- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
DeFranco #27420 üzenetére
Szerintem ha 95W TDP-s procit pattintasz be, még nem kell aggódnod. Ezek forrasztott kupakosak, és gyári hűtővel, még ha hangosan is, de elvannak. Azt hogy a két hűtő ugyanaz-e, vagy csak ugyanúgy néz ki, nem tudom. Mindkét verzió elképzelhető.
A százalékos különbség nem kamu, a userek hétköznapi gépei alapján ennyi, nem steril tesztkörülmények között. Mindenképp legalább 4 magosra váltanék a helyedben, szerintem ne kapkodd el, nézz szét egy jobb proci után.
Csak az OC nélküli mérést nézd, mert esetedben biztos nem lesz OC. Azzal hogy quad core szerepel ne foglalkozz, természetesen csak 3 magról van szó, ezért ugyanannyi mint a multi core speed.
Én egy 960T-t céloznék meg, ha már FX 6300 nem lehet a BIOS miatt.
-
Redneck
nagyúr
válasz
DeFranco #27417 üzenetére
Üdv!
Röviden annyit tudok mondani hogy necces lesz.
Ha egy 125W TDP-s X4-es vagy X6-os procit szeretnél bele, az több okból is problémás lehet. Nem néztem meg a lap támogatási listáját, de ha fogadja, inkább egy E-s FX-et vennék bele, max 95W TDP-vel. Elképzelhető hogy ahhoz BIOS updatere lesz szükség.
Azt nyugodtan kijelenthetem hogy a tuningot elfelejtheted, és ajánlott lesz alulfeszelned az egészet.
Sem a deszka, sem a táp nem valami acélos ezekhez a zabagépekhez. Ha nem akarsz megbolondulni a zajtól, nagyjából a gyári hűtőket is elfelejtheted, az Athlon II X2-es hűtőjét pedig meg se próbáld, mert az csak 65 W TDP-hez készült.Abba a lapba személy szerint max 95W TDP-s procit raknék, alulfeszelve. A nagyobb fogyasztásúak hamar betehetnek a gyenge, hűtetlen VRM-nek. A hűtés nézőpont kérdése, valakit kevésbé zavar a zaj.
Ha az alaplap kezeli, a 95W TDP-s Athlon II X3 445 helyett mindenképp valami komolyabb, legalább 4 magost vennék. Ezért:
Athlon X2 250 vs X3 445
X3 445 vs Phenom X4 960T
X3 445 vs FX 6300
Phenom X4 960T vs FX 6300
FX 6300 vs 8320ETalán FX 6300-at lesz a legkönnyebb lőnöd, jó kis proci, ha van hozzá BIOS azzal jól járhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest