- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
morcosharcos
őstag
válasz F.B.I. #32153 üzenetére
Nekem már mindegy, jómagam megelégszem még mindig a saját 1660TI-ommal, uncsitesónak meg sztem még évekre elég lesz ez a volt bányász 6600XT (neki raktam össze gépet, innen-onnan, full használt cuccosokból)
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
morcosharcos
őstag
válasz F.B.I. #32079 üzenetére
Passz. Van valami tool, ami AMD karik VBIOS-át összehasonlítja a gyárival? Ráadásul a világ legértelmetlenebb DUALBIOS rendszere van a kártyán, van rajta silent meg oc, a leírás szerint a silent -25 mhz magórajel, meg Idle Stop ventiprofilt ad, az OC meg iktatja a ventimegállást meg hozzáad +25 mhz-et. Most emiatt rátenni 2db BIOSchipet erre a kártyára......
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
kolopele
nagyúr
válasz F.B.I. #32014 üzenetére
Az igen, de a 6600 meg a 6600XT valamiért nem. Látod, nem te vagy az egyetlen akinek nem jött össze, és nem csak itt ezen az oldalon írnak erről. Én sem tudtam csak az adrenalinban beállítani őket úgy ahogyan leírtam, azóta sem álltak vissza. A 6700XT meg a 6800 gond nélkül megy. A 7xxx szériát viszont már egyáltalán nem kezeli.
-
emiki6
veterán
válasz F.B.I. #32016 üzenetére
Bocsánat, rosszul emlékeztem, navi 2x-nél még kéne működjön, 3x-nél nem.
Redditen nem találtál infót ezügyben?
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz F.B.I. #32014 üzenetére
Más "széria". Navi 21-22 még megeszi asszem az mpt-t, navi 23 (6600xt 6600) már nem. Vagy valami ilyesmi.
More clock toolt még használhatsz, de az adrenalin kb, csak mpt kezelőfelülettel.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
válasz F.B.I. #32006 üzenetére
pendrive -ról indítva? Csak nem írta a beállításokat a vga biosba...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
RetepNyaraB
veterán
válasz F.B.I. #31957 üzenetére
Nekem talán két éve a 6600 nem ment az MPT-vel. Fagyott, nem írta át, nem úgy ment, mint kértem tőle. Nem tudom két éve volt-e új revízió az MPT-ből. Ja, az afterburner is szarul kezelte, nem látta a fesz részt a kártyán. Adrenalinnál maradtam; egyébként a 68xt-vel is.
Szerk.: a fighter és hellhound elég motorhangú hűtések és azzal nem tudsz mit tenni. A 6600-at meg egy hajszárító is lehűti. Az Asust csak le kell szabályozni kicsit és nem üvölt (ha jól rémlik).
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kolopele
nagyúr
válasz F.B.I. #29856 üzenetére
Nem szeretne külső programot, olvastad. Egyébként az MCT - t én sem használom csak az MPT - t, az órajelet a driverben állítom én is be meg a ventiket is. Mondjuk jó eséllyel félig-meddig vissza fogok térni a zöldekhez, elegem lett abból hogy a több ezer elmentett film jeleneteimből egy halom olyan mintha véres lenne foltokban a felvétel, és senki nem is tudja erre a megoldást. Persze attól még megmarad a családban a 3 AMD kártya, a gyerekeknek semmi gondjuk velük, játékoknál nekem sincs, de több film miatt kell egy zöld kártya is. Érthetetlen mi okozza ezt a pirosaknál, vagy azért vörös kártya, mert vörös a kép? Vagy csak driver szinten van valami probléma.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz F.B.I. #28889 üzenetére
MCT megy mindenre is+MPT az alapértelmezett gfx feszre. Adrenalint meguntam. Valószínűleg egyszerűen túl alacsonyra akarom belőni. Végül is ez eleve egy emelt TDP-jű, 2360-ig boostoló kártya magától.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kolopele
nagyúr
válasz F.B.I. #28593 üzenetére
Nincs fű high - on, ami azért érdekes, mert ami képet én feltettem azon meg van. A resolution scale nálam is 50% - on maradt amennyiben alapból ott volt, de a refund miatt már nem tudom megnézni 100% - on milyen lett volna, csak ezért meg a tört verziót nem fogom leszedni. Annyit nem ér az egész, maga a játék is olyan gyér mint a kinézete.
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz F.B.I. #28578 üzenetére
Ezt most kivételesen én is várom, mert nekem már FHD alatt is eléggé beesett 60 alá ultrán az első főellenség alatt, akkor 1440p - n még jobban be kellene. High - on viszont gyönyörűen fut, és a képi világ semmiben nem különbözik high és ultra között mint azt már megszokhattuk, csak szokás szerint jobban melegíti a kártyát és hajlamosabb az fps - ből lejjebb venni. Videókban is változó amúgy ultrán, abszolút helyszín függő mennyi az fps, de azért 1440p - n már sűrűn alámegy a 60 - nak, persze ilyen mértékű eséseket az adaptíve syncek még szépen elfedik, a v-sync viszont már megérzi:
[link][ Szerkesztve ]
-
Kvg
senior tag
válasz F.B.I. #28406 üzenetére
Tiltakozom! a PowerColor -nak sokkal jobb egyszerűbb a hűtése. A GPU és memóriák egy nagy réz felületen vannak. (blokk) A nitronak külön memória hűtése van erre megy forró levegő. Elvalut nem praktikus hűtés az ilyen hűtés. Vega- nál már tudta a blokk hűtést a PowerColor. 5700 -at nem tudom nem néztem, de a 6800 nál megint bevált ez a felépítés .csúnyán szólva.
-
kolopele
nagyúr
válasz F.B.I. #27914 üzenetére
A Red Devil esetében pont az a jó, hogy elég neki a normális (alacsonyabb mint 95 fok) hot spot - hoz max. teljesítménynél kb. 1000-1200 rpm, aminél már kezd kicsit hallhatóvá válni. 1700 - nál már nem mindenki szereti szerintem, de gondolom kolléga még finomít majd valamit (mondjuk a hang is szubjektív, volt olyan gép amit már az udvarról hallottam, a gazdája meg fél méterről mellőle is azt mondta csendes). Nyilván ez nem egy 6700XT persze, nagyobb a fogyasztás, ezáltal a hőtermelés.
-
Micsurin
nagyúr
válasz F.B.I. #27902 üzenetére
Jedi alatt én nagyon éreztem a difit de pl ARK alatt vagy Conan Exiles alatt is marhára érzem egy belakottabb pálya esetén.
Eagle16 Ez meglep? Az az engine 10+ éves.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
steewcv65
őstag
válasz F.B.I. #27902 üzenetére
Anno 5600x-ről váltottam 5800x-re és nálam érződött egy 6900xt mellett
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
mpierre
veterán
válasz F.B.I. #27769 üzenetére
Ez mindegyik vga-ra igaz, ha épp nincs bányászláz.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
t.imi
addikt
válasz F.B.I. #27519 üzenetére
Fiatalság, bolondság 8cm venti forgott 2500-3000-et, fel sem tűnt. Most meg hisztizek 15dB-nél.
#27520 KAMELOT
vga hűtéseknek. [link] láttam 1xx-ért is. Nem ástam bele magamat, kissé morbid árak.#27521 Vigneau
tavaly kaptam egy linket, ott a ventilátor fordulatszámot kellett talán MSI AB-ben százalékonként beírni. Ott gurult el a gyógyszeremMás.
Véletlenül nincs valakinek a zöld ufós üzlet XFX Qick 6750xt-ről képernyőmentése?
Ma hívtam őket, azt mondják, az a kártya nem szerepelt a Starfield akcióban.
Ott volt napokig az oldalukon, nagy agyammal nem mentettem el. -
kolopele
nagyúr
válasz F.B.I. #27505 üzenetére
Ez tényleg igaz, ha driverben állítom 1013 mv - on 2500mhz -re akkor simán kifagy, ha MPT - ben adom neki ugyanezt a feszt akkor nem fagy ki 2500 - on. Stabilabb valamiért így az egész, persze kicsit magasabb is a fogyi mint adrenalinban állítva. A ventit viszont jól lehet állítani driverből is, az MPT - ben azt érdemes belőni, hogy hány foknál kapcsoljanak be és hány foknál ki, én legalábbis így csinálom. Minimum fesznek meg beállítom 2300mhz - re (ha nem játszok úgyis visszaveszi magát alapra), én csak azt látom egy-két játék esetében hogy simábban futnak ha nem ugrál hatalmasakat az órajel, pont mint a proci esetében, ahol állandóan teljesítménycentrikuson hagyom, így az órajel ott is stabilan megy all core, alapon vagy netezés közben meg a feszt úgyis visszaveszi (vele együtt a hőfokot is persze), hiába marad az órajel maxon.
Az új szériás kártyákat viszont ha jól tudom nem lehet MPT - ből állítani.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz F.B.I. #27161 üzenetére
Van hozzá új driver azt tedd fel hozzá....a másik oldalon is volt vele hiba...de most már jó ott is #5...mondjuk én a képen amit betettem neked, ott 6750XT-vel nem volt gond...de már nem tudom melyik driver volt fenn..
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz F.B.I. #27147 üzenetére
1440P 200W környéke a fogyasztás.....nálad 138W..
Ennyit számít az FSR....performance...tedd quality-be...meg high-ra a grafot..
Ezt próbáld ki a "RiftApart"-t...ez is eszi a coccost..
....
#27149TechN7ne ...te menjél a vga-ért neki is nitro van...aztán nyüstöljed te is...[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz F.B.I. #27147 üzenetére
Nagyon szép hőfokok ,milyen lenne ha nem korlátozol semmit és gyári állapotban hajtod?
3060ti -rol mentem 5700xt-re ,nekem az AMD megoldása jobban fekszik játékok alatt 2560x1080 60/75Hz freesync moncsin.
Vlki ha esetleg dob egy gyári 6700xt benchmark értéket megköszönöm ,én is teszek egy ilyet az 5700xt nitro val - lehet nem is akkora az ugrás mint amit elvárok.
Úgy látom csak egy pici ugrás van a két kártya között ,nem jelentősen erősebb a 6700xt az 5700xt-től....[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz F.B.I. #27055 üzenetére
Nálam is pont 24 C volt a szobában mindkét esetben, szerencse.
Miután kiderült, szépen megtolja a számlát a klíma [2-en vagyunk a lakásban, 1 db klíma, és 220 kWh lett a vége a hónapnak...], nem igazán megy, csak ha már cseppfolyósodom.. ).
A hűtésem pedig így néz ki:
Malaka!
-
Raggie
őstag
válasz F.B.I. #27055 üzenetére
A 22-28 fok közötti 6 fok nem magyarázza a 85 és 105 fok közötti nagy különbséget.
Ha mindenki értékei között max 5-6 fok közötti különbség lenne akkor nem is volna téma a dolog.
De ha segít: előzőleg posztolt értékeim normál 25 fokos szobában, Phanteks Enthoo Pro házzal, 3 befújó és 3 kifújó 14 cm-es halkra szabályozott ventivel.Clint Eastwood FTW
-
ScomComputer
veterán
válasz F.B.I. #26582 üzenetére
Nem lehet a vga bios védi azért a dolgokat...beállítani be lehet, de un. failsafe mode-ba kerül a vga...szóvak azért van ott határ szabva mindennek...
...
#26583Vigneau...ennél a játéknál...2920 limit...de pl. a DeadIsland2 az oké ott nincs gond...
...
Amúgy a Lasztofasz az más, ott rossz a port egy realtime ps emu megy alatta....
Az UE5 engine meg ilyen és kész, akinek nem tetszik ott a szuper marió
Amúgy a fejlesztők is megmondták a Remnant 2 esetében felskálázás kötelező...INFÓ !
....
#26585hackeeeee...elbírna...de felesleges...amúgy se így használja senki 24/7-re ...[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz F.B.I. #26491 üzenetére
A ház egy "gamer torony" raidmax magnus, elől 3x14cm, fent 1x14cm és hátul 1x14cm ventilátorral, a szellőzéssel nincs baj.
Plusz levettem az oldalát és még a ventilátorom is a gép felé fúj némi levegőt, de zárt állapotban sem volt se jobb sem rosszabb....BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
ScomComputer
veterán
válasz F.B.I. #26316 üzenetére
Nem bonyolult....MPT és MCT kell hozzá..csak 3 beállítás kell de ez nem jó az 50-s végű vga-khoz...csak a 6700-6800-6900-hez...ha beállítások és mentése után villogna kockásodna a kép akkor MCT-vel vissza kell állni az 1-s timingra vagy a 0-ra és törölni az MPT beállításait...minden fesz maradjon defaulton...
*az MPT működésének ismerete kell hozzá !!
*az utolsó képen 6750XT van de ez csak illusztrációként csináltam nem mentettem ezen a vga-n...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz F.B.I. #26095 üzenetére
Ez egy hosszabb terjedelmű és offos téma, így itt nem szívesen fejteném ki, mert ez miatt is jelenteni fog innen valaki.
Gyere át ide [link] és válaszolni fogunk. Vagy a többiek, vagy én. A lényeg, hogy a játékok nagy része már játszható Linux alatt is (sőt sok már BSD-n is) viszont valamihez emulátor kell.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
kolopele
nagyúr
válasz F.B.I. #25919 üzenetére
MPT esetében 1 volton 2300 mhz - et állított magának, ha feljebb emeltem a driverben a frekit akkor ki is fagyott. Ekkor a Heaven 137 fps - t produkált (nem mintha ez nem lenne elég), viszont ugyanakkora fogyasztás mellett, mint ha csak a driverben állítottam volna be 1125 mv - on a 2500 - at, viszont ekkor a Heaven alatt 147 lett az fps. Ezért is tettem 2450 - re meg 1120 - ra, mert jelentéktelen az eltérés. Valahol nekem ez nem tiszta teljesen. A Youtube szakállas AMD "jézusa" is mindig csak driverből állít a videóiban.
Kamelot: Majd ha hozzájutok hosszabb időre a gépekhez, plusz le is kell szednem ezt a progit, mert csak Heavent használok.[ Szerkesztve ]
-
-
kolopele
nagyúr
válasz F.B.I. #25733 üzenetére
Túlságosan is. Ez sokkal általánosabb, mindkét gyerekem 6700XT - jén ez a stabil beállítás, de szerintem semmi jelentősége annak az 50 mhz - nek (persze hozzá lehetne tenni, csak akkor a feszen nagyobbat kellene emelni, aminek semmi értelme). Eleve gyárilag 1200 mv, így 1120 mv - on pl. a Heaven alatt van 140W fogyi (sorry hogy nem lesz most HW infó kép, de éppen online lövik egymást és még másokat) Ja, és a Red Devilnek elég ekkora venti fordulat ahhoz, hogy a Hot Spot értéke max. 75 fok legyen (még 1000 rpm sincs).
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz F.B.I. #25714 üzenetére
Ha valamit szeretnénk bemutatni, akkor tessék HWINFO képet tenni. Abból mindjárt látni mindent és sok embernek ad infót.
Az, hogy ide leírunk valamiket semmit nem tudunk meg belőle.
Nézzed meg a többi tagot a másik topikokban. HWINFO + játék teszt + játék bench (ha van) + bench progik valamelyike. STOCK---OC--UV
Ennyit kérünk itt és más VGA/CPU topikban is!!!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
-
zolee0307
őstag
-
macy
addikt
válasz F.B.I. #25313 üzenetére
Nem szoktam, mert volt többször hogy nem tudtam visszatölteni driver frissítés után, 1 perc visszaállítani, szóval jó ez így.
Pug: most így visszagondolva azt hiszem az előző drivernél is bekakilt shader töltögetésnél, mikor a játékot patch után elindítottam. De maga a játék futott szépen fsr2-vel 4k ultrán.
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz F.B.I. #25306 üzenetére
Köszi! Még garis a kártya, úgyhogy nem bontanám meg. Akkor marad az UV.
Kvg: Megmondom őszintén meg sem fordult a fejemben. Este lesz időm teszek fel hwinfo képet.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz F.B.I. #25286 üzenetére
ilyenkor csak driver újratelepítés segít.
eszközkezelőben a videokártyán illesztőprogram részen szokott lenni olyan hogy visszaállítás, akkor működik utána rendesen az a szoftver.Azt hittem hogy Radeon szoftal alulfeszelsz és azért nem stabil.
Állits 2500at vagy 2550et szerintem egyáltalán nem rossz az.[ Szerkesztve ]
-
Szipi
aktív tag
válasz F.B.I. #25285 üzenetére
Üdv!
UV nélkül is halk a kártya?
Csak azért kérdezem mert szeretnék venni egy hónap múlva egy 6700XT-t(szegény GTX1060 6GB már öreg ).
Asrock Phantom Gaminget néztem ki, de eléggé megzuhant a beszerezhetősége.
Gondoltam vennék egy Sapphire Pulse-ot(nem OC-s) csak a két venti miatt tartok tőle. -
trek81
senior tag
válasz F.B.I. #24785 üzenetére
6700xt ref... Hátlapra lehet padozni a memóriákat... [link]
Nem ilyen amatőr módon,, hanem szépen egybe pad de így
Két szélén a kis csavarok, hátlap leugrik és megoldás49/69fok
Max volt gpu58fok mem 77
Nem kicsit lesz jobb a hőfok, nagyon
Nem tudom milyen 85..90fokról irogatnak az emberek[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
fanti
addikt
válasz F.B.I. #24621 üzenetére
Barátom, ha most szeretnél mindenképpen cserélni, akkor ezt javaslom : RX 7900XT referencia
334K (mindenhol máshol 400K vagy afölötti), és az RX 6950XT is lefossa a bokályát, de mégsem képes utolérni.
Igazi 4K-ra tervezett vas, és az ára a még épp elfogadható kategória.
2x8 pines táp kell neki mindösszesen.És kapod hozzá ajándékba a The Last of Us Part I-et!
[ Szerkesztve ]
-
Pferi
senior tag
válasz F.B.I. #24601 üzenetére
Én is 32” 1440p-ben játszok egy 165 Hz-es monitoron, de 120 fps-re belőttem játékok alatt, bőven elég (nekem).
6700XT-ről váltottam egy Asrock Radeon™ RX 6900 XT OC Formula 16 GB-ra, nem bántam megGigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
senior tag
válasz F.B.I. #24601 üzenetére
CPU: 5600 -> 5700 váltásnak az ég világon semmi értelme.a konzol portok nem azért sz@rok, mert neked nincs 8 magos procid
5800X3D vagy majd a következő gen AM5+DDR5.VGA: Nem számít mennyi K. Nyers erőben ilyen kicsi lépést tenni (6700XT -> 6800) nem éri meg.
6900/6950 már más tészta. Egész jó áron futtatják ki a készleteket (Mindfactory-n néha 650€ a 6950), de ezekhez már combos táp kell.
Szerintem érdemesebb várni amíg a 7900XT ára lejjebb megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest