- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebrafish
tag
válasz
MPowerPH #21237 üzenetére
ha nem lett volna egyértelmű a "szánalmas" jelzőt csak egy ironikus megjegyzésnek szántam, nem a kártyát minősítettem vele.
A tervem az volt, hogy veszek egy új vga-t és húzok a procin 50%-ot. Mint írtam hülyeség lett volna pár ezerrel olcsóbban sokkal gyengébb kártyát vennem így lett ez. Azt nem gondoltam, hogy még a tuningolt proci is ennyire gyenge lesz hozzá, de majd korrigálva lesz, valószínűleg köv hónapban i3-as proci+valami olcsóbb alaplap, a mostani rendszert meg eladom. -
zebrafish
tag
válasz
kisza25 #21219 üzenetére
Hmm 6000 pontot jelent a proci tuning 3dmarkban? akkor tényleg ez lehet.. pedig azt nem akartam cserélni, örültem hogy gond nélkül feltudtam húzni 2ghz-ről 3-ra.
Majd megpróbálom kitalálni, hogy a grafikai opciók közül melyek terhelik inkább a vga-t és melyikek proci igényesek is.
Játékokban persze van érezhető javulás, csak kicsit többet vártam. Az viszont biztos, hogy ennyi pénzért ez a vga volt a legjobb befektetés, az 5830 és az 5770 is kb 5000-el olcsóbb, annyival ez a kártya mindig (na jó, pár évig) többet fog érni.
-
zebrafish
tag
válasz
kisza25 #21215 üzenetére
A felbontás 1650*1050 volt.l eginkább 30 fps-sel ment(medium, nem high) ami néha tizenvalamennyire is visszaesett, párbeszédeknél 50 volt.
az a gpu-z egy allamazás? majd rákeresek.
csináltam egy 3dmark06 futattást az 12100 lett, ami szerinte alacsonyabb annál, mint ami a konfigomtól elvárható.. Meg kell keresnem mi a szűk kerszetmetszett, bár sok választás nincs -
zebrafish
tag
Felinstalálltam a kártyát (fasza FSP hexa 400-as tápom nem lhet becsavarozni a helyére mert olyan rövidek a kábelek hogy feszülne :/ )
Eddig a witcher 2-t néztem és elég csalódott vagyok. a 378mb-os 9600GSO-mmal, ami egy kövület ment medium beállításokkal 10-15 fps-t (lowon játszottam vele, ott stabil 20 volt) a hd5850 pedig mediumon megy 20-30-at. processzor e2180@3000mhz, legfrisebb catalyst driver.
Ha jól sejtem a proci miatt lehet ez, azt gondoltam, hogy kevés, na de ennyire? vagy valami más (is) lehet a probléma? Én azt vártam hogy high beállításokkal is menni fog, ha nem is 60 fsp-vel de játszható szinten.szerk: most látom, hogy beszéltek gpu kihasználtságról: ezt hogy lehetne monitorozni? érdekelne játék alatt
-
zebrafish
tag
Én utána felhívtam őket, elég ingerülten válaszolt a fickó, biztos sokan érdeklődtek ezügyben, de megerősítette, hogy ennyi. Most már emeltek 3k-val, már nem ők a legolcsóbbak. A helyzet az, hogy elbizonytalanodtam a céggel kapcsolatban én is és megrendeltem az Acomptól is egyet. Azt majd felajánlom valakinek, hogy vegye át helyettem, szerintem majd lesz rá jelentkező
. Ha nem akkor visszamondom, nem valószínű, hogy rajtuk marad. ráadásul én még olcsóbban rendeltem pár száz forinttal, mint a mostani ára (31,9k)
-
zebrafish
tag
Most vettem át az Asus 5850-esem, amit 30,5-ért rendeltem a Globeelectro-tól
. sok hitetlen mondta, hogy tuti csak elírás
. Jó mondjuk imádkozom, hogy gariztatnom ne kelljen..
-
zebrafish
tag
válasz
TeeBee73 #20640 üzenetére
"Elég lesz a táp, a trollokat meg ne etesd. "
Hát nem tudom, olvasgattam most kicsit utána a tápoknak, az oké hogy összesen van 360W, de a 12V-os "rail"-en csak 204W max (17A).
Mindenesetre mi a legrosszabb, ami történhet ha kipróbálom így? Gondolom instabil lesz a rendszer, újraindul vagy ilyesmi. Chieftec táp, nem hiszem, hogy tönkretenne bármit is, de lehet rosszul gondolom.
(ja, megrendeltem az Asus 5850-est)
-
zebrafish
tag
A táp oldalára 17 A és 204 W van írva a 12V alatt. Az 5V és 3,3V-nél meg valóban 220W van
-
zebrafish
tag
Ezt az árgép adta ki, ezen kívűl még egy boltot ír, az Acomp-ot, ahol ilen olcsó. Acompról mintha már hallottam volna, az kevésbé ismeretlen:
De hacsak nem sokkal sokkal jobban megéri ilyet venni én azt hiszem maradok az 5830-nál, nekem az is elég lesz sokáig.
-
zebrafish
tag
Erről a kártyáról/ill webshop-ról tud valaki valamit? Érdemes megrendelni vagy inkább ipontól egy 5830 extreme-t. Valószínűleg nekem az utóbbi is elég lenne, egy 9600gso-m van jelenleg, de ha az asus-nak sokkal jobb az ár/teljesítmény értéke akkor azt venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- 3D nyomtatás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest