- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
Alister71 #43861 üzenetére
Akkor jó mert én is így szoktam.
Ezt láttátok már:
AMD Catalyst 13.35 Beta Driver with Mantle API LeakedVisszavonva,most olvasom másik oldalon hogy átcseszés!
Pedig már kezdtem örülni!
(#43863) Lord Vader: Igen már olvastam én is!
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Alister71 #43684 üzenetére
Na én is csináltam egy 3DMark 11-et
Persze gondoltam , hogy alul maradok mert elég "gyenge " a procim, viszont a Graphics Score szerintem nem lett rossz, persze OC-ba futattam az msi-t de nem húztam ..Graphics tesztbe pár FPS-el volt nyerőbb a tied
Physics /Combined score hát itt alázás történt kérem szépen
Mindenesetre azért kíváncsi lennék mit tudna egy i5 mellett a 270X -
Shadar
csendes tag
válasz
Alister71 #43694 üzenetére
Lord Vader és kungzi Megszeretném kérdezni miért a Sapphire vagy az Asus?
A teszteken olvastam hogy jobb pontszámokat kapot az Asus, de külföldi oldalon meg azt olvastam hogy az asusnak játék közben a hűtése zajos. Gondolom játék közben mindkét kártyának a hőfoka kb egyforma.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Nekem viszont az " jött le " hogy a magasabb órajelek magasabb pontszámot eredményeznek
3DMark Vantage az én kártyám 1003 MHz 23967 pont a tied 1150 MHz 27067 pont CPU az enyém 20086 pont a tied 18897 pont
3DMark 13 az én kártyám 945 MHz-en 5388 pont a tied 1200 MHz-en 6476 pont a CPU az enyém 8405 a tied 6559
Ha én is feljebb tekerném az órajelet valszeg töbet kapnék -
Dany007
veterán
válasz
Túl komplex ez a kérdéskör ahhoz, hogy ilyen egyértelműen kijelentsük.
Helyzet és játékfüggő az egész.Az, hogy a 3D mark mennyit mutat pont lényegtelen. Ott a graphic score-t kell nézni, az meg annyira nem tér el.
Itt egy teszt: [link]
Ugyanazon vga kártya mellett BF4-ben egy Fx-4100(!) 94 fps-t produkál, egy csúcs i7-es 97-98-at. Na? Akkor számít bármit is, hogy az i7-es gép mennyi pontot ér el 3D markban? Pont semmit.Akkor van jeletősége a cpu-nak ha multizol (bár itt sem mindig) vagy kifejezetten cpu igényes játékról van szó és vagy low felbontásban / grafikán akar játszani az ember, esetleg olyan régi szarul optimalizált játékról van szó, mint a WoT ami csak egyetlen szálat képes kihasználni...
Ezeken a helyzeteken kívül az erős VGA számít legjobban egy játékban. Jó, persze ha valaki 3D markban akar magasabb pontokat elérni a játék helyett akkor nyilván i7 a nyerő. -
asus1
aktív tag
-
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Alister71 #43531 üzenetére
oké köszi , Hát még meglátom , az a gond hogy akkor RAM + Hűtő csere is kell akkor .,ez így meg nagyon zsebbenyúlós lesz ..,most egyenlőre marad, majd meglátjuk hogyan alakul mire lesz elég a pénz
Ha lenne rá pénzem már gondolkodás nélkül váltottam volna ,de így meg majdnem mindent cserélnem kell -
z0l1ka
aktív tag
válasz
Alister71 #43510 üzenetére
Hogy a fenébe érted el azt az eredményt ?
Processzorod mennyin ment ? !
Akár ,hogy próbálom közelébe nem tudok menni annak az eredménynek ugyan azokon a beállításokon..
Ennyi a különbség a két proci közt? Megvárom mi lesz ezzel a Mantle-vel aztán lehet én is eladom a Gigabyte 970A-D3-as lapom ,aztán veszek Intel procitOké, hogy 1-2 ezerrel kevesebb a pont hát Istenem
de ennyivel? Bár mondjuk elsőre 8750 volt másodjára meg 9300 ?!
-
lowzor
veterán
válasz
Alister71 #43519 üzenetére
Az a baj, hogy az ottani tapasztalataidat hozod ide. 7850-et betennéd a 7870 helyére és feltolnád ugyanarra az órajelre, akkor kb észre sem vennéd, hogy kártyát cseréltél.
7850-eket átlagban 1100-1200 közé lehet húzni. A 7870-eket is. Szóval nem nagyon lehet azt magasabb órajelre húzni. Hiába lehet 1,3V-ig emelni a feszt, a mai példányok 1100-1150-en behalnak. Tehát maradt az 5% különbség a számolóegységek miatt.
De ha visszaolvasol, akkor egy rakat összehasonlító tesztet csináltunk, szóval te is meglátod.
Ha józan ésszel belegondolsz, akkor is azt látod, hogy a 2 kártya között igazából csak a +256 számolóegység a különbség. Érdekes lenne, ha a 7870 ezzel megváltaná a világot a 7850-el szemben. A gyakorlat is azt bizonyítja, hogy nem teszi. -
lowzor
veterán
válasz
Alister71 #43508 üzenetére
Miért ne bíznék?
Volt már egy rakat 7850-em, meg 7870-em és tesztelgettem õket orrba-szájba.
A 7870 max azzal az 5%-al erõsebb, amit a plusz számolóegységek jelentenek, mert általában a 7850-et is fel lehet tolni ugyanarra az órajelre.
A 7870 csak akkor jó, ha pár ezerrel drágább, vagy ha valaki nem tuningol. -
BogyóBP
addikt
válasz
Alister71 #43416 üzenetére
Akkor ha én szeretnék a közeljövőben átmenni intel frontra. Akkor ezt a konfigomat : Gigabyte 970A-D3 + FX 4100 Black Box mennyiért lehetne elpasszolni hogy intelt vehessek? Gondolom nem lenne olyan bolond aki elcserélné egy ütősebb intelre. i3 asból a legolcsóbb proci is jó 30 ezer ft ami azért eléggé húzós, hozzá egy alap alaplap olyan 10-11 ezerből megoldható kezdetben. Így is 40 ezer ft lenne, nemtudom megérné e.
A régi, alias Sandy Bridges es i3 asok is elegek lehetnek egy r9 270 es tökéletes kihajtásához vagy csak a haswell az amelyikre érdemes gyúrni? köszönöm a válaszodat vagy aki válaszol.
-
Steve198310
őstag
válasz
Alister71 #43413 üzenetére
Az asus p8h61-m lx3 plus r2.0 ben ment nekem 3,8Ghz de semmi tuning mert nem lehetett abban a lapban
De kérdés hogy ezzel miért nem megy
Bár most lehet vitázik a lapom a Karajjal néha néha
Hát pont ezt mondom én is. volt egy mentett képem mikor ment vele. Majd elő keresem -
BogyóBP
addikt
válasz
Alister71 #43388 üzenetére
Nembiztos mert lehet beletrollkodnának. Lényeg az hogy sztem a 4 mag erősebb mint a 2 mag 4 szál. Persze ez mondjuk effektiv akár előny is lehet mert úgy látom hogy pl az én 4 magos AMD-m X2 ként szerepel a játékok alatt, mintha csak 2 szálon futna a feldolgozás. Valahogy úgy érzem és most nem Antiinteles vagyok, de sztem indokolatlanul drága az intel az AMD hez képest és nem sokkal jobb. Az i3 as széria meg nem is igazából játékra lett kitalálva, akkor már inkább i5 öst vennék. Úgyis most nekem fognak párna esni de már megszoktam. Ugyanakkor számít az órajel az L3 cache stb is, amik nem mindig vannak az i3 as intelekbe vagy inkább egyáltalán nincs.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Alister71 #42760 üzenetére
Én nálam is ,ha AMD,akkor csak Sapphire jöhet szoba,és eddig rosszat nem is fogtam ki.
Pedig úgy voltam a Giiga féle Batmobilos 5770 után,hogy én többet AMD-t nem veszek, de mivel utána kellemeset csalódtam a VTX 6850-es karijába maradtam AMD fronton
Ja és üdv a klubban!
-
Dany007
veterán
válasz
Nem gond az, amíg ki nem fogsz egy hibás darabot.
A Sapphire az egyik legolcsóbb, sőt 270-270x-ből a legolcsóbb típus. Gondolom nem véletlenül.Én azért próbáltam bebiztosítani magamat az Asus toppal meg vettem rá cseregaranciát is ha mégis van valami.. Aztán meglátjuk. Még nem akarom elkiabálni, majd egy pár hét múlva.
-
lowzor
veterán
válasz
Meggondolnám. Neked még a normális hűtéssel szerelt van (mondjuk nagy mázlid van, hogy nem zörög), de az új, szétspórolt hűtésűvel már megnézném, hogy elégedett lennél-e. Közvetlenül utána, hogy mondjuk kipróbálsz egy 7870 DC2 V2-t.
(#42758) bozont:
Persze, szerintem fut.
-
lowzor
veterán
válasz
Alister71 #42750 üzenetére
Ha tele lenne a topik, akkor többet találtál volna
Ebbe a topikba még semmi ilyesmi nem jött, csak Gigabyte-okkal voltak itt ilyen problémák.
Amúgy nekem meg 5-ből 3 Sapphire kártyámon (2 7850, meg 1 7950) zörgött a műanyag burkolat, akkor most én is kezdhetem leírni a Sapphire-t? Bár amilyen hűtéssel adják ki mostanában a kártyáikat, lehet hogy el is kezdem. -
BogyóBP
addikt
válasz
Alister71 #42743 üzenetére
Akkor mit lehet ilyenkor tenni? Még garanciás a kártya, alig ment 6 napot. Már kicsúsztam a 3 napból..
Amikor így kiállt a kártya, lekaptam a gépház oldalát és belelestem. Megnéztem, mert arra gyanakodtam hogy a VGA lekapcsolt , ekkor a hőcsöveknek is tök hidegnek kell lenniük. De nagyon meleg volt, alig birtam hozzáérni. Volt már oylan is hogy csak HDMI-n jött a kép, és egyik DVI on sem sikerült képet kivennem. Aztán sok dugdosgatás után nagynehezen kijött azon is a kép, de azóta nem probáltam.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Alister71 #42741 üzenetére
Asus R9 270X TOP. Semmihez nem nyúltam. A gyárilag leközölt frekvencián. Érdekes volt mert mielőtt bekövetkezett volna Volt egy bazi nagy FPS drop ami kb abban jelentkezett hogy 60 ról hirtelen 20 ra esett le az FPS, aztán Bang. Néztem egy furmark ot is, ott nemcsinált hibát, de többször is láttam hogy a VDDR feszültéség -0.398V ra esett le. Tehát ilyen nagyritkán fogak voltak az amúgy sima csikdiagramban.
-
seederking
őstag
válasz
Alister71 #11242 üzenetére
Nem arról van szó,hogy nagyon le kell húznom a grafikát.Még pontosan nem tudom mi lesz az ideális beállitás.Igazából játék kb 5percet ment.Az "aggasztott" inkább,hogy feltoltam az msaa-t + ultrát és csúnyácska bench eredményeket mutatott.Holnap megnézem mondjuk msaa 2x + ultra vagy ha sok akkor high milyen eredményt hoz játék alatt.Az fxaa miért ne legyen egyszerre az msaa-val?
Alpachino : 90 fölött kellene lennie ugye?Holnap lechekkolom.
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #11248 üzenetére
Nem rossz, de a min. FPS-en még javítani kellene egy két beállítás butításával a játszhatóság érdekében
Erre mondtam, hogy nekem ez 1080p-ben nem sikerült a 7770-el
Ha több mindent levettem volna esetleg....de nem volt vele kedvem mókolni. 1650-ben biztos, hogy meg lehet telálni azt a beállítást ahol a min. 40FPS megvan.
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #11242 üzenetére
1080p-ben full ultrán biztos nem, AA ide vagy oda
nekem itt a 7770 meg sem mukkan....vagy is játszhatatlan
egy ugyan csak X4@3.6 társaságában.
Az MSAA csak egy dolog, bár ez a legnagyobb erőforrást zabáló beállítás kétségtelen.....nekem 2XAA+FXAA-val simán játszható, bár 40FPS-ért vért kell izzadni a 7870-nek is, vagy is 1260/1350MHZ
-
-
seederking
őstag
válasz
Alister71 #11187 üzenetére
Melyik részben is szidalmaztam olyan nagyon a gigát?Ez csak élcelődés darky felé.Nem hiába a "
"
Nem kell minden vér komolyan venni.Tisztában vagyok vele,hogy a top márkákban is van "selejt".Nem is értem miért kell ezen fennakadni.Olvass vissza,majd ott találsz olyat aki kőkeményen szidja a gigát.Beze1974 : Szerintem ha kinyomtatod a hiba "listázást" amit leírtál + csatolod a tapasztalataid amit föntebb szintén leírtál.Akkor annak elégnek kellene lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Milyen processzort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest