- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
gidalight
tag
Nemtudom h egy rx x6x mellett mennyit számít, de egy erős GPU mellett mára szignifikáns a különbség single ill. dual között.
https://www.youtube.com/watch?v=D8AdbIfTwDs
https://www.youtube.com/watch?v=E_aPaj5QkmM -
Igen, win8 alól. Minden rendben ment. Viszont nem bánnám ha lenne valami bios amivel nem kell az atikmdag-patch. Van ilyen?
Viszont azért én sem vagyok olyan bátor, benchmarkolgattam, és jó lett volna egy unlock előttit is csinálni, de azért visszatenni az eredeti biost amíg lebenchmarkolom aztán újra unlockolni azt már én sem mertem.
Nem tudom, unlock előtt bírta-e, de 1250MHz felett csúnya dolgokat látni néha. -
-
Tommee
aktív tag
Mekkora órajelen fut a kártyád? Az enyém 1200/1750Mhz-es volt.
Lehetséges hogy olyan esetben hoz többet a bios mod,hogyha a tdp limit is alacsony: nálam csak 10%ot lehetett rátenni(48wattról 54re gyárilag).
Én a kártya saját biosát szerkesztettem át,nem mások által készítettet,így kisebb az esély hogy rossz bios miatt ne induljon a kártya. -
Alpi.
addikt
Jó kérdés ! Megy már simán, ha a Vulkan-al indítom. Elején fagyott, de csak hiányzott neki egy picike dolog. Utána indul és megy is, de nem látok az égvilágon semmi differenciát. Mit kéne látnom amugy ? Cimbi mesélte, hogy Nála a 7970 közel dupla fps-t tolt Vulkan api-val. 30 helyett 60 környékét, de ez a 460 már Opengl-el rakja a 60-at.
50-60 közt megy nagyjábol.
-
PuMbA
titán
Épp egyes baromi jó alaplapokkal működhet, de a legtöbb esetben azért látszik, hogy nem. Az alaplap gyártó figyelmességétől is függ, hogy anno a BIOS-t mennyire rendesen írták meg
(#5459) Sorrs: Hány fokos GPU? Minden hőmérséklet és volt adat rendben van? GPU-Z, Aida 64-gyel megnézheted. Alaplap driver fent van? AMD oldaláról le tudod szedni chipset vagy motherboard driver név alatt.
-
no more
veterán
Megcsináltam ezt a DDU-t, de ugyanúgy fennáll a probléma.
Akkor gondolom ez ilyen, majd valamikor felteszek egy W10-et. Mindegy, amint lesz pénzem veszek egy 1050ti-t, úgy látom AMD VGA-t nincs értelme venni. Láttam a hsz-t arról is, hogy átverték a srácot egy BIOS hackelt 560D-vel, nekem nem hiányzik ez. Csak azt szeretném, hogy berakom a kártyát és működik, pont.
-
no more
veterán
Pedig mégis bírta. De a 1080p-t mindenképpen, ez meg a 720-at sem. Rendben, ezt a DDU cuccot megnézem majd. Sajnos csak holnap tudom, mert ma dolgozok. Köszönöm egyébként!
(#5367) PuMbA: Márciusban volt véve. Alapon a VGA nincs 40 fok (játéknál is a maximum nincs 70fok), a proci szintén. Win7 64bit.
Ezt az "N"-es verziót nem értem. Amúgy Sapphire Radeon, nem tudom, ez mennyit számít.
-
no more
veterán
Többet is feltettem Revo Uninstallerrel is töröltem mindent és AMD telepítő is képes már tiszta telepítésre. Nekem nem 460-am van (maximum specifikációkban, a GPU más tudtommal), úgyhogy nem értelek.
Igazából soha az életben nem volt ilyen problémám, a régi HD6670 1GB -ezt váltotta a mostani- is képes volt 2K60 fps videókra... 🤔
-
Lirle
csendes tag
Fx 8320, de nekem a Doom Vulkan-API val el sem indul, crash
OpenGL 4.3 High 1680x1050 Min/Max 41/103 Fps. Első pár pályán mérve. Ritkán azért még
előfordul első betöltéskor, hogy vagy 12/19 Fps, pár másodperc, aztán hirtelen elég lesz neki a hardver (?) és fut normálisan. -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
Na ja, én megnéztem van-e valami jó áron, megrendeltem (rx 560 4gb 42-ért) és aztán felraktam a kártyát (1060) 1órán belül 3 bányász írt rám, hogy vinné, egyik el is jött volna érte aznap
Onnan tudom, hogy bányászok voltak, hogy mindnek az első kérdése ez volt: samsung RAM-os? Igen, akkor megvan véve...
Nekem mellélövés volt a 3GB miatt, de befektetésnek nem volt rossz, majdnem 10% -ot hozott 1hónap alatt
Utoljára hd5830-al és hd5850-el tudtam keresni egy használt kartya eladásával. -
kisza25
félisten
FullHD-ról volt szó, ott értelmes FPS mellett nem tudtam kihasználni (60+ FPS)
Ok nem vitatkozok, értelmes FPS mennyiség mellett, fullHD nekem az rx 560-ra elég volt a 2GB, gtx 1050ti-re a 4GB, 1060 ra viszont kevés a 3GB
Balathruin: "kipróbálnák" ok tehát ki sem próbáltad...
Az a helyzet, hogy a GPU előbb elfogy, mint ahogy a RAM, még 1050 ti is szó szó, de ott azért megtudtam tölteni a 4GB-ot (ténylegesen, nem egy odő után teleszemetelve) -
hegegabi80
addikt
Igen ezt olvastam én is, kicsit jobban is átgondolhatták volna előre ezt a memóriás dolgokat.
(#4505) Pista0001 igen használtra vadászok, de majd csak jan,feb környékén lenne esedékes, hacsak befut valami jó áron. Bár sokszor 5-6 db is van egyben a bányából. Azt a kettőt azért említettem külön, mert nincs rajtuk tápcsati.
Amúgy meg jöhet egy ventis is, a mostani is olyan és teljesen jó. -
Dreimus
senior tag
-
-
Gyuri27
félisten
Feszt felfele én se akarok babrálni. De alap feszen amit ki lehet belőle hozni azt azért szeretném.
Firi strike 1.1:
Alap ahogyan az msi gondolja: Graphics Score 4423
+55% power limit: Graphics Score 4868
+400 pont és nem üveghangon toltam.Athlon 845+550 oc (1375MHz) 4714
Athlon 845+5770 1860 -
Az a baj, hogy 560-asoknál jó hűtő gyak. csak a Strix-en van, nekem Giga Gaming is erősen határeset volt (mondjuk a Metis közvetlenül mellettem van.). Azon gondolkodtam, hogy talán jobban megéri egy olcsóbb (tápcsatis) modellt beszerezni + rá egy AC Accelero L2 Plus-t, ami elvileg 120W-ig van hitelesítve. Csak nem biztos, hogy a VGA szabályozza az L2-t...
(#4059) dragonfx
1050 2GB, vagy 1050Ti 4GB, más nincs asztaliban.
Mobil változatban létezik GTX 1050M 4GB.Apró a barátod, akkora a kínálat, hogy csak győzd átnézni...
-
-
MK VII
veterán
Persze..
Épp ezért írtam, hogy játéktól függ melyikkel tudná kihasználni a 120-144hz-es monitort.
1050Ti pedig teljesen mindegy milyen erős ebből a szempontból, mert az meg nem freesync-es.
Azért mondtam neki, hogy, ha csak 60Hz a freesync a monitoron akkor kb tök mindegy milyen kártyát vesz.
Legalábbis én 60Hz-es freesync miatt nem feltétlenül vennék AMD kártyát.
120-144Hz már természetesen más tészta.. De oda kellene is minimum az 570 vagy 580. -
távcsőves
senior tag
Frametime grafikont mutass. Ezek nem pontosak, vram cache ürítést nem tudod így vizsgálni.
Na mégegyszer, a több egy mértékig jobb, főleg, ha gyorsabb is. A problem, gyenge a gpu a 4-hez, de az árán ez nem mutatkozik, sőt. Egész nyugodtan probáld ki egy kevés vram-ot igénylő játékon, shadow settings ha van maxra. Szólj, ha nem zuhant a teljesítmény legalább 30%-ot. És észrevehető effektről beszélünk.
-
távcsőves
senior tag
Segédeszköz és a használata. Ehhez képest sokkal tisztább érzés. Én egyszerű festő maszkoló szalaggal lemaszkoltam a vga hátulját, és egy gemkapcsot hajlítottam méretre. (Amit szintén odaszalagoztam a megfelelő 2 pinhez, mível a dolog lényege, hogy sikeres boot után, az összeköttetést meg kell szüntetni még az újra flash előtt.) A dolog működöt, de nem ajánlom a módszert. Nagyon kell figyelni a maszkolással, mert igen pici alkatrészekről beszélünk. Annyira picik, hogy nekem le kellett fotózni a chipet/chipeket, hogy pc-n nagyítva betudjam azonosítani őket és adatlap elolvasása után a megfelelő 2 pin-t használjam. Nem helyes dolog ész nélkül mindig csak az 1 és 8 számú pin-t összekötni. Flash chip tipusa a lényeg. Sokféle van. Nekem a 4-es és 5-ős volt a két jó láb. Szóval ésszel, ezt csak azért írom le, ha már megtörtént a baj, legyen egy kis biztatás, a vga nem hal meg, de működés képtelen. És nem csak simán nem ad képet, szó szerint csak pihen. Az alaplap meg várja a visszajelzést boot alatt, de az sosem fog megérkezni.. Ördögi kör. A kiszerelt vga felélesztése egy másik írás témája lesz a logout-n. Azt hiszem hiánypótló lesz, mivel felesleges a garanciás vga-t rossz bios-al visszaküldeni. Egy normális bolt szervizében ahogy én, ők is kitudják olvasni a bios flash chip tartalmát. Mert kiolvasni sem bonyolult. Filléres cucc kell hozzá.
GTA5 a beépített benchmarkot futtassam le?
-
PuMbA
titán
-
távcsőves
senior tag
Megértelek, de nem nagy truváj azért. Shader hiányos helyzetekben rengeteget segít. Legjobb példa ilyenre, Tomb Raider játékokban a TressFX vagy Pure Hair opció. Unlockolva mehet ilyen nyalánkság szépen. És csak 1200mhz amin használom. Videód csak mobilon láttam még, nem tudom kivenni mit mutatt az OSD, majd este nagy gépen meglessem.
Lassan eladó lesz a vga-m, ha valakinek kell majd egy pre-tested rx460 jóárasítva. Mégegyszer nekifuttok majd az rx560 rom készítésnek, de alapvetően kiszórakoztam magam.
-
MK VII
veterán
Na remek...
Én most töltöm lefele...
Majd holnap lesz kártyám, de bepattintom addig a tartalék GTX560 1GB-ot.. Megnézem mit tud vele kezdeni.(#3612) CJ4567
Valószínűleg még nincs rendesen optimalizálva.. Szerintem jönni fog egy AMD driver ami a Call of Duty-hoz meg a Battlefront 2-höz lesz kiadva.
Vagy, ha már van akkor nem szóltam. -
MK VII
veterán
Igen az.
(#3533) kisza25
Ide már biztos nem jövök vissza.
Majd a Vega vagy az RX580 topiba esetleg. Attól függ melyik lesz jobb árban amikor cserélek.Egyébként már meg is van a kiszemelt példány egy Asus Strix személyében.
Az enyémre meg jött is a jelentkező... Úgy látszik, hogy jó áron kínáltam.
-
PuMbA
titán
De neked nem ASRock alaplapod volt, nem?
Szerintem nem véletlenül vannak alaplap kompatibilitási listák még ma is eszközökre, mert teljesen véletlenszerű, hogy milyen alaplapban milyen memória megy jól. Ugyanez előfordulhat videókártyák esetén is szerintem, de sokkal ritkább. Az ASUS programozók lehet, hogy máshogy vagy jobban oldottak meg valami eszköz kezelési feladatot a BIOS-ban...ki tudja...
(#3488) BogyóBP: Ez igaz, de mivel több embernél nem mennek, én egyértelműen BIOS hibákra szavazok
Valamiért nem tudja inicializálni rendesen az alaplap a VGA-t.
-
fa4hu
őstag
Nekem pl. egy régebbi Benq monitornál nem ment többféle HDMI konverterrel, majd vettem egy DisplayPort adaptert, és azzal működik (miközben egy hasonló Neovo monitor simán ment a HDMI adapterekkel). Viszont időnként előfordul most is a Benq-nál, hogy egy kis időre elsötétedik a képernyő, majd visszaáll. Esetleg lehetne valamit állítani a videokártya beállításaiban ennek megelőzésére? (A videokártya egy 4 GB-os Gigabyte RX460-as.)
-
MK VII
veterán
Szerintem, ha tuningolsz egy VGA-t akkor bőven elég az utolsó értéket állítani. Fullra járatva nem a többi state-en fog járni a kártya hanem az utolsón...
Feszültséghez is max az utolsót kell állítani, hisz nem 300 vagy 500 mhz-en film nézés közben számít a többlet erő hanem játékok közben fullon járatva... Az meg az utolsó érték.
Én sosem szoktam nyúlni a többihez. -
távcsőves
senior tag
Összejött a Chill WoW's-al. Nagyon fasza! Chill 40-re állítja az FPS-t, de ahogy akció van, értsd hozzáérsz az egérhez, felugrik a sebesség. Én ezt 50-re állítottam. Érzetre olyan fluid a játék, mint 75 FPS mellett, csak 45w alatt fogyaszt. És nincs képtőrés. Az idegesítő még nekem.
-
távcsőves
senior tag
Az azért igaz, ez a 17.2.2. egy fura driver. Hiányoznak a játék profilok, GPU-Z sem minden adatot mutat a főablakban vele, ha minden igaz rx560 esetében pl a custom bios sem gond neki, mert megint nincs bios check (r5xx esetén csak), wattman settings beállítások időnként nem mentődnek (ezt tapasztaltam is). Próbáltam délután a 17.5.2.-őt, az is fura, ott pl eltűnt a gpu power adat. Valamit nagyon hegesztenek per pill, ennyi hibát régen tapasztaltam egyszerre. Játékok mennek gond nélkül, ilyesmi gondom nincs. Csak apróságok, legalábbis nekem azok. (Ha nem hegeszteném a kártyám, nem is tudnám gpu-z mit művel, wattman-t sem túrnám állandóan, de az egyedi játék profilok hiányoznak. Nagyon komázom, mindegyikhez belőhettem, mit szeretnék. Teljesítményt, vagy a jegesmedvék életterének megóvását.)
@Dilikutya: Ez valami rx550 speciális dolog lehet. Valami másik program esetleg? PL: Sapphire Trixx Ott van az rx550 support benne.
-
távcsőves
senior tag
Asus is túl drága, rövid távra veszem/vettem. 1050 Gaming még túl drágább sajnos. (Ezt írtam, ezek olcsó kártyák, a kiváló hűtés túldrágítja őket. Gyorsabb vga-n, amellett, hogy van is igazi értelme a magasabb fogyasztás és hőtermelés miatt, eleve kevésbé drágítja őket az alapból magasabb ár miatt. Itt most az érdekel, ne rezegjen a ventilátor és a műanyag borítás.)
@AxBattler: tisztában vagyok vele.
@MK VII: Nem akarom igazából fingatni, inkább csak egy kis optimalizáció lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- Éjszakai műszak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest