- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
A helyedben megnézném hogy a BIOS-ban beállított feszhez képest, teszt közben mennyit ír. Plusz a lap CPU órajel/feszültség viszonyát is.
Nekem három lépcsőben volt állítható, arra tettem ahol a legalacsonyabb intervallumban változott a feszültség.Simán lehet hogy a beállított 1,38V csak 1,2-1,3V között volt. Ajánlom hogy AIDA64 Stress tesztnél nézd meg mit ír ki. Tudom szoftveres "mérés" de nekem szépen mutatta minden Phenom deszkánál a valós feszültséget. Az alsó érték az alapbeállítással nem stimmelt, de volt olyan beállítás ahol még pluszt is adott rá.
-
Annyit még hozzátennék, hogy nem írtál semmit a hőfokokról és a hűtőről.
Már vagy egy éve nem vágtam videót a gépemmel, de a beállított profil (Gigaalaplaphoz adott tweakerrel) nálam alapfeszen viszi az X4-955 a 3,6-3,7 Ghz-et... és ez a CM Hyper 212+ -nak meg sem kottyan. Pedig viszonylag gagyi lapom van (lsd a nevem alatt)De egyébként meg alulfeszelve megy a gyári 3,2 Ghz-en és így toronyhűtő alapjáraton megy. Le is állna időközben (ami tesz jót a ventiknek). Ezért az említett tweaker progival a legkisebb rpm-re van leszorítva.
-
Redneck
nagyúr
Az alaplap nem túl combos és nem VRM hűtött. A memóriákat pedig 1333-on támogatja a Phenom, de én mindegyikkel 1600-on járattam. Fölötte már nagyon megterheli a CPU NB-t, nem erőltetném, pláne ilyen lappal.
A tanácsom, alacsony fesszel lődd be 3,6-3,8Ghz közé. Ez attól is függ milyen példányt fogtál ki. Ha nagyon feszültség igényes akkor ne erőltesd...
A RAM-ot pedig a legalacsonyabb időzítéssel (amit fixen tud is) járasd maximum 1600-on.CPU-NB mehet 2200-ra, azt alapon is szokta tudni, de azzal a lappal tényleg nem erőltetném a dolgokat.
Ha 3600/2200 és 1600 megy, már örülhetsz, mert kicsit optimalizáltad. A lényeg hogy ne AUTO-n legyen a feszültség, és minél alacsonyabb értéken tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest