Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokilaci
csendes tag
válasz
kisza25 #6132 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Először kipróbálom a 3D tesztet. Ha azon nem hasal el, akkor valami erőforrás igényesebb 3D játékkal megnyaggatom.
Egyébként néha kipróbáltam egy-egy játékot, de nem vettem észre semmi problémát. Mondjuk arra kínosan ügyeltem, hogy a "gépigény minimum konfigba" beleférjen. Ha nem bírja a terhelést, akkor még most derüljön ki, amíg él a garancia! -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #5070 üzenetére
Nincs semmi. HDSentinel van csak, meg néha a hw infot indítom el, ha kíváncsi vagyok hogy alakulnak a hőfokok.
Bár most jól müxik a vga, de ha egyszer van állítási lehetőségem miért megy vissza alapra. Pl. most csak a ventit szabályoztam be, de az alapon se volt hangos meg meleg. -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #4894 üzenetére
Igen valóban teljes értékűnek tűnik, és az ára is barátságos ( a strix 10K-val drágább). A vga készletről nem is beszélve.
Reméljük most nem használt kari lesz.
Pláne ha pl az XFX RX460 jelenlegi árát nézzük (43K), ami azért még is csak gyengébb.Azért durva, a legolcsóbb RX550 4Gb is 32K, az asus meg 40K.
-
válasz
kisza25 #4865 üzenetére
Most ez komoly? Vásárolsz egy terméket egy webshopban. Nincs feltüntetve, hogy a termék használt lenne, de úgy tűnik azt kapsz. Reklamálsz, és nem kapsz egy zsír új tök ugyanolyat? Szerintem fordulj a fogysztóvédelemhez, vagy legalább fenyyegetőzz vele. Kivárod míg jön, de neked jogodban áll birtokolni egy zsír új ilyen kártyát hiszen kifizetted.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #4697 üzenetére
No gyorsan visszatértél üdv újra ismét itt. Annyiért szinte ajándék volt a jelenlegi készlet és árak mellett.
Én meg eladtam a kis 550-et, és most készülök áttérni egy Asus Phoenix 1050 2Gb-al a másik táborba. Természetesen azért még talonban van egy Asus dual Rx460 2Gb-is, nehéz elhagyni a klubbot.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
kisza25 #4531 üzenetére
High textúrákkal, bekapcsolt SSAO-val, minden mediumon, 1080p-ben 40-50FPS, 2.7GB VRAM kihasználva. (Idáig, amíg eljutottam.)
Amúgy le tudod tölteni az egész első epizódot január 4-ig ingyen, és ha elkezded letölteni, akkor megtarthatod.
Lehet, hogy a kártya a 4GB-ból mondjuk 2.5-3GB-ot használ ki, de már többet használt, mint amit a 2GB fizikailag tud.
Megnézem az R6S-t 1080p-ben.
-
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #4485 üzenetére
Ez kb olyan, mint a GTX 1050 2Gb memóval. Na arra a karira kellet volna a 3gb. Ti-re 4, az 1060 meg 5gb szerintem.
No ez a PUBG izgatta egy kicsit fantáziámat, be is szereztem akciósan. A kicsike RX550 el is vérzett a 2Gb memóval, kidob kb fél perc után. De érdekes, ha újra belépek akkor jó, de nekem kicsit kusza valahogy ez a játék.
Kénytelen leszek majd egy RX560-at beszerezni.
Most milyen kuckóban lakik a konfig?Megjegy: Amúgy az SFX tápot még nem helyeztem üzembe, csak kipróbáltam. Még nem volt időm, majd most ünnepek után.
-
válasz
kisza25 #4485 üzenetére
Akkor ez a 22-es csapdája... érdekes, de gondolom medium/high-on azért még elég a 3GB.
MicroATX házban nem tudod megoldani az 570-es hűtését? Azért ez már nem egy Metis...
Hát ja, igazán érezhető ugrás a 6GB-os lenne, de az meg sok píz'.
Előbb procit, tápot, hűtést cserélek, aztán majd meglátom... -
válasz
kisza25 #4044 üzenetére
Úgy értettem, hogy a legtöbb user inkább a nagyobb VRAM-mal ellátott kártyát fogja keresni használtan, főleg ha megyünk VRAM zabáló irányba. Mintha Wolfeinstein New Colossus kapcsán írták volna, hogy min 4GB erősen ajánlott, GTA V-tel is szoktak példálózni. Abban egyet értek, hogy a játszani kívánt játékok alapján érdemes választani.
-
távcsőves
senior tag
-
válasz
kisza25 #3334 üzenetére
Biztos nem halkabb, vagy hűsebb, mint a 2 ventis megoldások, viszont ha vágsz neki még egy ventinyílást (vagy Metis Plus-ra váltasz), akkor talán kezelhetőbb. Az én példámból is látszik, hogy mennyire más eredmény születhet más beállításokkal, szoftverrel.
Mondjuk nem tudom, hogy nekem miért volt elsőre instabilabb / melegebb az RX560; ugye változott:
- a driver 17.7.2-ről 17.4.4-re;
- eltérő Wattman beállítások;
- i5 helyett i3;
- új tápellátás. -
válasz
kisza25 #3329 üzenetére
Radeon RX 570 im Test: Sapphire Nitro+, Pulse, ITX und Gigabyte Aorus im Vergleich
Sapphire RX 570 Pulse ITX SFF GPU Review
Fentiek alapján semmilyen tekintetben nem rosszabb a többi RX570-es modellnél, és valszeg' ugyanúgy lehet masszívan alulfeszelni. Szerintem kb. Te vagy az egyetlen gémer az ITX topikból, aki nem moddolta legalább egy 120mm-es ventivel a Metis-e tetőlemezét...Egyébként a bányász-láz miatt nem hinném, hogy bármi is lesz a Pulse ITX-ből: jó hónapja láttam egy hirdetőnél 83k-ért, azóta semmi, pedig hol van már az eredeti, 65-70k HUF-os bolti ár... szóval majd a következő generációs kártyáknál nézelődök, addig marad a 1050Ti.
Vagy az RX560... ejj, be kellene szereznem egy DP kábelt. -
füles_
őstag
válasz
kisza25 #3293 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Igen, ezt gondoltam, csak abban nem vagyok biztos, hogy érdemes-e lenne egy kicsi plusz teljesítmény érdekében bevállalni a gyengébb hűtést.
(#3294) távcsőves
Hát egy ideiglenes kártya már jó lenne, amíg nem állnak vissza az árak, vagy nem építek egy új gépet 2018-ban Ryzen szívvel.
Amúgy közben hanyagoltam az egyventis Pulse-ot. Ha tudok rendeltetni Windforce RX 460 2GB-ot akkor szerintem az lesz, ha nem akkor megpróbálom az Asus Dual RX 460-at, és ha egyiket sem tudja beszerezni a bolt akkor lesz egy Windforce RX 560 2GB egy kicsit drágábban és kész. -
Ferke77
aktív tag
válasz
kisza25 #3220 üzenetére
Persze, hogy nem a hw okozza
, gondolom valami win beállítás, ami amd driver-el együtt gondolja azt, hogy nem kell az embernek további kép megjelenítés, csak korábban 750ti és 1050-el ez a "tulajdonság"
nem volt tapasztalható. Na mind1, köszi a válaszokat, próbálkozok majd ezzel-azzal vagy megszokom
.
-
PuMbA
titán
válasz
kisza25 #3220 üzenetére
Igen, a PUBG-t nem eSport játékként kezdték el fejleszteni és most, hogy ekkora népszerűsége lett már nem tudnak mit csinálni a nem éppen optimalizált kóddal
Ugye még mindig Early Access állapotban van és az eSport kérdés is távol van, mert igazából nem tűnik jelen állapotban alkalmasnak rá.
-
Chereiose
addikt
válasz
kisza25 #3185 üzenetére
Hát ha játszom is valamit, azt is inkább konzolon, közelgő játékok is amik érdekelnek azokat is konzolra fogom venni. PC-n talán az új F1 lesz ami érdekel vagy esetleg az új cod, de ezek szerintem elfutnak majd legrosszabb esetben mediumon. Ártól függ majd mit veszek, jobb lenne gondolom a 1050 ti.
PuMbA: Melyik eladótól?
-
fa4hu
őstag
válasz
kisza25 #3151 üzenetére
Sziasztok!
Tulajdonosa lettem egy Gigabyte RX460 Windforce OC 4 GB-os kártyának. Melyik drivert ajánljátok hozzá (most a legutolsó gyári van fenn), milyen beállításokkal? Egy i7-2600 hajtja meg 12 GB RAM mellett, CSGO, Battleground futna rajta (a gyerkőc játszik vele).
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Coolmat
őstag
válasz
kisza25 #3131 üzenetére
GPU-Z nekem is mért GPU only-ra max 82,6W-ot, szerintem nem feltétlenül mérvadó
Doom Vulkan API-val ultra közeli beállításon bekajál 3100MB VRAM-ot, ~60FPS átlaggal.
Nálad miért teker ennyire a venti? Nekem ebben a gatyarohasztó melegben is 29 fokos szobában is 1600rpm a max, nem is nagyon hallani ki a házhűtőktől a hangját.
-
Coolmat
őstag
válasz
kisza25 #3124 üzenetére
Ki lehet tolni 75%-al is a power limitet, így fel tud venni 75W-ot is a PCIe sínből. Wattman kép (ASIC: 65%) Az 1216MHz-et stabilan tartja, és ~50-55W-os átlagfogyasztást monitoroztam játék közben.
-
PuMbA
titán
válasz
kisza25 #3124 üzenetére
Az specifikációk alapján csak 100-150MHz-cel megy kevesebben, illetve ha a GPU még jobb minőségű darab is, akkor feszültséget is csökkenthettek. 75%-át hoznia kellene teljesítményben a nem visszafogott RX560-aknak, mert köztudott, hogy mindent VGA-t igencsak felnyomnak a határra, hogy megverje vagy közelében legyen a konkurencia termékéhez, ami jelen esetben az NVIDIA, de ezzel sokat romlik a fogyasztás / teljesítmény.
-
-
PuMbA
titán
válasz
kisza25 #3086 üzenetére
Akkor tényleg jól bírják a GPU-k
Egyébként emlékszek a GeForce 6600-asokra... olyan forróak voltak, mint a fene. 1-1,5 óra játék után nyáron lecsapta magát többször a VGA az akkori slágerjáték Oblivion alatt és újraindította a gépet. Azóta nem szeretem a meleg kártyákat
-
PuMbA
titán
válasz
kisza25 #3078 üzenetére
Ez igaz, bár érdekes lenne egy statisztika, hogy ezen kártyáknak hány százaléka éri el az 5 éves működési kort, mert egy 80 fokos CPU-t például már sehol sem tartozik az egészséges kategóriába. Ez egyébként szerintem nem érdekel sok mindenkit, mert addigra már cserélve lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA RTX 3060 TI
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Exkluzív órák
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest