-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Eagle16 #8628 üzenetére
Van az több is, mint 30%. Van olyan, ahol a duplája. De ezt nem merném általánosan kijelenteni, mondjuk azt, játéka válogatja.
Techpowerup tesztjében (AMD 7770-et néztem, nem Sapphire OC-t)
És itt 1900x1200-ban 16fps helyett 36-ot mértek.És erre tényleg rá lehet még számolni pár %-ot, mert ez egy 1 éves teszt, azóta pedig tényleg voltak új, gyorsabb driverek.
-
StSanya
senior tag
válasz
Eagle16 #8605 üzenetére
Azért van a ventinek olyan csatlakozója, hogy amit ő lefoglal táp csatlakozót, azt továbbadja...
Tehát úgy kéne, hogy jön a táp felől a kábel, rajta a Molex dugó, az becsatlakozik a venti aljzatba, innen pedig a ventis Molex dugó menne a VGA-s kis kábel egyik aljzatába, mellé a másikba pedig a táp felől jövő másik kábel Molex dugója.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Eagle16 #8580 üzenetére
Errre akkor érdemes váltani a 7770 tulajoknka ha 256bites vezérlő lesz benne, illetve ha nem kerül túl sokba a váltás, egyéb esetben értelmesebb lépés megvárni a 8770-et szerintem. Utóbbinál mondjuk kérdéses lehet a teljesítmény növekedés.. remélem nem egy 5770 vs 6770 lépést fogunk látni, pedig jelen pillanatban nincs okuk nagyon megtolni a teljesítményt mivel a zöldek nem nagyon villantottak még semmit.
Még az is lehet hogy kapunk egy minimálisan gyorsabb ráncfevrraot 7770 -et 8770 néven 60W alatti fogyasztással
.
-
gerisz23
őstag
válasz
Eagle16 #8495 üzenetére
köszönöm a gyors választ,kb 2 hónapja vettem ezt:s rájöttem,hogy nem kellett volna,meg drága is volt mint utólag kiderült de gyorsan kellett,van rá 2 év gari asszem,túlfesz meg zárlatvédelem van benne.majd nézek jobbat ha lesz keret rá.Oc tunerrel tegnap húztam a procin 2,8 ig.szerdán meglesz a kártya,majd kiderül hogy megy alapjáraton a gép.így is csak az új játékokkal akadt gondja,dx11 miatt.Mass Effect 3 pl simán fut,gameplay videót is tudok csinálni
-
tankal
tag
válasz
Eagle16 #8416 üzenetére
Felteszem!
Felugrott magától vagy a gyerek játszott vele a GPU Clock 1200 ra a memory clock maradt 4500 on.
Visszaállítottam és ha átváltom advanced módra ott GPU clock 1000 a Voltage 1175 a memory clock 4500 ezek jó értékek? Most már nem fagy előtte fél percenként fagyott! -
madkiller
őstag
-
madkiller
őstag
válasz
Eagle16 #8311 üzenetére
High-res textura valószínűleg beteszi neki a kaput,
mert crytek állítása szerint ultra+dx11+high-reshez minimum 1,5gb vram kell neki és érdemes gtx590-be gondolkodni vga alatt. full hd felbontás esetén.
Sima dx11 érdekelne, hogy azt bekapcsolva, hogy viselkedik a kártya. -
oliba
őstag
válasz
Eagle16 #8293 üzenetére
Nálam a Dead Island vált be legjobban a gpu stabilitás tesztelésére. Most vettel elő a játékot megint. Markok, valley, heaven gond nélkül futkorászik éveket a gyári 1120/1250-es értékeken, sőt még tuningolni is tudom a gpu-t, de Dead Island alatt már 1090MHz-es gpu órajelnél járok.
(#8298) tankal: Mármint mit akarsz tesztelni? Stabilitást, vagy a kártyád sebességét? Stabilitásra ott vannak a játékok, a teljesítményére pedig Unigine Heaven, vagy a Valley, de ott van még a komplett géped tesztjére az új 3DMark
-
Alister71
nagyúr
-
kriszpontaz
veterán
-
madkiller
őstag
válasz
Eagle16 #8277 üzenetére
Jah már látom mind a 2 kártya ugyanúgy néz ki.
Ha ugyan az a hűtése akkor egy OC biossal vagy manuálisan felhúzva ugyan azt tuning kártyát kapjuk?
Az első kártyánál a 27 ruppósnál, simán cuda van írva nincs ott a stream.Baltoafarkas: Már nem tudom átszerkeszteni: 1150 Mhz-re
Ágyból vezeték nélküli billenytyűvel, messzebről nézni a monitort kicsit nehézkes írni/olvasni, de egyben ilyenkor este elég pihentető
42" tv-t is szeretnék monitornak, de az még nem most lesz
Jelenleg örülök, ha 1 vagy 2 hónap alatt félrerakom ennek a kártyának az árát, sok a kiadás
Vagy kevés a bevételRutintalan prohardveres vagyok még, nem tudom mi illik egy jó összefoglalóba.
Talán egy kevés Benchmark?
Nvidia oldalon hasonló árkategóriájú kártyákkal összehasonlítás? -
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #8268 üzenetére
akkor a mi gépünk rendesen elhasal de ahogy láttam a táblázatba egy i5 se remekel annyira.inkább a csucs intel/amd.k.
azért ez a video érdekes dolgokat vet fel 1680ba egy totál gyenge prcival és 7770nel láthatólag játszható a játék csutka grafikán.
azt a teszt nagyon flaschnak tünik...Amit elsőbe érdemes berakni:_
legjobb driver a 12.11b
feszemelés nélkül átlagban 1100ig elmegy a gpu.
tuningotl verziot kár venni de a hütés se annyira érdemleges a kártya a nem melegszik. -
Janou
őstag
válasz
Eagle16 #8168 üzenetére
Ez mindennel együtt van mérve. Gép, monitor, 5.1-es hangfalszett. Cool & Quiet be van kapcsolva Biosban, de hogy Windows 7ben hol van az energiagazdálkodás azt még nem néztem. XPben tudom hogy minimális energiagazdálkodásra kellett állítani a sémát. De szerintem tuti hogy működik, mert a teszteredményeknél CPU-Z-t kellett nyomnom mert 800 MHz-re visszavette az órajelet.
Jah és a monitorom egy 22 colos Samsung (2233BW) -
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #8000 üzenetére
nekem 45 nél több nem volt a fan control.t állitsd be nekem 40%ig nincs hangja a ventinek, 60%nál már huzos.de ha szorod le a népet minigunnal hol hallom/figyele én azt.amig standrad 30% volt addig 52ig felment.procim is felmegy 52ig max gyári hütővel.amugy meg egy hütőzsírozás lehet befigyelhet.
Ez a max gpu temperature 120fokos riasztás egy kamu.ez egy elmélet.
olyna mintha azt mondanák hogy hu 1.3V.n beteszteltünk 5 gpu.t mind ment 1300mhz.et.akkor mostantol superclockedként kiadjuk és sorba fagynának be.
a procinál ugyanez van asszme 120 foknál van riasztás lekapcoslás.
de még kb már 65 felett folyamatos lassulás akadozás, befagyás jönne.ez tutko én a p4nél tapasztaltam ezt simán.
véletlen befelé fujt mind2 venti.forditva raktam fel.79ig felment.simán érezni amugy mert jobban füt pláne télen.
Hát pedig aki 100 fokon akarja loadoltatni a 7770et annak én sok orát nemn adok.tuti a ram lepusztul.
és ennek nem a gyártó az ok, ez tényleg kimeriti a nem rendeltetésszerű használat fogalmát. -
Kreash
aktív tag
válasz
Eagle16 #7944 üzenetére
Fogyasztást csak azért írtam, mert azzal tisztában vagyok hogy kb fele annyit eszik
Csak tesztet nem nagyon láttam, csak olyat ami 1 éves, vagyis mikor kijöttek,de ott se közvetlenül a
gts 450 van a tesztben.
Nekem 7850 van, és elég sokat javult itt-ott driverekkel, azért érdeklődtem volna hogy hátha ez is. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Eagle16 #7689 üzenetére
Hú ez aztán kedvemre való videó!
Pont GTA IV fanatik vagyok, az a fajta akinken feláll a szőr a hátán az optimalizálatlan szótól.Kb egy fél évre tervezek, aztán erősebbre váltanék, de addig is már nagyon éget a dolog hogy kipróbáljak egy 3 monitoros rendszert.
Az hogy melyiken türhető a hűtés, arról sajnos fogalmam sincs.
-
oliba
őstag
válasz
Eagle16 #7682 üzenetére
Aki szereti babusgatni a kártyáját, annak megéri. Azt mondjuk megnézhettem volna, hogy mit számít, ha meghúzom a csavarokat a kártyán, míg a gyári paszta volt alatta. Mondjuk az érdekes, ha neked 72 fok a max, akkor ott valami nem jó. Csak nem melegebb a szobád 11°C-kal és akkor én még "szét is feszeltem" a gpu-t
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #7652 üzenetére
egyértelmű csak 2gb ddr5öst vennék.
hát ez alapján a 7870 szintjén van az az azért durva ám.
én ahogy néztem árakat teljesitményt ugy gondolom a gtx650 a 7750nel van pariba
a gtx650ti meg talán a 7770nel de csak ha durva oc.s az ati
a 7850nek nincs ellenfele nvidia téren.
a 7870 a gtx660 szintjén áll.viszont mig az ati 62 addig az nv csak 52
a gtx 660ti mellé nem tudom mi lenne radeonbol...de még nézek tesuteket.
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #7647 üzenetére
igen így tervezem én is majd cserélem i5re ha szükséges.ez a szükséges nem azt jelenti hogy a c3 nem fog menni high grafikán.
+4gb ram+ssd+uj vga.ha nem K.s i5.t veszek mind1 milyen lapba rakom.
nézegettem feljebb vga.kat.hát feljebb nem ennyire egyértelmű a helyzet. a gtx660 lehet jobb vétel mint a 7850 nem?.....
viszont a gtx650nél a 7770 erősebb, sőt meghuzva utolérheti a Ti.t is. -
Alister71
nagyúr
válasz
Eagle16 #7641 üzenetére
Lehet, hogy jobban jártál volna ha veszel egy 970-es lapot és egy használt C3-as Phenom II-őt 17-18 körül. 3.6-on mindegyik elmegy, eddig minden játékban megállta a helyét és egy darabig még meg is fogja.
Más: az új Painkiller ingyenes hétvégén a Steam-en, szedjétek le, jó kis játék az is.
-
dragonfx
veterán
-
törölt tag
válasz
Eagle16 #7569 üzenetére
Előre megmondták hogy a crysis 3 megfekteti a gépeket. Crysis 2 ben is a láthatatlan víz.
Körülbelül ha akarnák 2 magos cpu elég lenne neki meg kb 9600gt is de akkor mi lenne a hardver piaccal. Muszály hanyagul optimalizálni hogy a nagyobb vga tulajok is lássanak valami hasznot hogy nem hiába költöttek többet a gépre
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #7551 üzenetére
egy szégyen egy vicc ez a játék mennyire nem tudják beoptimalizálni, mint anno régena far cry1, mérce volt, kijött és nem votl hozzá gép ami csutkán vitte.ez a készitők szégyene.
szerintemn mw2 és a fc3 grafikailag az amire azt mondo ez igen megállja a helyét 2013ba is.és mégis milyne érdekes modon megy fullra.
megnézted már csaka game mega grafika miatt is crysis1et annyira istenitette mindneki, és még magyarul is, hát nekem nem jött be.se a grafika, se a játék...átlagban olyan tipikus meleghatású dzsungell effekt.
ezek szerint akkor ol tippeltem hogy 1440be highon el fog menni.ennyit egy játék se ér én cpu.t cseréljek.ha nem megy akkor delete.
Arkennys>>ezen a crysis3on kivül mihez is kel 4 mag?mindne más játék elmegy kettővel is.ez meg még béta majd javítanak rajta.
-
Trebron09
őstag
válasz
Eagle16 #7551 üzenetére
Hát igen ebből is látszik, hogy "meant to be played"..
Annyi hogy menne a játék DX9-ben is mint az elődje (lásd konzolok..) csak ugye ezt már DX11 only adták ki, pontosan azért hogy lehessen vga-t vásárolni akinek ment a 2 is elfogadhatóan jól ( pl. GTX285/295, 4870 X2).
Meg aztán kíváncsi leszek ezt mit számol még pluszba DX11-ben a háttérben amit nem látunk.
Látványra meg nem annyira nem szép, a legelső rész még mindig kenterbe veri (modok nélkül is). -
Eagle16
addikt
válasz
Eagle16 #7531 üzenetére
Kipróbáltam. Közepes beállítások, motion blur és AA kikapcsolva, AF 4x. 1680x1050
2013-01-31 21:22:28 - Crysis 3 MP Open Beta
Frames: 3331 - Time: 113038ms - Avg: 29.468 - Min: 21 - Max: 40Tehát így éppen játszható, de sok helyen durván leesik az FPS, nézek erre és 40 FPS, fordulok 90 fokot és már csak 20
Ez a Museum nevű pályán volt, a másik kicsit jobban megy, kb. +10 FPS átlagban. Őszintén szólva elég szarul megy ahhoz képest hogy hogy néz ki...remélem az egyszemélyes rész kicsit normálisabb lesz.
Ilyen beállításokkal is megevett 800mb VRAM-ot és volt egy random gép újraindulásom is...
Ja és rájöttem, hogy mennyire rühellem még mindig az online FPS-eket...
-
GeriCool
aktív tag
-
PeL
addikt
válasz
Eagle16 #6848 üzenetére
Szerintem nyáron sem lesz sokkal melegebb, nekem a 4850-em alapon ment 48 fok körül, terhelve 70-75 volt max nyáron is (fix 50% mellett)
Amúgy ha simán másolom csak a desktopot a 2. kijelzőre akkor az is +2 fokot jelent, így is hogy 300-on megy a memória, 32 helyett 34 fok. Ha letiltom a második monitort egyből leugrik 32 fokra, kiterjesztett desktopnál meg +5 fok, azaz 37, és fullon megy a VGA memória. Valamennyi plusz terhelést mindenképp jelent hogy 2 kijelzőt kell meghajtania a kártyának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest