- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Honor Magic V2 - origami
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Formaster #21868 üzenetére
A tapasztalatok alapján - ahogyan írták is - a kártya jó, és volt olyan darab amiről különlegesen jókat írtak (Alpachino) mert jóval átlag alatti fesszel vitt magas órajeleket. Persze a tuning midig lutri, és nyilván nem mind lesz ilyen. Viszont hűtés nem elég hatékony, vagy nagyon hangos lesz - már utóbbi fontos szempont.
-
zack
nagyúr
válasz
Formaster #21770 üzenetére
AX7950 3GBD5-2DHV2 (dobozon)
De most szembesülök azzal hogy azért nem ennyire egyszerű a dolog. iPon-os, de ott már jó pár napja nem elérhető a PowerColor 7950. Specifikációk szerint a V2 GPU-ja 800Mhz. Az enyém 925Mhz. Viszont ami 925Mhz verza az nem V2.
Szóval most nem tudom hogy mi van. -
haddent
addikt
-
szasanyi
félisten
válasz
Formaster #21719 üzenetére
Nem vagyok milliárdos, mert akkor xarnék az erkölcsre... - bízom benne, hogy ezt csak rosszul fogalmaztad és az élet egyéb területein nem így gondolod! Ha azt akartad ezzel kifejezni, hogy bár megvehetnéd mert ki tudnád fizetni de mégsem teszed mert... akkor semmi gond.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Formaster #21700 üzenetére
Megéri. Nem ár/érték bajnok viszont az elv, alapból tud annyit mint egy húzott 7950. Fordítva nézd a dolgot.
Amúgy kinek mi szimpatikus, engem az zavar hogy butított kártya, semmi bajom nincs a 7950-el, csak én szeretem ha teljes értékű a GPU, amúgy kb ennyi.
Én is ez miatt vásároltam 7970 -et ráadásul kettő darabot is mert hosszútávra tervezek, ahogy itt a felhasználók 80%-a, A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓIG. -
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
Formaster #21705 üzenetére
AB feltelepít, csúszka megmozgat, megnézed alapfeszen mennyit bír, teszteled vga gyilok játékokkal, utána 1,25 V-ig emeled a feszt és megnézed úgy mennyit visz utána szintén tesztelsz és paraméterezed a ventifordulatot, ab egyéni ventiprofil vagy ha jó az alap vezérlés maradhat úgy is
(#21707) Maotun: hülyeség + 30kt fizetni egy alap 7970hez képest , 1100 mhzet megugorja a többség, még az antituningosabb fajtája is ha lehet rajta feszt emelni
-
BeLucZ
addikt
válasz
Formaster #21700 üzenetére
tuningolni gyerekjáték, utána stabilitást tesztelni valós alkalmazásokkal és hozzá optimalizálni a hűtést hűtési teljesitmény és a hang figyelembevételével már jóval hosszadalmasabb folyamat tud lenni, de ha rászánsz egy délutánt utána már végig használhatod úgy, én is bánom hogy anno 7970est vettem, de most már mind1
-
prokxy
veterán
válasz
Formaster #21697 üzenetére
Nem feltétlenül az epéniszem akarom növelni, csak eddig nem olvastam ezt az összehasonlító tesztet.
Én sem vagyok eleresztve pénzzel, kispóroltam a 120e-t a kártyára, de ha van jobb ár-érték arány, akkor azt veszem.
daveoff: Az i7 már csak 4GHz-en jár, mert az is bőven elég.
Most annyira elbizonytalanodtam 7950/7970 terén, mint a szűzkislány az első aktus előtt -
prokxy
veterán
válasz
Formaster #21688 üzenetére
Igen, csak nem mindenki guru a tuningban. Sokan állítgatnak feszt, biost cserélgetnek, de nem mindenki ilyen hozzáértő, vagy csak nem akarja, h hangosabb legyen a kari esetleg hamarabb megadja magát..
Most itt a tuningnál nem arra gondolok, h a catalyst-ban felhúzom a pöcköt és megnyomom az OK gombot...amit sokan itt csinálnak, az már hozzáértést igényel. De nekem ne mondja senki azt, h egy gyengébb kártya elveri a csúcsmodellt...azt szokás elfelejteni, h a 7970 órajelei sincsenek bebetonozva!
De a 20k az 20k, ez igaz, nekem több is, mert nem az alapkarit veszem, de most nekem ez kell. Ha úgy tetszik, akkor nagyobb lesz az epéniszem tőle, lesz +10 FPS-m a BF3-ban, de mindenki azt vesz amire van pénze.
De nem fogom húzni, mert ha alapon nem viszi el a játékot, akkor húzva sem.Cél az, h mire jön a BF4, legyen egy tesója, na azzal aztán pár évig pihi lesz fejlesztés terén.
-
haddent
addikt
válasz
Formaster #21679 üzenetére
Nem igazán értem az összefüggést egy gyártó 7970 -e és a 7950 -ekkel általáosságban
De a giga 7970 oc alapból 1GHz -en fut pl... De hát olvasgass vissza, vannak itt 1200-1300 -as 7950 -ek is, és 1100 alatt nem is nagyon találsz#21680 SzlobiG igen ez nagyon igaz.. azt hiszem én is megtérek 50-esre, mert bármennyire jó érzés, hogy egy csúcs gpu, nem butított stb... nem éri meg egyszerűen, főleg ha anti-tuning, mint az én első ref. 7970 -em, ésa 7950 meg tuning.. még jobb is lehet az 50 akár..
Azt hiszem az eddigi 2-3 itteni Asus 7950 DC2T V2 -őt látva ő lesz az alany
Vagy még kis gyűjtögetés és valami olcsóbb Sapphire 7950 CrossFire#21683 euzsolt hát azt hiszem 1.3V -ot tudsz adni max, ami picit sok lenne, de úgyis droppol általában 1.25V -ra, ami már bőven jó. Innentől ha le tudod hűteni a VRM -et főleg, meg a GPU -t is, akkor semmi gond...
-
HSM
félisten
válasz
Formaster #21667 üzenetére
Nálam gyárilag 925mhz, ezen használom most főleg alulfeszelve. Szerintem sebességben amihez nem elég ez, arra a max 15%-al gyorsabb 70-es se lesz elég.
Pug: Ennél a verziónál, amit említettél, olcsóbb/jobb, ha refi nyákost veszel, nem gyári hűtőset. Tudtommal több gyártó is kínál ilyet.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Formaster #21664 üzenetére
Bár ha már a minöség meg élettartam miatt aggódsz akkor hozzá kell tenni hogy a legtöbb nem ref design a matrix meg lightning meg stb-n kévül azért készül hogy az elöállítási költséget csökkenteni tudják a ref desinghoz képest, és ez természetesen azon keresztül vezet hogy gyengébb minöségü alkatrészekböl épül.
-
HSM
félisten
válasz
Formaster #21664 üzenetére
Nekem ilyen van: [link]
Igaz, ez 7950, de kicsit babrálva a ventiprofillal és alulfeszelve iszonyat halk, alig hallani, 1800-on tekernek a ventik, egészen minimális szélzajjal. Ha nem fontos a 7970 sebességelőnye, ami nem olyan sok, akkor ezt merem ajánlani.
Sokunknak bevált a topicban. Persze, ez más 7950-ekre is igaz, de korántsem mindre.
-
HSM
félisten
válasz
Formaster #21660 üzenetére
Ezek ilyenek... Az 5850-em is halkan de cincogott, és 3 év után is szuperül működött, a gyári tuningpotenciállal és paraméterekkel. Ez nem függ össze az élettartammal.
Ellenben a ventijük tényleg nem túl tartós, 2-3 évet bír ki max egy ilyen mókuskerék, utána szét kell szedni, és csapágyat cserélni (nem nagyon kapni hozzá), de ha szerencséd van, csúszócsapágyasat fogsz ki, ott elég megkenni.
Hang terén 100%, hogy sokkal jobban jársz valami nem refi kialakítású kártyával. -
haddent
addikt
válasz
Formaster #21649 üzenetére
Hát mi neked az iszonyat?
Idle -ben nem hangos egyáltalán, sőt halk.. Játék közben meg nem mindegy..? Viszont amire számíthatsz ref. kártyáknál az a cicergés, tekercs nyivákolás. Ez szinte garantált. Ami nagyon pozitív, hogy a VRM hűtése messze a legjobb, hűvösebb mint a GPU, mindig. Döntsd el te, én is ref.ben gondolkodom..
-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
válasz
Formaster #21608 üzenetére
Ilyet is ritkán hallani, hogy javítják... Nem lehetett túl nagy baja...
#21611 kingpython akkor sokkal, ha mindkettő csak alapon menne
#21610 euzsolt hát nem tudom én nem nagyon hallottam ilyen történeteket főleg ezekkel a mai szériákkal, hogy így javítgatnák .. főleg hivatalosan..
-
Cole86
senior tag
válasz
Formaster #21497 üzenetére
igen, az sima.. itt több kollégának is volt már rajtam kívül , így hasonlóan vélekednek..
Lehet a régebbi széria még jobb volt ,de ezek az új 7970 gigák amik 1000mhzesek, azok kerülendőek tuning szempontjából.. kb annyit megy amennyit alapon is tud..
ghz edition az már más tészta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mini-ITX
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Konteó topic
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest