- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janby
tag
Szia.
Én tudom, hogy normális, hogy visszaveszi, csak nem ez a helyzet. Szinte egyáltalán nem akar elmozdulni 800 mhz-ről. Elindíthatok én akárhány stressz tesztet, teljesen mindegy neki. Szépen elvan 800-on. Nagyritkán felugrik 2600-ra, de annyira random, hogy nem is tudom mihez kötni. Meg egyébként is kellene lennie a két véglet( 800,2600 mhz) között még két energiaszintnek/állapotnak, mert a proci alapból 4-et tud. Na ezeket a mai napig nem is láttam...
Azért írom, hogy a mai napig, mert felraktam egy 3rd party alkalmazást(PhenomMsrTweaker), amivel lehet managelni a P-state-ket. Ezzel a programmal annyit sikerült elérnem, hogy már nem 800-on ragad be,hanem 1200-on, és ma láttam az eddig nem használt két szintet is, de csak pár percig. Azután szépen beáll 1200-ra, és nagyritkán 2600-ra is felugrik. De nem akkor ám, amikor terhelést kap, és kellene a magasabb órajel, hanem mittudomén. Rájön valami. Megy a stressz teszt, plusz egy 720p-s film, és amikor mellé még indítanék egy böngészőt, a proci szépen malmozik 1200-őn
Jani
-
Janby
tag
Helló.
Legfrissebb Bios van a lapon, és ma újra is flasheltem,de semmi.
A proci alapfeszültsége hivatalosan 1,15 voltról indul 1,4-ig. Alulfeszelni nem tudom, mert a Biosban csak fölfelé lehetRégi lap, mindegy.
Igazság szerint amit megfigyeltem, az az, hogy ha bios-ban automatán van a feszültség állítás, akkor a proci feszültség nem éri el a kivánt(1,15) minimumot sem. Nagyrészt 1,1 alatt tartózkodik az érték. Ez Bios-ban és mondjuk Aida-val monitorozva is megfigyelhető. Ebből kiindulva gondoltam megpróbálom a manuális feszültség emelést.Három lépcsőben +50,+100, vagy +150-el lehet emelni, és ennyi.+50-nél nem történ semmi különös,maradt az órajel 800-on. Bár amikor az Aida naplózást néztem, néhány másodpercre felugrott 2600 mhz-re. Aida rendszer stabilitás tesztnél is 800-on megy...
Gondoltam adok neki +150 milivoltot. Ekkor már 1,25 V lett a magfeszültség. Stabilitás tesztnél 10-15 másodperc elteltével beállt 2600 mhz-re a proci, aztán tíz másodperc múlva kikapcsolt a gép,de nem ám kék halállal, hanem leállt és készJani
-
picirizs
csendes tag
A memóriához inkább nem nyúlnék hozzá, ha elenyésző a teljesítménynövekedés, mert nagyon ködös a téma nekem
Megpróbáltam feljebb menni, hőmérséklet stabilan 50C alatt van (ki gondolta volna, hogy nem praktikus a hősugárzót a géphez közel tenni
), ellenben most a Prime95 produkál megint
Blend test alatt a következő üzenetet kapom
"FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4"worker #1 completed 56 tests in 1h17m - 1 errors, 0 warnings
worker #2 completed 149 tests in 2h59m - 1 errors 0 warnings
worker #3 még mindig fut
worker #4 completed 39 tests in 59m - 1 errors 0 warningsszóval egyfelől örülök, hogy nem insta reboot, másfelől nem rtem, hogy a 3-as még miért megy mindig, harmadrészt most akkor ez mit jelent?
Instabil lenne így? Plusz fesz megoldaná a dolgot? -
Redneck
nagyúr
A jó táp alap dolog de nem mindenkinek. Márkásabb tápok között is találni gyengén sikerült szériát. Hűtetlen VRM-es (nem 4+1 fázisos) de 125-140W-os procikat támogató lapot is láttam már rendesen feszt ejteni keményebb terhelésre. Primera nem fosta el magát de a multis fps-ek 1-2 óra után kiakasztották, csak ezért mondtam. Addig nálam is élt amit te mondasz!
-
picirizs
csendes tag
Köszönöm szépen az észrevételt!
Hűtésnek, ahogy írtam is, ezt használom: Hyper TX3 EVO
Őszintén szólva nekem azért furcsa ez a Prime95 dolog, mert mindenhol azt olvastam, hogy az FFT jobban dolgoztatja a procikat, ergo nem értem, hogy hogy lehet az, hogy mégis elhasal a nem-processzornak-szánt-teszten, ha máshoz nem nyúltam hozzá, csak a processzor adataihoz.
Mármint alap beállításon gond nélkül dolgozik, de processzor tuningnál memória hibával leáll?
Most akkor ráengedtem egy Prime95 Blend-et BIOS default beállításokkal, jelentkezem majd a fejleményekkelAddig is várok minden egyéb ötletet, tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest