Hirdetés
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Prof
addikt
válasz Majkee84 #24348 üzenetére
Én 1 hónapja downgradeltem 6950 (6970bios)-ról 5870-re.
Az 5870 nem ref kártya, hanem gigabyte halk és hűvös, imádom mintha nem lenne erős vga a gépben, még load alatt se hallatszik szinte semmi
Ja és a különbözetből meg a régi vinyóm árából kijött egy SSD.Játékokban nem veszek észre az ég világon semmi különbséget.
Csak azt hogy kevesebbet fogyaszt a gép és 4ghz feletti tuningal is stabil a gép.
Valószínű kevés volt a tápom 6950oc + Cpu oc-hoz. -
Remus389
veterán
válasz Majkee84 #25402 üzenetére
Ha nem tudjátok elolvasni és értelmezni a belinkelt tesztek grafikonjai, amik alatamasztanak engem, akkor nincs mit tenni.
Felőlem hihetitek azt hogy 50%a jobb az AMD és fele annyit fogyaszt, és az s775 mekkora egy elavult fos élén a q6600zal.
Így már boldogok vagytok? Ha ezt mondom? Ez már titeket támaszt alá, tessék megadom magam.
Mindenki vegyen 2600k-t és x4-est, és kukazza a core2duo-t mert full hd-bán 4AA-vel maximális grafikán csak logatja a lábát a videokártya, Annyira nincs dolga
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Remus389
veterán
válasz Majkee84 #25478 üzenetére
én egy gyerektől vettem, aki egy hónapig használta(kipróbálja mint mondta, ha jól emlékszem nvidia párti volt), őneki volt egy ismije, ahonnan valami akció keretében ennyiért vette(33-34 -ért, számla szerint)
tehát végülis használtan vettem, de csak egy hónapig használta kábé, most ez jó vagy rossz nehéz megmondani, egyfelől biztos megtépte(feltunningolta), másfelől legalább ki lett próbálva, nem cicereg, nem fagy, nincs baja , nem kell szopni a garival
szerintem nagyon király karesz és azért mégiscsak Asus
korábban mondjuk két Sapphire kareszom volt(3850/4850) és nem volt velük bajom
szerintem ezt már csak 7850/7950-re cserélem(talán kihúzom 8850-ig ), a 6850/6950 nem igazán gyorsabb, nincs jelentős különbség, tehát ezt a mostani generációt nyugodtan ki lehet hagyni
a 3850 és 4850 és 5850 között van legalább kétszeres teljesítmény különbség
de a 6850 kábé visszalépés, tehát azt kihagyom
legjobb ár/értékű kareszok ma az 5850 és GTX 460 szerintem, utóbbi kicsit gyengébb de olcsóbb
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz Majkee84 #27379 üzenetére
Nagyon szívesen.
Az alapfeszes tuningban az a jó (és azért viszonylag biztonságos ésszerű keretek között normális hűtéssel), hogy lineárisan nő a VRM terhelése (és a fogyasztás is). Ha 15%-ot tuningolsz, akkor ~15%-al terheled jobban. A feszemelés azért veszélyesebb, mert ott a fesz részt négyzetes arány közelíti, mondjuk 1,08V helyett 1,2V és mondjuk szintén 15% órajeltuning már majdnem 42%-al nagyobb terhelés/fogyasztás a gyárihoz képest, ami már azért nem kevés, ennyi biztonsági tartalék már nem minden VRM-be van beletervezve. És ez még nem is olyan hű, de durva feszemelés/túlhajtás...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Majkee84 #27546 üzenetére
Jelenleg két dolog van, amivel az 5850-et meg lehet szivatni, és a 7870-et nem. Az egyik a tesszelálás, aminek a visszafogott beállításával nem vesztesz sokat látványban, de úgyse fogja a kutya se használni, mert macerás technika, és nem éri meg komolyabban használni és molyolni vele.
A másik, ha nagyon feltekered a dolgokat, és kifutsz az 1GB ramból. Ezt játékfüggő, hogy tudod orvosolni, de ilyen játék sincs sok, és általában minimális kompromisszum elég a tökéletes sebesség eléréséhez. -
nagyúr
válasz Majkee84 #27778 üzenetére
Bírom a sok okos tojást akik olyanról papolnak vagyis inkább arról ami még életükbe nem volt a kezükben! nem rád céloztam, hanem akik fére vezetnek a hülyeségükkel
a ramokon valóban nincs hűtés az 58xx EXTREME karikon de erről is tudnák mit mesélni, de legyen annyi elég hogy ha éri a ram chippeket kellő légáramlat mint pl az xtreme gyári hűtése akkor jobban vannak hűtve mint pl egy referencia 58xx en ahol ugyan hűtve vannak de még rosszabb mert az a nagy fém lap hamar átforrósodik és nem éri szinte semmi légáramlat és csak főnek a ram chippek a fém lap alatt!
feszelésről: 24/7.ben 1,20.v fölé nem érdemes menni, bár ugye tudjuk hogy nem 24/24.be menne rajta játék, és nem folyamatosan kapna annyit a gpu, de akkor sem érdemes feljebb menni és amúgy sincs sok értelme mert 1,30.v al se megy sokkal többet már a RV-870.es mag! aza +20-30.MHz amivel többet megy nem éri meg kínozni! persze 1-2.teszt erejéig meglehet kínálni 1,35.v al is hogy mit bír a gpu!
**********************************************************************************
#27779 Remusz911 ha jól látom ezen a német oldalon ahonnét a grafikon származik a 12.4.es BÉTA driverrel teszteltek! ha esetleg felkeltette az érdeklődésed itt megtalálod énis ezt használom nálam teljesen jól működik!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest