- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rico45
őstag
válasz
Sandrew #22071 üzenetére
Ilyen a tiéd is??Én egy hete vettem!
-
csongi
veterán
válasz
Sandrew #22004 üzenetére
Egy X3-al jó érték főleg az Idle 60W. Nekem 100W körüli ,az X2 250-es egy HD3450-el is 75W Idle fogyasztást produkál. A próbálkozásaim során egy bizonyos feszültség csökkentés után már nem tudtam érdemleges fogyasztás csökkenést elérni. Pedig a volt 4830-nál 0,85V-ig lementem, és 1-2W-nál többet nem jelentett. Ugyan ezt a CPU-val is eljátszottam.
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #21981 üzenetére
ez a kihajtja dolog
semmi nem hajt ki semmit, csak maximum kiszolgálja és van CPU limites és VGA limites beállítás,
ami annyit jelent, hogy azért nincs több FPS, mert egy játéknál ez a max amit a proci tud, vagy a VGA. De ha egy processzor elég egy játékhoz 1920x1080-ban akkor az elég lesz 1024x768-ra is -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #21965 üzenetére
csak bizonyos játékokban lenne limited, az L3 hiánya miatt, de akkor s játszhatóak lesznek a játékok, csak kevesebb FPS-t fogsz kapni, arra kell törekedned, hogy minél jobban terheld le a vga-t,
de ha szerencséd van(és te egy elég mákos gyerek vagy) akkor tudod aktiválni az L3-mat meg 4.magot,
nemrég olvastam egy tesztet, abban egy PII 550, core i5-750 és i7-980volt összehasonlítva különböző VGA-k mellett,
HD5670 DIRT 2, Maffia II és Resident Evil 5 alatt azonos FPS értékek voltak(VGA limit)
GTS450-el Dirt2, Maffia II azonos értékek, Resident Evil 5 alat 42 vs 57FPS, PII 550 vs i5-750,
amin meglepődtem :HD6850 alatt dirt2, Maffia II mellett még mindig azonos FPS értékek voltak, de Resident Evil 5 alatt 42 vs 84FPS PII 550 vs i5-750,
aztán GTX 570-nél már minden játékban kevés volt a PII 550:
dirt2 47vs 87
Maffia II51 vs 61
Resident Evil 5 alat 42 vs 96 -
MZsoltee
veterán
válasz
Sandrew #21921 üzenetére
Hát volt az iponon az is 25-27k ért vettem is egyet egyik haveromnak, így van a környzetemben 5850 xtreme (saját) 5830xtreme és 5830 Game edition (haveroké), utóbbinak jobb a hűtése és adtak hozzá codot steameset!
5770-et e vegyél amikor olcsóbban 5830at kapni! Gyorsan amíg van!
-
CimbiX
aktív tag
válasz
Sandrew #21871 üzenetére
Eppen most talaltam egy topicot, ugy tünik, a Civ V zabalja a kartyat:
Megprobalom meg belöni a ventit mondjuk 60%-ra manualisan, meglatjuk, mi lesz.
A CPU-rol: meg eleg friss a konfig, de Witcher 2-vel kiprobaltam 3-ra huzva es alap orajelen, es Fraps szerint nem volt különbseg, erzesre sem. Ha kell, akkor majd ujra huzom
-
Winne
nagyúr
válasz
Sandrew #21583 üzenetére
Többért akartam, csak ez gyorban jött és mondom 2-3 Mátyás királyért nem szívatom magam.
Garis volt még, VaporX-es, jó kártya volt nagyon, szerettem.
[link]
(Nem beszélve arról, hogy számlára el tudom számolni a kártyát, így ha minden jól megy 26-27-ben lesz az új, annyit meg a hülyének is megért volna a csere.
)
1280*1024-ben vagyok, erre nem kell talán nagyobb egy darabig.
-
Vigneau
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #21503 üzenetére
én hagyjalak a hülyeséggel, aztán azt tanácsolod bohóckodjak i7-870-el és HD5850-el 1280x1024-ben egy full HD monitoron
arra a sempron le-140@X2@3600 és HD4670 is elég volt GTA 4 alá....amúgy 3mag már elég neki, anno próbáltam Phenom II X3 710 el nem voltkülönbség 3 és 4 mag közötti FPS-ben 1280x1024-ben, de 2 vs 3mag között nagy volt a különbség minimum FPS-ben 20-25 vs 35-40
na jól van aztán most ti is ugyanazt csináljátokölég lesz flame háborúból a fele királyságért
-
válasz
Sandrew #21477 üzenetére
Persze az odáig tiszta hogy virtuális magok, csak azt nem tudtam (rövidre fogva), hogy a programnak is támogatnia kell a HT-t... Azt hittem hogy a programnak tökmidnegy, hogy mag vagy HT szál
Aki ért az 5870 bios bütyköléshez, megtenné hogy ír nekem egy PÜ-t? Előre is köszönöm
-
Atimester
aktív tag
válasz
Sandrew #21273 üzenetére
Ez valóban jó ötlet! Egy több száz ezer forintos TV-t lecserélek, mert az új VGA-khoz nincs Komponens csatlakozó.
Azért ennél értelmesebb megoldás is. TV-t 10 évente vesz az ember, számító gépet meg 2-3 évente fejleszt!!!
Valakinek más ötlete, amivel nem bukok százezreket? -
dangerzone
addikt
válasz
Sandrew #21050 üzenetére
Ezért most igazán meg kellett ejtened egy hozzászólást...
És ha azért tette fel, hogy megnézze, mennyire éri meg játszani vele, aztán utána megveszi eredetiben?
Más:
Ennél az avp benchmarknál először egy beállító menünek kellene bejönnie? Mert én leszedtem guru3d-ről , és ha elindítom, kapásból elindul a videó. -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20968 üzenetére
alapon mennyit megy?
Vigneau:igaz magam is mx-2-őt használok
mondjuk inno3D-ből én kapásból kaptam anno egy hibás 6600GT-t 38500Ft volt
mekkora szám volt anno, hogy 500/1000Mhz-en jártak
mai napig van egy giga 6600GS -em fater gépében duruzsol, egy passzív zalmannal, kicsit megspékeltem, hogy jobban bírja a tuningot[/OFF] 300/500@500/627 hogy miket meg nem talál az ember
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20950 üzenetére
mérd le a kártya pontos hosszát és megmondom befér-e,
mert azt tudom, hogy a ref HD5830 27cm, de ezt csak tippeltem...
csak nem egy ilyen pink csodát tervezel venni neki
előre szólok, nem mindegyik ODD díjazza ezt a felfelé nyílást, mert pl pioneer-em tökéletesen ment vele(DVD-RW-108) addig LG BL-DWD-RW combo nem szeresse -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20948 üzenetére
27cm faltól falig, de akkor már nem lehetne bedugni a tápcsatikat
amelyik csaj ilyen gépet vesz nem biztos, hogy bukik a rózsaszínre
a hd5850 méreteit le is mértem ez kényelmesen elfér -
kisza25
félisten
-
válasz
Sandrew #20920 üzenetére
Ha rárakod a bordát átmelegedik az is és nem hűl egy bizonyos hőfok alá akármivel hűtőd.
De viszont ha nincs rajta semmi akkor a ventillátor közvetlen lefúlja a memóriákrol a meleget.Javaslom kicsit bővítsd a fizikával kapcsolatos ismereteidet
Ha léghűtésről beszélünk, akkor ez az elméleti határ a hűtésre használt levegő hőmérséklete..... ez akkor is fennálló törvény, ha van borda van, ha nincs borda.....
közvetlen lefúlja a memóriákrol a meleget
A meleg nem megszületik a memória chip fölött, hanem az annak a felületével érintkező levegő részecskéi átveszik egy részét mely által a chip hőmérséklete csökken, ezen az elven működik ugye bárminemű hűtés, az elvezethető hő a légáram mennyiségén, a hűtőfelületen és a légáram aktuális hőmérsékletén múlik.....
-
Alpachino
veterán
válasz
Sandrew #20865 üzenetére
Sokat számít a minőségi és erős táp. Nekem a CM 460W-al, melynek a 12v-os ága csak 312W-ot tudott leadni, X4, 1.45v-al 3.6GHz-en, 5830 975/1250MHz-en újra idullt, kékhalál.....
Tegnap lecseréltem egy corsair VX450W-ra, melynek 12v-os ága 392W, már ezen az értékeken simán megy.....
még próbálkozom feljebb vinni a procit és az NB-t. Az sokat dob a teljesítményen....
-
válasz
Sandrew #20825 üzenetére
Saját magam! (nem iskolás suhanc vagyok, most voltam Ápr.14.én 35.éves) Ha erre akartál célozni hogy egyesek anyuci, apuci -t húzzák le keményen hogy ilyen konfigokat vegyenek!
Amúgy meg ésszerűen kell vásárolni nemsokkal több egy i5.ös konfig mint egy AMD P2 X4 teljesítményben meg 2-3.szor jobb!
Régen én is nagy AMD fan voltam egészen addig még az intel nem adta ki a C2D prociait onnantól kezdve sajnos AMD mindég alul maradt és ez ma is így van sajnos (egy 6.magos AMD sem duruzsol úgy mint egy 4.magos i5 és akkor az i7 ről nem is beszélve!)
(#20834) kisza25 : igen akinek 1.gépe van és nem napi 20.órát játszik annak azért sokat számít aza -8.W
Egyébként mint mondtam a másik gépem nem annyin van használva 24/7.be hanem alapfesz környékén @4000.MHz
-
F e Z o
veterán
válasz
Sandrew #20683 üzenetére
Eléggé lila ködben élsz, ha procit és vga-t tuningolsz, s a fogyasztás miatt aggódsz. Kit érdekel az 1-2k-s áramszámla többlet, amit nem is játék alatt, hanem 3Dmark és egyéb fas*ságok alatt kreálsz? HMM??
Speed(R) & Lord Vader : Végre valakik, akik nem 1280*1024-ben gondolkoznak...
-
Wukiwo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest