- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM
őstag
Meglenne az értéke, de pont te tudod a legjobban, hogy ezeket a kártyákat elég könnyű kinyírni...
Na most egy "szuper tuningos" kártya, ami sosem ment alap órajelen, 1,5 éves, és fél év garancia van már csak rá...
20-ból 19 ember inkább vesz kicsit drágábban egy újat 3 év garanciával...
Mikor ez eladó volt, én is gondolkodtam rajta, 80K-ért volt hirdetve, helyette 87K-ért vettem egy Asus R9280X DC2T-t boltból, 3 év garral... Kicsi árkülönbség, kicsi nyerhető teljesítmény, nem érte meg a kockázatot, számomra legalábbis...
-
-
troll81
addikt
szia nem tervezem a fesz emelést általában alulfeszelek mindent de a kártyának birni kellene 1000 mhz et szerintem azért vettem asust a höfok meg ok a tegnapi bf4 multim pár ora 49-50 fokos gpu vrm max61 volt eddig ettől nem félek ez korrekt de tápt cserélek lassan kinövöm fsp 750 et nézegetem
-
kitbiagas
csendes tag
A ház és a táp egybe volt, de erről a tápról van szó: GX 750W Bronze.
Friss Win+driver már rengetegszer próbáltam, nem segített.
De egyébként egy VGA-ról van szó, csak a baj ezzel, hogy ebből a típusból már a második rossz (HD7970).Még egy valami.
UGYE MSI Z77 Mpower alaplapom van, a BIOS-a 17.6 verziószámú, nem is a legújabb,
ezzel szemben a hivatalos oldalon van egy újabb BIOS:
[link]Version: 17.12
Description:
-Support ATI 7970/7770 VGA card.
- Improved memory compatibility.
-Release Date: 2013-10-30Létezik, hogy eddig a fenti verzióig a BIOS-a nem is támogatta a HD7970 karikat?
-
N.Ferry
senior tag
Tudom,de ha már vizezni akar akkor gondolom ezt az oldalt is megnézi,és akkor kicsit könnyebb
-
Rendo84
senior tag
-
Panky
tag
Na most megnéztem kicsit tüzetesebben, GPU-Z és Afterburner megy a háttérben, terhelés alatt GPU max 61 fok, VRM max 66 fok.
Ja, az az 50 fok azért volt olyan jó, mert ott még alap órajelen futott
Egyelőre 1150/1400 stabilnak tűnik, bár még hajtom majd holnap, hogy stabil-e.
-
-
-
gyuszaa
őstag
Én arra kértem, hogy tallózza be az állítólagos LE biost, amivel megkapta a kártyát.
Utána azt hittem a 2 ablak miatt hasonlításképpen leszedte a giga biosát, s mellétette azt amivel kapta, erre is írtam az előző válaszom.Nagy a kavarás, egyszerűbb lett volna ha feltölti valahova.
Böngészőben is van giga rom letöltés. Viszont ha megnézzük tahiti.rom az első ablaknál, és a gpu-z így menti le standard. -
zack
nagyúr
Az már többször bebizonyosodott, hogy az ASIC nem sokat jelent. Volt erre is, arra is ellenpélda itt a topikban. Szóval de. Az összes kártya lutri. Nagy a szórás. Az biztos, hogy a Lightning felépítéséből adódóan amit bír, azt évekig bírnia fogja a gondos tervezés miatt.
A sima 7970-ek meg ki tudja meddig...Lehet az első tulajnál hibamentes 1 évig, eladja, aztán a második tulajnál fogja magát összefosni. Mert nem úgy lett tervezve hogy a tartós 1200 Mhz-et esetenként az 1250-1300 Mhz-et évekig bírja. Nem véletlen adja az MSI 3 év garival.
De szerintem ez az 1170-1180-1190 ill. az 1200-1250Mhz közötti különbség már elenyésző még bench szinten is. Ghz Edition gyári órajeleihez képest jelentős már az 1170 is. +17%.Eredeti áron nekem sem kellett volna. Viszont így, hogy még olcsóbb is volt, mint amennyiért annó a PowerColor 7950 került, így mindenképpen nagyon jó vétel volt. Jövőre nem kizárt, hogy lecserélem egy 290 vagy 290X-re, de egyelőre BF4-ben mindent max-ra tolva 1080p 70-80fps van, ami több mint elég, és nem zuhan be. Ennél gépigényesebb játék meg jelenleg nincs. Ameddig 1080p-t bírni fogja maxon addig maradni fog.
-
zack
nagyúr
Alapvetően a kártya felépítése profi. A válogatott GPU pedig még mindig bullshit kategória.
Egyik gyártó sem válogatja a GPU-t. Hiába jött infó, hogy a szilicium tömb közepéből gyártják a PowerColor GPU-kat, mert elsődleges partnere az AMD-nek, mégis az egyik 7950-em anti tuningos volt, míg a másik simán vitte az 1200Mhz-et. Lutri. Még a gyári tuningos kártyáknál is. Volt Sapphire kártyám is, 4890 CF, azok sem voltak über tuningosak. Ki kell fogni. Nem kizárt, hogy az enyém vinni fogja az 1200-at. Csak ugye stabil driver kell hozzá. -
zack
nagyúr
Azért nem pont u.a. A CF kicsit nagyobb teljesítményt ad, mert 2 kártya, 2 nyák, magasabb órajelek stb.
A 7990-et meg nem is tudod addig húzni, mivel 1 nyákon vannak a 2x annyi hőt termelő GPU-k.
Ugyanakkor az 1 nyáknak is megvan a maga előnye, mert a micro stuttering jelenség kevésbé van jelen, mint valós CF esetében. Saját tapasztalat. -
-
daveoff
veterán
Azért a 280x-hez én feltenném a helyedben a legfrissebb bétát!
Elég sok minden bekerült a 13.6 óta a driverekbe, többek közt az új kártyák támogatása is.
Én nem félnék a helyedben tőle, az áemdé is ezt ajánlja!
Feature Highlights of The AMD Catalyst 13.11 Beta9.4 Driver for Windows -
Rabbitf_24
addikt
a hosszabbító maga jó volt, csak rövid....
kellett volna még vagy 5 centi. A házhoz járó vinyós bölcsőt átalakítottam, felkötöttem rá a hangkarit, nagyon designos volt. Aztán a rideg valóság a végén fejbevágott... A hosszabbító kábelt meg már nem fogom még 1x meghosszabbítani...
Szóval ez most így marad. Egy kicsit melegebb lett a lenti kártya. (A lightning egyik ventijét takarja a hangkari a másik szabadon van, így talán annyira nem gáz.)
-
oravecz56
aktív tag
-
oravecz56
aktív tag
Nekem is nagyon tetszett ,de nekem nem volt szerencsém vele nem jött be ,ezért adtam alább 15k buktam eladáson és a másik vételén ,rizikoztam a gigán de bejött igaz nem erről álmodoztam,rusnya egy darab,levettem a hütö egységröl a ventilátor egységet takaritás miatt,nem semmi a venilátor egysége negativan véleményezve,csak el ne törjön.
-
oravecz56
aktív tag
Na ezt akartam elkerülni (szegény szomszéd)Hi
Egyébként nincsenek magas füvek és pixel szemetelések a TO nál.
Tudjátok mindenki a saját lovát dicséri,de sajnos az msi Lightning-nél a panasz igaz.
Hála a vevőmnek megszabadultam tőlle soha többé.
Ez nem jobb de legalább hiba nélkül működik.
A gyártok is oljanok mint mi, egymást licitálják felül.(A gyártok a piacért) -
Rabbitf_24
addikt
Hi
ha jól emlékszem, még te ajánlottad a PCI-E hosszabbítót. (A háttér az volt, hogy nem fér el a hangkarim a CF miatt.) A kérdés az lenne, hogy bedughatom a 3. pci-e slotba ezt? Nem fogja zavarni a 2 vga-t? Az elhelyezéssel kapcsolatban, ha ráteszem a gép aljára egy antisztatikus zacsira a hangkarit, akkor gondolom az megfelelő mód a tárolásnak.
Köszönöm.
-
Raggie
őstag
Ja, jó, csak azt hittem, mér hogy a PCB hátlapjára gondolsz!
Hmm.. igazad lehet. Bár én nem vettem észre mikor leszedtem a hűtőt, hogy ennyire kilógna mint itt ezen a képen.(újrapasztáztam MX2-vel a hűtőt)
Megnézem. Lehet csak rátoszok valami kisebb bordát pluszba a kilógó részre és már jó is lesz.
-
Raggie
őstag
"a GPU-t ellátó VRM melegszik nagyon, ami a kari hátulján van"
?? Ezt hogy értsem, hogy a kártya hátulján??
A HWinfo-értszori, nincs fenn a progi és most nem volt időm, csak épp elindítani, screenshotoni a végén és posztolni. Közben családi ünnepség van, azt nem kuksolhatok a gép előtt.
-
Raggie
őstag
Ok, holnap délután tolok egy ilyet. Bár én Aida64-t használok, de ott is csak ki tudom valahogyan iratni ezeket az értékeket.
Szerintem az a baj, hogy ezen a kártyán(ilyen: LINK) a jobb minőségű VRM-ek vannak (ezüst színű borítással), és ezért jobban melegednek. Bár elvileg ezek magasabb hőfokra is vannak hitelesítve(130 C° ha jól emlékszem). mindenesetre nem szeretném 100 fölött látni őket, úgyhogy majd valamit ki kell találjak.
-
gyuszaa
őstag
Remek értékek
, pont említettem múltkor, hogy a nagyobb légszállítás (azonos fordulatszámon) miatt jött ki az apró eltérés hatásfokban dual-x között ezek szerint, mint kiderült általad.
De ha a másik oldalról közelítjük meg, akkor ugyanúgy hamarabb beleütközöl az egyéni határértékhez hang terén, csak más értéken.
Nálam is 1100-en 42%, max 60 fok.
Kis finomhangolás aranyat ér az biztos, erre kiváló alanyok is cserébe. -
gyuszaa
őstag
Én is pontosan így vagyok ezzel a szarkavarásuk után.
Vásárlás előtt egyszer jött volna úgy ki, hogy az msi-t választom, de nagyon örülök, hogy nem így történt.Pedig nem vagyok márkahű, több lényeges szempontot figyelembe veszek, és úgy választok. De mindig a sapphire felé sodort eddig valamiért..
Érdekességképpen :
1100/1500 - 1,08V
Majd 40 perc után, extreme hd.
-
odorgg
addikt
Nekem is a ref szeretett cincogni, és alulfeszelés ezen sokat javított. Jobban zavart a cicergés, mint a hütés hangja. A ventik hangját már megszoktam, de a sípolást, ciripelést nem tudom elviselni, nagyon zavaró, idegesítő!
Hál isten a mostani DCII abszolút nem cincog, sípol, még magas FPS esetén sem. -
HeZzZ
senior tag
-
sixpak
nagyúr
Mekkora b@lfasz vagyok!
Sokáig gondolkodtam rajt, hogy leírjam-e ide azt, hogy miért ment állandóan 850-et a vga-m.
Leírom, röhögni lehet rajt.
Nem tudtam, hogy új driver telepítésénél kiveszi a catalyst a pipát a graphics overdrive engedélyezése mellől.
Én meg csak húzogattam a gpu-t 1000-1150 etc, nem nézegettem, csak nyomtam az "alkalmaz" gombot, de mindig 850-el ment.
Az előbb vettem észre, hogy mi van. Most már mindig annyit mutat a gpu-z, amire állítom.
Nem kell új biosz. -
szacsa33
tag
1150-1500-on heaven közben szemetelte a képet(képernyő közepén szép kis szivárványos kockák,asztalra visza pedig szétcsikozódott néhány ikon),1200-1600-on később hibátlanul
lefutott.Most vagy random csinálja és akkor lehet akár sw gond is,vagy össze-vissza kapja a kakót vagy......? -
szacsa33
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X AORUS Eladó!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest