- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #27317 üzenetére
4Ghz-től távolabb nem is lehetnél ezzel a settel. A lap és a táp is alkalmatlan rá, de ahogy elnéztem a feszültségeket, a CPU is egy gyengébb példány.
-
válasz
Enigma1945 #27317 üzenetére
A lap vrm-jre gyengusz, max 95W-os TDP-és procit visz, szóval 4GHz felejtős, tehát 3 maggal max alulfeszelve 3.2 Ghz körül ami még biztonságosan járatható benne.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #27315 üzenetére
Mindkét hardver komolytalan, ne erőltesd. Ha előrébb akarsz lépni, nem úszod meg az újabb platformot. Haswell Intelek nagyon olcsón mennek aprón.
AM3 felejtős, kivétel ha jó lapod és tápod van. Akkor is csak az FX 8xxx-nek van értelme, de az is zsákutca.
Nagyjából mindenképp komplett vasat kell venned, erre a helyedben nem költenék semmit. Sajnálom! :L
Szerk:
Ha nagyon erőlteted, akkor is alulfeszelve, 3,2 körül, különben hamar eldurranhat valami. Én ezt se nagyon tenném! -
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #27313 üzenetére
Esélyes. Jó tanácsként annyit tudok mondani, hogy azzal a HKC táppal és az említett lappal felejtsd el ezt a magfeloldós/tuningolós témát. Nem erre van kitalálva egyik sem, plusz a táp a megbízhatatlan noname szintnek felel meg. Egy alap konfigot valószínűleg el tud vinni, de én már azt sem bíznék ilyenre.
Ne haragudj, ez a véleményem, de azt hiszem a Phenomosok és a táposok nagy többsége ugyanezt mondaná.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #27310 üzenetére
Ha a VRM-ről van szó, a megnövekedett áramfelvétel miatt. Természetes dolog, nekem is forró volt, de a biztonság kedvéért nézd meg alapon is. Milyen lap amúgy? Ha 95W-os, nem lehet túl komoly a VRM szóval csak ésszel.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #27308 üzenetére
Mondjuk lehet 4 magon nem fog akkora órajelen menni, de lehet hogy 3-3,2Ghz-en igen.
Ha a táp gagyi akkor nem erőltetném, elég éhes példányok vannak, főleg 1,4V-tól fölfelé. Ott már simán játszik a 125W TDP.Az FX hűtője nem tudom miben más (nagyobb?) a Phenom gyárinál. Azt mondjuk ajánlott volt lecserélni, süvítés és a hőmérséklet miatt is.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #27306 üzenetére
Ha megfelelő hűtésed, lapod és tápod van, szerintem 1,48-1,5V-ig is elmehetsz, legalább tesztelés szintjén, de csak ha mindhárom komponens minőségi, és csak saját felelősségre!
Anno a C3-mas 965 tesztekben is simán felverték 1,512-ig, igaz az 1,5V fölötti tartomány már nem ajánlott.
Nekem 1,472V-on ment a procim 3,8Ghz-en, 2,6Ghz-es CPU NB-vel, igaz én szar példányt fogtam ki, volt akinek így simán 4-4,2Ghz között pörgött.Ha nem megy, marad a 3 mag, már ha a lapod tudja, vagy a CPU csere. Gyakorlatilag potom pénzekért vannak már, igaz én inkább egy 95W-os FX8320E-t pattintanék ha mindenképp maradni szeretnél AM3-mon.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Enigma1945 #27302 üzenetére
Hát húgom gépében a 965-ösnek az alaplap gyárilag 1.41V körül adott volna. Mikor ezt megláttam röhögtem egy jót és végül 1.24V-on sikerült stabilizálni.
Próbáld meg apránként visszavenni a feszt és keresd meg hol stabil még a gépezet 4 maggal.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #27302 üzenetére
Hogyan halt meg?
"I had 955BE C2 and C3, and C2 did 3.6 GHz at default vCore (1.35V) and C3 did 3.8 GHz at the same voltage. C2 required 1.40V for 3.8 GHz. No amount of voltage could take the C2 to 4.0 GHz to save the life. C3 did 4.0 GHz with 1.47 ~ 1.48V. (which is still a lot for 200 MHz increase) Given choice, I see no reason not to pick the C3 stepping Deneb over C2."
Az unlocknál nem tudom mennyi fesz kell hogy stabil legyen. Alap feszen pedig be szoktak férni a TDP keretbe fogyasztást tekintve. Stepping és példány függő az alapfesz, de nálad nehéz megmondani, mivel magfeloldott példány. A helyedben visszakeresnék a topikban, akkor jársz a legjobban.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #27300 üzenetére
Ez mi a profilodon? "R.I.P Intel® Core i3-4130 Processor R.I.P."
Mi az hogy mennyit ír? Milyen processzor? Több típus van, valamelyik alapból 95W, valamelyik 125, de vannak 140W-os típusú Phenomok.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Enigma1945 #27297 üzenetére
Ezt csak tippelni lehet, ráadásul a feszültség, órajel mellett a hőmérséklet is számít.
Plusz 95-140W-ig vannak TDP kategóriák. Jobban jársz ha műszerrel mész utána.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest