- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
válasz
lowzor #38568 üzenetére
Kitoltam catalystban +20-ra. 1200gpu 1250 mem Fesz:1.244V Ennyi fesszel el is ment. És a vrm is max. 86C°volt 91 helyett a gpu meg 70 max. Gondolom ez elfogadható.
Extreme hd-ban Valley benchel mérve ezt kaptam:Ez pedig teljesen alapon kapott érték:
A +20-as csúszkát ott hagyjam vagy csak, akkor emeljem meg, ha játszom. Most csináltam egy profilt a tuningnak és csak akkor akarom használni, ha játszom.
-
rayoliviero
veterán
válasz
lowzor #38555 üzenetére
Átállítottam a Crysist highra és most 99 százalékon használja, így van 100 fps max. Rájöttem, hogy 100 fölé nem nagyon enged, eddig pedig engedett. Low grafikán volt és 100 fölé nem tudott menni az fps, így nem használta a vga-t csak 90-en. Érdekes módon highon is alig használja jobban, kb. 10 százalékkal és ugyannyi fps.
Nem fogtam ki megint egy tuningos vga-t. 1150-en már meghal a gpu.
Most 1100-en próbálom. 100 MHz-es tuning az semmi.
Memória is meghalt 1350-en.
#38557: Nem tudom, hogy fel lehet-e oldani. Megkérdezem majd Crysis topikban.
100 MHz-es tuning miatt érdemes szórakoznom a teszteléssel? Vagy hagyjam, mert az a nullával egyenlő szinte már?
-
dudu5130
őstag
válasz
lowzor #38549 üzenetére
Lejebb vettem a veszt meg a Power Lit és most lefut a Heaven, de kb úgy a 22-23ik jelenetig. Ott nyomott egy fagyást piros képernyővel. Pedig figyeltem a hőmérsékletet 61-62 körül mozgott. Furmark is befagyott a nagy fesszel, de miután levettem az jó értékeket mutatott. Mondjuk most 1050 MHzen és 1250 MHz-en áll.
-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
válasz
lowzor #38520 üzenetére
4200-on is kiprobaltam, az nem lehet keves.
Valley benchmark alatt alap orajelen hajtva a procit, 97-99 kozott ugral a gpu kihasznaltsag, inkabb 99-en van nagyreszt. Crysis 3 alatt akkor nem ertem miert csak 90 altalaban.
A procit azert hasznalom most alapon amugy, mert eddig ugy is kihajtotta a vga-t, igy foloslegesnek talaltam a tuningot. -
LamaCube
addikt
válasz
lowzor #38528 üzenetére
Beállítottam 1.26-ra. Gpu: 1200 Mem: 1300
73C°-nál fentebb nem ment a gpu, de a vrm 91C°-os voltEllenben alapfeszen 1150Gpu és 1250 mem. beállításon a vrm max. 82C°volt. Gondolom a fesz emelés miatt meg az órajelek miatt. Egy Bitfenix Shinobi window házam van 7 ventivel maxra tekerve. 23C°-os szobában. Sok különbség nincs, ezért lehet hagyom az 1150/1250-es beállításon. BF4-ben megnézem hozott-e valamit
Vélemény?
-
rayoliviero
veterán
válasz
lowzor #38480 üzenetére
Másik gépben nem tudom kipróbálni, mert a hiba nem rögtön jelentkezik. Órákig kell játszani ...
Érdekes módon, amikor a Win feltette az Intel Management drivert (60 KB-os), utána mindig rögtön jelentkezett a hiba. Kipróbálom, hogy felteszem a Wint és azt nem engedem neki feltenni.
Tuningprogramokat letöröltem, de az nem segített.
-
Steve198310
őstag
válasz
lowzor #38462 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam a HD7850 >>> HD7870 re. De nem látom értelmét. Megy 1200-1240 Mhz körül a GPU. Ahogy elnéztem 1-2 játéknál kell vissza venni a dolgokból ( Crysis3,TombRaider) de ritka. Akkor sem drasztikusan csak 1-2 beállítás. Max ha lesz váltás az a HD7950 lesz esetleg
de nem feltétlen áldozok most míg elég ez.
Ja azt lestem a COD Ghosts be kajol 1800-1900Mb VRAM-ot. -
asturel
őstag
válasz
lowzor #38462 üzenetére
Nem hagyott nyugodni valakinek az elszolasa itt, hogy az a +10% epp eleg lehet ahhoz, hogy mar 'jol fusson'. Plusz mivel lenyegesen penzbe nem kerult volna, gondoltam miert ne. Viszont az asus-t meg tulzottan megszerettem: tenyleg nagyon halk, terhelve is halk marad, főleg 1100@1.16-on
Annyira nem jatszok, igaz, most uj kartyaval, hogy minden fullhd-ben ultra-n megy jobban kedvet kaptam, de mar szinte ez a kartya is overkill nekem, 7950 megjobban az lett volna
-
asturel
őstag
válasz
lowzor #38459 üzenetére
Ez sajnalatos
Gondolkozok/gondolkoztam rajta, hogy becserelem az asusom egy 270x-re, de egy arban csak gigabyte van (ami tesztek alapjan eleg hangos, illetve egy tesztet alig talaltam rola), vagy sapphire, amire meg keves gari jar, msi/asus meg mar +10e, ahogy neztem 270X 1050/1400 -> 1190/1700 hoz meg siman +10%-ot, gpu dobta meg ennyire vagy a memoria?
Mellesleg 270x-hez vegulis akkor jar bf4 idehaza?
-
asturel
őstag
válasz
lowzor #38363 üzenetére
Furdalt a kivancsisag, igy megneztem, milyen ramok vannak az en asus-omon (7870) Elpida EDW2032BBBG. Googlebe beutve msi 270x hawk-on is ilyen memoriak vannak (plusz egy csomo 290/x biost kidob, ami tamogatja ezeket a ramokat). Gondolom ez akkor jobb, mint a tobbi 7870 memchip, tekintve, hogy elpida 6gbps-t ir ra?
-
bozont
veterán
válasz
lowzor #38352 üzenetére
Jó persze, aki tuningol annak nagyobb mozgástere van, vagyis olcsóbban is megtudja venni az adott teljesítményt. De aki nem, annak jó vétel a 270X ha nem vagy csak picit drágább. Viszont nekem nagyon megtetszett az MSI 270X Gaming, 7870-ben meg nem látok TWIN FROZR hűtőset. Mondjuk most nagyon felment a a Gaming és a Hawk ára sajnos, de talán január, február környékén picit esnek az árak majd.
De most a Dual-X a legjobb vétel szerintem, aztán lehet azt is veszem majd.
Bár előbb megvárom a BF4-es verziókat, remélem nem kérnek felárat érte (pedig van egy olyan érzésem hogy igen).
-
törölt tag
válasz
lowzor #38300 üzenetére
Látom még mindig nem érted a "viszonyítani" szót.
Nagyobb proci-nagyobb vga? Érdekes módon, amikor kérdezett valaki valamit, senki nem válaszolt, de abban a pillanatban, ahogy (vélt) sérelem érte a hőn imádott videókártyátokat, rögtön billentyűt ragadtatok, és nem voltatok restek írni!
Kérlek benneteket, hagyjuk abba! Nektek van igazatok! Ti is tudjátok, én is tudom, de ha gondoljátok, kipostolom fészbúkra, vagy beteszem az aláírásomba... -
kovsol
titán
válasz
lowzor #37688 üzenetére
Engem amúgy nem nagyon hatnak meg ezek a 3dmark eredmények. Valós alkalmazások alatt közel se jön ki ennyi eltérés, sőt van olyan ahol szinte semmi nincs, van ahol persze jelentős.
Fogyasztása meg elég hasonló a két kártyának, mégis csak egy alapra épülnek. Fő gond szerintem az, hogy nagyon fölé van lőve a feszültsége a kártyáknak gyárilag. Na meg ez a turbó amit az amd csinált elég gyenge próbálkozás. -
belinho
senior tag
válasz
lowzor #37679 üzenetére
Van ahol még gyorsabb is nála, ez játékfüggő, de az alap 800mhz-es 7950 szintet hozza, alig marad el tőle!
Ezt is lehet tuningolni, meg játékfüggő, szóval hülyeségeket ne beszéljünk már megint!
Van ahol még a boost-os 7950-től is alig marad le!
Persze vannak olyan játékok ahol kijön a 7950 ereje, de nem is kerül annyiba még használtan se! -
Dany007
veterán
válasz
lowzor #37604 üzenetére
Ránéztem most én is hogyé' adják a dolgot, de így is sokat kéne ráfizetni a cuccomra még ha sikerül is jóáron eladni.
Ha miresz kollegának 85-90%-ban kihasználja a 7870-et az 5600k-val 4ghz-en, akkor valószínű az 5800k 4,5ghz már közelíteni fogja a 100%-ot szvsz. Legalábbis arányosan következtetve gondolom.Egyébként első körben önálló véleményem nekem is a 7850 volt. Viszont ahogy nézem az ipon-ban a 7850 legolcsóbb 2gb-os msi verzió 45.700 Ft, a 7870 szintén msi verzióban pedig 47.000 Ft. Azon az 1300 forinton nem fog múlni.
Plusz a multi tényleg felejtős nálam. Sajnos már nincs időm ilyenre. Így 2-3 naponta 1-2 órát tervezek játszani éjszakánként...Multi ebbe nem fér bele.
Plusz most nézem a PH!-s Trinity tesztet. Ott 7970-et tettek a procik mellé! És BF3 1920x1200-ban Ultrán 64 és min 53 fps-sel ment! Hoppá! Azért az elég jó. Azért az nem rossz, bár biztos a proci limit. De ahogy most olvasom az oldal végén azt írják, hogy 1080p-ben magas részletesség mellett már leginkább a VGA számít nem a proci. Persze 1280-ban lowon azért kijön a különbség. Érdekes mindenesetre.
Az eredeti terv egyébként a htpc mellé egy külön játszós gép összerakása volt, de azt meg olyan 250k környékén áraztam be, de arra most biztosan nem lesz keret. (mert ha már külön PC-t raknék össze játéknak akkor nem szokásom elaprózni a dolog) Úgyhogy ez egy kompromisszumos megoldás. Hogy az APU-s htpc-be rakok egy közepes dVGA-t. Így a tesztek alapján lesz minimum 25-30 olyan játék (AAA-s) amikkel az elmúlt x évben nem tudtam játszani mert nem, vagy csak mid-low grafon futottak volna el. Köztük van a GTA4-is, ami ugye nem 4-5 órás játékidőt ígér... De titokban reménykedem, hogy a majdani GTA5 PC-s verziója is elfog futni legalább mediumon 40fps környékén.
Egyébként gondolkodtam már azon is, hogy inkább veszek egy PS4-et. Mert árban már majdnem ugyanott vagyok, csakhogy a TV-s input lag problémát az se oldja meg... Ugyanúgy megmaradna. Így marad az eredeti terv, a VGA + 24-es monitor + vezetékes egér+bill + 10m hdmi kábel stb... : )
Elnézést az offfért, befejeztem. : ) -
miresz
veterán
válasz
lowzor #37604 üzenetére
Nekem a kisebbik gépben egy alulfeszelt AMD 5600K@4Ghz van. Kíváncsiságképp betettem mellé a 7870-emet,hogy mit mutat. Single játékokhoz,simán elég (BF4 GPU kihasználtság 85-99%, GRID2 GPU átlag 90%) de persze játéka válogatja.Multit is kipróbáltam vele, ott már nem ilyen rózsás a helyzet (BF3 GPU 76-90%),viszont simán játszható így is a játék vele.
Magán vélemény,én egy 7850-et tennék mellé.(én is ezt tervezem)
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #37598 üzenetére
Multi már a legkevésbé se érdekel.
Csak single-ben nyomom.
Az a gond, hogy egy valamire való i5-ös proci többe kerül, mint amennyiért eltudnám adni az enyémet a deszkával együtt.
Egyébként ha jobbféle i5-ösöm lenne, akkor már 7950-et vennék.@MZsoltee: Ja, de ha nem hajtja ki akkor fölösleges többletköltség. Hűtés csak annyira kell, hogy ne főljön meg a gpu, húzni nem akarom. Hang nem számít, mert szigetelt a "ház". Illetve mikor játszok - ergo felpörög a gpu és a hűtők - fejhallgató van rajtam vagyis tökmindegy mennyire megy a venti úgyse hallom.
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #37596 üzenetére
Áh nem, ahhoz akkor már alaplap is kellene meg minden nyavaja... : )
Akkor inkább marad a 7870... Elég az is, elvileg még BF4-hez is...
Összeszámoltam vagy 20-24 játékot ami tudnék tolni 1080p-ben fullon a 7870-nel... Igazából elleszek azzal is egy jóideig. Persze az ember a legjobb ár-érték arányra törekszik, de ha a cpu határt szab akkor fölösleges erőlködni. =/ Valamit valamiért, jó fogyasztásért ez a határ ahogy látom. -
Dany007
veterán
válasz
lowzor #37589 üzenetére
Az ár igazából nem érdekel... (de jó ezt így kimondani
)
A 7850 valahol 48-49k környékén van a 2GB-os. A 7870 meg 52-54k körül. Ez a különbség nem számít.
7950-et meg erősebbet ami tényleg drágább lenne meg amúgyse vennék mert azt már tényleg nem tudná kihajtani az APU.Szóval ha azt mondod CPU limit szempontjából mindegy (hogy a 7850 tuningolva vagy 7870 alapon) akkor inkább nem tuningolnék.
Maradjon halk és hűvös. Az a plusz 4k forint meg tényleg nem számít...
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #37585 üzenetére
Még vacilálok a 7850 és a 7870 között.
Ugyanis egy APU-ról lenne hajtva a VGA... HTPC-ként üzemel, de már szeretnék komolyabb játékokkal is játszani néha esténként 1-1 órát...Konkrétan egy A10-5800K 4,5Ghz-en 8GB 1866-os rammal.
Találtam egy ilyen tesztet, ahol alapórajelen tesztelik az APU-t 7870-nel. Annyira azért nem vészes a cpu limit, főleg ha belevesszük hogy én +20%-on tolom majd a cpu-t. VGA-s topikban ajánlották a 7850-et esetleg 7870-et meg a gtx660-at a procihoz...Hogy ne nézzetek hülyének, ez egy kisfogyasztású htpc-nek indult.
Csak megcsapott a régi idők gamer szele és hiányzik a játék pár újabb game-el is... Szal az a terv, hogy bios-ból külön profil beállításal menne a HTPC ha játékra kell akkor dVGA engedélyezve, ha pedig htpc-nek akkor IGP engedélyezve. Persze az IGP TV-re kötve a dVGA meg monitorra. Direkt a játék miatt.
Így megmaradna a kis fogyasztás, és ha kell esténként tudnék játszani is rajta...
Mert jó ez az igp meg minden... de pl gta4 már medium beállításokkal is csak 25-28 fps... =/ -
mexel
veterán
válasz
lowzor #37552 üzenetére
Nem hiszem hogy a megrendeléseknél, kiszállításnál stb ezt figyelik. Mindenesetre lényegtelen, rajtam kívül 10-ből 9 ember ezzel nem foglalkozna szerintem
Most telepítem a gta4-et, kíváncsi vagyok azzal mit csinál. A 7850 1gb-os az meg-megröccent.
Most feltettema ház oldalát is, így BF4 alatt kb 3-4 fokot feljebb ment a max hőmérséklet, egyszer-kétszer 70 fokba is beleugrott, a venti pedig 47%-ig felpörgött. Viszont a táp ventijén kívül semmi más nincs a házban.
Ezt csak azért írom mert voltak olyan vélemények hogy ehhez a kártyához a rövid nyák miatt kevés ez a hűtés, stb. Szerintem nem kevés, ennél sokkal hűvösebben más kártyák sem mennek.
Lehet hogy a tuningot megnézem fesz emelés nélkül.rene85: ha nincs semmi gond a rendszereddel ez miatt nem kell telepíteni. Keresd ki a megfelelő drivert és telepítsd fel az új kártyához.
-
mexel
veterán
válasz
lowzor #37501 üzenetére
Ott előbb kell fizetni, majd számla, és utána jön az áru. Ha visszaadom akkor a pénzt csak utalják elvileg. Így elhoztam, hogy kipróbáljam. Szerintem is 8 napos motyó. Ennek nem örülök, mert lehet hogy valaki hazavitte és jól megrángatta mit bír a kártya. Mindegy, visszaviszem.
Akinek ilyen kártyája van megírná hogy alapon mennyit forognak a ventik, (%) és mikori BIOS vana kártyán?
Ja és sorozatszám eleje is érdekelne ha nem gond ( az A-val kezdődő hosszú szám). Csak próbálok rendet tenni a Sapphire új rövid nyákos kártyája körül, mert ezekről sehol sem olvasni semmit.Apollo_21: nem tudtam letölteni mert hibás a fájl ami lejött. Majd holnap megkeresem valahol és kipróbálom. Mondjuk most BS miatt le kell tesztelnem a kártyát, ahoz meg jobb ha nem bétát használok talán.
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #37471 üzenetére
Ha gyárilag nem lenne alul lőve a gpu órajele akkor a 7850 se lenne jobban húzható. 7850 csak az induló órajelhez képest százalékosan húzható jobban. Ez ahogy te írod nagyon megtévesztő, hogy a 7850 jobban húzható.
7850 vs 7870 esetén meg alkalmazásonként eltérő az hogy mekkora órajel különbség kell az azonos sebességhez.
Eltérő felépítés:
32/64/1024
32/80/1280
Attól függően mi volt a limitáló tényező a játékban: ROP, Vertex számolók, Shader számolók, memória sávszél (és ezek milyen arányú kombinációja)Míg ha a R9 270/270X csak órajelben tér el sebesség tekintetében akkor nagyon könnyen ki lehet számolni hol lesz pontosan ugyan olyan gyors a kisebbik, mint a nagyobb társa.
-
Devid_81
félisten
válasz
lowzor #37343 üzenetére
Persze ezt tudom, hogy ahany kartya annyi fele, csak kisse feltem ettol az ertektol, a gyarija 1.2volt ennek...es nem akartam fustot csinalni a szobaban, annyira nem erdekes a 10% orajel emeles.
De ha azt mondod, ez egy vallalhato ertek akkor hagyom, persze ez ugyis hosszutavon derul ki valoban stabil-e, de ment fel orat a crysis, majd battlefield...ilyenek... -
gali777
őstag
válasz
lowzor #37110 üzenetére
Most nézem, hogy a tápos topikba rosszat linkeltem. Mert az enyém is 12V-oson 19A-t tud, amit a tápos topikba linkeltem ott meg 16A-t írtak rá. Ennek fényében mit mondanátok rá?
Én nem nagyon értek hozzá.
(#37114) CoolBoy323: Igen, fogom decemberben cserélni egy Chieftek CTG-500-ra, csak a kérdés, hogy addig nem vágja haza a rendszert?
Eddig egy kis GTX 650-et kellett etetnie, most meg majd a 7870-et
-
do3om
addikt
válasz
lowzor #37094 üzenetére
Én biztos nem feszelgetném alul ha vacsi új.
Ahogy megkapod úgy kel működni hiba nélkül! Más esetben garancia.
Ha már működig gyári formájában akkor lehet állítgatni, de hogy állítgatni keljen hogy működjön az nem jó.Ha a hűtő nem illeszkedik akkor is inkább a bolt, hacsak nem tudja tökéletese karcolás mentesen szétszedni, de egy szír uj karinál igencsak meggondolandó ez a lépés.
-
-
Pocok256
veterán
válasz
lowzor #37091 üzenetére
Soha nem lenne húzva a kártya elég lenne ha lebírná magát hűteni alap órajelen
Tesztek alapján 80 fok fölé sem kéne mennieNem nálam van hanem egy olyan embernél aki egyáltalán semmit nem ért a gépekhez csak van 3-4 játék amivel szeret játszani és ahhoz kellett egy olyan kártya ami alatt tuti nem röccen meg.
Ehhez csak elég lenne a gyári hűtés is ha normálisan működne.
(#37090) nanus
A ventilátor már 92 foktol maxon pörög, de kb mintha meg sem érezné a kártya.
Idle hőmérséklet 40 fok és ha terheled kb 2 sec alatt 85 fokos lesz. -
Pocok256
veterán
válasz
lowzor #37088 üzenetére
Boostot kilőttem AMD driverrel csináltam végig 500 on tartotta. De igen megy vissza holnap gariba bár 100% hogy rossz a pasztázás és ennyi a probléma.
Amúgy ebből a darabból van pont még1 az is elég forró fejű bár az 90 fok alatt tudta tartani magát.
De akkor ezek szerint ez nem olyan nagy probléma ennél a szériánál ?
(mármint a magas hőmérséklet) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Vigneau interaktív lokálblogja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LEGO klub
- Xbox Series X|S
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen program, ami...?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest