Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
VTX3D HD 5850-el milyen tuning tapasztalatokkal tudnátok szolgálni? Érdekelne még a melegedés és a zaj is. Pl. mennyire vethető össze a Gigabyte 2 ventis hűtésével.
Válaszokat előre is köszönöm.Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
-
Vigneau
félisten
válasz Motion_Blur #19339 üzenetére
Na jó, de szerintem az is fog olcsóbbodni.
bodo753:
Ott a pont.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz Motion_Blur #19341 üzenetére
No igen, meg a hűtő mérete sem utolsó szempont.
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Van valaki, aki ilyen típusú Sapphire HD 5850-et használ és működik a GPU feszültségének emelése? Próbáltam már MSI, Asus BIOS-t, valamint TriXX-et és MSI Afterburner-t, de eddig nem tudtam elrugaszkodni az 1.088V-ról. Végignyálaztam jó pár oldalt és ezt a topikot is, de még nem találtam meg a megoldást - pedig lehet, itt van a szemem előtt...
Vigi
-
-
Vigneau
félisten
válasz DroiDMester #20078 üzenetére
Igen, éjjel 1/2 2-kor telepítettem, de alig látható szürkén a verziószám a sarokban valóban 3.0.7. Csak a Sapphire oldala meg becsapós...
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Mint korábban említettem, non-ref Sapphire HD 5850 gazdája lettem mégis (pedig eleinte nem úgy állt a dolog, hogy sikerül a tervezett VGA cserém - azaz közbeszólt a kocsim) - viszont ebből adódóan a Voltage Tweak-et elfelejthettem.
Némi utánanézést követően rájöttem, ugyanaz a PCB-je a Toxic-nak és az egyik 1GB-s HD 5870-nek. A legfrissebb techpowerup-on fellelhető alap Sapphire HD 5870 1GB BIOS-t felraktam és így a VCore 1.2V, a freki pedig 850/1200. Tesztek szerint minden oké, haladok majd feljebb.
A hűtést lecseréltem a már bizonyított, jól bevált AC TT Pro-mra. A 2-es DVI csati háza és a borda között semmi hely nincs, pont felfér - hála a non-ref kialakításból adódó eltolt chip-nek (messzebb van kb. 10-15mm-el a VGA hátfalától számítva a refhez képest). Kb. 14-15°C-al alacsonyabb lett a hőmérséklet teljes terhelés mellett, ami 51-52°C-ot jelent. Ráadásul az AC TT Pro egyik ventilátora pont a VRM bordára fúj. A venti fordulatszáma 20-31% között ugrált eddig, de tény, amit DM is állított: a monitorozást ez megnehezíti. Megoldás lehet az alap 20% felülbírálása 30%-ra a BIOS-ban. Bár engem ez nem zavar.Vigi
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz DroiDMester #20143 üzenetére
Ezek szerint pont egy nappal néztem be korábban oda...
-
Vigneau
félisten
RAM bordák nélkül használom az AC TT Pro-t a non-ref Sapphire-omon. Rajtahagytam a gyári VRM hűtést és Kombustor alatt 925/1200-on nem voltam melegebb 64-65°C-nál (a ventik ~42%-on forogtak).
VRAM sünik terén nekem is hasonló tapasztalataim vannak, mint DM-nek, csak még 9600XT/X800GTO2 idejéből. Tuning esetén a használatuk nekem nem hozott plusz MHz-eket, sőt...
[ Szerkesztve ]
-
-
Vigneau
félisten
A nyákméret és elrendezés nekem is feltűnt már korábban - ezért is próbáltam meg egy 5870 BIOS-t a VGA-ra. De nem éreztem, hogy az 1.2V hatására a chip jobban menne. Így feltettem a legfrissebb nem Extreme BIOS-t és 925/1200-on tudom hajtani 1.088V-on.
Így van, ez a fekete tömb van az enyémen is, 2 csavar rögzíti. Nem is piszkáltam, elég szimpatikusnak tűnt.Az Extreme nyákban igazán a hosszúsága - valamint a chip elhelyezése - az, ami nekem elnyerte a tetszésem. A non-ref PCB viszont elég hosszú.
tgulyas:
Csak nem Black Screen? Rendesen érintkezik amúgy a VGA? Tuning, energiagazdálkodás, stb.?[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Van valami infó, hogy rev2 PCB-s HD 5850-eket esetleg támogat a v4.0.1-es TriXX? Nekem nem jött össze, de nem is a gyári BIOS van jelenleg rajta, hanem némileg frissebb Sapphire, amit a neten találtam.
Tudom-tudom, hogy digit VRM és a többi nyalánkság... Viszont Giot blogjában ütötte meg ez a szemem, de még nem találtam róla semmit eddig a neten.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
Alátámasztom az állítást, miszerint nem segít a VRAM borda a tuning terén. Már az X800XT-m esetében is kevesebbet ment a VRAM a sünik felrakását követően, mint előtte. Ez nem kamu, vagy légből kapott valami, hanem a valós tapasztalat. Szerintem a hőátvezető ragasztóban, no meg a közben említett kialakult légáramban lehet a titok elásva.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Tökéletesen megértettelek és én sem támadólag léptem fel. Egyszerűen ezt tapasztaltam a saját bőrömön és ezt osztottam meg Veletek. Végzettségemet nézve villamosmérnök volnék - vagy mifene -, de az IT már okozott nekem is érdekes meglepetéseket. Hiába, amiben áram kering, az kiszámíthatatlan...
Sdi:
Az még a 6600GT-men becsülettel szolgált - mint Nálad is (nohát, minő hasonlóság) -, de utána gyorsan elszaladt felette az idő.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz kisza25 #20963 üzenetére
A 3-at kihagynám, de a 2 és a 4 jó kis anyag.
Látod, olyan kártyám már nem volt nekem, pedig nagyon jókat olvastam róla. Hogy eltűnt a piacról az Inno3D. Elvétve látni itthon 1-2 boltban, de szerintem inkább szürke import lehet.
Pug:
Valami azért csak ragadt rám az iskolapadban...[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz DroiDMester #21010 üzenetére
Nem mondod, hogy újraélesztették a jó öreg OCCT-t. Hej, de szerettem ezt a kis progit.
-
Vigneau
félisten
válasz DroiDMester #21254 üzenetére
A kettő (Afterburner és SmartDoctor) kombinációjáról esetleg vannak tapasztalatok Asus kártyákon? Azaz SD-vel vezérelni a feszültséget, de AB-vel emelni a frekvenciát, valamint monitorozni. Neten eddig sok mindent nem találtam, de érdekel a dolog nagyon...
-
Vigneau
félisten
válasz Bloodaxe #21336 üzenetére
Nálam a non-ref Sapphire megragadt a VRM-je miatt 1.088V-on. Ott viszont ment a 915MHz-es GPU stabilan mindenhol. Ellenben a stabilitási tesztek is lefutottak 925MHz-en, de GTA 4-ben már képszétesést tapasztaltam (915-ön viszont ment szépen).
Kíváncsi vagyok, mire jutsz majd.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz dangerzone #21420 üzenetére
Tiszta haszon az ilyen nyugalmi időszak...
-
Vigneau
félisten
válasz DNS_65 #21474 üzenetére
Settings, Monitoring fül közepén lehet kipipálni, valamint sorba rendezni őket (de ezen gondolom már túl vagy) - majd újraindítani mentést követően az AB-t (ha jól emlékszem). Most Asus karim van, így jelenleg nem használom, mert nem támogatott még a VRM-je az AB-ben.
-
Vigneau
félisten
válasz csucsbicep #21511 üzenetére
Nekem HD 6870-esen dolgozik ugyanez a hűtés. 50%-on már megjön a hangja, 100%-on pedig eléggé odab@sz... A vezérlés 15%-tól indít, nekem terhelésen max. 40%-ig ment fel - elég lomha a vezérlés szvsz. Viszont ilyenkor melegnek érzem a GPU-t, de egyben halk is a VGA. A jelek szerint ha jó hűtés kell és nem zavar a hang, akkor kézileg feljebb kell tekerni.
-
Vigneau
félisten
válasz csucsbicep #21514 üzenetére
Na jó, én vájt fülű vagyok. Ezért is cserélem re a hűtést a bevált AC TT Pro-ra.
-
Vigneau
félisten
válasz Sandrew #21539 üzenetére
925/1200-on ez a kártya simán átment 3DMark11-ben - viszont a GTA 4-et csak 915/1200-on vitte gond nélkül. A RAM-okat én nem piszkáltam tovább - akkor még AC TT Pro volt rajta. Gyári hűtővel 900/1200-on volt stabil - igaz, Crysis 2 nálam nem fordult meg a gépben.
-
Vigneau
félisten
ASUS tulajoknak egy kis hírmorzsa a tuninghoz: ASUS GPU Tweak.
Igaz, nem innen töltöttem le, de a v1.10 tökéletesen működik nálam - rákeresve gyorsan megtalálható. Legalább nem kell mókolni sem a SmartDoctor-ral, sem az Afterburner-rel.
Külcsínre hasonló az AB-hoz és nálam végre működik a feszültségemelés is - azaz ASP0907 VRM támogatva. Egy GTX 580 DirectCU II reklámjánál tűnt fel nekem is. Kb. 1 hetes progi lehet, de jól eltitkolták (legalábbis nekem csak ma tűnt fel).Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
Új hozzászólás Aktív témák
- Manli GeForce RTX 3080
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest