- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Micsurin #28835 üzenetére
Bármit állítasz ezeken a kártyákon ami nem a gyári érték instabil lesz egy idő után.
Olyan mint a ram oc ,több a hátránya mint a haszna.Hiei555
Nyilván sokkal gyorsabb nem lesz egy másik azonos típustól ami gyári értékeken van használva ,max. instabilabb hosszútávon a gyárival ellentétben. -
jimpo
senior tag
válasz Micsurin #28793 üzenetére
A Starfield sok konfigból a nyers erőt hiányolja, még 1080p felbontáson is.
Csodák nincsenek, nem ezek a fícsőrök (FSR, DLSS, FMF) fogják megváltani a világot.
Igaz ha a legutóbbi címek rendszerigényét látom, azért eléggé támogassák a fejlesztők. Mintha kötelező volna...
Az erő legyen a hardveretekkel.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Aprósólyom
addikt
válasz Micsurin #28670 üzenetére
Az én tanulságom évek óta, hogy sosem, semmit sem szabad megvenni pre-order, day1 sőt, talán még az első hetekben sem. Meg kell várni a review és a játékosok tapasztalatait. A Játékipar egyre inkább "küszöbgaranciával" ontja a játékokat.
A lényeg a HYPE és a vele együtt járó lehető leggyorsabb és a lehető legtöbb eladás., mielőtt kiderül a sok hiba/bug vagy grafikai optimalizálatlanság vagy szimplán a gagyi játékmenet.
De kicsit így vagyok a filmekkel is. Ott sincs garancia/jótállás, hogy kijössz a film felénél és kéred vissza pénzed, mert kiderül, hogy egy propaganda amcsi filmre ültél be a kedvenc filmsorozatod folytatása helyett.Jevons paradox
-
kolopele
nagyúr
válasz Micsurin #28397 üzenetére
Jó is az. Lényegében 1080P - re minden használható a 6600 - tól felfelé, a zöldeknél az alsó határ a 3060. Azért FHD - ra pár évig még jó lesz a 6700XT, főleg ha az ember nem akar csillió fps - t, és rendbe teszik ezt az új eljárást, és beleteszik a legtöbb játékba. Azt olvastam, hogy 105 fps alatt vannak problémák, felette semmi hiba nincs, szóval ez valami szoftveres bug lehet nagyon úgy néz ki, az meg driverrel javítható.
-
-
grizlisandor
veterán
válasz Micsurin #27893 üzenetére
Várom a linkeket, boltokban 20k a difi a két proci között.
(#27894) bobalazs linkje alapján elenyésző a különbség 6600XT kártyánál, a 6700XT kártyát inkább oda hasonlítom, mint a 6950XT kártyához.(#27894) bobalazs:
Találkoztam már ezzel a videóval, első körben legyen meg az 5600, után lehet továbbgondolkozni. -
Raggie
őstag
válasz Micsurin #27763 üzenetére
A 7000-es szériából a 7900 XTX az egyetlen értékelhető kártya. Minden másik helyett inkább a teljesítményben közel azonos 6000-eset érdemes venni, mert jóval olcsóbban hozzá lehet jutni.
7700xt most 210ezer Ft körül van. 230ezerért már van 6800XT és mindenben köröket ver a 7700XT-re...
De szerintem 6700 XT-ről egyenesen soha nem fogja megérni a váltás. Egyszerűen alig hoz plusz teljesítményt...Clint Eastwood FTW
-
kolopele
nagyúr
válasz Micsurin #25602 üzenetére
Mi az, amikor a "C" meghajtód valamiért látványosan duzzad, és nem tudod az okát? A tárterület tisztítása nem segít, meg semmi ami Win - en belül van. Erre jön a WiseCare365 elindítása, és érdekes módon akár 20GB is felszabadul. Persze nekem ez sincs már fenn, mivel eleve 500GB - os SSD - n van a Win, csoda volna ha elfogyna a hely, de még mindig van aki 120GB - osat használ, ott már nem mindegy, hogy 20GB a szabad hely vagy 50. Számos programról lehet teszteket olvasni amúgy a Techradar oldalain is, döntse el mindenki maga, akar e használni közülük bármit is, kár ezen már ennyit rugózni.
-
kolopele
nagyúr
válasz Micsurin #25578 üzenetére
Nem használom amúgy csak a szoftver updatert, azzal tényleg semmi baj nincs. Amikor talál frissebb program verziót megcsinálja, nem nyúl semmihez. Most hogy a driver booster még miket rak fel esetleg azt nem tudom, mert nem használom amióta elcseszte a külső vinyók esetében a másolást (lelassult az átvitel, és kockásodott a másolat). Ezt biztos az csinálta, mert többször is kipróbáltam Win telepítés után.
[ Szerkesztve ]
-
fejesg2
senior tag
válasz Micsurin #25362 üzenetére
Nekem az MX5 nem jött be. Nagyon sűrű volt, nehezen kenhető. Az MX4 állaga rendben van. Van is még belőle, csak gondoltam ha majd elfogy és az új 6-os esetleg jobb, váltanék rá. És igen, ahogy írtad is fontos, hogy előtte egy 15-20 percig csúcson járassuk a HW-t a kellemetlen meglepetések elkerülése végett.
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!
-
Vigneau
félisten
válasz Micsurin #25006 üzenetére
Én meg ezzel szemezgetek - annak ellenére, hogy egy RTX 3060 Ti dolgozik a gépemben -, bár akár jó lehetne bartos96 Kollégának is. Viszont az is igaz, hogy 106k környékén egy bontott példány van az Alzán, valamint bontatlanul, játékkal pedig már 116k ugyanott.
Mellesleg elég sok RX 6700 XT van most a HA-n, a kezdőár 100k. Persze, minél több a gari - és jobb a hűtés -, annál magasabb az ár...
Az RX 6800 meg kb. 200k körül indul. De ne is bánd - bár a motorgondod az elég bosszantó érthető okok miatt -, lehet még itt jó ár és jó üzlet, csak legyen türelem kivárni.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
-
simo9555
tag
válasz Micsurin #24766 üzenetére
Nálatok jó a Radeon Overlay? Csak mert nálam a processzort rosszul mutatja, legnagyobb terhelés mellett is csak 5%-ig megy fel, miközben egy RTSS-el közel 80%-os terhelést mutat.
Csatlakozom a kollégához, attól függetlenül hogy nincs magas kihasználása a CPU-nak még simán visszafogja a kártyát, egymagos teljesítmény nagyon sokat számít. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Micsurin #24519 üzenetére
Alphacool, EK oldalán érdemes szétnézni, mihez van blokk, úgy gond nem lehet. Egyik fórumtársnak van Red Devil-re blokkja ha jól emlékszem..
Én úgy tapasztaltam, hogy kb. 250-300w között tudom néma módban hűteni, hiába a 2 radi, így emberi a hőfok, 300w felett elkezd melege lenni. Ha jobban odatolom a ventiket, akkor megy, de akkor buktam a néma üzemet.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Micsurin #24516 üzenetére
God of war, és division 2 amivel én tesztelgetek, ott egész jól bírja.. 1018cal megy nálam, próbáld meg úgy.
A nitrok sztem tuti, ill a red devilek is, tudomásom szerint biztosan. A többit nem tudom. De sztem inkább keresd meg a fesz órajel párost, felesleges lesz vizezni.
Én próbálgatom halk üzemmel 300 felett, de egyszerűen nem megy, le tudom hűteni, csak akkor már nem halk a gép, hiába a víz.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
F.B.I.
veterán
válasz Micsurin #24460 üzenetére
+1 az 5700X-re, gondolj a jövőre, ez el fog bírni később egy 6950-el is, amit megveszek 2 év múlva, 1 év garival, 4K-ra (addigra emberi ára lesz egy olyan monitornak is).
Ehhez egy mondás: nem vagyunk olyan gazdagok, hogy xart vegyünk!Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
spleenszuru
őstag
válasz Micsurin #24206 üzenetére
Fallen Order nálam is stutterezett folyamatosan, konfigom az adatlapon.
Írkáltam is ide miatta, aztán fórumtársak jelezték, hogy a játék a sz*r.
Kb. 20 percet játszottam vele, azóta törölve van for now.
Nem tudom, hogy lehet egy játék élmény ilyen módon, pedig szeretném kijátszani majd.Malaka!
-
NyalokAA
aktív tag
válasz Micsurin #24200 üzenetére
Ne is mondd .. Anno Ryzen 1600AF-el + 5600xt-vel elengedtem a játékot álandó beszaggatás textura töltés , random fps zuhanások miatt. 35-50fps között futott és rendszeresen bezuhant 15-20 fps-re is mikor olyanja volt..
Mondom na majd most jedi survivor előtt nekiesek megint. Ryzen 5600x , 6700xt , 32giga 3600mhz ddr4. Olyan micro szaggatások vannak benne és fps droppok , hogy a szemem jojózik. Kedvencem mikor van 120fps-em körbenézek bekad a játék leesik 60-70 re majd szépen visszacsorog lassan 100fps felé..
Megnyugtatásképpen a Jedi Survivortől se kell sokat várni performance terén 4090-en 30fps alá beeseget zárt tereken 1440-be 155gigás a játék még meg se jelent , de már érkezik mellé 130 gigás day1 patch -
spleenszuru
őstag
válasz Micsurin #24098 üzenetére
Nem vágom amúgy, miért nem képesek a zero rpm-et megemlíteni a hivatalos oldalukon.
Most nézem a Sapphire Pulse 6650 XT-t, fasorban nem látom az oldalán, hogy említik a funkciót.Meglehet, hogy már ennyire alapnak van tekintve, de engem pl. ez zavarna.
Ezek vannak, lehet ezekben foglal helyet a zero rpm is:
Dual-X Cooling Technology
Intelligent Fan Control
Precision Fan ControlMalaka!
-
Archttila
veterán
-
Micsurin
nagyúr
válasz Micsurin #23908 üzenetére
Szerintem ha megjön a viz akkor meg lesz az a 12300 is
Nem megy feljebb mert a PureRock2-vel nem bírja el a kézi OC-t ettől fentebb, így is 82-85 közt mocorog ha többet kap akkor a spike miatt leveszi az órajelet az 5700x. BQ és a 150W TDP meg a francokat...[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
fanti
addikt
válasz Micsurin #24051 üzenetére
Akkor felvilágosítalak.
Azért jó, mert megszűnik ez a mai tendencia, azaz CSAK A GÉMING húzza előre a fejlesztéseket, mert semmi mással nem lehet megindokolni az 5-6-7GHz-eket...és a 6-7-800 wattokat fogyiban...
Persze szponzorációs ráhatások miatt félrekódolt játékok...mert ugye kell az indok a fejlesztésre, és ezért direkte szarra kell megírni egy játékot, azaz szaggasson, laggoljon, ugorjon ki, stb...És ez már most is nagyon sántít...nem teljesen hülyék az emberek azért, vannak akik használják az agyukat és rájönnek arra, hogy ha játékokról van szó, akkor egy félmillás konzollal pont ott vannak mint egy egymillás PC-vel, csak amíg a konzolra 6-7 évig semmit sem költ, addig az egy millás PC szintentartása évi 500 ezer...
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Micsurin #24043 üzenetére
AZ ENGEM NEM ÉRDEKEL EGYÁLTALÁN.
Az körberöhögi 4K-ban a 4090-est is. 25 fps...
A másik meg az, hogy tudod annyira drukkolok, hogy adják ki a gémeket UE5-el!
Így legalább totál bukta lesz...és utána az UE6-ot majd megírják rendesenMert a játékosok bő 2/3-ada RX580, 1660, 5600, 5700, 2060, 3060 - assal játszik, azaz pazar öngól lesz, ha az UE5 "másképp gondolja"
Az elmúlt két évben 10 ismiből 9 váltott konzolra, MERT GAZDASÁGOSABB SOKKAL.
Úgyhogy nagyjából pápá pc...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz Micsurin #23945 üzenetére
Nekem a Witcher 3 és a BFV-ben nagyon tetszett az RT. SOTTR-ban viszont észre sem veszem szinte, be van-e kapcsolva... Az új Metro-t pedig nem próbáltam még ki, pedig nemrég megvettem, de arra még nagyon kíváncsi leszek RT-vel.
A Witcher3-as RT-ről: #22997.
#23947 Devid_81 : Ez legalább OLED és kiegyenesíthető. Nem bánnám, ha a telefonom OLED-je is kiegyenesíthető lenne, de sajnos nem az.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Micsurin #23945 üzenetére
Nem mondtam, hogy rohanok 4090-et venni, hogy aztán én is 30 fps-sel élvezhessem a látványt. A lényeg az volt, hogy az az RT amiért úgy odavoltak globál a népek, valójában a fele raszter.
A grafika amúgy nálam is eléggé hátul van, ha van időm néha játszani, a VR-os címek mellett azért elvagyok a pixeles játékokkal is mint pl. Ion fury, vagy a roguelike cuccokkal.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Micsurin #23943 üzenetére
Raytracing amúgy sem nagyon fogott meg pedig próbáltam kollégánál a 3080 társaságában a CP2077-et de megmondom őszintén azon túl, hogy csillogósabb és sötétebb lett a kép nem igen kápráztatott el
Ezzel a tegnapi napig én is pontosan ugyanígy voltam. Aztán jött tegnap ez a videó:
Cyberpunk 2077 Ray Tracing: Overdrive Technology Preview on RTX 4090Ez már tényleg igazi ray tracing, a beépített verzió meg... dobd ki...
Plusz a ray tracing nem csak erre jó, hanem pl. a fizika számolásra is, ezért se érdemes már olyan kártyát venni ami ezt nem tudja.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Micsurin #23940 üzenetére
nekem 34" ultrawide van 6700XT mellett, én is tartottam tőle hogy kevés lesz alá a kártya, de ésszerű beállításokkal ki tudja hajtani. nyilván a ray tracing az felejtős.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Micsurin
nagyúr
válasz Micsurin #23669 üzenetére
Mondtam van még abban és a 10400 lefogja
Na most, hogy a VGA adott jöhet az 5700x fine tune-jaCPU score nagyon durca mekkora lépés volt a 10400f -> 5700x, No Man's Sky alatt érezhető is vagy Conan-ben de még ARK-ban is ha sok az épület.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Micsurin #23876 üzenetére
Sapphiret még nem láttam egyébként 2 évvel... XFX ad jellemzően kettőt. MSI/Sapp mindig 36hó.
-
Bib
őstag
válasz Micsurin #23870 üzenetére
A porszűrők más kérdés, azok nagyon pici és gyenge mágnesek távol minden tekercstől. Szoktak régebben ferrit gyűrűket is alkalmazni a mágneses zavarok ellen főleg az előlapi kábelekre. Persze tőlem bárhová tapaszthatod. Én régebben karosszéria gyurmával szoktam rögzíteni, ami jól ragad és könnyen eltávolítható.Pl régi pulse felfelé nyomta a proci elé a meleget, kellett terelő.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz Micsurin #23669 üzenetére
Marad így, több óra (4-5) RDR2 alatt sem ment a hotspot 80 fok fölé az edge temp meg nem mozdul el a 60-61 fok közti ingáról, a ventinek kb alig hallom a hangját. (A fejhallgató magában kizárja de a játék hangereje már minimumon is hangfalon.)
Exodus és Sons of the Forest sem crashelt azt hiszem sikeres volt a fine tune és érezhető is RDR2-ben most még Saint Denis-ben sem droppol ~72-75 alá előtte azért be bedroppolta 68-69-re.
-
bozont
veterán
válasz Micsurin #23673 üzenetére
Ez az, most majdnem elcsábultam egy használt 6900XT-re, jó áron volt, de ahhoz már tápot is kellene fejleszteni ami megint extra 50-70e ahogy nézem (850w-ot ajánlanak hozzá), meg akkor már egy 5800X3D is dukálna mellé. Már egy 6800XT is jó lenne, de ahogy nézegetem a piacot, kb 100e-t kellene rádobni a 6700XT-re, annyit nem biztos hogy megér.
Inkább garázst építek. -
TeeBee73
veterán
válasz Micsurin #23671 üzenetére
Fene tudja. Nálam az 5800X3D lesz a befutó + egy ilyen deszka, de kertes házban lakom, nagy telekkel, és itt a tavasz...
Nyárra talán meg lesz az Upgrade...MOD: Azzal a B550-el és egy 5700X-el még jó darabig el leszel egy 6800 mellett.
(Mondom ezt úgy, hogy UWQHD-ben tolok mindent, [WQHD+30%, látótér] ha időm engedi.)
(És csak egy 5600G van mellette.)[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
-
Thrawn
félisten
válasz Micsurin #23666 üzenetére
Teljesen alapon is cikkcakkos az órajel a teszt elején, akkor alapon sem lenne stabil a kártyám?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz Micsurin #23662 üzenetére
10752-t gurítottam, 12k-hoz szerintem minimum egy 5600X kellene. Köszi az infót!
Fogalmam sincs mennyire volt ott stabil, csak kíváncsi voltam, egyébként teljesen alapon használom.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
HSM
félisten
válasz Micsurin #23590 üzenetére
Szerintem ne erőltesd, a végén az órajel esések azért vannak, mert ott úgy terhel a bench mintha a Furmark futna...
Én kipróbáltam a masszívan alulfeszelt 6800XT-vel, a gyári 254W-os limitet bőven 300W fölé kellett húzni, hogy az ott nagyjából kisimuljon... [link]
Napi használatra nem javasolt kitolni a gyári maximális limitet egyébként, mivel a gyári maximumra vannak tervezve. Ezért a bench-ért pedig főleg nem. -
HSM
félisten
válasz Micsurin #23570 üzenetére
Én így jártam el, az Adrenalin szvsz nem sok mindenre jó magában.
A beállítások megmaradnak, bár az Adrenalinban amit állítasz az hiba esetén resetelődik. Tehát pl. ha túlhúzod az órajelet és resetel, akkor a limitált fesz megmarad, de a túlhúzott órajel helyett a gyárit kapod vissza, amit enged az adott feszből és így egy stabil kártyát.#23573 Micsurin: Fastboot-al voltak régebben ilyen elfelejtős gondok. Nálam nincs fastboot és gondok sem.
-
spleenszuru
őstag
válasz Micsurin #23573 üzenetére
Nálam ez addig volt, míg volt fent MSI AB is, illetve, míg ki nem kapcsoltam böngészőben a hardveres gyorsítást.
Használsz bármi tuning programot az adrenalinon és pl. MPT-n kívül?Napokban volt még egy, több hónap után, mikor is TR 2013-ból kivágott driver időtúllépéssel, ez resetelte is a wattmant.
Malaka!
-
félisten
válasz Micsurin #23508 üzenetére
Tudom, ezért mondtam. Nekem viszont egyre kevesebb cérnám van keresgélni a helyes beállításokat/drivereket/hibákat, stb.
#23509bozont
Akkor 8GB + 16GB kombóval nem kellett volna High-on hagynom... de nekem erről senki sem szólt!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
-
Zamma
őstag
válasz Micsurin #23427 üzenetére
Az 1050-et hol lőtted be? MPT/ADR?
MPT-ben adtál neki nagyobb TDP limitet? Az adrenalinban is maradjon a +15 és azon felül tegyél még.Ezenkívül a min. frek mennyí? 2400+-ra veheted ha még nem tetted. Innen is szépen húzd fel amíg nem dobálja el a frekit a Time Spy.
A max 2750 lehet hogy sok, vedd le 2650-re. Ha jó lassan emeld, de szerintem ne menj 2700 fölé...
A VRAM beállítása hogyan van? A Sapphire nem szereti a Fast timing-ot, azt ne kapcsold be, a frekit szépen, lassan húzd...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest