo"-APUs, followed by AMD Radeon Rx 300 Series (Pirate Islands GPU family) and AMD Radeon Rx 400 Series (Arctic Islands GPU family). The UVD version in "Fiji" and "Carrizo"-based graphics controller hardware is also announced to provide support for High Efficiency Video Coding (HEVC, H.265) hardware video decoding, up to 4K, 8-bits color(h.265 version 1, main profile); and there is support for the 10bit-color HDR both h.265 and VP9 video codec in the AMD Radeon 400 series with UVD 6.3." -
MK VII
veterán
válasz
AxBattler #3541 üzenetére
Na..
Csak kibújt a szög a zsákból.
Egy olyan taghoz szól a gari akinek a neve már a csalósban is megfordult nem egyszer, és ki lett tiltva.
Akkor marad vagy az 50k-s Strix vagy várok még a vásárlással, hátha jobb áron beesik egy... Bár szerintem úgysem fogom tudni kivárni. -
MK VII
veterán
válasz
AxBattler #3537 üzenetére
Lecsaptam már rá, csak az eladó még nem reagált arra a kérdésemre, hogy pontosan kihez szól a garancia, mert egy régi aprós kereskedőtől van a kártya neki, de azt mondja, hogy már nincs fent az oldalon, de 1000+-os értékelése volt. Szóval hozzá szól a gari. Csak kíváncsi lennék pontosan kihez, mert ez a Strix 45 ezer és van egy másik 50-ért aminek iponba szól a garija. Szóval, ha nem korrekt teljesen a 45-ös akkor 50-ért van a másik..
(#3538) CJ4567
Na ugye én is OW-zek és ez a 460 is megáll 60 fok alatt mindig, pedig nem Vsync-ezek, szóval dolgozik a kártya ténylegesen.
Ezt szeretném a 1050Ti-nél is.. Hogy faxa legyen a hűtése meg egy kis tuningot is bírjon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Exkluzív órák
- Villanyszerelés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest