- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
CimbiX
aktív tag
válasz
CptMisi #22987 üzenetére
Nekem idle 50 C° volt az 5850-em, jatekok alatt pedig 80C°+, szoval a Setsugen eredmenyei meg igy is nagyon jok- a furmarkot leszamitva. Most hetvegen nem leszek otthon, de utana kiprobalom a "bebordazast", hatha segit meg. De milyen "meleg levegöre" gondolsz? A videokartyara nem fuj semmi meleget, a procin egy Katana3 van, ami kifele fujja a levegöt, a Setsugen2 pedig szivja felfele (sajnos a procira, ami most ezert hangosabb, hogy a fene enne meg, a lapom nem tudja rendesen kezelni az rpm-et a hütön
...) a hideget, alatta nincs semmi komoly a hazban, csak egy matuzsalem Audigy 2^^
-
CimbiX
aktív tag
válasz
dilipok #22984 üzenetére
Köszi, ez most sokat segit!
Tudnal esetleg egy fenykepet fellöni a te kartyadrol, ahol jol latni a VRM-et? Valami lapos kis aluminium bordakat meg tehetnek a feliratos helyre, de nem tudom, hogy oda kell-e, mert ha jol tudom, akkor a harom kis chip, ami mögötte van es a bordat is raraktam, az a VRM, ami melegedik ezerrel...
-
CimbiX
aktív tag
válasz
Silentfrog #22982 üzenetére
Van meg kep:
VGA terheles nelkül 35-40 (de ennek este otthon meg jobban utana tudok majd nezni) C°.
A VRM-es aluminiumborda alja ragasztos volt, ezen felül meg jol ra is csavaroztam, az ezen a kepen nem latszik, de van ket erösitö csavar is. Meghuztam öket erösen, de nem tul ;-)
Ezen a kepen minden rajta van a kartyan, ami kell. Ezen kivül mar "csak" a hütöt magat raktam fel, a megfelelö lyukakba becsavarva a csavarokat, utananeztem. Atombiztosan csücsül a hütö a kartyan. Idle minden hömerseklet kivalo, 20 C°-al alacsonyabb a GPU es a VRM is, ugyanugy Fallout New Vegas egy ora terheles utan is. Csak a Furmarkban melegedik ezerrel, miutan pörkölöm 10 percet. De hibazni akkor sem hibazik. Sajnos az gyari hütövel elfelejtettem megnezni, hogy a VRM mennyire megy fel Furmark alatt, mert csak azzal van gond. Szoval nem tudom, hogy van-e egyaltalan valami gond. Arra tippelek, hogy a Furmark egesz egyszerüen brutalisan terheli a VRM-et, nincs mit csinalni.
KERES: ha valakinek gyari hütös 5850-e van, tudna nekem egy Furmark VRM-hömerseklet-screenshot-ot feltölteni 10 perc pörköles utan?
-
CimbiX
aktív tag
Felraktam egy Setsugen2-t az 5850-re, most igy nez ki:
Na most minden nagyon jonak tünik, Fallout New Vegas 1 ora jatek utan a VRM max. 65 C°-ra melegedik, a GPU max 60 C°-ra. DE: Furmark alatt a GPU 85 C°-ig megy fel, a VRM pedig 130 C°-ra kuszott fel, na itt mar leallitottam... a vemti közepre van belöve, ami kb. 1200 rpm-et jelent. Ha maxra feltekerem Furmark alatt, akkor sem valtozik a hömerseklet.
Na most nyilvan nem Furmark-al jatszom, de szeretnem magamat megnyugtatni, hogy nem nyirom ki tul hamar a videokartyat... Nektek mi a velemenyetek? A hütöt jol felraktam, semmi sem lötyög, minden tapado felületet elöször alkohollal kezeltem, szoval minden bordacska stabilan a helyen van.
-
CimbiX
aktív tag
válasz
Sandrew #21871 üzenetére
Eppen most talaltam egy topicot, ugy tünik, a Civ V zabalja a kartyat:
Megprobalom meg belöni a ventit mondjuk 60%-ra manualisan, meglatjuk, mi lesz.
A CPU-rol: meg eleg friss a konfig, de Witcher 2-vel kiprobaltam 3-ra huzva es alap orajelen, es Fraps szerint nem volt különbseg, erzesre sem. Ha kell, akkor majd ujra huzom
-
CimbiX
aktív tag
Feltettem az új drivert (11.6), konfigom: Q6600@stock, 5850@stock, 3GB Ram, ha ennyi info nem eleg, akkor update-elek.
A gondom: a Civilization 5 fagy. Kep elszall, videokartya ventije felteker maxra, csak taplekapcsolas segit. Ujrainditas utan minden OK, amig a CIV5 el nem indul, ami ugyanugy fagy par perc utan. Furmak-ot most eresztettem ra a gepre, 10 perce egetem, semmi gond. Valakinek valami tippje?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Sapphire R7 250 1GB
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest