- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokilaci
csendes tag
válasz
hegegabi80 #6133 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásod!
Pontosan nem ismerem a konfigját, de van ebben tapasztalata és többféle kártyája volt már. Rendszeresen játszik. Több drivert is kipróbált, még a Windowst is újra rakta a próba kedvéért. MSI Afterburnert használt a beállításokhoz, de mondja, hogy nem volt húzva a kártya.
A lényeg, hogy én is letesztelem majd rendesen, lehet tényleg problémás... -
KMRC
újonc
válasz
hegegabi80 #6045 üzenetére
A legfrissebb 20.3.1-es volt fent. Leszedtem, feltettem a 19.12.2-t, azzal sem ment, most kipróbáltam egy javasoltat (20.2.2), de azzal sem megy.
Igen-igen venti csatlakozik, mert gépindításkor felpörög (meg a másikba is visszaraktam kipróbálni) -
evadam1
újonc
válasz
hegegabi80 #5993 üzenetére
Na, pontsan valami ilyesmit kerestem. Köszönöm!
-
Dauerstage
tag
válasz
hegegabi80 #5924 üzenetére
Szia. A gépházam egy FCPC V01 típusú óccó házacska.
-
válasz
hegegabi80 #5678 üzenetére
460-ról 560-ra váltani nincs értelme, ilyan kicsi a különbség. 4 giga jól jöhet, de én elvagyok nélküle, volt 560 4gb kártyám, most 460 2gb van feloldott magokkal, kis tuinggal, elvagyok vele. Az igazi ugrás csak a 470/480/570/580 vagy 1060/1070 lenne. 1050Ti is gyorsabb de annyival nem hogy majd a dupláját kifizessem érte.
-
MeroM
senior tag
válasz
hegegabi80 #5639 üzenetére
Én is kábelre gyanakszom de jo lenne tudni milyen kimenet van a monitoron.
-
válasz
hegegabi80 #5471 üzenetére
BF1-nek kéne menni DX12-vel is, vagy nem?
(#5473) hegegabi80: ja az lehet, hogy kell DX11, hogy váltani lehessen. Igazából én se tudom, nem játszom ilyesmivel.
-
no more
veterán
válasz
hegegabi80 #5422 üzenetére
Én nem szoktam egyébként, de most ideje lesz egy normálisat venni. Ami 4GB-os is. Megint jó lesz sok évig.
-
no more
veterán
válasz
hegegabi80 #5418 üzenetére
Köszönöm szépen, de ez csak ideiglenes.
-
válasz
hegegabi80 #5418 üzenetére
Ennyi változás (lapcsere, Win7->Win10 update, stb) után én inkább tiszta telepítést csinálnék factory reset helyett.
-
Dino69
aktív tag
válasz
hegegabi80 #5359 üzenetére
Kb így lőttem be én is.
Aztán most várom a kedves vevőt
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hegegabi80 #5345 üzenetére
Az én Strix 4GB-osom boltból volt újonnan 43k, tavaly májusban. Még nem érzem azt, hogy azonnal cserélni kéne, inkább a G4560-at cserélném egy i5-re le.
-
Exodius
őstag
válasz
hegegabi80 #5345 üzenetére
4 GB-osak, amiket láttam.
-
Exodius
őstag
válasz
hegegabi80 #5337 üzenetére
Az 560-asokat veszik, mint a cukrot használtan. Alig tudok egyet elkapni, 12 órán belül levadásszák őket.
Viszont látok Gigabyte RX 460 WindForce-okat 30-36K-ért aprón. Úgy érzem az eléggé best buy lehet. Még gari is van rajtuk. Szerinted?
PuMbA ezt tőled is kérdem.
-
Lirle
csendes tag
válasz
hegegabi80 #5257 üzenetére
Azt is kipróbáltam az eredeti bios + 1300 Mhz (+30%power) + 1750 Mhz a ramok, akkor is 2 fps
Szóval, ezt nem éri meg, de szerintem befektetek egy 1050Ti-be. -
Lirle
csendes tag
válasz
hegegabi80 #5255 üzenetére
Igen, tudom hogy lehet köszi!
Ez rx 560, csak az előző tulaj unlockolta mert 560d-volt. -
Lirle
csendes tag
válasz
hegegabi80 #5242 üzenetére
Kipróbálom, és nagyon köszönöm mindenkinek aki vette a fáradtságot, és próbált tanácsot adni!
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #5069 üzenetére
Nincs több tuning program a gépen?
-
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #5049 üzenetére
Nem jó ez a hardveres gyorsítás. Ahol tudom kikapcsolom. Mert tekeri a procit, vga-t ha kell ha nem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #5051 üzenetére
Most, hogy kikapcsoltam a 3D-t FF alatt, majd figyelem, remélem megoldja. Annó sem használtam, mert nVIDIA-nál, ha be volt kapcsolva, akkor elmosódott a fórumon a betű pár görgetés után.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #5049 üzenetére
Nekem csak feltűnt, hogy valami nem ok, vagyis, hogy idle miért 45-50 fokos a GPU, aztán néztem egy GPU-z-t, és láttam, hogy maxon teker a gpu. Utána próbálgattam, hogy mi okozza, és úgy nézett ki, hogy a YT után marad úgy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hegegabi80 #5046 üzenetére
Nekem úgy néz ki, hogy kikapcsoltam, plusz a javasolt beállítások elől kivettem a pipát, így nem is tolja maxig. Max 500mhz körül járt akkor is, ha 4K-s videót néztem YT-n.
-
simo9555
tag
válasz
hegegabi80 #5037 üzenetére
Elvileg műküdik, de persze semmi sem 100%. Lényeges, hogy nézd meg a ramod típusát, mert általában ott van különbség. AMD/ATI Atiflash program kell a bios rárakásához. Én csekkoltam a biost, polaris bios editorral, hogy valóban amit felrakok azon nagyából ugyanazok a paraméterek vannak-e. Mindenképpen első lépésben le kell menteni a gyári biost ami fentvan rajta, mert ha valami gond lenne, akkor vissza lehessen rakni. Utána nézel a neten egy hozzá hasonló XFX RX560-as biost, ami 1024 shaderes, és felrakod (lényeges hogy csak azonos gyártó biosa megy fel, tehát csak az XFX!). Nagyon lényeges, hogy a ramok stimmeljenek, ha elpida ramos például a tied, akkor csak az elpida ramos RX560 biosát tudod feltenni úgy, hogy működjön is, különben csíkozni fog.
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #5032 üzenetére
Biztos 10%?
Egy unlock egy egészséges vram tuningal hozz ám többet is. De ebbe nem megyek bele, a vram tuningja annyira eltérő a vga-k esetében, hogy ezt mki maga intézi. (Micron és Elpida nem valami nagy szám, nagy a szórás tuning esetén, a Samsung viszont szinte "bolondbiztos" tuningra.)
@Bakher: ezért pénzt ki ne adj. Töltsd fel ide az eredeti bios-od, és kínyítjuk. Pofám leszakad.
-
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #5008 üzenetére
Bios gyári? Én az xfx supportnak már írtam volna. Ha nem tudsz eléggé angolul van topik erre de szerintem innen is bárki leforditja ha megirod magyarul.
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #4969 üzenetére
Milyen böngésző?
-
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #4969 üzenetére
Az nem crimson hiba lesz szerintem. Külhoni fórumokon keresgéltél?
-
NandoXXL
senior tag
válasz
hegegabi80 #4966 üzenetére
Jó hogy sikerült kitesztelni, szuper
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #4964 üzenetére
Ma délután játszottam megint, és minden ok. Nem fagyott ki, gpu órajel is visszaállt. 17.12.1 driverrel.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
hegegabi80 #4964 üzenetére
Dell 9020 megérkezett, Forza első indítás rommá fagy a gép, Forza második indítás rommá fagy a gép. Bios frissít régi nyárira, láss csodát minden stabil, megy..
Tanulság: Az INTEL ÚJ BIOS KÓDJAI A SEBEZHETŐSÉGEKRE SZÉTBA...K A GÉPEKET!!
Mindenkinek ajánlom aki rendeltetéstől eltérő működést tapasztal és biost updatelt a nemzetközi hiszti óta, rakja vissza a régit amíg nincs stabil bios.
Csak egy példa:
[link] -
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #4953 üzenetére
Nem trollkodom szét a topikot. De lefogadtam volna, hogy 10.
Wattman mit mutat, mire van állítva? Mi a zsák fut a háttérben?
-
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #4950 üzenetére
Win10?
-
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #4940 üzenetére
Nekem is jó lenne. De 30k 2x4 giga 3000-es ram. Az meg azért vicc.
-
Vartanus
őstag
válasz
A helyzet az hogy ha vennék egy Ryzen 1400-at a suli és munka miatt meg kellene vennem ahhoz is a 16GB min 2933-as ram minimum a jobb Fabric sávszél miatt. és akkkor még kéne vennem egy RX 550-560-at is.
-
snecy20
nagyúr
válasz
2x4 még egy ideig elég lesz.
Bár az is drága sajnos...
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #4898 üzenetére
Amúgy már kicsit bántam, hogy visszaküldtem azt az asus-t, mert tényleg nem volt semmi helyette, de 2 nap alatt vagy 10x ránéztem az árakra és tessék
, de ha ez teljes értékű lesz, pont azzal a 10%-al drágább amivel gyorsabb és pont az a 10% hiányzott teljesítményben pubg-nál, hogy ne essen 40 alá az FPS és végre eladhatom a gtx 1060-at
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #4895 üzenetére
elvileg ennek kellene lennie
csak azért hitetlenkedek, mert ipon-on ugyanez 60k, nehogy olyat kapjak, mint amit visszaküldtem, ne adjisten pont azt
brutális árak vannak -
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #4823 üzenetére
vRam tipusa? Micron? Ha véletlen Samsung akkor nagyon jó vétel.
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #4820 üzenetére
Én is inkább valami kompenzálásra gondoltam, ingyenes szállítás 1-2eFt vásárlási kupon.... Évi 8-10* rendelek csak tőlük
Ami még érdekes volt, hogy AA ultra, textúra ultra mellett majdnem ugyanannyi volt az FPS, mint minden very low -
HSM
félisten
válasz
hegegabi80 #4812 üzenetére
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #4770 üzenetére
Unlock, ha magad akarod. És bár nem néztem utána, de szerintem az rx560D-et is lehet unlockolni. Mindjárt ránézek. Hiába, ínséges idők ezek.
atikmdag-patcher-1.4.6.zip
legfrissebb az első h.sz.-ben.Ja, és a mentett bios-od letudnám tölteni valahonnét? Ránéznék, ha nem gond. Csak érdekesség..
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hegegabi80 #4770 üzenetére
Mod BIOS-hoz nem értek, nem is akarok, nem kockáztatom a kártyám.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hegegabi80 #4767 üzenetére
Atikmdag patcherrel működnek az újabbak is, ha jól emlékszem.
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #4711 üzenetére
Nos, az Nvidia GPU-k erősek teszellációban TÉNYLEG. Aztán vannak olyan NV szponzor játékok, ahol ezt unfair módon erőltetik is. (Legjobb példa Crysis 2) A lényeg, feleslegesen nagy a teszeláció mértéke bizonyos játékokban, (amiben a Radeon GPU-k nem olyan erősek) és egyszerűen, ezzel a beállítással ezt kordában tartod.
Egész nyugodtan vegyél 1050 2Gb-ot, jó lesz az is, de azt ne várd tőle, hogy egy másik dimenzióba kerülsz.
Se szoftveresen se teljesítményben. Elhihetted, ha Ft/teljesítmény az lett volna a jobb, biztosan azt veszem. Nem szokott nekem problémát okozni, hogy Intel vagy AMD és Radeon vagy Geforce. Egész egyszerűen ami legjobb ár/érték arány azt veszem. (De nem is szoktam visszanézni nagyon, hogy bazz, 3 hétre rá meg ez van ennyiért.. Amikor vettem, mi volt jobb a szempontjaim szerint és kész.) Attól viszont kiakadok, amikor valótlant állítanak valamiről. Rendesen fullba nyomja a kretént némelyik itt az Intelről és az Geforcre-ról.
És én vagyok a másik fele, beleállok a "vitába"?
(nem hiszem, hogy ezt annak lehet nevezni) , teljesen felesleges amúgy.
@AxBattler: sajnos az elmúlt 2 hónapban valami érthetetlen módon, de több bug is volt. Előtte a driverek szerintem igen jók voltak, vagyis most is van hasznos dolog, végre menthető profilok, OSD stb, de mintha a kissé fail vega reszelése kötné le őket. (Annak mindegy. Az 56 nem is lenne rossz, a 64-n meg nem segít semmi szerintem.)
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hegegabi80 #4705 üzenetére
Nem, 1050Ti-je van, írta is ide.
-
távcsőves
senior tag
válasz
Minek? Radeon beállítások=>Játék=>Globális beállítások=>Teszellációs üzemmód=> és itt visszavesszed kicsit, mondjuk max 32-re, vagy amit a szemed megenged. Vagy ugyanezt külön csak adott játék programra. (Nvidia It' meant to be played problem máris megoldva, régi trükk. Nem tisztességes, de tudjuk, hogy a gameworks sem az..) Low level apival meg kapaszkodhat a Geforce rendesen. Szóval, kis fing beszálló kártya ez mind, nem leszel előrébb egyikkel sem.
-
válasz
Detto így vagyok ezzel, pedig már kiegyeztem magammal, hogy a 1050 a tuti...
(#4706) kisza25
Többek között...Igen, emlékszem.
-
Balathruin
veterán
válasz
hegegabi80 #4702 üzenetére
Közel 5 hónapja volt, nem hinném hogy most kapnál annyiért.
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #4698 üzenetére
1050 ti 60eFt+, 1060 3gb 100eFt+ megbolondúlt a piac
Szerencsére freesynces a monitorom
Balathruin: nem rossz, olyanom mar volt
Gyuri27: mondjuk 16 eFt-ért nem rossz, ha neked elég
Nekem freesync miatt lesz csak elég ez is, amíg normalizálódnak az árak -
PuMbA
titán
válasz
hegegabi80 #4690 üzenetére
Ezek mind felső kategóriás, tápcsatis RX460-ak
A tápcsati nélküli Asus DUAL-RX460-O2G nem fog ennyit javulni.
-
Tamyra
tag
válasz
hegegabi80 #4678 üzenetére
Ez a legújabb GPU-Z.
-
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #4657 üzenetére
Powerlimit 40%. De kell mert ez egy msi nano és 35 watton bohóckodik a szentem alapból. Ez így még mindig csak 50 watt.
Lesz majd kedvem tekerek még rajta. -
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #4655 üzenetére
-
Ferke77
aktív tag
válasz
hegegabi80 #4633 üzenetére
A ház ez BITFENIX Nova TG ablakos fehér, a cpu-n meg ez a hűtő van COOLERMASTER X Dream i117 RR-X117-18FP-R1
Most egy órácskát nyomtam a call of juarez bound in blood-t, és messze nem lett olyan hangja a ventinek, mint a pulse-é volt játék alatt (kb. kétszer olyan súlya van ennek a kártyának). Eddig elégedett vagyok vele, kopp-kopp
-
Ferke77
aktív tag
válasz
hegegabi80 #4572 üzenetére
Amikor az 1050-et vettem (550 nem létezett még ekkor) a PH-s tesztekre (is) alapozva (750Ti-t váltotta), és én csalódtam benne. Vártam egy minőségi ugrást a 750Ti-hez képest, de az valahogy elmaradt. Árában el tudtam adni és kb. 25 ezerért tudtam venni 550-et (csak nem egy igp
). Várom már nagyon az 560 4G kártyámat (tudom csodát ettől sem kell várni). Eléggé szánalmas az alsó kategória kínálata, ha a
teszteketnézzük az 1050Ti "már" jó lehetne, de ritkán jön 40 ezer közelébe vagy alá (mert többet az sem ér).
Számomra az a konklúzió, hogy a teszteket fenntartásokkal kezeljük (!) és inkább látogassuk az érintett kártya topic-ját, ott inkább lesznek életszagú tapasztalatok -
Ferke77
aktív tag
válasz
hegegabi80 #4570 üzenetére
Amikor megvettem én rosszabbra számítottam, egy 1050 helyére került, és meglepően ugyan abban a felbontásban szinte ugyan azokkal a beállításokkal lehetett játszani. A FC Primal 1050-el is csak1280x800-ban volt játszható (bár a csaták még itt is tudtak szaggatni), ez a játék nem való ezeknek a kártyáknak
, lehet a cpu is karcsú már, de upgradelni innen csak horror összegért tudnék....
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #4523 üzenetére
1600*900-nál lehet elbír magasabb részletességet a kártya, de én csak fullHD használtam
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #4507 üzenetére
Csak a frászt hoztad rám, mert azt néztem ki magamnak, és azt hittem, valami baj van vele
A kis méret és a tápcsatlakozó hiánya volt a döntő részemről.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hegegabi80 #4488 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #4500 üzenetére
Ja, értem. Nem tudtam, hogy használtra vadászol, emiatt úgy jött le, hogy az a két kártya nem tetszik valamiért.
-
Ferke77
aktív tag
válasz
hegegabi80 #4503 üzenetére
Az első rendelésem tőlük, így véleményt nem alkotnék, de hirdetnek itt az aprón is. Utánvét postapontra és remélem nem egy tégla lesz a csomagban
. Természetesen írok a kártyáról.
-
távcsőves
senior tag
válasz
Vegyél tőlem unlockolt Aero 460-ast.
De kérhetted jobb RX560 vágottként is! (Most épp beszippantott a C++, 2 hete nem játszottam, 7! woW's csatán kívül semmit.)
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Az xfx-et nagyon meg kell nézni, mert 560D létezik tápcsatival is, ma majdnem beszoptam egyel
, így maradt az msi aero itx (netshop-on 37 ezer), váltja a "kis" 550-et
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #4496 üzenetére
Az Aero ITX miért nem szimpatikus?
-
Gyuri27
félisten
válasz
hegegabi80 #4496 üzenetére
Satáról, molexról is lehet naftát varázsolni.
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #4493 üzenetére
Nem azért melegebb a tápcsatis, mert tápcsati van rajta. Hanem azért, mert a lehetőség adott rá, hogy nem túl sok plusz Mhz-ért kibillentsd a GPU-t a számára komfortos zónából, és ezzel élni is szokott gyártó/user is. (1200Mhz környéke a sweet spot) Értelme egy bizonyos határig van csak a tuningnak. Sokkal többet ér ennél az, hogy win7 helyett win10-et használsz, és kipróbálod DX12 alatt pl a Division-t. NA az teljesítmény többlet rendesen. (1050TI sebesség) És a tápcsatis változaton is csökkenthetsz órajelet/alulfeszelheted igény szerint.
-
kisza25
félisten
válasz
egy normál méretű házban, minden este vagyunk pubg-on, ma majdnem 3 squadra meglettünk
-
PuMbA
titán
válasz
Csak RX560 lesz a vége
-
ram4
csendes tag
válasz
hegegabi80 #4392 üzenetére
Én pár hete vagyok nem boldog tulaja egy XFX RX560 4GB-nak. Sajna 1,5 óra játék után a túlmelegedés letiltja.
Egy fos az egész hűtése. Vicc! A borda kialakítása kizárólag a GPU-t szolgálja. Semmi másra nem fekszik fel.
Tapintásra mikor már letiltott az egész, a VRM melegszik nagyon és azért tilt le.
GPU mögött a nyák nem meleg annyira. Az egy ventilátor elég hurka, már 30 perc után pörög durván hangosan.
A ház oldalán is van egy 120mm venti. Belül egy elöl 120mm, hátul meg egy 80mm-es. Kevés!
De inkább a borda lesz itt a baj az RX560-on. Most vettem emiatt egy Hybrid III 120-at de várok kicsit még vele.
Nem biztos hogy a vízhűtés a jó megoldás. Kellene egy másik olyan borda, ami felfeküdne a ramokra és VRM-ekre is. És két venti.
Igazából azzal sem érek el semmit, ha visszaküldöm. ha meg rámegy a vízhűtés akkor meg ugrik a gari.
Azért a gyártók is gondolkodhatnának mielőtt egy elszart valamit dobnak piacra! Nagyongáz! -
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #4345 üzenetére
Ne szórakozzunk, szabályozza a jó minöségű ventit természetesen. Csak a zero frozer funkció hiányzik. (Idle, nem állítja le teljesen a ventilátort, csak alacsony kb20%-os fordulaton forog.)
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hegegabi80 #4331 üzenetére
HD6770-ről váltottam, hatalmas előrelépés volt.
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #4331 üzenetére
Mond csak ki nyugodtan, kereskedők nem igazán hangsúlyozzák ki, mit is adnak el. Nem használhatatlan, sőt! Csak a marketing ugye...
@AurorA1985: Nem viszed vissza? A kábel ki-be dugdosás nem normális dolog.
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #4309 üzenetére
Na akkor Balathruin (thx) mondott egyet ami félpasszív. De ne tojj be, ha nem az, annyira lelassít, nem fogod hallani. Terhelésen van lényeges előnye a csillámpóni változatnak, azt meg wattmanban korrigáljuk.
@AurorA1985: Valóban nem. Vidd vissza a boltba.
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #4305 üzenetére
Mert az 550 én pedig 460/560-ról beszélek.
@Merom: hány memória állapot látszik wattmanban? 2 vagy 3?
@Aurora1985: Wattman és állapot7-nél az alapértékhez képest vegyél le 50mV-ot. Nem tipushiba
(honnét szedted). Írj mi történt, de más gond lesz szerintem ott.
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #4300 üzenetére
Üdv!
Nekem az RX460 változata van, amit feloldottam, és most 1024shaderes. Az rx460 és rx560 msi vga pcb-je megegyezik, a ventilátor is, az egyetlen különbség (a ram chipek típusán kívül) fizikailag a ventilátor körüli műanyag keret. Más a dizájnja kismértékben. Nem áll le a ventilátor idle, ahogy egyetlen más egy ventilátoros/alubordás kivitel sem. De mindegy is, 1000RPM-el forog és nagyon csendes terheletlen állapotban. Táp és házszellőző ventilátorok elnyomják a hangját könnyedén.
-
PuMbA
titán
válasz
hegegabi80 #4271 üzenetére
Gigabyte Gaming az egyetlen 560-ból, ahol nincs átb*szás, azt fogok venni én is
-
temes69
aktív tag
válasz
hegegabi80 #4097 üzenetére
ipon, netes rendelés. Lehet beszélek velük, hátha becserélik egy 560-asra.
-
temes69
aktív tag
válasz
hegegabi80 #4086 üzenetére
nem lehet a wattmanban sem. Az a furcsa, hogy még a venti rpm-et sem írja, nem hogy szabályozni.... Én sem ezt vártam az asustól.
-
Angelotti
tag
válasz
hegegabi80 #4008 üzenetére
Most olvastam el a ph!-s cikket...
Simán megvettem volna ezt a kártyát, azt hinné az ember, hogy valamivel erősebb egy picit az átlag 560-nál "OC" mivolta miatt. Helyette átlag GPU freki vagy alatti, anniyra nem vagyok képbe /1187 MHz/ , mínusz 1GHZ a ramoknál.
Elmegy az ASUS a fenébe.... -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #4004 üzenetére
Most épp van is aprón egy 35K-ért.
-
MeroM
senior tag
válasz
hegegabi80 #3919 üzenetére
ezen 1024 shader van, és van tápcsati is.
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #3722 üzenetére
Most szívatsz? Rx550 max 57fok a Gt1030 meg max 54 fok ugyanakkor és ezek a csúcs értékek... Hát minusz előjeles legyen már?
-
PuMbA
titán
válasz
hegegabi80 #3722 üzenetére
Persze, bár a 2 ventis Gigabyte Gaming RX550 esetén már a hőfok sem probléma
-
válasz
hegegabi80 #3688 üzenetére
Szerintem nem nagyon fog csökkenni, bár örülnék neki. 30k alatt már évek óta diliház van, GT 1030 árban és felette is van GT 730, R7 250, szóval vicc az egész. Gondolom az RX 550-et drágább is gyártani, mint a GT 1030-at, de reménykedem kicsit én is, hogy lejjebb kúszik azért majd.
-
válasz
hegegabi80 #3686 üzenetére
Mióta 20-22k a GT 1030, az RX 550-ért 27-31k-t kérni rablás.
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
hegegabi80 #3604 üzenetére
Köszönöm a hasznos információt.
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #3343 üzenetére
ez tegnap jött ki, de már felraktam, nálam ok
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #3232 üzenetére
Nos, tegnap este végeztem az alulfeszelésel. Nagyon sok tartalék volt benne. Az alábbi beállítás lett a végleges.
Szerk: rossz képet nyomtam be, mindjárt jön a jó elnézést.
A sok teszt közben sikerült a vga-t rendesen felfűteni, így van már komolyabb tapasztalatom a hűtéssel. 2000rpm az, amit már egyértelműen hallani lehet, és 70C fok alatt maradt a kártya végig. A maximum ventilátor fordulatszám 2200 rpm volt amit láttam. Elfogadható számomra. (Ha nem lenne tapasztalatom a Gaming féle Twinfrozer hűtéssel, nem is vágynék másra.)
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80 #3232 üzenetére
MSI-t igen, nem akarom ezt túl kombinálni, ár/érték minden Ft számít alapon választottam. Nem tervezzek vele hosszútvára, csak a Ft/teljesítmény és használható kivitel számított, és eladható legyen könnyen pár hónap múlva. Valami azt súgja, 3 hónaposan 25 ezerért biztosan hamar el fog menni.
(Nekem ez a veszteség belefér. 3 mozijegy...)
@AxBattler: Wattman. Mindent megtudok vele csinálni, 17.2.2.-es driver, ezt ajánlotta az AMD support oldala rx460-hoz. (Afterburner és RTSS OSD kijelzés miatt fent van, de semmit nem állítok ott.)
@CJ4567: Köszi. Ez a temp target felesleges. 75C fokig nincs is miről beszélni. De egyelőre csak az alulfeszelés megy. Szépen szedem le a mV-okat, semmi mást nem állítottam idáig. Elkezdett órajelet emelni a vga, már fel-fel ugrik 1150-re. Közben mentem egy küldetést The Divisionben, DX12 render medium preset FPS 40-60 között utcai helyszínen, woow. Ez már tényleg hajtja betyárul a vga-t, GPU 65C fok itt, és ventilátor fordulatszám 1620. (Idle 940 f/perc)
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #2929 üzenetére
nem, 2GB felesleges nekem a 4GB
rx 460 4GB volt már
freesynces a monitorom ahhoz jó párosítás
jövőhét szerdán lesz nálam jaj -
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #2927 üzenetére
na ezek meg most írják, hogy pénteki beérkezés, na mindegy addig nem lesz kártya 33eFt-ot remélem megér, elvileg félpasszív
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hegegabi80 #2917 üzenetére
A Vulkan eredmények kicsit furcsák, TSAA X2-t hogy alkalmaztak? Meg közepesen több FPS-t kéne adnia a kártyának, más tesztek szerint. Witcher 3-ban meg nincs 4x AA, simán egy post processing élsimítást lehet bekapcsolni.
Time Spyt meg minek állítják el? Az alapból 1440p-ben indul, összehasonlíthatatlan eredményeket ad egy Basichoz képest, ami nem ilyen beállításokkal fut, de ez a többi 3DMark eredményre is igaz.
-
válasz
hegegabi80 #2917 üzenetére
Hmm... a 2GB-os GTX 1050 egész jól helytáll, szvsz ennek van a legjobb ár/érték aránya.
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #2869 üzenetére
Sőt az i30-at is eladtam, ha lúd legyen kövér
Semmi időm játszani, amúgy meglepő, de a g4560 és gtx 745-el simán elvagyok abban az 1-1 órában mikor van időm gamelni
Ez a g4560 nagyon nagy meglepetés a számomra, muszáj lesz kipróbálnom egy gtx 1050ti mellett 1x
De minimum egy rx 560 mellett
AxBattler: sokkal gyorsabb a gtx 1050ti, ezt teszt nélkűl is megmondom neked -
PuMbA
titán
válasz
hegegabi80 #2856 üzenetére
Az 570D-hez hasonlóan csak Kínában lesz.
-
válasz
hegegabi80 #2856 üzenetére
Ja, tul.képpen logikus lépés, főleg hogy lassan már a belépő Radeon-okat is viszik bányászni. Biztos sok nem teljes ROP-os lapka fut le a gyártószalagról, amit valahogy hasznosítani kell.
RX560LE találóbb lenne.
-
válasz
hegegabi80 #2854 üzenetére
Na, ennek a tesztnek már egész korrekt a végkövetkeztetése.
-
válasz
hegegabi80 #2852 üzenetére
Csak vicceltem, elég sok infó van így is az 550-ről.
Inkább élvezd a nyarat! -
Franklin
addikt
válasz
hegegabi80 #2846 üzenetére
Hihetetlen, hogy egy low budget vga-t is úgy tesztelnek, hogy full HD, FXAA ON, MSAA X8, AF X16.
Mintha a Nissan Micrát a Nürnburgringen tesztelnék nyélgázon... meg lehet éppen csinálni, csak pont azt nem fogjuk megtudni, hogy milyen városi forgalomban, ahol 99%-ban használva lesz...
Szóval tök jó, hogy GTA-ban lesz átlag 36 fps-em, ha mindent csutkára húzok, csak épp az nem derül ki, hogy mondjuk HD felbontásban, minden minimumon beesne-e multiban 60 fps alá... vagy hogy meddig mehetek felfelé a felbontással és/vagy a grafikai minőséggel, ahol még megvan a 60+ fps... ilyen teszt miért nincs soha sehol?
-
válasz
hegegabi80 #2840 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest