- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
amdxp2 #27188 üzenetére
Oldalról nem lehet felrakni? Hogy hátra és ne a tápba fújjon?
Én is arra tippeltem volna hogy rosszul volt a hűtő leszorítva, de nem akartam beleokoskodni, gondoltam ha már nézegeted a problémát, biztos ellenőrzöd. Meglepő hány fokot nyertél, ennyit tényleg nem szokás pasztával, kivétel ha az előző meg volt kenve mint a vajaskenyér. Jó vastagon.
Hencso:
A vízhűtő szép, mondjuk én a Phenom II-re egy forintot nem költenék pár éve. Ha X6 ha nem... Inkább beforgattam volna egy későbbi konfigba.
3,7Ghz-en azért nem nagy kunszt lehűteni egy X6-ost léggel sem. -
Ventur@
senior tag
válasz
amdxp2 #27182 üzenetére
Az a 60 fok az már remek, de azért ekkora "hőesést" egy paszta cserének nem kellene csinálnia
. Szerintem ott neked a hűtő sem volt jól rátéve a procira, vagy előzőleg túl sok paszta volt alatta. Vagy a régi már teljesen hatástalan volt.
Én mikor átálltam az MX2-re, kb. 7-8 fokot nyertem vele, de nem 18-at, mint te
. Mindenesetre, szerintem ez már a jó irány. Most akkor jöhet az alulfeszelés
.
Arctic Freezer 13 Pro-t írtál, hogy az van neked, de ennek előre néz a ventilátora (legalábbis gyárilag). Hogy szívja akkor a VGA felől a levegőt
?
-
Ventur@
senior tag
válasz
amdxp2 #27176 üzenetére
1.425 nekem is a gyári feszültség a 955 BE-nek. Már vagy 1-2 éve úgy használom, hogy 1.350-en van és az eredeti 3.2. Ghz-et felemeltem 3.7-re. Egy Arctic 9 cm-es ventilátorral megtámogatott Cooler Master TX2 hűti + alatta Arctic MX2 paszta.
Szerintem első körben nézd meg, hogy rendesen forog-e a ventilátor (nálam BIOS-ban PWM-re van állítva). Ha igen, akkor pasztázd újra a procit, de valami jóféle cuccal. Ha így sem, akkor még csökkents feszültséget.
Nekem a fentebb leírt beállításokkal ezen a nyáron sem ment 60 fok fölé a proci (egy jó kis 1.5 órás Vegas konvertálás alatt volt 60 fok).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
amdxp2 #27174 üzenetére
ez pedig azért nem gyenge hűtő.
most nézem csak hogy a fesz nálad 1,4V körül van, azt ha lejjebb tudnád venni sokat segítene. plusz azt nem tudom milyen órajelen hajtod, gyárin?nekem 3,5GHz@1,35V-ra van belőve, ezt játék alatt is megfogja egy alpenföhn brocken és egy coolink swif2 120p venti. pedig még rontja is a helyzetemet hogy kb 3 éve volt pasztázva a cucc, és nekem a régebbi steppinges phenom van (550 unlockolva 4 magra).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
amdxp2 #27172 üzenetére
a 83 fokos core szerintem már necces. az enyémnél úgy van belőve a speedfan hogy terhelés alatt se menjen 65 fölé, ha van lehetőséged rá (értem ez alatt azt, hogy tudod még fentebb tekerni a venti fordulatot), lődd be úgy a vezérlést hogy 65, max 70 körül fogja meg a core-t. ha ez nem megy, akkor elgondolkozhatsz egy alapos takarításon/újrapasztázáson, vagy esetleg alulfeszelésen. ha ezek sem segítenek, akkor lehet eljött az idő egy bikább hűtő beszerzésére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- Napelem
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Analóg fényképezés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gitáros topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest