- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
Elrood #117411 üzenetére
Nem egyértelmű picit sem. Az biztos, hogy megy a ködösítés rendesen.
Meg az is, hogy a TPM 2.0 -át leszámítva (régebbi ugye szintén annyi mint a semmi) utasításkészlet szinten már az első gen core i széria (és Xeon) is tud mindent is ami kell (AMD-nél ez az AM3+-os FX CPU-k, a K10-es Phenom/Athlon csak a W11 23H2-vel volt hajlandó menni).
UEFI, Secure boot szintén egy maszlag követelmény szinten, W1124H2 nekem az AM4-es gépen simán jól teljesít MBR/Legacy módban, tiltott secure boot-al.
s1366-os gépen szintén, Xeon X5690/i7-960 procikkal, a kérdéses X58-as deszkám full legacy BIOS-os. -
-
Pista0001
addikt
válasz
Elrood #117387 üzenetére
"Szereztem egy 1080TI-t (elhinnétek, ha azt mondom, hogy kukaszökevény?), ami 2017-ben jelent meg."
Én a hozzávalót találtam lomtalanításkor, Dell Precision 5820 tower. LGA2066, Xeon W-2125, 2×8 GB DDR4 2666 (kapott azóta még 2-t).
Már Win 11 van rajta, simán támogatott.
-
Elrood
őstag
válasz
Elrood #117387 üzenetére
Lemaradt egy:
5. Pár hónapja kaptam ingyen egy tök átlagos irodai gépet 2005/2006-ból. Acer prebuilt, prescott alapú Celeron, LGA775, SiS chipset, integrált GPU, de van AGP. 4 kondi elfolyt, ezt is megpróbálom megjavítani, de küzdős. Alaplap: [theretroweb] -
válasz
Elrood #116562 üzenetére
A vintage CPUz és az 1.47- es verzió fut Win98 alatt, még RyZenen is, de fent kell lennie a kernelEx- nek.
DOS alatt hangra az SBEmu-VSBHDA-VSBHDASF triót használom. Alaplapi integrált/SBLive/Audigy támogatás. Vogonson mindegyiknek van topicja, telepítési útmutatókkal, valamint a telepítőkészletekben is helpek.
Pld Zenen a kimenet VSBHDASF- el, DOS alatt, Roland font feltöltéssel : -
Elrood
őstag
válasz
Elrood #116439 üzenetére
Még fejlemény VIA Epia ügyben.
Először is egy kérdés. Más találkozott már azzal, hogy a CPU-Z Vintage verziójától szétfagy a Win98?
Kipróbáltam a lapot DOS alatt is. (Win98-t GUI nélkül indítva és 6.22)
Hanghoz két drivert használtam: VIASBCFG és VIA_AC97.866 (UniSound itt nem működik)
Mindkét esetén hang volt, viszont zene nem (Doom).
Még nem fejeztem be a nyomozást, hogy ez miért lehet, de erre bárkinek ötlet? Valamilyen resource ütközés okozhat ilyet? -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Elrood #110378 üzenetére
Érdekes amit írsz, de simán lehetséges. Ha belegondolok az Athlon XP-t eddig a legújabb táp ami hajtotta az a Corsair CX400 volt, amit 2009-ben vettem.
Egyébként nagyon hasonló konfigot is tudok építeni mint neked van, van ugyanis nekem is ASUS A7N8X lapom, 9800Pro-m is, és Barton 2500+-om ami megy simán 3200+-nak. (Bartonoknál mondjuk az a korai, a kései Bartonokból már sokszor a 2800+ sem megy 3200+-nak feszemelés nélkül). -
Pista0001
addikt
válasz
Elrood #110378 üzenetére
Az MSI KT6 Deltán (például) van 4 pines tápcsati, valószínűleg az már onnan tápolja a processzort. Nem feltétlenül kell elengedni csak ezért az Athlon XP-t.
Mellesleg pont az a VIA KT600 van rajta, ami mellett hűvös a Barton is a kolléga szerint.
Ezúton helyesbítek, korábban azt írtam, hogy annó KT400-am volt, de ezek szerint KT600 volt az, mert ilyen MSI lapom volt (FISR változat, satás).
-
válasz
Elrood #110378 üzenetére
Nekem is abban van(deluxe verzió) az M-Barton, FSP 350W a táp, az még kiszolgálja. Modern tápoknak tényleg gyengébb lehet az 5V- ja.
P4 lapból a sima P4P800- at ajánlom, nálam az vált be legjobban, nagy tuningpotenciál(persze csak ha szempont), volt deluxe verzióm is, de azon a déli híd meghótt, azt mondták hogy gyakori típushiba.
-
Pikari
veterán
válasz
Elrood #110378 üzenetére
Csak arra vigyázz, hogy nem mindegy, milyet találsz. A régebbiek azok közül is 5v-ról szopják a delejt és/vagy különleges tápcsatlakozót igényelnek.
Megjegyzendő, hogy a modernebb, jobb minőségű tápokban is rendes 5v ág van (22-30A). A tápos topikokban felmagasztalt gamer divattápok nem ilyenek.
-
-
Alpi.
addikt
válasz
Elrood #56387 üzenetére
Prime magasabb ram terhelessel is fut ? Spi kifejezetten eros imc / ram terhelest okoz es nem igazan kivan semmi drivert vagy egyeb mas progit. Emiatt ram kornyeken kezdenek keresgelni. Lehet siman csak az oriasi feszultseg-eses az 5V-os agon a kivalto ok, ezert mielott kulonosebb stabilitasi tesztelesbe kezdenek, elotte beujitanek egy stabil tapot. Enelkul sosem fogod tudni, hogy az instabilitas a tap vagy mas dolog miatt van-e.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Elrood #14226 üzenetére
Mondom szerintem ne törődj vele, direkt megnéztem 2 gépemet itthon, egyik sem pontos érték, emlékeim szerint még soha nem is volt az. A fordulatszám csökkenés volt a baj neki. Esetleg korrigálhatod ha hangos és ezért vetted le 5V-ra. Sokan nem ajánlják ezt a 7V-ot, vagy esetleg ellenállás+szabályzó segítségével történő fordulatszámot, de én ennek nemet mondok. Ha van egy jó tápod, akkor ebből biztos nem lesz gond, még a 7V-os átkötéssel sem. Mostanában meg főleg sok embernek segítettem ezt megcsinálni, mert én is magamnak először szenvedtem vele. Még mindenki megvolt vele elégedve, tehát ha 12V-on hangos szólj egy barátodnak, aki kicsit ért a villanyszereléshez.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Elrood #12999 üzenetére
A saját Coppermine Celeronom tudja az 1200 MHz-et stabilan, talán többet is, de a magas buszsebességeket a gép többi része nem tolerálja: Intel Celeron 800@1195 MHz
-
Elrood
őstag
válasz
Elrood #12996 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy az első lapban még próbálkoztam a tuninggal, 1 GHz-n azt hiszem simán ment jó pár napig, de nem tudom teljesen stabil volt-e, mert akkor még nem ismertem egyetlen tesztelő progit sem.
1200 MHz-t is kipróbáltam, de félős voltam, így win indulása után rögtön újraindítottam és visszaállítottam alapra. -
Worker
aktív tag
válasz
Elrood #12847 üzenetére
Bár a képet már nem láttam, de a neve alapján rákerestem
Szép példány az is, de az én "szocisárga" orosz csodám azért közelebb áll az ember szívéhezLehetett rajta vagy 8féle játékkal játszani (tenisz, foci, kézilabda stb.), de konkrétan mindegyik a jó öreg pong volt, nem emékszem, hogy volt-e egyáltalán minimális különbség a "játékok" között (teszem azt, más "elválasztóvonal)
-
-
-
naa ez már elég ritka... igaz erről akosf-nak nem ez a véleménye, de 500asok már nem szaladgálnak minden 2. PC-ben
még rőtögesd egy darabig, az unokáid hátha vehetnek majd az árából egy malacot
frescho! HA vannak 4MB-os SIMM ramjaid, meg olyan 486os lapod amin 8 ramnak van foglalat, akkor bele rakhatsz 32MB-ot, amin már eldöcög a win200
jahh igen! akosf! El a kezekkel ezektől a prociktól, ezek nekem kellenek most
szóval MasterDeeJay! Mit is kérsz értük? -
ne szívassatok.. S604-be 4 magos proci meg 1066os FSB
ez nekem totál új.. akkor minek jött már jó pár éve az LGA771
meg akkro nálunk már miért futott ki 3 éve a S604
nálunk a lebivalyabb gépek amik S604-esek voltak, azokba 2db 3800-on ketyegő Xeon volt, de csak 1magosak -
Faja cucc.. mi is ez?
Nálunk annó a suliban voltak ilyesmi szerók, bontottuk szét őket...
Már raktam róla fel képet jó pár (ezer) hozzászólással korábban. majd ha hazamegyek jövő héten, akkor feltöltöm újra, megmutatom
Tudod mit?! ha rájössz hogy hogy kell bekapcsolni, na meg hogy mire jó, akkor én meg rájövök hogy kel ltuningolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Crucial 240GB SSD eladó
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged