Új hozzászólás Aktív témák
-
whitehand
senior tag
válasz
Oliverda #1000 üzenetére
Oliverda valoszinüleg lazán meglesz nekik a 6 GHz mivel bolti procikkal 5.5 megvan olika és meddig? mire te beszerzel egy phenom 2öt addig ra az intel árat csökkent és egyárban lesznek valamint a lényegesen gyorsabb i7920 assal is egyárban van... nem kétséges melyiket éri meg jobban megvenni....mégegyszer rip AMD
-
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #969 üzenetére
Addig nézem ezeket a teszteket míg a végén rácsábulok egy ilyenre
Egy vizes tesztre én is kiváncsi lennék mit lehet vele elérni de én igy most hirtelen azt mondom hogy láttam a lég eredményeit hogy vizzel 1.650 megoldható bőven ennél a procinál. Mhzben pedig olyan 4500mhz stabilan vizzel és 4000mhz körül stabilan léggel.Remélem ennél csak jobb eredmények születnek majd kiváncsian váromSzerk: Ne kövezzen meg senki ha butaságokat mondtam
-
Cadal
őstag
válasz
Oliverda #959 üzenetére
Anyám, ezt az istenverte rumlit, és micsoda cuccok hevernek szerteszét...
#960 TomBoy1986 Igen, jól mondja Scythe Orichi
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #956 üzenetére
Így már érthető.
daa-raa:
1. valóban érdekes, hogy ilyen záridő mellett is állóhelyzetben vannak a ventilátorok. Az alaplap jobb alsó sarkában vannak a gyorsgombok, ha üzemel a lap, zölden világít mindhárom, de nem úgy tűnik, mintha világítanának, ez mondjuk betudható a fényviszonyoknak.
2. a tápvezeték érdekes kérdés.
+1. szvsz nincs fémes kapcsolat az asztal és az alaplap között, mivel "lábakon" áll az alaplap, az asztalon, ami fának vagy származáknak tűnik.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #953 üzenetére
Most úgy őszintén: engem sokkal jobban zavar legalább két másik dolog:
1. Mint már említettem egy darab ventilátor sem forog!
2. A lapra menő EPS12V vezetékét nem látni honnan jön, van benne egy toldó, és még egy másik toldás is zsugorcsövezve. A sárga, azaz 12V-os erek esetén méréskor utóbbi toldás mindig ki van takarva.+1. Nekem az az asztal amin mért fémkeretesnek tűnik. És csak simán rá van fektetve a keretre a lap! (Most látom, mintha távtartókkal lenne hozzácsavarozva.)
Összességében ebből arra tudok esetleg következtetni, hogy azért kapott más eredményeket a két coolerrel, mert nem tudta ugyan úgy beállítani az áramgenerátorát. De lehet csak paranoiás vagyok.
Végét töröltem, mert elnéztem.
-
bnss
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda #945 üzenetére
Ez igen, jól bírja a lap
1.6V 3960MHz
2750MHz-es NB frekvencia
Jónak néz ki.
No... ez már valami. Akkor feltehetőleg a 3.6GHz nem lesz nagy dolog alacsony feszültség mellett sem. Bár már látom, hogy a mostanihoz 3500MHz mellett 1.4V kellett neki, ami nem sok.
Bon3ss:
Biztos bennfentes a szentem -
törölt tag
válasz
Oliverda #947 üzenetére
Odaírta mindenhova a mennyi az annyit. Nem extra igazából szerintem.
Viszont van ott egyébként más érdekesség is. Pl 1/40-1/50-edes expo mellett álló ventilátor, és a proci 160W disszipáció mellett nem fő meg...
A PCI-E tápvonalnak van külön VRM-je? Vagy az is a CPU VRM-ről van elvezetve? Vagy ha van külön PCI-E VRM, akkor az is az ATX12V/EPS12V-ról kapja-e a delejt? Mert utóbbi esetben A mért értékekben benne van a VGA is.
-
Oliverda
titán
-
törölt tag
válasz
Oliverda #945 üzenetére
Most itt tulajdonképpen mit is kell számolgatni? Az EPS12V-on 12V a feszültség (jó közelítéssel). A lakatfogóval pedig az EPS12V vezetékein folyó áramot mérte. Mivel lenni ott egyenáram, ezért simán megszorzod a 12V-ot a lakatfogón olvasható mért áramerősséggel.
Egyébként nem olvastam végig a thread-et, szóval nyugodtan el lehet küldeni anyámba ha tévednék...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda #933 üzenetére
Az első kettő is jó, most a harmadiknál tartok, de ezen szakadtam egy kicsit
According to Anandtech's graph above, the Q9300 draws less power than the E6750. This would be quite impressive if true. However, this graph is easily falsified because according to Intel the E6750 is 65 watts whereas the Q9300 is 95 watts. So either Intel's documentation is wrong or Anandtech is. I'm pretty sure that Intel knows more about their processors than Anandtech so I'm going to have to assume the chart is wrong. And, this means that the comparison with AMD's processors is equally unreliable.
-
gyiku
nagyúr
J&W AMD socket AM2+ 45nm/ AM3 CPUs compatible model list is mehetne a listaba.
-
slett27
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #902 üzenetére
várj nem egészen, egy 3200+ S939-nek a teljesítménye 65W
egy E8500-nak is 65Wa hőtermelésben a teljesítményük mondhatni azonos
csak számolási képességben nem, jó én se vagyok nagy penge, tudom hogy tudod csak esetleg valaki más a topic olvasói közül félreérthetik
tehát 65W a hőteljesítmény, minket ez nem érdekel annyira
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #832 üzenetére
Nem kezdek semmi ferditest, osszekeversz magaddal
Egyebkent visszanezheted a tevekenyseged az egyes topic-okban amikor kijott a proci. Na arra gondoltam. Vagy hagyhatod a fenebe az egeszet.
Egyebkent az eredeti problemaja az volt hogy az alacsony felbontasban lemarad a PhII a nagyfelbontasu tesztben meg "ver mindent". Azon kibul hogy nem ver mindent az nagyfelbontasu teszten siman latszik mi a problema. VGA limit a platform lehetosegein belul. Es az eredmenyek ugyanazt tukrozik mint barmelyik masik teszt amiota a jatekot hasznaljak benchmarkra.
-
-
bsh
addikt
válasz
Oliverda #826 üzenetére
és ez miért olyan hihetetlen neked?
ahogy én eddig kivettem különböző phenom tesztekből és összehasonlításokból, az fpu-juk nagyon gyenge. talán nem változott benne semmi a k7 óta.
ezért csúnyán kikapnak minden tesztben, amiben erős számításokra van szükség, pl. mp3 tömörítés, mandel/julia, de akár játékok is.
a phenom 2-nél is mindenféle változásokról szó volt már, buszok, cahce, alu fejlesztgetések, miegyéb, de fpu-ról nem esik szó sehol. szerintem még mindig azt a régi fpu-t használják, amit már időtlen idők óta is, maximum annyit változtatnak rajta, hogy beleilleszkedjen a megváltozott architektúra többi részébe. de a fpu fajlagos teljesítménye (órajelhez mérten) nem igazán változott. annó a k7 fpu-ja hihetetlen erős volt, ezért még több generációt is kiszolgált hatalmas erejével, de azóta már az alu felnőtt hozzá és most már kevés lesz az fpu telkjesítmény. kicsit olyan ez, mint a k6-2 esetében: aluban leverte az összes p2-t celeront, de fpu-ban harmatgyenge volt, így pl. a windows programok jól hasítottak rajtuk, de játékok vagy mp3 vagy ilyesmi már nagyon gyenge volt.
nem lepődnék meg, ha mondjuk egy 3ghz-es x2 és egy 3ghz-es phenom hasonló eredményeket produkálna valami számításos feladatban.
legalábbis az eddig látott amd (x2, phenom, akármi) tesztek alapján nekem ez jött le az eredményeket nézve.
ezért szerintem nem feltétlenül lehetetlen, hogy a ph2 nem jobb ilyen téren, mint a ph1. -
jones965
Modder
válasz
Oliverda #815 üzenetére
Időhiány, no meg a deneb közelsége.
Viszont le tudom tesztelni mind a 2 crosshair lapban mind a kettő procit.
Clock to clock, valamint túlhajthatóság terén, de szerintem utóbbi ha lehet az előzetes infóknak hinni, akkor egyenlőtlen lesz.
A vizes blokkok készen állnak az egész cumó fogadására, úgyhogy hűtéssel nem lesz akadály. -
bnss
veterán
-
SantaFe
csendes tag
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #704 üzenetére
Világos, és egyet is értek vele. Kíváncsi leszek a többi gyártó PWM megoldásaira.
daa-raa: a túlméretezéssel semmi problémám, jól fog jönni tuning esetén. Valóban két külön borda, eddig nem is tűnt fel.
Thrawn: ezzel is magyarázható, mivel így az egyes fázisokon nagyobb áram folyik.
szerk.: Oliverda már leírta.
-
-
whitehand
senior tag
válasz
Oliverda #590 üzenetére
"In 3Dmark Vantage, the Phenom II X4 940 (Deneb) running on ASRock AOD790GX/128M with 2GB DDR2-1066 scored P7240. On a core i7 system, the same HD 4850 scored P7766 while on a Intel P45 board ASRock P45XE-WiFiN with QX9770, it scored 7112. Looks like the Phenom II X4 940 (3GHz) is able to outperform the QX9770 in this test whereas Intel Core i7 still outperform the Phenom II X4 3GHz by over 9%"
ez a teszt se semmi
20onxezerforintos lapba dugják a 13x olyan drága qxet nem mellesleg azt sem irják milyen i7 ért el annyit...
egy oldal gpu vs cpu tesztekröl vantage-val -
bnss
veterán
válasz
Oliverda #574 üzenetére
Én is így gondolom, csak a dolog újdonságnak számított nekem, ezért voltam ennyire nehéz felfogású.
Némileg IGP teljesítményt befolyásolja - ha nem tévedek -, de IGP-t nem "fps huszár" alkalmazásokra használják.
Thrawn: igen, tudom. Mondjuk nem fenyeget az a veszély, hogy 5-6GHz-es tuningeredményeket fogok publikálni...
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #555 üzenetére
Viszont se itt se itt nincs meg. A masodiknal pedig van tobb Phenom is.
Az Anandtech-es eredmenyekkel van mas problema is ami miatt nem passzolnak a tobbi Phenom-os eredmenyek koze. Peldaul a 2.6Ghz-es 1CPU eredmenye meg annal is alacsonyabb mint amit a tobbi oldal egy 2.3 vagy 2.4-es Phenom-al kapott.
-
Mz/ts250@300
tag
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #520 üzenetére
Oli, ha jól vettem le a srác hozzászólásának végéből itt inkább arról volt szó hogy a 6Ghz nem 10000-ből leválogatott 1 darab CPU val megy, hanem kvázi kommersz alapon egy közepes deszkával, több steppinggel is működik. Ez azért elég bíztató, főleg ha a 4Ghzet így fogják hozni léggel
...könnyen lehet h beigazolódik a "jóslatom, hogy ezúttal az AMD fog az Intellel a nagyobb órajelekkel versenyezni a Bloomfield erősebb IPCjévé.
-
slett27
addikt
válasz
Oliverda #533 üzenetére
De, én észrevettem.
Csak nem írtam. Ezt egy kb 3,5GHz-es Q6600 csinál ennyit. De megfogom nézni, hogy mekkora frekin produkál ennyit egy Q6600. Persze csak ha érdekel és nem minősül flame-nek.
Sandormaster : én nem találtam rá a google-n hogy minek a rövidítése az NDA.
NemDisznókodunk Addig (amíg nem engedjük).
-
Rive
veterán
válasz
Oliverda #501 üzenetére
tudnál mutatni valami magyarázatot hogy ez pontosan miért van így?
Ize. A proccok fogyaszatasa joreszt kapacitasokon keresztul a tapbol a fold fele pumpalodo toltesbol all ossze. Kapacitasban tarolt energia ~ 0.5*C*U^2. A masodpercenkent kisulo/toltodo kapacitasok szama a frekivel egyenesen aranyos. A klf. sallangokat osszevonva egy procc fogyasztasa elso kozelitesben tehat a frekivel egyenesen, a tapfesszel negyzetesen aranyos. Tuningban, procctechnikaban alapismeret. -
Raymond
titán
válasz
Oliverda #504 üzenetére
Marmint mit magyarazzak rajta? Ez van. Mondjuk kerdezt meg dezz-tol ha nekem nem hiszel.
"A "körül" szó az nem azt jelenti hogy pontosan. Sőt. Majd legközelebb inkább angolul is leírom"
LOL, szep. Mast nem is vartam. Az a "korul" pontosan a hibas szamitas szerint jonne ki amit egesz vegig hasznaltal: 110W*1.11*1.33=162W
A 146W nem "korulbelul 160W".
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #501 üzenetére
Marmint milyen magyarazatot? Fizika. Mondjuk meglep(ett) hogy nem tudod, alap info.
"Ha félreérthetően fogalmazol akkor ne csodálkozz hogy ide lyukadunk ki."
Termeszetesen az en hibam volt az egesz
Az az aprosag hogy a 160W sehogy nem jon ki 110W-bol kiindulva ne zavarjon
Alapfeszen 147W, 1.5V-on pedig 181W.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #499 üzenetére
Oh, elnezest. Egy "-al"-al (
) tobb lett. "110W alappal" kellett volna lennie hogy abbol indultal ki a szamitasoknal. Szamitasi alappal. A #481-beli "Az eddigi infók alapján szerintem valahol félúton, 110W környékén fogyaszt."-ra valaszolva. De egyebkent nem ertem hogy gondolhattad hogy a 4Ghz@1.35V-rol lenne szo, az fel sem merult egesz #490-ig amikor gyiku-nak valaszoltal.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #492 üzenetére
"A 2.8-as 920-as is a 125W-ba tartozik"
Igen, azert irtam az altlad idezett reszt hogy ne akadj fenn azon hogy a 95W-vel is szamoltam, vili hogy a 3Ghz nem lesz annyi ha mar a 2.8Ghz is tobb mint 95W. A ket extrem es az atlaggal szamolt ertekeket adtam meg.
Az hogy az AM3-as valtozatok milyenek lesznek majd nem tudom hogy jon az itteni AM2+ valtozatokrol szolo diskurahoz.
Azt irtad azert mondasz 160W-t a 4Ghz@1.5V-ra (#474) mert azzal szamolsz hogy a 3Ghz@1.35V olyan 110W korul ad le (#481). Ezert mondtam hogy "110W-al alappal sem jon ki a 160W" ami szerinted a nap vicce volt. Mondjuk szerintem nem.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #490 üzenetére
A fogyasztas a feszultseg novekedesnek negyzetevel novekszik. Nem szamolhatod ugy hogy 110W*1.11*1.33=163W. Vagyis szamolhatod, de nem sok ertelme van mert a fizika mast mond.
A minimum (95W), az altalad vett atlag (110W) es a maximum (125W) ertekekbol az jon ki hogy 4Ghz@1.5V-nal ~156W ~181W es ~206W. Persze 95W nem lesz a 3Ghz ha a 2.8-as mar oda tartozik. A vegletek miatt tettem oda a 95W es a 125W eredmenyt.
-
Raymond
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÚJ Intel Core Ultra 5 245KF 4,2GHz 24MB LGA1851 BOX 3év
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest