Új hozzászólás Aktív témák
-
Templomegere
senior tag
válasz
Oliverda #3688 üzenetére
ne kötekedj olivér ,mert elfogy a türelmem, és ki fognak moderálni , azt meg nem szeretném
Ez a gagyi raid kártya simán ment a inteles deszkában (asus p5q ws) , tegnap elmentem és vettem egy másik szintén gagyi raid kártyát csak másik vezérlő ic-et , na azt meg észre sem veszi csak ha az AMD féle raid-et átállítom ide-re . A régi gagyi raid kártyával meg nem indul el a gép csak reset után .
Megkérhetnélek ne szemeteld teli a phenomII topikot , ha véleményed van rólam vagy a ténykedésemről akkor ott az msn .
viccesfiú
-
Templomegere
senior tag
válasz
Oliverda #3684 üzenetére
ahha, ilyet ..... de ebbe kellene ram , proci . Akkor már tényleg i7-et vennék , és TALÁN nem lenne ez a sok apró bosszantó kis probléma , amik idővel megoldódnak persze , csak hát nem küzdeni akarok , hanem nyugodtan hátradőlni .
Gyakran változnak a dolgok ilyen szempontból nálam, egyszer van kedvem hozzá , olyankor költök is , egyszer meg semmi kedvem hozzá , olyankor nem költök . Amire te emlékszel az pont egy nem költök időszak voltlesz mindkettőből még sok , mivel 100 évig fogok élni
ha minden a tervek szerint halad
(halkan csendben , valószínüleg gépfüggő vagyok de néha el tudom nyomni pár hónapra , de ez a kis mocsok dolog mindig vissza jön . sebaj , sokkal jobb mintha alkoholista lennék, vagy a kocsmába járnék kártyázni)
-
Templomegere
senior tag
válasz
Oliverda #3682 üzenetére
látom ráérsz
talán jobban tudom hogy kire mire mit költök , számítógép ??? mi az a családomhoz képest? ha kell szó nélkül kivágom . szóval ne is hasonlítsuk semilyen szinten . egyébként nem veszek semmit, egyszerűen unom hogy nem tudok egy rohadt pci-e sataII raid kártyát elindítani benne , mert vagy nem hajlandó elindulni vele, vagy észre sem veszi hogy valamit beledugtam .....
unom unom unom . -
old gray
addikt
válasz
Oliverda #3424 üzenetére
Úgy tűnik a dragon platform tökéletes játékosok részére.
Egy megjegyzés: UT3 alatt nagyon szépen skálázódnak a procik, látszik mennyire a cpu-ra támaszkodik a játék. (nem hiába az unreal 3 engine nem krájzisz féle tech-demo). Viszont a kapott eredmények ilyen felbontásban nagyon kevésnek tűnnek, v.mi nem kóser.
-
-
-
tomika
aktív tag
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Oliverda #3349 üzenetére
Remélem, hogy az, aki ezt először észrevette, egyedül volt olyan szerencsétlen, hogy a 4. magot nem tudta rendesen húzni. Ott 1GHzet sem ment, itt meg 3.1-et is simán
szerk.: ha ez így megy tovább, akkor nem lesz érdemes 8xx és 9xx procikat venni, mert az X3 710(non-BE)@X4 10 és a 720(BE)@X4 20(BE) helyettesíti őket -
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #3282 üzenetére
5db 12cm-es 1400rpm-es venti nyomja a levegőt ebből 1 a pwm-re 3db a tripla radin van 1 pedig a házban szintén.És nyitott a ház.Akkor lehet hogy ez a delfines hőmérő nem jó ami ittvan
Mind1,nem akarom hogy ezzel legyen tele a topik.Lényeg a lényeg az alaplap 18foknak írja ha mégse annyi akkor ez van sokkal több úgyse lehet.
Nézzük a konklúziót inkább hogy jók leszek ezek az am3-as procik
-
bnss
veterán
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #3201 üzenetére
Nem sajnos 720BE nálam nem játszik. A 4 mag úgy néz ki többet hoz a konyhára renderben + képszerkesztésben mint a jó overclock. Azért egy átlagosan elérhető 24/7-es tunningal megnézném mire képes. Pedig hidd el nagyon örülnék egy BE-nek a X4 8xx-es szériából. Mindössze meglepett a bolti árat majd 10.000-rel alulmúló ár.
Momentán az a hadi helyzet, hogy egy Quad alá min. 30.000-es lap kell (Asus P5E-V-HDMI), erre pedig nincsen pénz. (Az egy másodlagos dolog, hogy az az IGP kutya füle egy 780-790G-s lapéhoz képest).
A célra racionális alapon Intelt, érzelmin (már ha lehet itt ilyesmiről beszélni) AMD-t vennék.
A 8-as sorozat megérkezését mindenképp megvárom, és egy árnyisszantást remélek.
Ha akkor futja rá min. 2GB RAMmal és 30-as lappal akkor valamilyen Quadot (lehetőleg 6600-at) veszünk, mert (számomra sajnos) amire kell abban jobb az Intel.
Ha nem, akkor megnézzük milyen 4 magos versenyképes az AMD háza táján (ekkor ugyebár 2 magos Intelekkel versenyezne). Ezért figyelemmel kísérem mindkét topikot, bár itt sokkal gyakrabban kapok reakciókat.
De ha majd valamikor asszonka K6-esét cserélem le, szinte tuti befutó az AMD, mert abban a szegmensben az Intel nem versenyképes. A jó IGP-s (Gef. 9300-9400) alaplapjuk kerül annyiba, mind AMD-nél egy proc+lap.
No nyugodalmas jó éjszakát! -
bnss
veterán
válasz
Oliverda #3181 üzenetére
Megint igazad van, erre nem gondoltam.
jones965: két egész óráig kell futnia.
zirigy:
- "VDDA Voltage"-re csak tippem van, a teljes terhelés alatti feszültségesést (dropot) hivatott csökkenteni.
- "NF200 CHIP VOLTAGE" feltételezem, hogy a chipset feszültséget tudod ezzel módosítani,
- "1,2V HT VOLTAGE" a nevéből ítélve a HyperTransport feszültséget állíthatod vele,
- "CPU-NB MULTIPLIER" az NB szorzót tudod állítani - hogy mire való, le van írva a topicban, ha nem találod kiabálj.
- "CPU-NB VOLTAGE" az NB feszültségét tudod vele állítani. -
Templomegere
senior tag
válasz
Oliverda #3175 üzenetére
ma jött a dög , ennyire volt időm , és a fesz dolgon dolgozom hogy mi az oka
Mert azért jó lenne tudni pontosan melyik is a valós . Mondjuk az is igaz hogy még a "régi" 940-essel is azt csinálta hogy én biosban belőttem 1,35V-ot ez a dinka meg 1,45 öt adott neki ........
Lehet valami kis biosbug ...
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #3110 üzenetére
Ez meg milyen gépsárkány?
Kicsit elszomorított ahogy photoshop alatt helybenhagyta a quad a phenom II-t is
(Sárkányunk krokodilkönnyeket hullat)
Apropó, nem teljesen tiszta számomra, hogy mi a tényleges eltérés az SSE4a és SSE4 vagy SSE4.1 között. Illetve, hogy mely processzorok támogatják őket, ugyanis eltérő információkat találtam a neten. Van ahol azt írták a Q6600-ra, hogy támogatja az SSE4-et, másutt nem. Amit biztosan tudok az a Phenom I/II SSE4A utasításkészlete (kérdés, hogy mikor és hol lehet ezt kiaknázni). -
CHIPman
nagyúr
válasz
Oliverda #3099 üzenetére
Na, ennyire nem számítottam. 25-28k-nél többet nem adnék deszkára... Ebben az árkategóriában is lesz? Esetleg még olyan is, amin van 2x16x PCIE? Konkrétan az MSI 790GX-G65-öt néztem ki. Ennek hol lesz az ára? És az ASUS M4A78T-E-nek?
Most nézem, ezek kb. az UD4P teljesítménye körül, vagy felette vannak. Akkor ennél olcsóbbra ne nagyon számítsak, csak az ASRocktól? -
jones965
Modder
válasz
Oliverda #3071 üzenetére
Igen felment, de mint előbb írtam a memók valamiért nem bírják az 1066-os tempót, no meg a telepítéskor volt user error
, mert 3,6 Ghz-n akartam telepíteni a wint az előző memó beállítások mellett és ez nem tesztett valaminek.
Egyébként jelenleg az SSD-n a vista van fenn, mondanom sem kell, mint a villám... -
DeckardCain
senior tag
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #3010 üzenetére
Szerintem a felsorolt memória szabványok számára gondolt.
(#3011)zsolt320i: Szerintem van benne realitás, hogy 25k lesz. Vagy talán még olcsóbb, ha a 700-asok kezdő árából indulunk ki.
Már csak stabil EUR/HUF árfolyam kéne.
Bár az új Athlonokhoz ajánlott lesz a DDR3 memória az L3 hiánya miatt, bár ha nem játszl, akkor nem számít.
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #3004 üzenetére
Köszönöm szépen. Itt legalább válaszolnak az embernek
Hát úgy legyen én örülnék neki az AMD-t se bánnám, mert combos kis IGP-ket kapnak a lapok. Ha egy évig azon kell élnie a gépnek akkor inkább egy HD3300 mint egy X4500.
Tunning nélkül remélem elviszi még egy darabig a noname 400-asa (bár forszírozom mielőbbi cseréjét).
Az Inteles topicban sajna nem sokat tudnak, kezdeni a kérdésemmel (pedig mire kigyűjtöttem a lapokat...) Nem gyakori, hogy valaki IGP-s lappal próbál tunningolni Quadot.CHIPman: 1066-os DDR3 az meg milyen szerzet?
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #3002 üzenetére
Értem én, mindenképp AM3 és DDR3 felé akarod terelgetni az embert nem is rossz szándékból. De ha én a konfigba egy 810-est álmodok, akkor nem tudom, hogy fér bele még egy AM3-as tunninglap DDR3-mal. Valószínű megjelenéskor még maga a proci sem fér bele jó lappal. Mikorra szállhat 40 környékére vagy az alá a 810-es ára? Ha 920-asból indulok ki akkor úgy 46 körülire tippelném megjelenéskor. Vajon mi lehet a 24/7-es feszültsége ezeknek az új AM3-asoknak?
jones965: Jó látni egy 4G-s gyorsulást
-
Oliverda
titán
válasz
Oliverda #2986 üzenetére
Kiegészítés képpen még azt megemlíteném hogy az áprilisban megjelenő Athlon X3 és X4 procik esetében még többet fog jelenteni a DDR3 mivel ott ugye nem lesz L3 cache. Monjduk azzal párhuzamosan a RAM hozzáférési idő (latency) is javulni fog hogy kiesik az L3 cache a képletből.
jones965: Alakul.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda #2976 üzenetére
Minden tisztelettel, de most igaza van Bundinak. A DDR3 nem megváltás, az hogy a WinRAR éppen profitált belőle egy dolog, de rajta kívül aztán nem sok minden...
Játékoknál meg még az alacsony felbontású tesztekben sincs jelentős eltérés, lásd:
[link] 380FPS-nél 3 FPS... Crysis dettó, csak ott 116-ról 119-re növekedett. FC2 95 -> 97
Szóval ez egy nagy nulla, ezért alaplapot cserélni nem érdemes stb...
Még a szintetikus 3DMarkban, ami minden vackot kimutat is 13 pont a különbség 13000-nél, ami finoman szólva is ló...
Abban egyetértek, hogy ez a bug megint egy nagy nulla, csak arra való, hogy lehúzzák a céget, valós jelentősége a 0-hoz (inkább alulról) konvergál.
-
Templomegere
senior tag
válasz
Oliverda #2976 üzenetére
az azért elgondolkodtató hogy ez milyen hamar megjelent a ph-n is mint hír , az inteles TLB -bug hírre meg várni kellett 1-2 hetet mire kirakták .
Nem beszélve arról hogy a Ph-s Phenom II teszt nem volt valami mélyszántású , szerintem messze a legharmatosabb CPU teszt ami a Ph oldalán megjelent valaha .
-
marcias
őstag
válasz
Oliverda #2958 üzenetére
Hmm... memória olvasás, L3 olvasás és memória késleltetés tetszetős, kérdés, hogy ezek együttsen elegendőek-e ahhoz, hogy átlagos használat során gyorsulást érzékeljen az ember? Ha jól számolom, ebben a háromban átlagosan 10%-os a javulás, mondjuk ha jobb késleltetéssel el lehetne érni olyan 45ns latency-t, azt már néhol lehet, hogy érezni lehetne...
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #2932 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, érdekes az angol link. Valóban fontos a sebesség, de ha renderre kell akkor inkább a mennyiség a fontos, mert ha egyszer elfogy és a virtuálishoz kell nyúlni...
Márpedig kelleni fog, lévén ez a gép kif. tervezésre lenne, játszani nem játszik a tulaj. Minden egyébre pedig elég neki a Thinkpad r50e (mondjuk az nekem is 2x jobban kéne mint a saját amúgy 2x olyan gyors Asusom).
Azért megpróbálom kivárásra bírni egy hónapot még jó lenne, addigra talán elérhetőek lesznek a Phenom II-esek és lejjebb nyomják a Q6600 árát is ha még kapni. Bár a PII X4 810 szimpatikusabb. Ha nem megy hát veszünk egy Phenom I-et, csak ne felejtsek el NEM az árakra nézni mikor kijönnek a kisebb II-esek. Az árfolyam meg remélem nem lesz már ennél is rosszabb. -
stratova
veterán
válasz
Oliverda #2929 üzenetére
Megtudhatom mit takar a 1T CR illetve a 2T CR? Amúgy 2GB-os modulokban gondolkodtam, de az olcsóbb fajtából ezért mondtam, hogy drága. De most nézem, hogy csúnyán felment az ára 6360Ft-->7475Ft (Ipon) de az Aquanál is 7390Ft ugyanitt a legolcsóbb DDR3 10 650Ft. Eredetileg azért nem gondoltam DDR3-ra, mert nem hozott jelentős javulást 810-nél a Computerbase tesztben, de ez a difi már nem vészes.
-
Geller72
veterán
válasz
Oliverda #2905 üzenetére
Lehet, de sztem annyival NEKEM nem nyújt többet egy 790 pl. Amire én használom arra ez is elég lesz, CF-et tud, ha mégis rászánnám magam 2 db 47xx-re, a tápom bírni fogja, 10k-t meg megért ez is
. RAID van, akkor meg minek adjak ki harmincezreket egy deszkára. Az én számomra épp ebben rejlik a Phenom II olcsósága.
Phenom 940=50k
4x1 gb=1066~12+ k
Lap =10k
VGA=(4850~)30k
Táp=700W FSP(titok)
Szal 120k alatt vagyok egy jó rendszerrel
A vinyók opcionális, kinek, mekkora hely kell..
Szal nekem jó lesz ez a 780 is (most)Egyébként rosettában cpu bench szerint annyit tud alapon, mint a Q6600 húzva, viszont a számolásai mégis gyorsabbak. Ez kb olyan, mint a windsor vs brisbane.
Benchben elvileg jobb volt a brisbane húzva, mint a windsor alapon, aztán mégis megverte az 1 mega kessel a windsor. Fúj de útálok ennyiszer szót ismételni.
Üdv:
Geller
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest