Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cole86
üzenetére
szerintem hanyagold az asus dc2es cuccokat
nincs szerencséd velük
én ennyit szívtam volna velük eddig is, tuti hogy nem neveztem volna be egy újra(#24340) Cole86 : sajnálom hogy ilyen csúnyán átvágtak, nekem volt már olyan boltom ahol én állítottam hogy ennyit és ennyit megy , elvittem az illetőhöz és meg is bizonyosodott róla hogy tényleg igy van e, ez igy korrekt sztem
-
E1even
senior tag
válasz
Cole86
üzenetére
Próbáltad már a legújabb GPU Tweak-kel?
Nekem ez oldotta meg a fesz zárat a Matrix-nál.

Amit a kártya oldaláról töltöttem le azzal nem működött.

-
Bossi
őstag
válasz
Cole86
üzenetére
Szia,
nálam megy a Matrix BIOS és a fesz emelés is 1150-ig 1180mv stabil tovább nagyon nem nyomom, mert silnet házban van és az esetleges vrm túlmelegedés miatt nem akarom ill 1200MHz/1200mv-on már nem stabil több feszt tényleg nem akartam adni neki.
Ja és tegnap volt win. reinstall most is működik rendesen... -
Tökmindegy
senior tag
válasz
Cole86
üzenetére
Sajna nem tudom. Nincs fent GPU Z. Egyáltalán semmiféle teljesítmény néző dolog nincs a gépemen
Max a AB mert ott tudom fixálni az fps-t rendesen egy bizonyos játékhoz ,de ennyi. Ezt is csak azért írtam ,mert ott néztem, de a kernel módot bekapcsoltam mert mondták,hogy az úgy a tuti
Szóval ahogy megnéztem ez ennyin mendegél stabilan,nem ugrál ,nem csinál semmit ha terhelem akkor a maxon megyeget.
Mért nem próbálod alapon a saját biosával?Azt se tudom melyik a legújabb.
Ráveszem magam de melyiket töltsem le? -
ricshard444
veterán
válasz
Cole86
üzenetére
Az Asus 7970-ről már mióta megy a téma, hogy fesz záras...? Nem kellett volna vállalni és nem lenne ilyen gond, tudhattad előre, hogy ez lesz
Ha meg nem olvastál utána a topikban, hogy nem lehet feszt állítani rajta akkor...
7950-n lehet, azzal nincs gond, a hűtő is remekül szolgál, nem kell szídni az Asus-t hiszen leírták már páran, hogy nem feszelhető. -
-
válasz
Cole86
üzenetére
Nemrég csináltam Bossi kollégának egy BIOS frissítőt szintén DC2 Top ról Martix ra nála tökéletesen működik, és nem zárta magát vissza a kártya!
innét tudod leszedni kitömöríted a C -gyökerébe majd megkeresed a HD7xxx_AutoFlash mappát és azon belül az UPDATE.CMD -re katt, a többit magától megcsinálja!

-
ricshard444
veterán
válasz
Cole86
üzenetére
Tapasztalatom alapján a "másik konfigban is próbáltam" duma 70%-ban blöff, persze ettől még ő a maradék 30%-ba eshet.
Ha az elöbbi eset áll fennt akkor bizony durva User error állt elő, mert olyan nincs, hogy nem megy a kártya majd 2 napig megy utána megint nem..., na de ha befigyel a 2 állapot között egy új Windows, majd elkezdi belakni és megint nem jó....
+Ha csökkentettben meg megy akkor vmi el van állítva ( esetleg a monitor frissítési frekvencia?) vagy próbálja másik driverrel.
Sanszos, hogy semmi baja a kártyának. -
gaben82
tag
válasz
Cole86
üzenetére
Ha számlával együtt adtad el, és nálad tuti működött, akkor tiszta lehet a lelkiismereted, és az üzletben nincs barátság, a User error meg főleg nem a te hibád, ha meg meghibásodott netán út közben, arra ott a garancia.
Semmiképp ne vásárold vissza max ha te akarsz szívni a gariztatással.Egyébként tuti User error szerintem...
Az a kolléga meg ha problémája van miért nem jön a topikba kérdezni?
Az is lehet hogy Tv-t is dugott rá, és ott jelenik meg a kép...

-
Low Noise
senior tag
válasz
Cole86
üzenetére
Ennek ellenére nem volt rossz vétel szerintem, nem kifejezetten tuningra vettem, de azért ki szoktam próbálni mit bír és ha van értelme úgy is használom.
Ha van esetleg tipped milyen tuning programot érdemes használni azt szívesen venném.
Mert látom, hogy itt a pl sokan a ram-nak is adnak feszt, ilyet én nem is látom az MSi Afterburner / Powerup / AMD Overdrive-ban.
Ja és kaptam hozzá Egy Alphenfön Petert "ajándékba" azt nem használom, itt jelezném, hogy eladó ha valakit érdekel.
Blitz23
Azért meg vagyok vele, olvasgattam a kommentjeidet, de nem jöttem rá az is 7970-es ? -
válasz
Cole86
üzenetére
Játék közben nem tudod vele kiíratni, de a fesz állítás és órajel emelés egyszerűbb volta miatt én is áttértem rá, mióta 7950-eset használok.
Ha nagyon érdekelnek a játékközbeni szenzor adatok, akkor ott a GPU-Z logfile. Persze ízlések és pofonok, kinek a pap, kinek a rabbi.

-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
válasz
Cole86
üzenetére
Megeshet, mint mondtam az áramfelvétel mértéke nem befolyásolta ezt a jelenséget. Ha tényleg ennyire rossz a helyzet akkor gari...
HSM: Yep, ez egy szakmaibb megközelítés, olvastam anno régebben erről és biztos valahol itt lehet a válasz, de engem sem izgatott soha ez a téma annyira, hogy foglalkozzak vele
-
HSM
félisten
válasz
Cole86
üzenetére
A procinál nem releváns, hogy egy karival mit tud, ugyanis rossz tuningnál a terheléstől is függhet, megakad-e, márpedig a két kari duplázza a proci terhelését. Mindenképpen próbáld ki alapon a 3dmarkot, azaz alap proci órajel, alapfeszen, és 1,5V max 1600Mhz CL9 ram. Tudom, hülyén hangzik, de csak így tudod biztosra kizárni a procit. (Legalábbis nekem jobban bevált módszerem nincs.)
(#22684) ricshard444: Volt valami közös a cicergetős kártyákban felépítésüket tekintve? Vagy véletlenszerű, csinálja-e?
-
-
HSM
félisten
válasz
Cole86
üzenetére
Ami még lehet, proci tuning... Na, az tud okozni mikrolaggot.
A táp nem, csak ha nagyon döglődik, de akkor nem mikrolaggról írnál szvsz.... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A táp cicergés... Passzolom, hallani kéne, mennyire cicereg meg hogy.
Én eddig cicergősből csak VGA-val meg alaplappal találkoztam, azok nem voltak garanciás dolgok. 
-
haddent
addikt
válasz
Cole86
üzenetére
Hát akkor legyen IHS lepattintás, vizecske és mondjuk 5-5.2GHz aztán az máris még erősebb jóval

Nézelődtem, és egészen meglepően erősebb tud lenni néhol az i7 egyébként, aki azt mondja, hogy ugyanaz játékra mint az i5, az elég komolyan hazudik.
De én egy olyan arany mintát tuti nem cserélnék le 
-
fatal1ty1984
őstag
-
válasz
Cole86
üzenetére
A Sapphire szimpatikusabb lenne a kissebb méret,és az MDP miatt! Ott melyik lenne a nem boostos?
Az a gond a Sapphirenál hogy típusonként is több modellszám létezik és eléggé lutri hogy melyiket kapja az ember.[Itt] azt írják hogy ez a boost nélküli kártya:11197-11-40G. Legalábbis ha jól értettem.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cole86
üzenetére
3770k elhasal? szórakozol?
cry3 egyébként tényleg eszetlenül eszi a procit csak nem tudom mire, de 4.8as 3570kval is voltak cpu limites helyzetek főleg magas fűben meg sceneknél, ahogy láttam tesztekben sok mag kell neki, meghálálja a 6-8at is, nem tom órajel emelés milyen hatással van, de mintha a magszám jönne be neki jobban -
BeLucZ
addikt
válasz
Cole86
üzenetére
szerintem az esetek többségében hozza a 480 slit, nem hinném hogy mindenhol 100%os a sli skálázódása
)nekem volt 480am és most szinte mindenhol dupla fpsem van, de igazából játékfüggő igencsak, ahol nagyon nagyon jól skálázódik a sli ott lehet nem olyan gyors, de főleg itt az újabb driverekkel piszok sokat gyorsult a 7970es
(#17769) ko-ko82: unigines appokban f9 a benchmark gyorsbillentyűje vagy rákattintasz a benchmarkra
(#17767) Cole86 : hát ja, ahogy Abu mondaná, zsugorodik a piac, sok a selejt, sok a szar termék, de hát ezért van a gari
-
xatos3
senior tag
válasz
Cole86
üzenetére
ha slibe kötsz 2 kártyát nem adódik össez a vram tudtommal, meg neked mekkorák amúgy a fedélzeti ramjaid a 480on?
"A memóriája a duplája! "
akkor 3 giga/kártya? mert a 7970en ugye 3 giga van
de nemhinném hogy neked 6 giga vram van a 480 sli-n,
főleg hogy legjobb tudomásom szerint (nem néztem utána csak fejből) 768, illetve 1536 ramokkal jöttek kivagy valamit félreértettem?
-
Sondi1986
addikt
válasz
Cole86
üzenetére
Engem néha zavar amikor azt mondják hogy hangos kártya, szerintem mihez képest hangos, egy bármilyen ref. hűtős kártyánál jóval csöndesebb.
Ráadásul játékba lehet hallani a hangját ahol elnyomja a játék zaj.nekem 1,25V csak teszt alatt eszik.
Játékokban olyan 1,2V GPU-z vel nézve.
Csak a trixx 4.6-al tudod vezérelni a feszt, a 7870 topikba már ki tárgyaltuk pár 7870XT tulaj hogy mennyi a minimális fesz amit elvisel, engem annyira nem izgat az alá feszelés.

de ez a kártya olyan gépbe mint a tied: [link]
-
BeLucZ
addikt
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Cole86
üzenetére
De ha továbbra is - az eredeti, gyári BIOS verzióval is - az a helyzet, akkor ott vmi nem jó.
Olyan nincs, hogy áramtalanítás után bármi (akár alaplap, akár VGA) elfelejti a gyári BIOS beállításokat. Illetve lehet, de az nem normális az tuti.MOD - ez a régebbi típus, vagy már az újabb V2 kiadás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nincs szerencséd velük

Kb 3 hetes
Max a AB mert ott tudom fixálni az fps-t rendesen egy bizonyos játékhoz ,de ennyi. Ezt is csak azért írtam ,mert ott néztem, de a kernel módot bekapcsoltam mert mondták,hogy az úgy a tuti
Ha meg nem olvastál utána a topikban, hogy nem lehet feszt állítani rajta akkor...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)