- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ZozzHUN #14379 üzenetére
Az azért szép lenne...
Majd egy 3-4 hónap múlva talán...
Igazából sokkal brutálisabban lehet hűteni az alkatrészeket úgy ha a szoba átlaghőmérséklete eleve alacsonyabb, akkor már semmi izom hűtő nem kell a rendszernek.Persze ezzel nem azt mondom hogy egy extrém hűtésű 7970 nem lenne jobb...
Csak annyi az előnyőm igazából hogy a referencia hűtők is szinte teljesen kussba maradnak még játék közben is. -
-
odorgg
addikt
válasz
ZozzHUN #14199 üzenetére
Legtöbb VGA-t alulfeszelve is lehet tuningolni, így akár a fogyasztás emelkedése nélkül is, el lehet érni némi + teljesítményt. Persze ez VGA függö, inkább szerencse kérdése, de ettől függetlenül, én 1 alapfeszes tuningtól sem riadnék vissza, 24/7-re, azzal a táppal. VX450 egy nagyon jó táp, simán elkell viselnie 80-90%-os terhelést is hosszú távon, ami konektor felől 360-405W-ot jelent, amennyivel 90%-os hatásfokkal számolok. (VX450 hatásfoka, inkább 80%-hoz van közelebb, mint a 90-hez)
(#14200) Mappa: De nem feszegetsz semilyen határokat, mert mint írtad OC-t sem tervezel, így a táp kihasználtsága max 70% lessz, ami aztán tényleg semilyen hatással nincs az élettartamára nézve.
De persze inni azért muszálj, szóval ha úgy alakúl, akkor egészségedre
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ZozzHUN #14179 üzenetére
Ezen csak az segitene ha az alapoktol ujra irnak a programot. Persze mit varok egy "ingyenes" mmo-tol
Eddig ha laptoprol jatszottam, akkor volt 10-15 fpsem, mert nem csipazta a jatek a hibrid cfet. Aztan a 7970nel volt ket palya, ahol volt 10 fpsem, mert a kartya nem dolgozott ha a palya kozepe fele neztem. Ha a szelen cirkaltam akkor volt 100 fps... nooboztak folyton, hogy bujkalokMost meg eljutottunk oda, hogy a fenti hibak eltuntek, csak eppen szet fagyok, ha megy a tunning... meg par frissites es jo lesz a dolog
-
törölt tag
válasz
ZozzHUN #14120 üzenetére
De, ha 7970-et veszek azt is tuningolhatom, és azt a powert már nem érem el a 7950-nel
Refet akkor miért ne? Itt páran azt írták, hogy a legtöbb gyártó által kiadott karinak a GPU-ja igaz, hogy hűvösebb, de a VRM-ek meg száz fokosak, az amd hűtői sokkal kiegyensúlyozottabbak. De nem is lenne annyira lényeg, mert ez a kártya sztem megérdemli a vízhűtést, úgyh arra is beruháznék később, ha tuningolni akarom. A másik kérdésem a ramok minősége. Azt írtátok, h a Hynixek jobbak, az újabbakat viszont Elipdákkal szerelték. Nem akarok egy olyat kifogni az az igazság.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ZozzHUN #14090 üzenetére
Igen, igen. Ez nagy szívás ebben az iparágban hogy nem egyszerűen mozognak a termékeknek az árai.
Hiába fordulnál fogyasztóvédelemhez, maga a bolt sokkal jártasabb ilyen tekintetben.
Vásároltál egy kártyát 100 ezeré és tönkre ment tegyük fel, vagy csak simán vissza viszed három napon belül.
De az új kártya ára már 110 ezer forint. Nem fogja oda adni a 110 ezret. Csak ami a számlán, papiron áll.
Amennyi kárt szenvedtél.Én fordítva jártam így amúgy.
Tönkre ment egy alkatrészem, és drágább volt mint amennyiért én vásároltam, és maradtam a garanciális cserénél, de javítani nem tudták. Kértem egy ugyan olyan terméket a hardverkertől, pár ezerrel drágább is volt, de simán kaptam egy újat zokszó nélkül. -
sakal83
addikt
válasz
ZozzHUN #14090 üzenetére
Várjál vele egy hétig. Biztos lesz olcsóbb.
Sajnos jogosan jártak el. Vagy cseretermék (ugyanaz!), vagy számlaérték.
Ha +kiadással jár a csere a forgalmazónak, akkor pénz vissza.
78k a Giga, én azt venném a helyedbe. A játékot eladod 3k-ért aztán pénzednél is vagy
Ne félj a gigától, ha félsz tőle, vegyed meg és én odaadom neked a Sapphire 7950 Boostomat (iponos 2 hetes)
-
válasz
ZozzHUN #14090 üzenetére
Mi az hogy nem adnak ugyan olyat cserébe? Márpedig kell nekik adni a pénzt csak akkor kell(ene) vissza fizetniük ha te kérnéd de alap esetben csere kártya jár!
Az lényegtelen most mennyi a kártya ára akkor is cserélniük kell!!!
Egyébként mi is volt vele a gond?
Az meg az év legrosszabb döntése hogy gagyibájt 7850 et veszel helyette
ha már ennyi le amortizálod magad akkor Asus DC-2 HD7870 v2 legyen
-
-
-
-
-
Cole86
senior tag
válasz
ZozzHUN #13552 üzenetére
A hűtés leszedése még nem eredményez garancia vesztést.
Általában a gpu csesztetése/újra pasztázása és hasonlók adnak erre okot..
Lásd legtöbb vga-n az ottani csavarokon van a warrantly matrica..
A hűtést simán le lehetett kapni arról a kariról.. erről lehet bonyolultabb?
-
válasz
ZozzHUN #13465 üzenetére
No felpróbáltam hát eléggé érdekes a helyzet
működik de már a GPU-Z ben lévő teszt nél dobott egy olyat hogy kimerevedett a kép azonnal és semmire nem reagált csak reset gombra de tettem még 1 próbát
Restart után elindítottam a TriXX -et hát ott is érdekes volt a helyzet gpu -ra 1,25.v ot mondott a memóriára meg 0 -át
no akkor mondom memót fel teszem szabvány 1,60.ra a gpu -t meg 1,175 -re így már nem fagyott ki
egy kis Heaven teszt róla
Ami érdekes a GPU fesz nagy valószínűséggel FIX 1,000.v on van 860 és boost 925.alatt is de ahogy nézem 2D nél se megy lejjebb GPU-Z 0,971.v ot mond ez rendben is van ha bele számolom a VRM drop ját Viszont ahogy látszik a BIOS -ba van letiltva a fesz emelés mert mint a TriXx -en is látni 1,175.v ra tettem és nem állított semmit 0,971.en jár
-
válasz
ZozzHUN #13458 üzenetére
Letudnád menteni GPU-Z vel(bios verzió sor végén a kis zöld ikonra katt) a kártyádról a gyári BIOS -t Kipróbálnám a dual-x emen Bár lehet hogy nem fog menni ha a FLEX nem megy azzal a bios -al amivel az enyém, lehet fordítva is így van de egy próbát megér
és feltehetnéd mondjuk ide
-
válasz
ZozzHUN #13422 üzenetére
köszi!
akkor ezek szerint nektek is 1,250.v a BOOST alatti alapfesz (TriXX nél látjátok ha nyomtok neki az OC fülnél egy RESET -et)
Nekem 1,250.v al 1250.et megy, igaz nem Flex csak sima Dual-X Boost -om van
igen az alap fesz az 1,125.v ez akkor annyi ha nem megy a Boost és csak 850.en jár a GPU de ha bekapcsol a Boost akkor szépen elkezdi emelni a feszt 1,125 től felfelé terheléstől is függ mennyire Engem pont ez idegesített ezért tettem rá egy Referencia 7970 es bios -t amiben nincs BOOST mert tök felesleges a 925.MHz -hez a 1,250.v mikor az enyém 0,975.v al tudja azt a 925/1250 .es órajelet most a 7970 es bios al 1,174.v csak az alapfesz de még ezt is alul feszelem mert 1150/1450 -en használom 1,150.v al
**************************************************************************************
Cole86 FurMark NEM JÓ akkor nem kapcsol fel Boost órajelre csak alap 850/1250 -en jár (legalábbis nekem) de a gpuz nél ott fel kapcsol Boost -ra ott nézd meg -
-
MPowerPH
félisten
válasz
ZozzHUN #7205 üzenetére
Nem, én ezt most nem rosszindulatból írtam.
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok rá.
2560x1440 -ben is volt szerencsém megnézni, mit tud a kártya. És igazából két game fogta meg, a Metro 2033, feltolva fullra. Na de abban a GTX680 még csirkébb, mint a 7970. A másik a Batman volt, de ott a 680-al is játszhatatlan ekkora felbontásban.
CF-ben maximum itt lehetett gond a min. FPS-ekkel, de a 30 szerintem mindenhol megvolt, vagy nem?BF3 multiban megfogja a single 7970-t, de a GTX680 +3FPS-e sem váltja meg a világot. Két kártyával nem hiszem, hogy játszhatatlan üzemmódra váltott volna a game.
Ha igen, akkor nagyon trágyán van megírva.
-
blaca83
őstag
válasz
ZozzHUN #7121 üzenetére
Ez a "raktáros elérhetőségük" sem mindig mérvadó mert kb: 2 hete felrakták az ASUS 680-at is 140 k-ért és mivel az egyik ismerősömnek kellett volna egy SOS és pillanatnyilag nem tudtam neki szerezni körbejártuk a dolgot.
Kiderült, hogy náluk sincs nem is nagyon lesz és főleg nem 140 k-ért....!
7970-nel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.....
Ha valakit érdekelnek 7970-esek ilyen modellek érhetőek el:
ASUS HD7970-DC2-3GD5 117.990 Ft
ASUS HD7970-DC2T-3GD5, DDR5 3GB 122.000 Ft
MSI R7970-2PMD3GD5, DDR5 3GB 113.690 Ft
SAPPHIRE Radeon HD7970, 3GB 113.700 Ft
SAPPHIRE Radeon HD7970 OC, 3GB 120.350 Ft
XFX ATI HD7970 Black Edition, DDR5 3GB, PCIE 3.0 - FX-797A-TNBC 118.990 Ft -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ZozzHUN #7014 üzenetére
Igazából tényleg az érdekelne, amit kérdeztem, jogy van-e bármi különbség a ref modellek közt, mert én anno úgy tanultam meg, hogy nincs. Azért ref, mert a nyák színén és esetleg a hűtésen kívül mindent az AMD szab meg.
Viszont ha van, akkor én hatványozottan szeretném inkább a jobbat venni, mivel vizezve lesz.
subaruwrc: Ref?
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ZozzHUN #6821 üzenetére
BF3 mat néztem az igen.. Crysis 2 még nem néztem , nem tudom hova raktam a tokot
meg sok a munka mostanságholnap este megnézem
de ha GTA 4 is stabil volt
akkor csak stabil''Amúgy gratula.'' Köszi !!!
Viszont nem tudom ki, hogy van vele...
jön a HD7990 és végre normális drivereket kapunk
Mert ugye HD6990 nél is ez volt... ilyenkor tudnak optimalizálni a srácok , ha kint van minden kártya -
odorgg
addikt
válasz
ZozzHUN #6792 üzenetére
Ismerem öket sajnos.
Az a baj ez nem is fagy, legalább is nálam 1x sem fagyyott le. Egyszerűen néhány órás kikapcsolás utánn, nem hajlandó elindúlni. Persze ha ráfekszel a reset gombra, akkor a sokadik reset utánn elindúl, és megy hiba nélkül, míg újra kinem kapcsolod hoszabb időre.
Igazi 24/7es VGA, sosem szabad pihentetni, akkor nincs vele gond
-
krisztofer55
tag
válasz
ZozzHUN #6705 üzenetére
Közben utána keresgéltem.
A hűtési elv ugyan az, viszont a rajta lévő ventilátorok nem.
Míg a 7870-en "sima", 2db vezetékkel ellátott megoldás van, addig a 7950 esetében 3db vezeték fut 1 ventihez, tehát PWM-es.
Ha jól gondolom, akkor az 1. megoldást nem lehet egyszerűen szabályozni, csak bios moddal (sok panaszt olvastam, hogy miért pörög alapból 40%-on, illetve hangos), a 7950 esetében viszont játszi könnyedséggel megdolható a dolog.
-
ffodi
veterán
válasz
ZozzHUN #6695 üzenetére
Csak azt szeretem, ha egy vga van a rendszerben, ha több van, mindig csak a baj van. Egyébként több oka is van ennek a tápnak. Egyrészt stabil, erős 12V-os ága van, halk (ami nagyon fontos, illetve csak ennek a hangját (venti) hallani üresjáratban), jó áron volt, és mindig kell a tartalék. "Extrém" tuningra pedig kiváló 1 vga-val, sőt kettővel is. Van a phtoplistán eredményem 2db tuningolt 7970-el, ott már cibálta teszt alatt a konnektorból (vagyis az UPS-ből) a 700-800W-ot, és a táp "meg se rezzent". Na ezért jó. Próbáltam a CF-et 7970-ből, de nem tetszett, úgyhogy maradok a jól bevált 1 kártyás megoldásnál.
-
krisztofer55
tag
válasz
ZozzHUN #6670 üzenetére
Igen, de van még 1-2 nagyker, aki a készleten lévőket nem tudja sajnos levinni.
Van valakinek tapasztalata Giga 7870/7950 ventilátorával/hűtésével kapcsolatban? Írták többen, hogy probléma van a 7850-el mert zörög a venti.
Kb 8k különbség van a 7870-7950 között. Gigabyte. Megéri szerintetek a többletet?
-
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
ZozzHUN #6284 üzenetére
egyenlőre kisebb probléma akadt úgyhogy magasabb órajeles eredmény nincsen.
én még ilyen alacsony feszen nem láttam 1200 at
brutál kinézetű és felépítésű a kártya, csináltam public mappába képeket róla facebookon :
aki óhajtja elvileg itt meg tudja nézni : -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest