- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
- = Zk = - #7916 üzenetére
Mindkettőn.
-
szki
őstag
válasz
- = Zk = - #7892 üzenetére
Nagykép(ernyőj)ű vagyok
Nem férek el 25" 1920x1080-on. Kell nekem munka miatt a még nagyobb monitor.
Ha meg már ilyen nagy felbontású a monitor, és játszani szeretnék rajta, akkor kell egy HD5970 hozzá...Mondjuk a tesztből még érdekelt volna a minimum fps...
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #7847 üzenetére
Reméljük mindkettőt.
És ne csak keress, hanem találj is!
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #7844 üzenetére
Ha a 940-et viszi 3.6GHz-en, akkor a 965-öt is fogja.
Egyébként régen én is csupa réz zalmikat használtam, aztán azt vettem észre, hogy bár jobban vezetik a hőt, de valahogy nehezebben adják le. Meg nincs akkora szabadságfoka, mint más hűtőnek, legalábbis a régi 7700Cu-nak, de a 9700-nak se. Most akkor és oda teszek a bordán ventit amikor akarok, és amilyet akarok. Bármilyen 12-14-est felrakhatok.Ezért hagytam el a zalmant.
Bár úgylátszik rájöttek, mert az új hűtők használhatónak néznek ki, csak ugyanazt drágábbért nyújtják.
Ja igen, szóval lehet elég lesz a mostani zalmi, bár szerintem a C3-ast jobban szeretnéd majd húzni. Akkor pedig jobb a V8, vagy ebben az árkategóriában van még Thermalright IFX-14 3db ventivel, na az brutál, vagy kicsit olcsóbban a Mugen 2.
Én mindenképpen cserélmém valami olyan bordára, amire több ventit lehet rakni. Ninja 2-t nem vennék mégegyszer, mert bár jól hűt, a le-fel szerelés kissé szopacs. Főleg a le.
-
old gray
addikt
válasz
- = Zk = - #7821 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
- = Zk = - #7784 üzenetére
csak arra irtam, hogy mennyire szamit az, hogy ugyanaz a foglalat (am3).
-
arn
félisten
válasz
- = Zk = - #7750 üzenetére
ez eleg elmeleti kerdes... a marciusban vett lapomba pl mar csak beta biossal ment bele szeptemben a proci. ha nem stimmel a vrm, vagy nincs friss bios, ugyanugy dobhatod a cuccot. ha nem gyakran cserelgeted a procit, akkor procicserevel gyakran lapcsere is jar.
-
Oliverda
titán
válasz
- = Zk = - #7750 üzenetére
Szerintem majd akkor ha bejön a DDR4.
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #6760 üzenetére
Nem éri meg.
Viszont ha ez megnyugtat, én is ennek tudatában fogom lecserélni a procimat 965BE-re.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
- = Zk = - #6760 üzenetére
A 955-ből jelenleg csak BE van, ha jól tudom, akkor amikor megjelenik a non-BE 965, akkor a 955 már nem lesz forgalomban.
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #6732 üzenetére
Szerintem menni fog benne, max nem fogja felismerni. 955-ig írja a támogatást, és nem láttam hozzá újabb biost.
-
beta
aktív tag
válasz
- = Zk = - #6732 üzenetére
igen
-
wannabeinla
tag
válasz
- = Zk = - #6714 üzenetére
igaz is. sztem eleg keves i7 tulajdonos hasznalja ki a "dragasagot".
-
wannabeinla
tag
válasz
- = Zk = - #6710 üzenetére
koszonom a tanacsokat. otthon nekem is van egy 4200+ osom, a mai napig szepen megy, semmi gondom vele, gondolom az ujakkal se lesz bajom. valoszinuleg amd parti leszek
tetszenek a 955/965 os tesztek nagyon. igaz, hogy i7 jobb sokszor, dehat a ketto egyatalan nincs egy arban, szal nem mindig tartom logikusnak osszevetni a 2 procit egymassal.(meg i7 re amugy sincs penzem, se q9xxx-re
)
-
kem
addikt
válasz
- = Zk = - #6674 üzenetére
125Font? En akkor keresnek annyit ha heti 3 napot mennek csak dolgozni, pedig en csak egy raktaros vagyok...
-
Gabor970
addikt
válasz
- = Zk = - #6674 üzenetére
heti 125font? elég vékony..... Hacsak nincs benn a szállás és a kaja ráadásként. Elég pimaszak a munkaadók odakint ezek szerint. Vagy esetleg félműszakos diákmunkáról van szó?
-
atesz1974
tag
válasz
- = Zk = - #6670 üzenetére
Sajna képeket nem csináltam, de holnap csinálok egyet a kiszerelt AMD venti, ill, mellette egy normál 8 cm-es házhűtő ventiről, ha ezt a kettőt valaki egymás mellett látja, azt hiszem nem kérdéses, hogy belefog-e a cserébe, csak egymás mellé téve látszik, milyen virsli a gyári....
-
atesz1974
tag
válasz
- = Zk = - #6668 üzenetére
Én már 3 napja használom, nagyon tuti megoldás, ár-teljesítmény viszonylatban veri a "Tesco- Gazdaságos" fogalmát is....
Még valami, ha sziloplasztot, vagy egyébb "légnedvességre térhálósodó" ragasztót használsz, akkor figyelembe kell venni, hogy ezek nem pillanatragasztók (amit ide spec nem is ajánlok) úgyhogy a biztos kötési időt ki kell várni!
Viszont maradéktalanul elűntethetőek a későbbiekben.....
-
Sonky
aktív tag
válasz
- = Zk = - #6655 üzenetére
Régen egy Tuningolt Barton volt meg Sapphire 9600Pro,2x256mb rammal most meg, Intel Celeron Dual-core E3200@3.6Ghz, Galaxy 9600Gt 1024Mb, 2x1Gb DDR2 800Mhz Kingmax ram, A lapot nemtudom de asszem valami P43-as.
-
Konfigos
őstag
válasz
- = Zk = - #6649 üzenetére
Jöhet még neki,de ne feszeld túl azért.
Ha ezek után se megy akkor nem tudom.Mondom esetleg próbáld meg 1 rammal is a gépet majd.Ha megy 1 órát már a blend az elég egyébként.Ha megy kettőt még inkább elég.Nekem volt olyan ami 1óra 45 perc után fulladt ki egy restarttal de kb nem is érdekelt.
-
Konfigos
őstag
válasz
- = Zk = - #6644 üzenetére
Nb kis fesz alatt egy lépés-re gondoltam biosba.Nem tudom neked az mennyi,de érdemes megpróbálni mert nekem sokszor az nb szólt bele a dologba.De megpróbálhatod visszavenni az nb szorzót is ha nem kell a 2.2es órajel,a fesz helyett.
-
Konfigos
őstag
válasz
- = Zk = - #6640 üzenetére
Nb-nek adsz egy kis feszt az nem segít?Miért nem biosból piszkálod a gépet?Másik pedig a geil ramodnak biztos elég az 1.9V?Elér hurka szerintem.Én 2.3ig is küldtem is azt a memóriát,tudom hogy csak 667mhz-en ketyeg neked most de próba csereszne.Szerintem kis nb fesz és egy 2V-s memó fesz segíthet.Nézted small FFt-vel?Azzal is megáll vagy csak blenddel?
Szerk: Próbáld meg 1 memóriával is.
-
KDavid17
aktív tag
válasz
- = Zk = - #6640 üzenetére
esetleg 10 feletti ht szorzóval?
Valakinek régebben volt ilyen problémája, hogy azért nem volt stabil. -
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #6621 üzenetére
Addig hiába van, amíg Mi itt vagyunk.
-
ptoma
tag
válasz
- = Zk = - #6606 üzenetére
az szép
ennek a procinak(940BE) volt belinkelve hogy ilyen 7GHz felettire lett megpiszkálva? -
ptoma
tag
válasz
- = Zk = - #6583 üzenetére
Próbáltad már fesz emelés nélkül mennyit bír?
-
Kartács
aktív tag
válasz
- = Zk = - #6442 üzenetére
Everest szerint (is) 1,39v.
Most, ha a CnQ-et bekapcsolom akkor nem csak a ventit fogja le/fel szabályozni, hanem a CPU értékét is, terheléstől függően? oO
-
Kartács
aktív tag
válasz
- = Zk = - #6437 üzenetére
Nálam BIOSban 1,400v.
What is AOD?Fesz csökkentéssel nem próbálkoztam, mert nem tudom, hogy megérné-e.
-
Kartács
aktív tag
válasz
- = Zk = - #6434 üzenetére
3.8on 1,45 feszen ment a Zalmannal de
1. 70fokra van belőve a gépleállás
2. test alatt halt a gépGyári hűtővel:
Most 3.8on kék halál van folyamatosan ahogy elindul a Prime95, 1,5v-nál jártam nem mertem tovább emelni (meg nem is tudom meddig szabad).3,7Ghz-en perfect a dolog alap feszen!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #6434 üzenetére
remek
....
-
Oliverda
titán
válasz
- = Zk = - #6403 üzenetére
Az a lógós nyelvű kutyánál maradhatott inkább.
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #6188 üzenetére
Mi volt a bajok forrása ??
-
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #6184 üzenetére
tárgytalan, megoldottam
-
Pero
senior tag
válasz
- = Zk = - #6133 üzenetére
nem tudom te mire gondolsz, de tippem szerint AOD-ra ami reagál szépen azonnal, de ezeket én biosból csinálom.
-
Gabor970
addikt
válasz
- = Zk = - #6124 üzenetére
igen, ezt találtam én is, de sajna csak rendelni lehetne postával. Majd ha legközelebb Pesten járok, beszerzek egyet. Nem sürgős, de jó dolog, nem árt, ha nem melegszik túl az alaplap! (elektroműszerész a szakmám, ráadásul olyan gyárban dolgozom, ahol mindenféle ilyen SMD technológiás alaplapot, gyártunk, láttam már pár csúnyaságot.)
.... most kíváncsi lettem, lementem 1,3V-ra 3,4GHz mellett, nézem a hőmérsékletet. Prime alatt 46C° 2000-es procventi fordulat mellett. A teljesítményfelvétele a procinak pedig 82W-85W szemben az előző 150-160W-al. Ez sokkal kevésbbé terheli az alaplapot.
-
KDavid17
aktív tag
válasz
- = Zk = - #5977 üzenetére
Köszi a válaszokat!(és a biztatást is
)
-
Thrawn
félisten
válasz
- = Zk = - #5968 üzenetére
A C1E egy fejlettebb energiatakarékossági mód, de úgy tűnik valamiért nem működik rendesen ezért javították.
AMD X2: Sajna ha megszakadok sem stabil a 4. mag 64 bit alatt
szerk: Ezen most nincs tuning, csak unlock. -
eladohardver
őstag
válasz
- = Zk = - #5945 üzenetére
folyton 800 mhz en menne
ha nem állítod el a szorzót.
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #5931 üzenetére
Levett oldallappal 38-40-et..most ,hogy itt írogatok 43C fokos..
-
hossszú
őstag
válasz
- = Zk = - #5893 üzenetére
Akkor az enyém nem is melegszik annyira.
Arctic Cooling Xtremel hűtöm a négymagositott procimat, prime közben sem megy 50-52 fok fölé. -
hossszú
őstag
válasz
- = Zk = - #5887 üzenetére
Mekkora a proci hőfoka prime közben és mivel hűtöd?
-
old gray
addikt
válasz
- = Zk = - #5887 üzenetére
Ne add fel, meg kell lennie annak a 3,8GHz-nek!
-
nebancsa
senior tag
válasz
- = Zk = - #5876 üzenetére
Én vízzel iszonyú fesz emelések árán se tudtam 3,9-nél stabil prim-t produkálni. 3,8 a vége. Bele kell törődni. 3,7 alapfeszen nagyon szép eredmény, helyedben nem keseregnék
-
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #5873 üzenetére
Nem rossz, nem rossz fórumtárs szépen haladsz a tuningal. Kíváncsi leszek az új steppinges procik majd mit nyújtanak tuningban. Itt az ideje AMD fronton is a "vérfrissítésnek". Kell valami a saját VGA-juk alá is (HD 5870).
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #5854 üzenetére
Ez a mostani config pont elég mindenre!!
Valamikor 2010 végén lehet csere érett lesz ,ha valami új ,jobb befut.
Na akkor váltás DDR3-ra is. -
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #5851 üzenetére
Alapfeszen 3.5 GHz-en remek darab az biztos.
És már így is ütős. -
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #5848 üzenetére
Ne bánd! Az a 3.7GHz is bődületes erőt képvisel 4 maggal!!
Mostani gépeket bőven kiszolgálja,kerüljön mellé akármilyen hardver . -
Lacc88
senior tag
válasz
- = Zk = - #5843 üzenetére
Okés ! Meglesz !
Az aláírásod elég durva
-
Lacc88
senior tag
válasz
- = Zk = - #5841 üzenetére
Persze előfordulhat !
1 kis tuning ! Ez alap !
De 3.6nal nem hiszem , hogy feljebb megyek , talán ha lesz vizhűtés ! -
Lacc88
senior tag
válasz
- = Zk = - #5839 üzenetére
Nem !
Jelenleg gyári hűtő van rajta , és amit vettem CM Hyper TX3-at , de kevés volt az idő , és vacakolni kellett volna ...... !
Majd legközelebb felrakjuk a CM hűtőt , és akkor 3.4 - 3.6 fele lehet , de nem szeretném tuningolni .... ! -
Lacc88
senior tag
válasz
- = Zk = - #5837 üzenetére
Socket A 462-es barton 3000+ és még mindíg megy , úgy hogy semmit nem csináltunk vele 5 éves gép !
Kicsit jobban oda figyelek a gépemre most már ! Fejlesztés terén !üdv.
-
Lacc88
senior tag
válasz
- = Zk = - #5835 üzenetére
Köszönöm !
-
Lui76
őstag
válasz
- = Zk = - #5827 üzenetére
de ez is 4 mag, és mivel fsb-t kell húznom a fix szorzó miatt még több mindenre kell figyelni.
Én sem akarok több feszt adni de a 3800-at nagyon nem akarja.- nálam pl a ramnak 1,7-et adok és a bios pc health-ben az az 1,8V meg az everest is 1,8-nak látja.
-
Lui76
őstag
válasz
- = Zk = - #5824 üzenetére
Én is 3750-en vagyok 1,39V-al
-
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #5824 üzenetére
megvan
-
jones965
Modder
válasz
- = Zk = - #4699 üzenetére
Megjelenik Ő azért bizonyos időnként itt is.
De ha jól emlékszem, már leírta hogy 940-ről nem érdemes 955-re váltani, mivel komplett alaplap+ memó +proci, teljesítményben meg gyakorlatilag egy szinten van a 2.
Hacsak nem a Buldózerre vársz ? -
jones965
Modder
válasz
- = Zk = - #4696 üzenetére
Kérdezd erről Oliverdát.
De ne privátban ! -
jones965
Modder
válasz
- = Zk = - #4692 üzenetére
Véleményem szerint alapul véve a jelenlegi konfigodat, csak felesleges pénzkidobás lenne az AM3-ra való átállás.
-
jones965
Modder
válasz
- = Zk = - #4667 üzenetére
Igen érdekes dolog ez a vga hűtés, már ha jól értem hogy nálad passzív módon teszi mindezt.
Természetesen a megnövekedett légáramlat jelentősen csökkentheti a hardverek hőmérsékletét.(#4668) rovtiv:-biztos hogy lehet a BIOS-ban a cpu feszültségét csökkenteni.
A ctrl + F1-et próbáltad már ? -
jones965
Modder
válasz
- = Zk = - #4662 üzenetére
-Nálam melegebb a mag, mint a cpu. Terhelésnél is-
-pontosan azt írtam, hogy az a természetes, hisz a magok termelik az áramfelvételből a hőt, nem pedig a kupak.(#4663) Nikk:- persze hogy az NB meleg, hisz azon keresztül kommunikál a procival a videókártya.
Nem attól melegszik elsősorban, mert közel van hozzá hanem a fentebb leírtak miatt többekközt. -
Nikk
senior tag
válasz
- = Zk = - #4662 üzenetére
Az szerintem picit meleg volna, de azért érdekes, hogy MB ennyire meleg. Még a procinál is. Gondolom a vidkari melegíti fel ennyire, hiszen az van a legközelebb a szenzorhoz, mint hőleadó test.
-
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4619 üzenetére
Ezt úgy általában a piaci versenyre értettem.
-
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4617 üzenetére
Persze, tuning közben az már más kérdés, alapon legyen megbízható.
Egy beton biztos Core i7-et nem veszek. Én még abban bízok, hogy meglesz a 6 mag desktopra. 2011 Bulldozer messze van, addig nem lesz elég a 3,6GHz-es Phenom II.
-
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4614 üzenetére
Nézd, őszinte leszek. Ha tapasztalok bármilyen X-aktás dolgot, 1 héten egy rejtélyes újraindulás, fagyás, játék alatt újraindulás visszaváltok. Ugyanis eddig ilyen problémáim nem voltak és most remélem hogy ezek után sem lesznek. RAM-okat beállítom gyári értékre 1066MHz 5-5-5-15 2,1V és COD5, UT3, BF2, Armed Assault 2, Stormrise hegyek nyúzás.
Most állítottam ismerősnek össze gépet. Gigabyte 790X-UD3P + X3 720BE + 2x2GB Kingmax+9600 GT. A RAM és VGA már megvolt a srácnak. Pöcc-röff indult, Win 7 föl, sztem már szétjátszotta az agyát.
Oliverda :
-
Oliverda
titán
válasz
- = Zk = - #4610 üzenetére
Ne aggódj, senki sem tud.
-
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4605 üzenetére
Nekem is megtetszett, ugyanis a Q6600-okat dobálják 35-38k-ért, ami nem tudni hogy megy. Lehet megáll 3,4GHz-en, mint Zoli fórumtársnak. Az meg már nem annyira jó vétel.
A Phenom II 3,6GHz-et biztos hogy viszi.Alapfesz nálad hogy néz ki ? Gondolom terhelés alatt van olyan 1,35-1,37V környékén igaz ?
-
Oliverda
titán
válasz
- = Zk = - #4599 üzenetére
Ja.
-
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4594 üzenetére
Khmm, mint mondtam Q6600-ról váltottam amin 3,9GHz-en lefutottak a tesztek. 2,4GHz-ről 3,9GHz, nehéz dönteni ebben a helyzetben, amikor van egy 3 éves proci, ami nagyon állja még a sarat, nézd végig az összes tesztet, pl Q6600@3GHz Phenom II 940@3GHz és látni fogod a tanácstalanságom okát.
Itt lehet azt is mondani hogy tuningos procit hasonlítok egy alapon járatotthoz, DE, az a helyzet hogy a Q6600 ezt alapfesz alatt tudta. +600MHz.
Szal nem könnyű, aki pártatlan a procigyártókat tekintve.
-
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4508 üzenetére
Még annyit, hogy anno a A64 3000+ (1800MHz) vs Pentium 4 3GHz felállás egyszerűbb simább biztonságosabb érzés volt.
De ez itt már off.
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4502 üzenetére
Én meg azt a lapot használom amiben a te procid volt !! HEHE!!
Megvettem tőle jó magyar valutáért. -
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4495 üzenetére
Szinte biztos lehetsz benne , hogy tesz még kirándulást hozzánk a szaki.
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4492 üzenetére
Sajnos ez a platform nem jött be neki. Valóban kicsit nehezebb komoly eredményt elérni ezzel az összeállítással (AMD) mint Intellel, de a fáradozást rendes eredmények jutalmazzák.
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4470 üzenetére
nm.
először én is így gondoltam, de logikusan belegondolva, így a kézenfekvő, ugyanis amit beállítunk 'fsb' állandó marad, az egyáltalán nem változik, viszont a leadott fesz és a szorzó az tud változni mert auto-n marad, amúgy már olvastam 1-2 helyen hogy megváltoztatott szorzóval is működött valakinek a c'n'q, bár én csak azt hiszem el amit látok ... -
FireKeeper
nagyúr
válasz
- = Zk = - #4466 üzenetére
elvileg valahol az energiagazdálkodásnál kéne lennie (legalábbis abitnál ott van).
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4466 üzenetére
hát így meg nem mondom, nézz végig minden menüpotot és keresd a cool and quiet-et, amúgy a logoutos cíkkben leírt rmclock nem működik a 940es phenommal,
szerk advanced bios feature-amd k8 cool and quiet - ezt kell autora tenni
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4462 üzenetére
érdemes auton hagyni szerintem akkor dinamikusan változtatja a hőnek megfelelően a fordulatszámot (ha erre alkalmas hűtőd van )
win7el kapcsolatban nem tudom, hol van de ott is az energiagazdálkodásnál kéne legyen a beállítás, de mindenek előtt BIOS-ban is nézd meg be van-e kapcsolva a c&q, mert ha ott nincsen akkor nem fog menni
egyébként közben találtam még 1 alternatívát program téren, dinamikus szorzó, volt állításra Morpheus logout cikkje
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4462 üzenetére
Ha azt akarod ,hogy a proci melegedésének megfelelően vezérelje az alaplap a hűtő fordulatszámát akkor a ventinek megfelelően állítsd Voltage -re. Mert annak a hűtőnek a ventilátora feszültséggel vezérelt. Ha viszont használni akarod a Fanmate-t akkor hagyd auton.
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4460 üzenetére
akkor menj be a vezérlőpult energiagazdálkodás-séma beállításának módosítása (annál amelyik aktív) - speciális energiaellátási beállítsáok - ott keresd meg a porcesszorra vonatkozó részt és a minimumot írd át 5% -ra a maximumot pedig hagyd 100% on
valamiért volt hogy nekem is húzás után mikor visszaállítottam autora mindent, 100%on hagyta
így működnie kell, ha a szorzó és a fesz is autora van téve a biosban
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4457 üzenetére
én is amelett döntöttem hogy winből húzom alapból meg menjen a c&q, hiszen 3ghz elég korrektnek mondható alapból
jövő7 közepén szerintem lesz kis időm, akkor (lehet) csinálok majd egy kis leírást(#4457) bsh
milyen tápod van ? lehet azért is eltérés akár, de persze simán lehet hogy az alaplap méreget félre -
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4455 üzenetére
hát ez a lényeg ezt írom egy ideje
sajnos amint manuálisan átírod a szorzót vagy a feszt. azonnal nem működik a c&q, ha viszont a 200-at átírod manuálisan ,és a szorzót és a feszt is auton hagyod, akkor továbbra is menni fog a c&q
és erre mondtam az amd overdriveot... ha mindent auton hagysz BIOSban akkor menni fog a c&q és ha teljesítményre van szükséged, játék, render stb. ahol kell a CPU, akkor amd overdriveba máris húzhatod a szorzót, ha kell a feszt is, igaz ekkor már nem fog menni a c&q mert fix számokat adsz meg, de amint ismét csak netezel filmet nézel stb.stb. akkor visszaállítod alapra overdriveban, és ismét megy a c&q
még egy jó megoldás van ami szimpatikus nekem, az az amd fusion nevű progi, ami ugyanezt csinálja gyakorlatilag mint amit leírtam, csak itt előre elmentheted hogy mennyire húzod meg a cpu-t illetve a gpu-t, ezt letudod menteni profilként, és egy gomnyomásra ezek a húzott értékek lépnek életbe, és amint ismét netezel video stb. megnyomod újra a gombot, és visszaáll minden alapra, és újra működik a c&q is
majd lehet csinálok egy logoutos cikket ezekről a módszerekről ha lesz időm
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4453 üzenetére
nem több mint 15, a 3ghz alapon úgy jön ki hogy 200-as "fsb" és a 15ös szorzó, a c&q ezt a szorzót váltogatja, ugyebár minimumon ha minden igaz 4es vagy 5 ös szorzóra veszi le 1voltal, maximum 15ös szorzó 1.34 voltal
ha biosban automatára van állítva és a szorzó is automata akkor bizony automatán állítgatja az előbb említett 2 tartományban és aközött
nyugodtan írhatsz PÜ-t persze -
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4451 üzenetére
nem a cnq a szorzóállítás miatt kapcsol le mert megadod neki az értéket mennyivel menjen, ha fsb-t állítod akkor az állandó marad a szorzó meg ugyanúgy változik majd (max 15ig)
amd overdriveot feltelepíted és meglátod hogy értesz hozzá
a csúszkákat tologállod jobbra ballra ennyiből áll az egész
könnyen lehet hogy a nagy meleget nem bírja... amúgy most néztem én is egy 3drenderelést, és felment szépen max 57fokig a cpu
pedig csak 3.4en vagyok, igaz mivel a feszemelés automata így 1.4V -ot kap
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4449 üzenetére
"fsb"-t állítsd és úgy megy a c&q is
csak a ramot akkor vissza kell osztani, vagy winből húzasd meg amd overdriveal pl. ha komolyabb teljesítményre van szükséged
nálam 27 fok szoba netezés közben cpu 31-32 fok -
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4447 üzenetére
Jah, a hőmérséklet adatok C'n'Q nélkül voltak. Energiagazdálkodással 43C idle. Nálam le van véve a ház oldala.
Gorneck23: már alig várom.
-
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4444 üzenetére
Köszönöm, eggyel többen vagyunk igen.
Nekem most alapon is 50C.
(4. emelet, tömb, no légkondi, tetőfűtés). Örülök ha alapon nem nem melegszik túl terhelve.
Szobában 31C van.
CoreTemp-el nézem, de valószínű jót mutat, mert Everest szerint is annyi.Nem is tudom mikor fogok tudni tuningolni, még este is dög meleg van. Így még valid-ot sem akarok csinálni. Sajna meg kell várni a rosszabb időt.
Az a baj, hogy különbözőek a lapjaink, egész ,más beállítások vannak, úgyhogy nem nagyon tudok segíteni (ha egyáltalán tudnék).
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4396 üzenetére
Nekem 9500-as zalmim van 4 magosított Phenom II 550-esen , és max 52 fokos a procc.
Esetleg valami jó pasztát tehetsz rá. Csak keveset a közepére. Ha régi volt amit rátettél az is rossz. -
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4394 üzenetére
NA_NA !! A 9700-es Zalman elég tuti hűtő!
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4392 üzenetére
-
jones965
Modder
válasz
- = Zk = - #4390 üzenetére
4 Ghz-ig meg sem állt. Sőt ha jól emlékszem 3,8 Ghz környékén volt neki príme stabil.
-
Ylgram1
tag
válasz
- = Zk = - #4380 üzenetére
Hasonló cipőben járok, mint te a 940-el.
Az enyém sem akarja az igazságot 3600 Mhz felett. Se szorzó se fesz se fsb emelést nem tűr. Pedig ahogy itt olvastam, ezekben kéne még tartaléknak lennie.Sajnos az alaplapon "csak" egy sima AM2-es ASUS M2N32-SLI Deluxe, igen nehezen kelt életre benne a proci. Csak egy régi BIOS-al indult el, az viszont nem ismeri fel a procit. Lehet, hogy az alaplap okozza azt, hogy nem tudok 3.6 fölé menni.
Azt hiszem, hogy a NB és HT frekik sem mennek benne optimumon.A most futó típusok közül tudnátok ajánlani egy jó kis alaplapot a 940-hez?
Ha jól tudom, akkor csak DDR2-t képes kezelni. Eddig nForce-ot használtam az AMD prociaimhoz és tök jók voltak, az AMD chipset-et nem ismerem.Ja még 1 dolog, csak úgy működik a windows, hogy az 1066-os ramok 800-ra vannak visszavéve
Van pár anomália a rendszerben.
Üdv
Ylgram -
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4372 üzenetére
f5-ös nem a leges legfrisebb,
hát rögtön meglátod mert visszaveszi a cpu-t szorzót voltot ha monitorozod őket meglátod rögtön... meg amúgy az energiagazdálkodásnál is eltűnik a processzor állítási lehetősége, amúgy ha fsb-t növelem akkor még működik,meg valószinű attól is függ milyen oprendszert használlsz én vista32őt
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4366 üzenetére
beállítani beállítottam 1066ra csak hogy jobban menjen nem úgy hatékonyabb ha fsb-t feljebb húzom ?, lehet rosszul tudom, nem vagyok nagy tuning-guru még..
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4364 üzenetére
igen az kicsit soknak tűnik
ha annyi volt szerintem biztos azért állt le
"Max Ambient Case Temp: 62 degress Celsius", aztán valóságban nem tudom kinek milyen hőmérsékleten bírja, de amdnél ezt írtákalapon még 43-45 (hyper tx2 hűtő) fölé nem ment nekem majd tuningal kiváncsi leszek mennyi lesz, olyan 3.5ghz ig akarom én is felhúzni bár én szeretnék fsbt is emelni, ha már 1066os ramom van, akkor azt fsb emeléssel tudnám kihajtani jobban gondolom...
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4362 üzenetére
sajna (vagy nem sajna kinek hogy) de am3-ba nem megy bele 940 és 920 sem 810 igen ha jól rémlik a 4 magosok közül
61 vagy 62 fokot írnak amd honlapján ha jól emlékszem,
ezek az adatok tippként engem is érdekelnének ki milyen szorzóval / fsbvel / nb vel tuningolt alapfeszen...
-
szki
őstag
válasz
- = Zk = - #4360 üzenetére
AM3-ba nem megy bele a 940-es proci.
Tuningot próbáld az EC és a szorzó együttes emelésével (pl EC 245, szorzó 15) -
DaDy0219
tag
válasz
- = Zk = - #4322 üzenetére
Brutál, csak azon gondolkozom, hogy elférnek-e a RAM-ok mellette.Adatok megvannak, holnap elkezdek méregetni.
-
DaDy0219
tag
válasz
- = Zk = - #4320 üzenetére
Már nézem is.
-
DaDy0219
tag
válasz
- = Zk = - #4318 üzenetére
Ez brutál kinézetű
Nem nagyon tudok dönteni...a bőség zavara. -
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4299 üzenetére
Rossz a procim !
Hibajelenség : elindul és azonnal leáll. X2 5200+ al tökéletesen működik a lap, a proci egy ASUS M2N68-AM2-ben is ugyanezt a hibát csinálja. Vissza gariba.
Komolyan mondom csak én lehetek ilyen peches. Sehol nem hallottam, hogy valakinek rossz lett volna.
-
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4297 üzenetére
Így van, panel, pedig adtam volna neki rendesen, Xigmatekhűtőmnek lett volna dolga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest