- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mycso
veterán
válasz
szacsa33 #39943 üzenetére
Nekem ilyen van, bár nem LE, de a hűtésről más a véleményem. Röviden: hangos és kevés.
A mostani melegebb időjárási viszonyok mellett, visszavett fesszel is kidobált a GTA5, vagy csak egyszerűen megfagyott 95fok kürüli GPU-nál.
Illetve, ahogy olvasgattam többeknek volt hasonló problémája ezzel a kártyával. -
Coolmat
őstag
válasz
szacsa33 #39082 üzenetére
Mivel állítottad a memória feszültségét? GPU feszt bios editorral sikerült belőnöm, most 1,1V - 1000MHz-en használom, így kb. 40-50W-al kevesebbel is beéri terhelésnél fogyasztásmérő szerint, és sokkal kevésbé fűt (Furmark alatt 75-80 fok között marad, alapfeszen felment nálam 95 fokig is, és visszavett a boostból), úgyhogy inkább beáldoztam azt a 100MHz-et a stabilabb működés oltárán.
Alapórajeles flickering ellen lehet valamit tenni? Ritkán előfordul, de szerencsére nem bosszantó mértékben. MSI-től kértem egy UEFI gop VBIOS-t, azzal állandó volt a flickering sajnos, úgyhogy visszatértem arra ami eredetileg rajta volt.
-
HSM
félisten
válasz
szacsa33 #39086 üzenetére
A memóriákban nincs hőmérő szenzor. Legfeljebb a környezetét tudja mérni, és gyanús, hogy nem a "kilógó" csip környékének hőfokát mérik. 85 fok a maximum üzemi hőfoka a Hynix memóriáinak, efelett kezd el hibázni/szemetelni.
(#39087) aAron_: Érdekes...
Nem találkoztam hasonlóval.
Igaz, én BF4-ben már 290-es Radeonnal játszottam, régebbi driverrel.
-
HSM
félisten
válasz
szacsa33 #39082 üzenetére
Ez egy remek meglátás.
Amennyiben lehet állítani a kártyán a memória-feszt, mindennél fontosabb, hogy 1,5V-ra tegyük. Ezzel kapásból a 87%-ára csökkentjük a memória "fűtőteljesítményét", míg az 1500-as órajelhez vígan elég ez a feszültség. Ha ezen kívül levesszük 1400Mhz-re az órajelüket is, már csak 82%-a a fűtőteljesítményük durván az eredetinek. Az úgy már komoly javítás.
-
-
zack
nagyúr
válasz
szacsa33 #33491 üzenetére
Ne viccelj. A tuningnak itt még nincs vége, hogy lefutott a Heaven.
Hagyd fél órát legalább, ha bírja, akkor irány pl Crysis 3, és 2 óra folyamatos játék. Ha nincs anomália, akkor 2 óra játék után stabilnak mondható, de ezt is célszerűbb több játékkal tesztelni, mert mindegyik más és más terhelést ad a rendszernek.
-
HSM
félisten
válasz
szacsa33 #33463 üzenetére
Láttam a procid, de nem hiszem, hogy az az oka... Inkább a 0% power limitre gyanakodnék, vagy nem stabil a VGA. Valley-nak nem igazán kell proci, a szélsőséges eseteket leszámítva.
(#33464) Seikai: Gondolkozás nélkül a Matrixot vinném ezek közül.
(#33469) zack: Érdekes... Amúgy Melyik AB? Illetve az is lehet, a friss drivereket nem szereti, ilyen néha előfordul, hogy AMD mókol valamit a driverben, és akkor az AB frissítésig nem minden tökéletes. Nekem a 3.0.0 beta 15 AB jó a 13.6 beta 2 driverrel.
(#33472) sixpak: Minimálisan lassabb így ablakban, 1-2%-al. Az értelme annyi, hogy így tudok ilyen képet lőni róla HWiNFO-val, meg futás közben is látom az adatokat.
Ugyanis ez elsősorban a hőfok/venti kombó tesztelésére készült, 12 perc "melegító" futás és a végén egy bench ellenőrzésképpen, hogy a sebesség rendben volt közben vagy sem.
(#33467) Toxy: Bekapcsoltad a drótvátmodell-módot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szacsa33 #33447 üzenetére
Szerintem ennek semmi köze a kártyához.
Friss telepítés vagy másik VGA volt előtte?Senki nem mondta, hogy válogatott GPU van raja (szerintem).
Ja, és ha már kezdetektől fogva hibás volt, akkor miért nem vitted vissza? Pár napon belül indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól (amennyiben webshop-ban rendelted).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged